Un balerin cu tupeu: Johan Kobborg ne ameninţă că ne dă în judecată pentru că i-am publicat contractul cu Opera Română de 7.307 euro/lună. Din banii noştri - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Un balerin cu tupeu: Johan Kobborg ne ameninţă că ne dă în judecată pentru că i-am publicat contractul cu Opera Română de 7.307 euro/lună. Din banii noştri

Johan Kobborg - MediafaxBalerinul Johan Kobborg (foto) are, fără îndoială, mult tupeu. După ce a încasat 7.307 euro (32.880 lei) într-o singură lună la Opera Română, în condiţiile în care un balerin român primeşte până la 2000 de lei, mai face şi scandal. Balerinul nostru, deşi este plătit de noi, contribuabilii români, n-ar vrea să se ştie cu cât. Cică banii noştri ţin de “viaţa lui privată” şi e treaba lui câte sute de pensii şi alocaţii de copii îi îndeasă “managerul” Operei Razvan Dincă la ciorap. Nu ştim ce avocăţel i-a stors o parte de suma pe care i-am băgat-o în buzunar dar cu siguranţă ar fi bine să-l lase şi să mai pună mâna pe carte sau, dacă îi este greu, să citească macar normele democratice ale libertăţii presei stabilite de Organizaţia Naţiunilor Unite şi valabile, credem, şi în Danemarca sau Marea Britanie. Îi recomandăm de la Londra să viziteze http://www.Article19.org. Dacă adresa la care fanii şi fanele îi pot trimite banale felicitări sau contul din România în care i s-ar putea eventual vira alţi lei buni dintr-un alt contract public constituie “date personale”, balerinul nostru este într-o mare eroare. Obsedat de propria-i persoană, tratată complet colateral, absolut cu totul marginal, în articolul colaboratoarei noastre Cleopatra Pop despre Dezastrul de la Opera, Johan Kobburg are impresia că i-am fi obturat intenţionat durata contractului din facsimilul prezentat. Nici pomeneală! De altfel, sperăm că peşcheşul de 7.307 euro pentru o singură lună petrecută în România i-a fost suficient ca să-şi ia apoi o vacanţă reconfortantă. Aşa că-i facem şi noi o urare pe măsura tupeului lui, pentru că nu ştim cu ce plăcere îl vor mai întâmpina pe viitor colegii săi români, plătiţi de 16 ori mai puţin pe lună: “Paşol na turbinca, Kobburgule!”

Dar hai să fim ospitalieri, ca toţi români, şi să-i prezentăm şi aberaţiile. Pentru prima şi ultima oară.

UPDATE: Nici pomeneală! Contractul i-a fost prelungit abuziv lună de lună! DNA ce zice?

