JAFUL DE LA OPERĂ. Sinteză informativă privind activitatea grupului infracţional condus de Răzvan DincăZiaristi Online

JAFUL DE LA OPERĂ. Sinteză informativă privind activitatea grupului infracţional condus de Răzvan Dincă

Razvan Ioan DincaAm primit pe adresa redacţiei o Sinteză înformativă extinsă privind “Jaful de la Operă”. Autorii ei afirmă că materialul este realizat din surse deschise, între care se află şi Ziaristi Online (dar nu-i dăm în judecată pentru plagiat! 🙂 ), cât şi din informaţii provenite din interiorul Operei şi Operetei şi de la organele de anchetă. Având în vedere că cele mai multe dintre datele şi alegaţiile de mai jos sunt confirmate de actul de acuzare al procurorilor care l-au reţinut pe directorul Operei Naţionale din Bucureşti, Răzvan Dincă, dăm curs Sintezei şi aşteptăm orice alte note pro sau contra.

Motto: „Răzvan Ioan Dincă e un regizor şi director diletant. «Domnia sa» se pretează să emită inepţii groteşti, penibile, ticăloşite de caracterul lui degradat, parte de propriul ego, parte de absint. Absintul e o băutură toxică interzisă (consumată des de directorul Teatrului Naţional de Operetă), ce-i determină celui care o consumă stări grave de tulburare comportamentală. De aici, minciuna fără scrupule, grobianismul deşănţat, impertinenţa maladivă, toate ascunse în spatele unei firave pojghiţe de cvasiintelectualism. Este nepermis ca un asemenea exemplar să fie director de teatru şi încă unul naţional, unic în România. Acest individ nu are ce căuta într-o instituţie de cultură, indiferent de zona geografică sau nu mai ştiu ce grupare masculină feroce.

În faţa refuzului unei femei, Răzvan Ioan Dincă se comportă ca şi cum ar avea de înfruntat cine ştie ce cohortă de invadatori, nu doar nişte femei care-şi permit să-i refuze erecţiile destul de nehotărâte în privinţa orientărilor sexuale.” – Artista Crina Matei

I.ȚEAPA NOULUI SEDIU AL OPERETEI

 1. Risipa banilor publici pe o constructia necorespunzătoare

Onorabilii contribuabili români au luat țeapă cu noul sediu al Operetei. Milioane de euro din banii lor au fost „investiți” într-un sediu destinat să fie teatru muzical, care este în fapt o clădire temporară de tablă, izolată cu spumă, a cărei sală tapetată cu plastic nu are acustică.

Noul sediu a beneficiat de asemenea de o finanțare generoasă din partea statului, de aproximativ 11 milioane de euro cu T.V.A. Termenul, respectiv „durata de realizare a investiției” a fost prevăzută la șapte luni în Hotărărea de Guvern nr. 1028/2012, aprobată de primul-ministru Victor Ponta. Într-o conferință prematur triumfalistă din toamna anului 2012 (redată de Mediafax), dl Răzvan Ioan Dincă a anunțat că “Noua clădire va fi primul teatru din România construit după 1990”… Spicuim în continuare din repectiva conferință: Prezent la eveniment, ministrul Culturii, Puiu Haşotti, a spus că noul sediu al Teatrului Naţional de Operetă “va putea rivaliza cu orice instituţie de gen din Europa“, fiind, alături de sediul renovat al Teatrului Naţional “Ion Luca Caragiale” din Capitală, unul dintre cele mai moderne teatre europene.

Costul total al investiţiei se va ridica la aproximativ 11 milioane de euro, durata de execuţie fiind, potrivit contractului, de nouă luni, a anunţat Puiu Haşotti în aceeaşi conferinţă de presă.

“Şi nu are niciun motiv să dureze o zi mai mult, pentru că există şi bani, există şi proiectul făcut şi toate autorizaţiile care se impun în acest sens obţinute. Totul depinde exclusiv de modul în care noi vom gestiona această organizare, astfel încât să nu fim nevoiţi să mergem în turneu în toate oraşele ţării, ci doar în cele mai importante”, a mai spus Răzvan Ioan Dincă.

Dar să revenim la realitatea anului prezent 2015, an în care, cu chiu cu vai abia a avut loc așa-zisa inaugurare a noului sediu. Dacă au existat și banii și toate celelalte condiții – după spusele ale însuși dlui Dincă – atunci de ce s-a întârziat atât de mult? Este vorba cumva doar de managent defectuos? Au apărut între timp ceva costuri suplimentare, sau datorii?

Ne aflăm în mai 2015, iar aspectul și eficiența noul sediu lasă încă multe de dorit. Intrarea în clădire a angajaților instituției – artiști și personal tehnic, se face direct din partea carosabilă a străzii, unde nu există deltfel niciun trotuar, ci doar un șanț periculos, îngust, plin de hărtoape, noroi și răcăciuni.

