Fosta şefă a Comisiei de Etică a PMP: "Papahagi e un mincinos şi Macovei o profitoare a banilor negri pompaţi de Cocoş şi Sandu" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Fosta şefă a Comisiei de Etică a PMP: “Papahagi e un mincinos şi Macovei o profitoare a banilor negri pompaţi de Cocoş şi Sandu”

Virginele Monica Macovei si Adrian Papahagi

Virginele politice Monica Macovei si Adrian Papahagi

Un atac dur la adresa Monicăi Macovei îl declanșează pe Facebook avocata Elenina Nicuț, membru fondator al Mișcării Populare dar care a demisionat acum un an din PMP. În ziua în care Macovei și-a lansat platforma propriului partid, Nicuț îi reamintește Monicăi Macovei că a ajuns europarlamentar pe banii negri procurați de Cocoș și Sandu. Elenina Nicuț îi cere Monicăi Macovei să demisioneze din postul de europarlamentar. Dna Nicuț îi aduce și alte acuzații Monicăi Macovei. Iată-le:

“Macovei… s-a nascut abia ieri din spuma marii”

“Dna Macovei ne tine iar lectii de morala si integritate. Uita insa ca in campania din 2009 pentru europarlamentare nu a donat niciun leu la partid (http://lege5.ro/…/cuantumul-total-al-sumelor-provenite-din-…), prin urmare si-a facut campanie si si-a castigat locul de europarlamentar pe banii altuia, inclusiv pe banii negri pompati de Gabriel Sandu si Cocos, potrivit declaratiilor acestora date in dosar (http://www.digi24.ro/…/DNA+Mita+din+Microsoft+ajungea+in+co…; http://stiri.tvr.ro/dorin-cocos-s-a-autodenuntat-la-dna-am-…).

Uita si faptul ca a tacut chitic in 2013-2014 pentru a fi validata pe lista de candidati (http://www.agerpres.ro/…/stolojan-boagiu-macovei-barbu-si-z…, selecta compania lui Zlotea, btw, recent trimis si el in judecata in legatura cu bani negri pompati in PDL…) de catre seful de partid, Videanu, urmarit penal de DIICOT inca din septembrie 2013, suficient de prieten cu sefa DIICOT incat sa obtina ridicarea pe sestache a sechestrului.

O minima morala i-ar impune dnei Macovei sa renunte la functia actuala dobandita prin intermediul PDL si sa fie mai decenta in infierarea clasei politice de pe urma careia a profitat material si politic din plin, sau cel putin sa-si asume si domnia sa esecul acesteia.

Dar nu, dna Macovei va continua sa incerce sa convinga lumea ca s-a nascut abia ieri din spuma marii. Pentru ca, nu-i asa, romani suntem, iar cand e rost de treburi rusinoase o rezolvam simplu: “spalata e ca noua”.”

Fosta şefă a Comisiei de Etică a PMP: “Papahagi e un mincinos!”

Fosta şefă a Comisiei de Etică a PMP, Elenina Nicuţ, îl acuză pe membrul fondator al formaţiuni, Adrian Papahagi, actual susţinător al Monicăi Macovei, că minte atunci când o acuză că a încercat să îl convingă de faptul că Marin Anton este “ireproşabil”.

“Traian Băsescu ne spune că e mai mult entuziasm ca oricând în PMP. Să înţelegem că toţi se bucură că au scăpat de Udrea? Între timp, Elenina Nicuţ, fosta şefă a Comisiei de etică din PMP, care se chinuia să mă convingă că Marin Anton e ireproşabil, a identificat cu mare subtilitate beneficiarul şpăgilor aduse de Cocoş la PDL. Cum cine? Macovei, fireşte. Umorul involuntar a atins cote înalte în politica românească”, a precizat Adrian Papahagi pe contul său de Facebook.

Replica Eleninei Nicuţ nu s-a lăsat mult aşteptată: “Am luat act de afirmaţia dlui Papahagi potrivit căreia, în calitate de fostă şefă a Comisiei de etică din PMP, m-aş fi chinuit să îl conving că Marin Anton ar fi ireproşabil. Afirmaţia este mincinoasă, contrazisă de altfel de alte postări ale aceluiaşi autor, fiind făcută în unicul scop de a combate nu cu contraargumente, ci printr-un atac la persoană postarea mea referitoare la dna Macovei, colega sa de partid.”

Elenina Nicuţ consideră “regretabil” faptul că Adrian Papahagi nu a înţeles nici până acum că, cel puţin la acel moment, Statutul PMP nu prevedea nicio clauză privind excluderea unui membru acceptat de o organizaţie locală, “la simpla bătaie din picior” a unui membru cu funcţie în conducerea centrală a partidului, fie el şi membru fondator.

Elenina Nicuţ i-a amintit lui Papahagi că la momentul respectiv i-a solicitat în mod expres să indice dispoziţia statutară care ar justifica excluderea respectivului din PMP, însă acesta nu a fost în măsură să o facă. Mai mult, decizia a fost luată de CEN-ul reunit în şedinţă extraordinară în urma scandalului public declanşat de acesta, nu de Comisia de etică.

“Are însă acum ocazia să includă o astfel de clauză de excludere în statutul noului partid democratic la a cărui construcţie înţeleg că participă”, a adăugat fosta şefă a Comisiei de etică a PMP.

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

  1. Pingback: Azi începe procesul torţionarei Monica Macovei contra Libertatea presei şi arestatul minerilor Victor Roncea | Victor Roncea Blog

  2. Pingback: Procesul Monica Macovei vs Victor Roncea şi Libertatea Presei încheiat prin spulberarea procuroarei-călău de la Mineriada din 13 – 15 iunie 2015 | Victor Roncea Blog

  3. Pingback: Procesul Monica Macovei vs Victor Roncea şi Libertatea Presei încheiat prin devoalarea procuroarei-călău de la Mineriada din 13-15 iunie 2015. Avocatul lui Radu Tudor şi Mihai Gâdea a demascat-o pe “martora de serviciu” a Mandelei de Dâmboviţa

  4. Pingback: Procesul Monica Macovei vs Victor Roncea şi Libertatea Presei încheiat prin devoalarea procuroarei-călău de la Mineriada din 13-15 iunie 2015. Avocatul lui Radu Tudor şi Mihai Gâdea a demascat-o pe “martora de serviciu” a Mandelei de Dâmboviţa

  5. Pingback: EXCLUSIV RONCEA RO: Am câştigat procesul cu Monica Macovei. Procuroarea comunistă rămâne implicată direct în Mineriada din 13-15 iunie 1990 | Victor Roncea Blog

  6. Pingback: EXCLUSIV RONCEA RO: Am câştigat procesul cu Monica Macovei. Procuroarea comunistă rămâne implicată direct în Mineriada din 13-15 iunie 1990 | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.