Partidul Monica Mandela Macovei sau 10 negri mititei şi 2 piţigoi (Remus Cernea şi Lucian Mîndruţă) - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Partidul Monica Mandela Macovei sau 10 negri mititei şi 2 piţigoi (Remus Cernea şi Lucian Mîndruţă)

Resapata Monica Mandela Macovei intampinata de Mihai Tociu la lansarea M 10 - 1.03.2015
Theo Marcovici: Chermeză cu foşti (?) băsişti la „Grigore Preoteasa”

Partidul lansat de Monica Macovei are deja un prim traseist. Adrian Papahagi este la a treia formaţiune politică. Macovei susţine că a înfiinţat un partid anti-sistem, după ce a contribuit din plin la „îmbogăţirea” lui. O declaraţie a Elenei Udrea copiată de Macovei.

Un partid pe post de mărţişor

Monica Macovei a ales să-şi ofere drept mărţişor un partid. Drept urmare, duminică 1 martie, la Casa de Cultură a Studenţilor (sala „Grigore Preoteasa” – după numele unui demnitar comunist, decedat în accident de avion în perioada Dej) europarlamentara şi-a lansat partidul „M10” (M la puterea 10). O locaţie atent aleasă, pentru că sala de spectacole nu este una foarte spaţioasă şi astfel s-a creat impresia că cei aproape 100 de susţinători prezenţi la eveniment sunt mulţi.

Printre cei care au luat cuvântul la lansare s-au numărat Adrian Papahagi, Cristian Ghinea, Sorin Cucerai, Cosmin Alexandru, persoane cunoscute până mai ieri ca suporteri necondiţionaţi ai lui Traian Băsescu. O paranteză, Adrian Papahagi a lansat atacuri voalate la adresa lui Traian Băsescu şi a celor două partide din care a făcut parte, PDL şi PMP, adică a grupărilor care l-au scos din anonimat. A fost prezent şi a luat cuvântul şi vedeta de ultimă oră a internetului, Lucian Mândruţă, dar acesta a anunţat că nu va intra în partid.

A contribuit la consolidarea sistemului şi acum se dezice de el

Cu o zi înainte de lansare, Monica Macovei a făcut o declaraţie şocantă: „toate partidele fură şi mint în ultimii 20 de ani”. A sunat cumva a autodenunţ. Pentru că şi Monica Macovei a făcut parte dintr-o formaţiune politică şi nu una oarecare, ci una extrem de criticată cât a fost la guvernare. Pe aceeaşi temă a vorbit şi duminică. „Noi avem în faţă un val. O clasă politica de hoţi, de minciună, avem în faţă un tsunami de corupţie, de hoţie din banii noştri. Noi ne luptăm cu valul, noi nu suntem pe val, noi suntem în faţa valului (…) Celelalte partide sunt în mare masură partide de mediul rural şi spun asta fără să jignesc mediul rural, dar sunt partide care folosesc neştiinţa, lipsa de informaţie a unora din mediul rural. Nu e cazul nostru, nu facem asta. Nu vom da galeţi, nu vom da pui congelaţi, nu vom da nimic”.

După această afirmaţie oricine îşi poate pune următoarea întrebare: dar până la demisia din PDL (toamna lui 2014) unde a fost Monica Macovei. De ce nu îşi dă demisia din funcţia de europarlamentar unde a fost promovată de unul dintre partidele de genul celor descrise mai sus. Iar după ce a afirmat că M10 este un partid antisistem, nimeni nu a întrebat-o pe Monica Macovei despre activitatea ei în interiorul sistemului, un sistem pe care l-a şi „îmbunătăţit” prin decizia de politizare a şefilor din justiţie.

Am mai reţinut o declaraţie dăcută de dna Macovei: „Partidul nostru este singurul partid din România de dreapta adevărat, singurul care merge pe calea dreaptă, nu este nimic din ce avem azi pe scena politică, nu are nimic de-a face cu actuala clasă politică”. Dacă vă sună cunoscut, nu trebuie să căutaţi prea mult. Exact acelaşi lucru îl spunea şi Elena Udrea despre PMP. Evident, Monica Macovei a menţionat că „propunerea lui Hellvig la şefia SRI fără consultarea NATO este inacceptabilă”. Nimeni nu a întrebat-o pe Macovei dacă are informaţii exacte privind absenţa unor consultări sau a preluat după ureche informaţiile pe surse ale fostului ei angajat de acum 10 ani, Dan Tapalagă de la Hotnews. Mai este de consemnat că la intrarea în locaţia unde a avut loc lansarea, un cetăţean care sigur nu era fan M10, avea o pancartă pe care scria mare „reşaparea”. (Cotidianul)

Foto: Mihai Tociu

Remus Cernea: “O felicit pe Monica Macovei pentru lansarea noului partid.

Este important să apară și să se dezvolte alternative credibilie la PSD și PNL.