„Curtea interioară”, delimitată de stradă de un gard înalt de tablă ruginită, are aspectul unui maidan cu gropi, plin de gunoaie, tomberoane revărsate, peturi golite murdare și sute de mucuri de țigară. Câțiva câini comunitari – foarte drăguți și pașnici dealtfel – desăvârșesc tabloul dezolanței urbane pe care angajații Operetei îl contemplă, vrând-nevrând, de fiecare când vin la lucru în această insituție publică de cultură.

După cum se poate însă constata chiar și de la o simplă plimbare pe stradă, noul sediu al Operetei din Bd. Octavian Goga nr. 1, nu arată a fi încă finalizat. Nefiind încă finalizată construcția, este greu de crezut că sunt făcute toate recepțiile lucrărilor sau recepția finală. Chiar și în prezent accesul artiștilor la noul sediu se face înfruntând gropile-capcane de noroi, acoperite cu câteva dale, risipite ici și colo.

În interior, culoarele sunt înguste și cu tavanul jos, iar toată tubulatura și țevăria este expusă. Cabluri de înaltă tensiune anină pe alocuri pe pereți.

Cu toate acestea, în disprețul legislației sănătății și securității la locul muncii, au fost deja programate numeroase repetiții pentru artiști încă din luna noiembrie, când noul sediu era în plin șantier. Repetițiile numeroase și complexe se desfășoară și în prezent. Mai mult decât atât, sunt programate și spectacole. Specificăm că sala de spectacol are peste 500 de locuri pentru public. La acestea se adaugă distribuțiile de artiști, instrumentiști din orchestră, cântăreți-soliști, balerini, coriști și personalul tehnic care evoluează la scenă, însumând astfel laolaltă chiar și peste o mie de oameni care participă activ la realizarea repetițiilor generale și a spectacolelor.

Cum de s-a permis începerea activității într-un sediu care nu pare a fi încă finalizat? Oare s-au dat toate aprobările pentru acest lucru?

 1. Problemele noului sediu – lipsa aerului, lipsa acusticii

Cabinele de studiu pentru soliști și sala de repetiții pentru orchestră sunt plasate la subsol, iar aerul este ventilat mecanic și ”tratat” – cine știe cum!- într-o camera de tratare a aerului. Aerul este închis și greu de respirat. Încălzirea și ventilația se face ystemve printr-un sistem/tubulatură de aparate de aer condiționat, iar acest lucru este de-a dreptul criminal pentru emisia vocală a cântăreților, a suflătorilor, pentru sănătatea vocilor și a aparatului respirator, deopotrivă al tuturor cântăreților și instrumentuștilor.

Oare este vorba de doar de incompetență în concepție sau și de rea voință? Sau poate satisfacerea firmelor de aer condiționat și ventilație a fost mult mai importantă decât satisfacerea celei mai elementare condiții necesare pentru sănătatea cântăreților și instrumentiștilor, și anume de a avea aer ventilat natural.

 1. La noul sediu al Teatrului de Operetă se amplifică doar problemele, căci sunetul muzical acustic nu are nicio șansă de amplificare naturală în sala de tablă căptușită cu spumă și tapetată cu plastic ieftin

Cheltuirea a aproximativ 11.000.000 de euro pentru o sală de teatru muzical care nu are acustică este nesăbuită. Aspectul jenant de hală –hangar de tablă ondulată al noului sediu este departe de standardele unui teatru de nivel european. Cabinele de studiu sunt minuscule, din tablă și neizolate fonic corespunzător. Sala este destul de mică pentru genul operetei, mult prea mică pentru genul musical, fiind pe deasupra și lipsită de acustică.

Într-un interviu recent, publicat la 04.06.14, noul sediu al Operetei din str. Octavian Goga nr.1 este criticat de arhitecți și de ministrul Culturii, după cum urmează:

„E o arhitectură cel puţin banală. E o arhitectură ieftină, e o investiţie mică”, a spus Gheorghe Pătrascu, arhitectul-șef al Primăriei Capitalei.

„Aspectul exterior trimite cu gândul mai degrabă la un spaţiu de depozitare sau la un spaţiu comercial, care ar fi fost potrivit exteriorului Bucureştiului, periferiilor”, a apreciat Oana Marinache, istoric de artă.

„Nu e un sediu extrem de frumos din punct de vedere artistic, dar este funcţional pentru teatrul de Operetă. Este o cutie. Sigur, acolo era greu să punem altceva şi să punem din banii pe care i-am avut”, a declarat  ministrul Kelemen Hunor.

Declarația dlui Kelemen Hunor merită un pic analizată. Oare se simte vinovat că, în calitate de ministru al culturii, prin diferite semnături și aprobări ar fi oblăduit cumva la un moment dat acest eșec arhitectural anti-muzical? Cum poate considera cineva că o sală fără acustică poate fi „ funcțională” pentru genul clasic eminamente acustic al operetei? Și de unde până unde impresia că 11.000.000 de euro sunt bani prea puțini pentru a realiza ceva de o oarecare calitate?

 1. Dați jos lavalierele cântăreților și veți avea dovada inepției risipirii a 11 milioane de euro pentru o sala de teatru muzical fără acustică!