NOTIFICARE
Subsemnatul JOHAN KOBBORG, cetatean danez, cu domiciliul în Londra, Strada Greville, Marea Britanie, doresc sa va pun în vedere urmatoarele:
 1. În cursul zilei de 20.03.2015 am luat la cunoștința de publicarea articolului cu titlul „Dezastrul de la Operă. Despre aberaţiile debitate de Răzvan Dincă, directorul Operei Naţionale din Bucureşti şi despre abisul cultural pe care-l promovează”, pe pagina de internet www.ziaristionline.ro, aflata în administrarea dumneavoastră.
 1. Articolul indicat mai sus conține o serie de acuzatii foarte grave la adresa conducerii Operei Naționale Bucuresti, precum și alte afirmații calomnioase indreptate impotriva unor  colaboratori străini ai acestei institutii, printre care regizorul britanic Graham Vick și subsemnatul.
 1. La finalul acestui articol a fost publicata, fără acordul prealabil al partilor semnatare, prima pagina a Contractului Civil de Antrepriza Servicii nr. 32/14627.01.2014, încheiat intre Opera Naționala Bucuresti (în calitate de Beneficiar) și subsemnatul (în calitate de Prestator), cu consecinta expunerii a numeroase date personale precum numele și prenumele, adresa de domiciliu, codul IBAN al contului în lei deschis pe numele meu la BRD – Groupe Societe Generale, etc.
 1. La o analiza atenta se poate observa ca autoarea articolului, care s-a semnat cu numele Cleopatra Pop, încearcă sa inoculeze ideea ca subsemnatul aș primi din partea Operei Naționale Bucuresti o remuneratie în cuantum de 32.880 lei (echivalentul a 7.307 euro) în fiecare luna, sens în care aceasta a obturat cu un chenar de culoare roșie articolul 1.2 din contract, în care se mentioneaza ca întreaga perioada contractuala a fost de 1 luna, respectiv intre 27.01.2014 și 28.02.2014.
 Pe cale de consecinta, va somez ca într-un termen de maxim 24 de ore de la data primirii prezentei:
 • sa eliminați articolul menționat mai sus din site-ul www.ziaristionline.ro precum și din orice alte pagini de internet pe care le detineti sau asupra cărora detineti controlul, inclusiv a paginii de contract atasate și a oricaror alte insinuari denigratoare la adresa subsemnatului;
 • să-mi comunicati identitatea reala a autoarei/autorului articolului în vederea atragerii raspunderii pentru materialul publicat.
Articolul publicat pe site-ul dumneavoastră reprezintă o incalcare flagranta a dreptului la viața privata, protejat prin art. 71 Cod civil, potrivit caruia „Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private. Este interzisă utilizarea, în orice mod, a corespondenţei, manuscriselor sau a altor documente personale, precum şi a informaţiilor din viaţa privată a unei persoane, fără acordul acesteia (…).
Întrucât ati publicat datele bancare si adresa de domiciliu a mea și a logodnicei mele, amândoi artisti de notorietate internațională, exista o mare probabilitate sa survina consecinte deosebit de grave asupra vietii noastre private.
Totodata, mentionez ca afisarea contractului incheiat intre Opera Nationala Bucuresti si subsemnatul fara acordul prealabil al partilor semnatare intruneste elementele constitutive ale urmatoarelor infractiuni:
 • Sustragerea sau distrugerea de inscrisuri – art. 259 alin. (1) Cod penal: “Sustragerea ori distrugerea unui înscris care se află în păstrarea ori în deţinerea unei persoane dintre cele prevăzute în art. 176 sau art. 175 alin. (2) se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani”;
 • Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice – art. 304 Cod penal: (1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă. (2) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care ia cunoştinţă de acestea, se pedepseşte cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau cu amendă”.
Chiar dacă dumneavoastră, ca deținător al domeniului www.ziaristionline.ro, nu sunteți și autorul articolului respectiv, aceasta imprejurare nu este de natura sa va exonereze de  raspunderea penala și civila care va incumba pentru publicarea textului și a documentelor confidentiale pe pagina dumneavoastră de internet. Raspunderea va revine în integralitate cu atât mai mult cu cât nu furnizati niciun fel de date ale autorilor articolelor pentru ca aceștia sa poată fi identificați și sa suporte consecințele legale.
Din punct de vedere al legislatiei penale în vigoare, fapta dumneavoastră va pune în postura de complice la savarsirea infractiunilor indicate mai sus, adică „persoana care, cu intenţie, înlesneşte sau ajută în orice mod la săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală”. Cu aceasta ocazie, subliniez ca potrivit art. 49 Cod penal, „complicele la o infracţiune săvârşită cu intenţie se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor”.
De asemenea, faptul ca, prin intermediul site-ului pe care îl detineti, faceți uz de date cu caracter personal fără a fi înregistrați ca operator de date cu caracter personal conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, reprezinta infractiune sau contraventiile prevazute de:
 • art. 31: Omisiunea de a notifica şi notificarea cu rea-credinţă – amenda pana la 100.000.000 lei;
 • art. 32: Prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal – amenda pana la 250.000.000 lei);
 • art. 33: Neîndeplinirea obligaţiilor privind confidenţialitatea şi aplicarea măsurilor de securitate – amenda pana la 500.000.000 lei.
Chiar daca la aceasta data numele si datele dumneavoastra personale, in calitate de detinator al domeniului web, se afla inca sub protectia anonimatului, Legea nr. 677/2001 interzicand publicarea acestora de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica, mentionez ca obligatia dvs. de publicatie online era sa va afisati datele de identificare. Avand in vedere ca nu v-ati indeplinit aceasta obligatie, ati creat o prezumtie ca sunteti constienti de gravitatea materialelor publicate pe site-ul dvs si de raspunderea care va revine, intentionand astfel sa impiedicati tragerea dvs. la raspundere. Cu toate acestea, organele de cercetare penala pe care le voi sesiza sunt in masura sa solicite si sa obtina aceste date de la orice autoritate care le detine, in vederea urmaririi penale si/sau arestarii persoanelor raspunzatoare.
Prin urmare, daca nu veti intelege sa va conformati solicitarilor mele intr-un termen de maxim 24 de ore de la primirea prezentei, voi intreprinde in regim de urgenta toate demersurile legale (civile si penale) impotriva dumneavoastra si a autorului textului, impreuna cu care sunteti pasibili sa suportati consecinte la fel de grave.
Pe langa pedepsele penale prevazute de lege (inchisoare sau amenda), voi solicita inclusiv acordarea de daune morale, toate costurile ocazionate de sustinerea litigiilor (onorarii avocatiale, taxe judiciare de timbru, cheltuieli de deplasare, diurne, etc.) urmand a fi suportate tot de catre dumneavoastra.

Pentru a evita declansarea acestor proceduri legale, va somez sa va conformati solicitarii mele si sa-mi confirmati luarea masurilor solicitate.”