Altfel, în 2016, marea majoritate, poate toate, mandatele din parlament vor fi ocupate exclusiv de reprezentanți PNL-PSD-UDMR, iar în România nu se va mai putea produce nici o schimbare politică de substanță pentru încă unul două cicluri electorale cel puțin…”

Vedeţi şi: Se lansează partidul apologetetului creştin Claudiu Târziu: Partidul Popoului Monica Macovei (PPMM). Unde? La Casa de Cultura a Studenţilor, unde altfel a fost interzisă o Conferinţă ştiinţifică despre salvarea homosexualilor

Traian Mitrica: Mărțișorul Monicăi Macovei

  • Suntem oameni din societatea civilă. Suntem oameni care n-au mai făcut politică. Suntem și oameni a căror voce a fost redusă la tăcere în vechi partide de dreapta. (…) Vino pentru a face împreună primul pas pe o a treia cale. Celelalte două căi ne-au dus în aceeași fundătură : corupție și minciună. (…) Vom lansa un al treilea pol politic în România, unul care urmărește creșterea economică neîngrădită și păstrarea fermă a direcției spre vest.

Chiar inaltatoare lozincile doamnei ex-procuror comunist Macovei Monica, din pacate, pigmentate prin metoda : la 2 vorbe o gogoasa.
Oameni care n-au mai facut politica ? Suna chiar amuzant venind de la Macovei care a stat linsitita  in PDL pana in 2014 ca sa-si obtina un alt mandat de europarlamentar, fireste, spre binele poporului nu pentru cash. Si mai comica e situatia cand citesti alta declaratie

  • Practic, sunt toți la fel, aceste partide lucrează împreună de peste 20 de ani, fură, mint românii și foarte important fură din buzunarul oamenilor

Practic, cand ai stat alaturi de PDL atatia ani, ai facut fix tot ceea ai spui despre altii.
Despre vocile “reduse  la tacere “? Povestea e si mai hazlie. O voce cum ar fi de pilda Papahagi Adrian, ex -PDL, ex-PMP ? Sau Adela Marza- ex Noua Republica, poate ? Sau Cosmin Alexandru, tipul cu URR prin anii 2000 ?
Sigur insa e ca trebuie recunoscuta si apreciata la justa valoare consecventa verticala a unui Papahagi.
– Sta pana in februarie 2014 in PMP umar la umar cu Udrea, nu ii pute nimic, e ok.
– In februarie 2014 isi da “demisia din viata politica din ratiuni personale ” ( primise Udrea langa ea un traseist Marin Anton, full de cash )
– Revine langa Udrea  in mai 2014 fiindca vrea sa  ” contribuie la victoria PMP “.
– In noiembrie 2014 e din nou adio Udrea-PMP si face campanie pentru Macovei
3 suceli in 8 luni ? Pai ori suntem nitelus dezechilibrati ori nu mai suntem…
fkin lolRevenind la partidul-ghiocel si sindrofia de astazi, invitati sa se adreseze publicului macovist sunt : Ghinea Cristian – om de dreapta, Cucerai Sorin – un om de stânga si Lucian Mîndruță Lucian – om de …habar n-am,  dar care nu pare foarte apreciat de fanii macovisti . ( Ma mir sincer cum de l-a ratat pe Andrei Gheorghe )
Sigur ca as putea continua sa-i toc la nesfarsit dar ar fi timp pierdut.
Nu poti sa cladesti viitorul si o alta speranta politica  in frunte cu un fost procuror comunist ajuns la 56 de primaveri. Next !

Pe aceeasi tema, de la Politica ta:

This entry was posted in Chifla saptamanii, Full of crap

6 thoughts on “Mărțișorul Monicăi Macovei”
  1. Roncea.ro
    Nu l-a ratat pe Andrei Gheorghe (http://macoveipresedinte.ro/sustinatori/testimoniale-video/). Probabil era la coada la pizza… Ghinea e un pitic de gradina din curtea lui Soros. E de “dreapta” pana cand si-o schimba Soros pe stanga, dupa ce-si trage fermoarul. Iar alalalt ar fi trebuit sa ramana om serios si sa nu-si schimbe numele real – Cecurai! Mindruta e probabil singurul idiot… folositor sincer din tot maglavaisul asta. Apropo, M vine de la Mandela, nu?
  2. Roncea.ro
    PS: Sa nu uitam de PCR, partid in care Mandela Macovei a stat mai mult decat in PDL: 9 (noua) ani (ca sa nu mai vorbim si de GDS, oglinda FSN)!
    “Membră de partid din anul 1980, încă de pe băncile Facultăţii, Monica Macovei a beneficiat de aprecieri pozitive, atât pe linie profesională, cât şi de partid. “La învăţământul politic şi profesional se prezintă întotdeauna cu materialele indicate studiate şi conspectate şi participă activ la dezbaterile organizate în cadrul unităţii” notă a Direcţiei a V-a a Procuraturii Generale din 18 aprilie 1984. Într-o caracterizare de la Facultatea de Drept din Bucureşti, se arată: “Este membră de partid. A participat în fiecare an la toate acţiunile cultural educative din facultate”.

Preluare: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.