În memoriul înregistrat la Ministerul Culturii cu nr. 816 din 13.03.2014, mai mulți artiști semnalau problemele grave de la Operă și de la Operetă, printre care și cea a noului sediu al Operetei. La punctul 16 al respectivului memoriu, artiștii au atras atenția asupra neajunsurilor noului sediu și au solicitat „Să se verifice în ce măsură suma de 48.472.986 lui alocată conform Notei de fundamentare la noul OBIECTIV DE INVESTIȚII AL TEATRULUI NAȚIONAL DE OPERETĂ „ION DACIAN”, va corespunde calității construcției reale care are aspectul unui HANGAR DE TABLĂ ONDULATĂ, peticit cu sticlă verde și finalizat cu două cuburi strâmbe roșii. Având în vedere arhitectura îndoielnică, designul teșit și materialele de construcție folosite, cu siguranță această clădire are toate șansele să nu aibă o acustică bună. Subliniem că o sală cu acustică de calitate este practic indispensabilă pentru realizarea spectacolelor de muzică clasică din genul operetei”.

Avertismentele lor avizate s-au adeverit, iar prezentul a arătat tuturor că rezultatul investiției de 11 milioane de euro este într-adevăr o construcție inestetică, dotată cu o sală fără acustică. Faptul este de netăgăduit, cu atât mai mult cu cât, s-a putut deja observa la mai multe spectacole că, în momentul în care – Doamne ferește! – se desprinde accidental vreo lavalieră de la vreun solist, vocea dispare cu desăvârșire. Realitatea lovește cântăreții profesioniști, artiștii și publicul meloman: SALA ESTE SURDĂ.

Acest fapt a fost practic deja indirect recunoscut în momentul în care cele două recente reprezentații cu opereta „Silvia”, au fost amplificate ca la muzică ușoară.

Apariția lavalierelor la toate spectacolele de la noul sediu a dus deja la apariția de noi „staruri”, cu voci fabricate din butoane, supraacute date de sintetizator, amplificare la maxim care crează volume care nu există. Mai nou, printre soliști a început să circule temerea că nu cumva să li se taie microfonul și să nu se mai audă în sală, dacă nu se mai au bine cu conducerea

Ministerul Culturii și diversele oficilități însă, par că nu observă, fiind prea ocupate să se gratuleze reciproc la „inaugurarea” noului sediu pentru „Primul teatru construit în România după anul 1989”, „Un proiect încheiat într-o țără care-și lasă baltă interesele”. Ministrul Kelemen, cel care dealtfel a și semnat începerea lucrărilor, nu a ratat evenimentul.

Într-un interviu la Agerpres din 22.04.2014, dl Kelemen, Ministru al culturii la vremea respectivă, referitor la noul sediu, afirma „Revenind la clădirea în curs de finalizare — e vorba de o construcție ușoară, în care se poate juca și 15 și 20 de ani.”

Cu alte cuvine, s-au alocat de la bun început 11 milione de euro pentru o construcție prevăzută să fie utilizată doar 15-20 de ani?

Dl ministru (la acea dată) Kelemen continuă: „Nu e o clădire frumoasă, recunosc. Nu este o bijuterie arhitecturală, dar este o clădire funcțională.”

Funcțională pentru cine? Poate pentru firmele de sonorizare, care, din cauza lipsei acusticii, vor avea de lucru permanent, inclusiv la spectacolele de operetă clasică care altfel ar fi inaudibile. Clădirea nu poate fi funcțională pentru cântăreții profesioniști în niciun caz, deoarece aceștia își vor pierde impostația cântând la microfon și-și vor șubrezi sănătatea aparatului vocal-respirator cântând în aere condiționate și alte ventilații tratate artificial.

În același interviu, referitor la acustica sălii, dl fost ministru Kelemen răspunde: „Are și acustică. Așa că Opereta va avea această scenă, această clădire, pe care, așa cum am înțeles, repet, o putem inaugura în septembrie.”

Concluzionând acest subiect, poate ar trebui ca dl fost ministru Kelemen să fie invitat la un spectacol de operetă fără amplificare de muzică ușoară și fără lavaliere la soliști. Poate ar trebui ca dl Ministru Kelemen, împreună cu dl director Dincă și alături de alți miniștri ai culturii, să explice de ce a fost încuviințată cheltuirea a 11 milioane de euro pe o construcție ușoară, de mică durabilitate în timp, inestetică și fără acustica corespunzătoare unui teatru muzical.

Poate ar mai trebui ca toate aceste personlități, în frunte dl fost ministru al Culturii Daniel Barbu, să mai explice cine a propus și cine a permis batjocorirea artei lirice românești prin fuzionarea abuzivă a Operei Naționale București cu Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” care s-a desființat prin H.G.741/2013. Cel puțin din respect pentru publicul meloman dacă nu și din respect pentru artiști, ar trebui să fie aduse la cunoștința opinie publice adevăratele motive și adevărata miză a atacului asupra celor două prestigioase teatre naționale.