Hai că-i tare: ca să nu “si/sau aresteze”, ar trebui, probabil, să-i cerem scuze că ne-a luat doar 7.307 euro pe-o lună. Săracul…

Ziaristi Online

Foto: Mediafax

PS: Promitem, totuşi, că atunci când vom primi contractul instituţiei publice de stat Opera Naţională Bucureşti fără însemnările cu roşu, îl vom publica integral aici, în interesul public al celor care l-au plătit, chiar cu 20% în avans, şi cărora a uitat să le zică “Mulţumesc!”. De altfel, ar putea să ne spună şi nouă acelaşi lucru, pentru că i-am ridicat cota pe piaţă, cu sau fără plata înainte…

UPDATE: Îi facem hatârul vedetei internaţionale şi îi publicăm Contractul fără adresă şi cont. Şi-uite aşa va rămâne şi fără felicitări de Paşte şi fără eventuale alte donaţii grase din partea pensionarilor României cu patru sute de lei pe lună după o viaţă de muncă…

Precizăm că publicăm această “notificare” cu cea mai mare scârbă, doar pentru ca publicul român să înţeleagă mai bine calitatea morală a “prestatorilor” selectaţi de distrugătorii culturii naţionale.

Opera-Romana-Contract-Kobborg-Dinca

Print Friendly, PDF & Email

14 comments

 1. Phantom of the opera

  Hai ca tupeul danez e la mare pret in Romania! Se pare ca in Danemarca (sau in Anglia, mai stii?!) in orice poza sau “interviw”, pozitia “standard” este cu picioarele catarate pe masa, spatar de scaun, etc. Ma mir ca picioarele mai retin incaltarile personale. Dansatorul care face pe coregraful si accepta contracte “civile de antrepiriza servicii” (nu cred ca in Anglia sau in Danemarca, oricat de “putedra” ar fi, contractele balerinilor sau coregrafilor poarta o asemenea denumire – parca s-ar construi ceva!!!!!!) nu stie – poate – ca picioarele fara incaltari si sosete se reconforteaza mult mai rapid! (cu conditia sa fie spalate si sa nu “puta”). Dar cum la Opera Nationala din Bucuresti se poarta tot ce e mai vulgar (cu conditia sa fie acoperit cu stretch auriu), lui K ii lipsesc niste “sosetute” din aur! Ca sa fie in ton cu ‘al de facu’ “Falstaff”! Tare sunt curioasa cat a primit ala! Zvonurile din targ zic’ ca fo’ 60.000 euro?!!! Daca nu 600 de mii!!!! Ca balta are peste!
  Scotociti si vedeti ce decaratii a facut “papa” Dinca, acu’ cateva luni in ceea ce priveste “onorariul unui regizor” in Romania!!!!!!! Mi se pare “PENIBIL”!!!! (si penal). (aviz DNA – pardon! ca nu e mita – e din banii nostri!!!)

 2. Sugarplum fairy

  De ce atata revolta si ura? Este directorul artistic al celei mai mari institutii culturale din Romania. Om fi noi vai de capul nostru, saraci si amarati, dar daca avem pretentia sa avem o institutie culturala de nivel european, trebuie sa si platim artistii in consecinta. Faptul ca restul balerinilor sunt platiti derizoriu nu inseamna ca un artist recunoscut international care este dispus sa vina in Romania si sa conduca institutia operei – trebuie platit la acelasi nivel. Cam care din balerinii cunoscuti pe plan mondial credeti voi ca ar veni in Romania ca director artistic al operei pe un salariu de cateva sute de eur ? Asta e solutia? sa coboram salariile tuturor la nivelul celor de mizerie ?
  Mai bine faceti scandal pentru salariile ingrozitor de mici ale balerinilor si incercati sa faceti ceva in legatura cu aceasta problema, lasati indignarea atat meschina si tipic romaneasca fata de salariul lui Kobborg. Sunteti voi in masura sa apreciati cat valoreaza un artist de talia lui ? Pe ce criterii ii apreciati lipsa competentelor?
  Ia mai bine uitati-va cat castiga un director artistic pe la alte opere europene – ati putea f bine sa spuneti ‘da’ cine e acest Benjamin Millepied?’ care se pare ca a castigat 58 milioane de eur in 2014.

  http://www.lesechos.fr/week-end/culture/0203909401516-la-nouvelle-guerre-des-etoiles-1062076.php

  http://www.classical-music.com/news/royal-opera-house-salaries-under-scrutiny

 3. Coregraf

  Si macar daca ar fi fost un bun coregraf, dar este si o catastrofa, nefiind in stare sa creeze nimic bun. Avem atatia coregrafi foarte buni care pot face spectacole superbe !