 1. TUNUL FUZIONĂRII OPEREI NAȚIONALE BUCUREȘTI CU TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ CARE S-A DESFIINȚAT
 1. Miza financiară a fuziunii

Referitor la fuzionare Operei și a Operetei – care s-a desființat pe această cale ca și teatru național – , presa a semnalat deja cel puțin o miză a acestui abuz. Tunul sau marele premiu al acestei fuzionării /desființări se pare să fi fost cumulul fondurilor imense repartizate pentru lucrările de construcție ale celor trei clădiri, respectiv a Operei, Sala Omnia și noul sediu al Operetei. Referitor la multele milioane de euro aferente lucrărilor la respectivele sedii, presa a semnalat deja „”șantierul financiar” care ar urma să se afle sub bagheta ”maestrului”. ”Se poate să construiesc un imperiu și să vină altcineva să-l ia, dar asta e altă discuție”, a gândit cu voce tare cel care, evident, este autorul proiectului, Dincă””– vezi articolul „HGR cu parfum de paranoia” din Ziarul AZI, din data de 23 septembrie 2013. Se știe că, în general șantierele pe banii statului înseamnă comisioane, administrarea de mari fonduri, prelungiri cu multiple acte adiționale ulterioare și din nou fonduri, fonduri, fără număr…

 1. După ce a distrus repertoriul Teatrului Naționale de Operetă „Ion Dacian”, a ajuns și director general al Operei Naționale București în anul 2012.

Ulterior numirii sale în funcția de director general al Operei printr-un act normativ cu dedicație, a obținut fuzionarea-desființarea Teatrului de Operetă, care din anul 2013 și-a pierdut rangul de național și personalitatea juridică. Astfel, marele Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” a ajuns să fie doar un simplu compartiment al Operei. Dovada faptului că este vorba de un act cu dedicație este chiar cererea de intervenție a domnului Dincă în procesul din Contencios pentru anularea H.G. 741/2013. Din acest demers, interesul personal de fuzionare/desființare răzbate vizibil.

Ambele teatre se află în prezent în continuare sub conducerea dlui. R. I. Dincă. Contractul de management expiră abia în dec. 2017, deoarece directorul beneficiază de o extindere a contractului față de ce prevede legea managementului instituțiilor publice de spectacol. Mai precis, la recomandarea comisiei de concurs, i s-a mărit perioada contractului de la 3 ani la 5 ani. Oare cât îl mai rabdă cultura românească?

 1. Fuziunea abuzivă a prestigioaselor instituții pune multe semne de întrebare, plasându-se mai degrabă în zona a unui act administrativ cu dedicație.

Interesele, relațiile și avantajele personale meschine par a se intersecta cu influențele obscure ale încrengăturilor politice dubioase care caracterizează din păcate societatea ronmânească actuală.

Lipsa transparenţei decizionale deopotrivă a Ministerul Culturii şi a managerului R. I. Dincă faţă de angajaţii ambelor instituţii, s-a manifestat din plin prin tăinuirea de peste un an de zile a Organigramei aprobate, a Regulamentului de ordine şi funcţionare aprobat şi a Statului de funcţii. Ȋncălcarea dreptului cetăţenesc de a avea acces la informare publică este doar unul dintre primele neajunsuri. De la bun ȋnceput, opacitatea modalităţii de adoptare a H.G. 741/2013 a indicat dubii serioase referitoare la conţinutul, modalitatea de aplicare şi scopul real al adoptării ei. Beneficiul economic nu se ȋntrevede concret deloc, iar cel cultural este inexistent.

Semnele de întrebare ale artiștilor și a publicului persistă în ceea ce privește degradarea repertoriului de operetă. Aflat sub conducerea directorului Dincă, repertoriul Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” a fost jupuit în condiții suspecte de decorurile celor 25 de spectacole și aproximativ 50.000 de costume aferente, dispărute, probabil casate/distruse/aruncate în condiții încă neanchetate și neelucidate. Din această perspectivă, Comasarea Operei cu Opereta ar putea crea aparența unei tentative a conducerii teatrului de a-și acoperi urmele propriilor nereguli și abuzuri.

Motivaţia oficială propagandistică a necesităţii „reducerii cheltuielilori bugetare” şi a „asigurării funcţionării coerente, concertat, a celor două instituţii”, apare doar ca o fațadă falsă, neizbutită.

Petiția online Salvați OPERA http://www.petitieonline.net/petitie/salvati_opera_-p17891157.html abundă de comentariile pertinente pe tema Operei și Operetei ale semnatarilor, iubitori de artă și cultură din țară și străinătate, care își exprimă dezacordul pentru abuziva și distructiva fuziune

H.G. 741/2013 este ȋn prezent contestată ȋn Contenciosul Administrativ, nefiind încă soluționată.

 1. Problemele celor trei sedii-șantier ale Operei Naționale București, aflată sub managementul directorului general Răzvan Ioan Dincă nu-și găsesc rezolvare. Cu toate acestea, se pare că de foarte multă vreme nimeni nu ia măsuri.

În prezent, Opera are trei șantiere cu lucrări nefinalizate care au depășit cu mult termenele de finalizare a lucrărilor, respectiv:

Opera Națională București, care, din motive necunoscute a depășit cu aproximativ jumătate de an termenul, lucrarea nefiind finalizată nici până în prezent. Termenul de finalizare al contractului de execuție nr. 7 din 31.05.2013 s-a prelungit prin acte adiționale până la 31.08.2015 ;

Noul sediu al Operetei, din motive necunoscute a depășit cu aproximativ un an și jumătate termenul, lucrarea nefiind finalizată nici până în prezent, deși s-au alocat cele 48.472.986 de lei;

Sala Omnia, aflată din motive necunoscute în paragină, în condițiile în care a fost repartizată Operetei încă din anul 2006 și în condițiile în care, conform site-ului oficial al Unității de management a proiectului aparținând Ministerului Culturii, figurează că ar fi prevăzute peste 13 milioane de euro pentru refacerea ei.

 1. Opera Națională București și noul sediu al Teatrului Național de Operetă din bdul. Octavian Goga sunt încă în șantier, nu au făcute recepțiile la lucrări, și nici nu sunt funcționale în mod corespunzător, fiind un adevărat pericol public.

În cele două sedii și inclusiv în părăginita Sala Omnia, de-a lungul timpului, angajații au fost totuși programați cu regularitate să-și desfășoare activitatea, în ciuda incintelor și a condițiilor improprii. Aerul este toxic, irespirabil, specific de șantier și total impropriu atât pentru cântăreți, instrumentiști și balerini, cât și pentru personalul tehnic și administrativ.

Referitor la clădirea Operei Naționale București, se știe că deja că s-a alocat suma de 8.363.558,42 euro fără TVA pentru lucrările de refacere, reamenajare și îmbunătățirea funcționalității Operei, fără a se respecta proiectul inițial. Licitația pentru lucrările respective din data de 21.01.2013, a fost înregistrată la Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii și Patrimoniului sub nr.110/21.01.2013. Banii au fost cheltuiți fără a se face recepția lucrărilor și nici recepția finală, calitatea realizării fiind sub mediocră.

Recent, în urma unor controale ISCIR la Operă, în urma cărora s-au depistat în unele cazuri grave probleme tehnice dar și lipsa unor avize necesare. Ca urmare, s-au suspendat o serie de reprezentații, pentru care deja se vânduseră bilete.

Din suma de 8.363.558,42 s-au achiziționat trape de scenă care nu au nicio funcționaliate și utilitate, din nou calitatea lucrării fiind sub mediocră, ștăngile fiind nefuncționale și cu probleme tehnice. Dovadă este nota de serviciu 13366/30.12.2014, semnată de Răzvan Ioan Dincă, prin care acesta nu mai „permite acționarea mecanismelor de manevrare a trapelor scenă, fosă și decor, montate în cadrul proiectului de reabilitare a ONB, până la autorizarea lor în conformitate cu prevederile PT R 18-2003”.

 1. Situația de la sediul Operei se aseamănă din multe puncte de vedere cu cea de la noul sediu al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, situat la adresa Bd. Octavian Goga, nr. 1, sector 3, București.

Unele probleme tehnice grave cu care se confruntă Opera Națională București se regăsesc și la sediul nou al Operetei. Luând în considerare că ambele teatre au același management, această stare de fapt era mai mult decât previzibilă. Specificăm că Opereta este asimilată momentan de către Opera Națională București, printr-o fuziune care a fost contestată în Contencios și care nu a fost încă soluționată.

III. CACEALMAUA DECLARAȚIILOR DE AVERE

 1. Trișatul la declarațiile de avere – coincidențele se adună

Dna Violeta Dincă, fosta balerină care a strălucit „pe marile scene ale lumii” – care or fi acelea?! – prezintă în numărul 2 /2015 al revistei Case de vacanță Pensiunea-boutique Țara Luanei, o afacere de familie. Oare care este familia, având în vedere că în cele trei declarații de avere și de interese ce pot fi văzute pe site-ul A.N.I. ale directorului Dincă, nu apare trecut nici că ar avea soție și nici copil. Din interviurile dlui Dincă s-ar putea însă deduce altceva.

În ceea ce privește declarațiile de avere ale directorului general Dincă, se poate constata nu pot fi găsite decât trei dintre ele, deși dl Dincă este director de instituții publice de mai bine de 10 ani de zile. Dealtfel, declarațiile care lipsesc au fost căutate fără succes de-a lungul timpului de către cei interesați de traiectul managerial al prolificului regizor, de parcursul banilor publici, și nu numai. Menționăm că cele doar trei – singurele declarații care au putut fi găsite pe site-ul A.N.I., nu apar însă și pe site-ul instituției – al Operei – cum ar prevede legea.

Atragem atenția pe această cale că în prezent, de asemenea declarațiile de avere și de interese pe anul 2014 ale echipei de conducere a Operei Naționale București formată din Director General Răzvan Ioan Dincă, Director General Adjunct Alina Moldovan, Director General Adjunct George Călin, Director Artistic (balet) Johan Kobborg, Director Economic Georgeta Petrescu și Director Tehnic Ioan Viorel Petrescu. Cât despre cele din 2015, ar mai fi încă timp să apară. Poate totuși se auto-sesizează autoritățile în drept să facă acest lucru.