 4. Mefisto

  Sunt de acord ca salariile artistilor romani sunt mizerabile,si ca NU se pot plati la fel oaspetii straini (solisti opera,dirijori,balerini,etc) DAR : odata ce Kobborg a fost angajat,am fi vrut sa vedem performanta,sa ridice nivelul intregului corp de balet.In schimb,vedem spectacole dansate la limita ridicolului,in tempouri extrem de lente,cu desincronizari intre balerini,cu greseli,pierderi de recuzita prin fossa,etc.Nu in ultimul rand,vorbim si de aspectul fizic:unele balerine plinute bine si cu sani imensi,baieti rahitici..Totul a devenit o parodie !

  • eXpress

   |Author

   Stimate Mefisto,
   Asta spunem si noi. Nu stim de ce s-a suparat balerinica atat de tare. La urma urmei i-am facut reclama. 7000 de euro pentru niste sfaturi? Foarte bine! Dar, intrebarea este: a meritat? Care este rezultatul? Fulminant de… dezastruos!

 5. Mefisto

  In alta ordine de idei,dar tot din seria “Dezastre la ONB” poate afla cineva cine si dece il sustine pe Mihnea Lamatic (cum,n-ati auzit de genialul,’vocea’ care a umplut sala Operei atatia ani?! care ne-a zgariat auzul,si in onoarea caruia se organizeaza in curand un mare spectacol– cum e, sa-ti faci spectacol omagial fara sa ai vreun merit?!–)OK,este unul din solisti,dar cu o prestatie submediocra… INCA mai traiesc cativa solisti si dirijori care au facut cinste scenei Operei,pt care statea lumea la coada la bilete in strada…si care se sting incet,uitati…Lor trb sa le organizam spectacol festiv,omagial !

 6. Ion

  stiti ca d-l Holender este si el pe statul de plata al ONB ca si consultant cu un salariu de circa 5000 de euro?probabil pt ajutorul dat lui Dinca pe ici pe colo..

 7. Phantom of the Opera

  As vrea s-ami spui “Sugarplum fairy” (ca vad ca esti documentata) prin ce se distinge cariera acestui “artist recunoscut international”? Ce este el mai mult decat partenerul (de scena si de viata) al Alinei Cojocaru? Care este locul lui in ierarhia marilor dansatori ai lumii baletului mondial? E un Fokin? Nijinski? Barishnikov? Bolle? Sau este doar un nume care a inspirat firma de bere “Tubborg”?!!!

 8. Rest

  Din ce in ce mai dragut, au ajuns toti idiotii sa-si bata joc de cultura romaneasca, felicitari jurnalistilor, editorilor si tuturor cei care au demascat acesta afacere,domnul balerin eventual sa se intoarca de unde a venit, nu avem nevoie si de tupeul unor nesimtiti care au beneficiat de banii romanesti, sa se documenteze in ceea ce priveste legile, apoi sa comenteze, oricum vor avea altii grija de tupeul lui, crede ca daca traieste cu o balerina romananca rezolva ce???
  Cine a comentat la Sugarplum sa se mai documenteze, sunt altii care au patimit destul deoarece gasca de idioti si-au facut de cap, dar nici o problema, A VENIT TIMPUL DREPTATII.

 9. Pingback: JAFUL DE LA OPERĂ. Sinteză informativă privind activitatea grupului infracţional condus de Răzvan Dincă | Ziaristi Online

 10. adi

  De ce vine in Romania sa incaseze un asemenea salariu? De ce nu il incaseaza acasa la el daca este atat de bun coregraf??? Nu nu isi pune nimeni problema? Artistii romani joaca pe un salariu de mizerie dupa o grila bine batuta in cuie iar vechea conducere a Operei care a nenorocit cultura muzicala din Bucuresti si-a permis sa faca un contract de munca cu un astfel de salariu? Nu exista nimeni in tara asta care ii bage la inchisoare pe viata pe cei care isi bat joc de acest popor????????

 11. iulia

  Contractele ce implica bani publici nu pot fi confidentiale. Buna poza cu mitocanul cu cracii in sus, pe scaunele de plush facute din impozitele noastre, de cand rabdam de foame si frig. El e un tzoparlan fripturist, insa cine l-a adus, l-a infipt si acceptat asa salariu si asa prestatie, fara un progrm si niste criterii minime de evaluare si performanta e vinovat. Ministerul culturii, care nu face nimic, de ce exista? Si nesimtitii din trupa care au tacut si s-au lasat batjocoriti, trebuia sa-i dea afara pe toti, netotul, sa se kace pe ei, ca asa merita. Nu ne meritam tara, suntem niste imbecili fara coloana vertebrala, care casam gura la toate tampeniile “din afara” si n-avemnici o notiune de traditie si valoiare romaneasca.

 12. Pingback: KOBBORG, BUBOIUL DE LA OPERĂ. Putea fi spart de un anZiaristi Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.