 1. Testul declarațiilor de avere

Veniturile anuale încasate de actuala echipa de conducere a Operei Naționale București nu sunt tocmai clare. Declarațiile de avere ale directorului Dincă, directorului adjunct Alina Moldovan, ale directorului economic Georgeta Petrescu. Modelul de completare general adoptat pare a fi cel consacrat al prea-puținelor declarații de avere ale dlui Dincă, mai precis prin eschiva „Conform fișei fiscale”. Aceași eschivă se regăsește și în declarațiile de avere ale dnei directoare Alina Moldovan, care nu specifică sumele exacte încasate ca expert în comunicare din echipa de conducere a proiectului Scenart.

Mai curajoasă, dna contabil-șef Georgeta Petrescu îndrăznește să treacă sumele încasate anual ca manager financiar Scenart, respectiv 116.920 lei (declarația de avere 2011) și 142.960 lei (declarația de avere 2012), dar ascunde în ceața „Conform fișei fiscale” venitul anual încasat ca și Contabil șef al instituției.

Or, referitor la punctul 7 al Declarațiilor de avere – „Venituri ale declarantului și ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat (potrivit art.41 din legea 571/2003- Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare”, Ghidul de completare a declarațiilor de avere și interese de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate specifică foarte clar „Atenție: Se va preciza valoarea exactă a fiecărui venit, NU se va face trimitere la fișa fiscală!”

Astfel, din perspectiva legală, este limpede că veniturile suplimentare parțial mascate ale salariaților cu funcții publice de conducere mai sus prezentați, ar trebui controlate corespunzător.

În declarațiile de avere ale directorului Dincă nu sunt trecute sumele exacte încasate ca și consilier la S.R.R., dar nici cele provenite de la Radio Junior. Precizăm că problemele de la Radio Junior au fost sesizate chiar și la Camera deputaților de către dl deputat independent Mircrea Giurgiu și , de asemenea, au avut un ecou important în presă. Cât despre firma Spectacool, se poate constata cu ușurință că datele financiare trecute în decalrațiile dlui Dincă, nu se regăsesc în datele economice ale firmei respective, care apar trecute în registrul firmelor.

 1. FUNCȚIILE MULTIPLE ALE DLUI RĂZVAN IOAN DINCĂ
 1. Răzvan Ioan Dincă, managerul-regizor, managerul-director al propriului festival, dublul manager de instituție publică și de proiect din fonduri europene – Contracte pentru sine

   În general, directorul Dincă s-a remarcat prin tratarea preferențială a artiștilor, coregrafilor, scenografilor și regizorilor străini. Afișele Operetei și ale Operei încărcate de nume străine, demască fără de tăgadă predilecția dlui Dincă pentru investirea masivă a banilor contribuabililor români în produsul cultural al altor țări.

Practic, școala românească de regie de operă, operetă, scenografie şi coregrafie a fost aruncată în bezna ignorării. Din acest întuneric ar mai răzbate doar o lumina verde – de trecere permisă – pentru singurul regizor romȃn care a fost programat constant la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, respectiv pentru însuși regizorul de teatru Răzvan Ioan Dincă, director al Operetei. Încă de pe parcursul ȋntregii activităţii de management 2006-2012 de la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, dl Dincă s-a autopromovat cu o rȃvnă ieşită din comun, având la dispoziție pârghiile funcției sale de conducere remunerată din bani publici.

Condiţiile legale de suprapunere a multiplelor funcții de conducere de Director General al instituției, director de proiect, director de festival, funcții care la rândul lor se suprapun și cu funcția de execuție de regizor, necesită o verificare amănunţită din punct de vedere legal. Având în vedere că toate acestea aveau loc în cadrul aceluiași Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”, conflictul de interese pare a se contura destul de clar.

În calitatea sa de Director General al Operetei, printre atribuțiile sale se regăsesau și cele de a fi Președinte al Consiliului Artistic și al Consiluiui Administrativ, cu rolul de asigura în același timp și îndeplinirea tuturor hotărârilor adoptate de Consilul Administrativ.

Astfel, direct sau indirect dl Dincă și-ar fi putut atribui/ înlesni accesul la mai multe funcții și contracte. Dovada fără de tăgadă a exercitării a atribuților nemărginite de director de instituție este chiar curriculum vitae al domniei sale. Abundența acaparării cu nonșalanță a funcțiilor și a cât mai multor regii de spectacole în cadrul propiei instituții par că sfidează bunul simț și insultă legea.

În timp ce deținea funcția de Director general al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”, Președinte al Cosliului Artistic și Președinte al Consiliului Administrativ, s-a autoprogramat și autopromovat ca regizor, co-fondator și director al propriului festival international de artele spectacolului muzical „Viața e frumoasă”, dar și ca manager al proiectului cu fonduri europene Scenart. Totul s-a întâmplat în cadrul aceluiași teatru de operetă pe care îl conducea în perioada 2006-2012. Situația frizează conflictul de interese și starea de incompatibilitate. Detaliem în continuare:

 1. Mangerul-regizor

Fiind director al Teatrului Național de Operetei „Ion Dacian”, al Dincă a regizat în aceeași perioadă mai multe spectacole, printer care :

– „Liliacul“ de Johann Strauss-fiul, la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” (2010);

– „Paris, mon amour“, spectacol-colaj, la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” (2010);

– „Voievodul ţiganilor“ de Johann Strauss-fiul, la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” (2008);

– „Contesa Maritza“ de E. Kálmán, la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” (2007);

Specificăm că în cele doar trei declarații de avere ale dlui Dincă ce pot fi văzute pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, prezentarea venitului anual încasat în cadrul Operetei pentru Regie artistică este eludată prin înlocuirea cifrelor concrete cu fenta „Conform fișei fiscale”.

Ar merita cercetată această situație a directorului- regizor Dincă în propria instituție publică pa care o conducea, și din perspective drepturilor de autor pentru producțiile mai sus pomenite. Spre exemplu, frecvența aproape obsesivă cu care era programată propria producție cu spectacolul „Viața e frumoasă”, ar putea indica un oarecare interes material direct. Ca și director al instituției, ca președinte al Consiliului Artistic și al Consiliului Administrativ, dl Dincă avea atribuțiile de asigura și aproba inclusiv repertoriul și programarea spectacolelor.

 1. Managerul-director de festival

Dl Dincă, director general al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” încă din 2006, a devenit din 2008 și Director co-fondator şi Manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical „Viaţa e Frumoasă!“, organizat anual în luna noiembrie de către Teatrul de Operetă (în 2013 a avut loc cea de-a VI-a ediţie). De asemenea Alina Moldovan – Director General Adjunct al Operetei este co –fondatoare a numitului festival. Se pare că ambii dețin chiar drepturi de autor pentru acest festival, mediatizându-se ca fiind parteneri în cadrul festivalului, iar alături de numele lor apărând și semnul de marcă înregistrată ©.

Din echipă, evident că nu putea lipsi nici contabil-șef Georgeta Petrescu, de data asta în calitate de Director economic. Cât destpre dna Alina Moldovan, aceasta este în prezent Director General Adjunct al Operei Naţionale Bucureşti şi Director al Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, în cadrul căruia a deţinut de asemenea funcţia de Director General (2012-2013), Director General Adjunct (2011-2012), Director de Marketing şi Comunicare (2009-2011) şi Consultant Artistic (2006-2008).

Din 2008, dna Moldovan devine co-fondator, alături de Răzvan Ioan Dincă, şi Director Artistic şi de Marketing şi Comunicare al Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”, ajuns în 2013 la cea de-a VI-a sa ediţie de autoprogramare în cadrul Teatrului de Operetă, respectiv în propria instituție la care cei doi se aflau la conducere.

Remarcăm în programul Festivalului „Viața e frumoasă”, constanța cu care apare programat directorul Dincă, în propriul festival, desfășurat sub egida Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”, teatru pe care îl și conducea în același timp.

Spre exemplu, ediția 8-18 noiembrie 2012, abundă de work-shopuri – cel mai probabil remunerate- aproape zilnice, ale căror protagoniști erau nelipsiții directori Răzvan Ioan Dincă și Alina Moldovan. Iar ca una din locațiile favorite ale evenimentelor festivalului, se impune restaurantul „La Șalul cel Negru”, unde serile tradiționale de muzică –ucraineană, maghiară, germană erau programate în serie. Se pare că interesele dlui Dincă în ceea ce privește acel restaurant, erau destul de personale. Ca fapt divers, între timp restaurantul respective a dat faliment.

 1. Dublul manager de instituție publică și de proiect din fonduri

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian“ implementeaza, in perioada octombrie 2009 – octombrie 2012, proiectul Sprijin pentru competente in artele spectacolului din România – SCENART, proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeşte in oameni!“. Finantarea aprobata pentru o durata de trei ani a proiectului mai sus mentionat se ridica la 15.633.845,92 lei ( peste 3.000.000 euro). Din echipa de conducere-management a proiectului fac parte:

 • Directorul general al Teatrului de Operetă Răzvan Ioan Dincă – Manager proiect Scenart
 • Contabil-șef a Teatrului de Operetă Georgeta Petrescu – Manager financiar proiect Scenart
 • Director general adjunct al Teatrului de Operetă Alina Moldovan – Expert comunicare proiect Scenart
 • Consilier juridic al Teatrului de Operetă Ioan Parlea – Consilier juridic proiect Scenart
 • Expert monitorizare proiect Scenart Ofelia Stanciu
 • Asistent coordonator training proiect Scenart: George Călin

În echipa de conducere a proiectului se regăsesc tocmai deținători celor mai importante funcții de conducere din teatru, respectiv dl Dincă, dna Alina Moldovan și dna Grorgeta Petrescu.

 1. REȚEAUA FAVORITISMELOR – LOJA ARTIŞTILOR
 1. Rețeaua de susținere

Încă din perioada de directorat a dlui Dincă de la Buzău, – chiar înainte de a ajunge director al Operetei, în Nota de constatare …, pot constata prezența pe lista colaboratorilor remunerați ai Teatrului „George Ciprian”, diferite persoane, deținătoare la momentul respective de funcții importante în Ministerul Culturii. Spre exemplu dl Zarafescu, dna Olimpia Urs……

În anul 2006, când dl Răzvan Ioan Dincă a devenit director general al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”, dl. Demeter Andras Istvan era Secretar de Stat la Ministerul Culturii și Patrimoniului. În aceeași perioadă, soția Ministrului Culturii Adrian Iorgulescu (dna Liliana Iorgulescu) și soția Ministrului de Finanțe Varujan Vosganian, jucau în propriile lor spectacole, programate pe scena Teatrului de Operetă în condiții neelucidate.

În decembrie 2012, când dl. Răzvan Ioan Dincă a devenit director general al Operei Naționale București, ca urmare a unui concurs controversat contestat în instanță. În perioada următoare, dna Vosganian și alți membri ai familiei Vosganian au început colaborări artistice cu Opera. Acestea s-au oprit la un moment dat, cel mai probabil ca urmare a problemelor juridice devenite publice ale dlui Vosganian.

De-a lungul timpului – și mai vizibil ca oricând în perioada fuzionării abuzive a Operei cu Opereta, dna Secretar General în Ministerul Culturii Mihaela Kaitor s-a remarcat prin promptitudinea prezenței la datorie în ceea ce privește manageriatul executat de directorul Dincă.

Imediat după aceste nereguli dovedite și relatate public în Buzău, dl. Răzvan Ioan Dincă a ajuns direct la conducerea Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”, instituție de rang național, de mare ținută, cu specific muzical și cu o bogată tradiție culturală. Dl. R. I. Dincă a „promovat” și a ajuns în anul 2006 director general al prestigiosului teatru muzical, în ciuda faptului că nu a avut și nu are niciun fel de studii muzicale. Iorgulescu – premeditat

Pentru a-și ascunde urmele neregulilor manageriale grave de la Operetă – devenite deja obicei – acesta a reușit prin influență politică să comaseze cele două instituții de rang național, prin HG 741/2013. Respectiva Hotărâre de Guvern a fost adoptată prin încălcarea prevederilor legale, respectiv fără avize.

După ce a distrus repertoriul Teatrului Naționale de Operetă „Ion Dacian” prin scoaterea din repertoriu a celor 25 de titluri de spectacole, a ajuns și director general al Operei Naționale București în anul 2012. Ulterior numirii sale în funcția de director general al Operei printr-un act normativ cu dedicație, a obținut fuzionarea-desființarea Teatrului de Operetă, care din anul 2013 și-a pierdut rangul de național și personalitatea juridică. Astfel, marele Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” a ajuns să fie doar un simplu compartiment al Operei. Dovada faptului că este vorba de un act cu dedicație este chiar cererea de intervenție a domnului Dincă în procesul din Contencios pentru anularea H.G. 741/2013. Din acest demers, interesul personal de fuzionare/desființare răzbate vizibil.

Ambele teatre se află în prezent în continuare sub conducerea dlui. R. I. Dincă. Contractul de management expiră abia în dec. 2017, deoarece directorul beneficiază de o extindere a contractului față de ce prevede legea managementului instituțiilor publice de spectacol. Mai precis, la recomandarea comisiei de concurs, i s-a mărit perioada contractului de la 3 ani la 5 ani.

De-a lungul anilor şi chiar şi în clipa reţinerii sale s-a observat o adevărată Coloana a V-a în presă, care-i ţinea spatele, indiferent de grozăviile care se petreceau la Operă. Conform surselor noastre, este vorba de firele trase prin intermediul Lojei masonice a artiştilor şi a verigii de legătura cu presa care se numeşte “fratele” “guvernator” Liviu Mihaiu, cunoscut escroc de joasă speţă, care se laudă în diferite medii că are protecţia SRI-ului. Oare SRI ştie?

 1. Contracte babane

Johan Kobborg - Mediafax

– Contractul lui Kobborg – 7307 Euro / Lună – de peste un an

– realizat pe o singură lună şi prelungit abuziv cu adiționale

– deține o funcție publică, într-o instituție publică, respectiv este director artistic (Balet), și ar trebui să aibă veniturile publice, respectiv declarația de avere la vedere

– conform clauzelor contractului, este plătit din subvenția pentru plata colaboratorilor de la forurile tutelare (Ministerul Finanțelor, Ministerul Culturii), deci este plătit din bani publici

– conform site-ului ONB, face parte din echipa de conducere, respectiv ocupă funcția de director artistic (Balet) fără concurs, fără studii înalte

– conform legii teatrelor, personalul artistic, tehnic și administrativ de specialitate – respectiv funcțiile de director adjunct –, de regulă, își desfășoară activitatea în baza contractelor individuale de muncă – ceea ce nu are, deoarece prezentl contract este întocmit prin voința liber exprimată a părților, în baza dispozițiilor Codului Civil, …Prestatorul neavând calitatea de salariat.

– conform clauzelor contractului, este plătit din subvenția pentru plata colaboratorilor de la forurile tutelare (Ministerul Finanțelor, Ministerul Culturii), deci este plătit din beni publici

– contract de antrepriză, posibil preferat pentru a se eluda taxele mai mari. Cota de impozitare stabilită în contract este de 16% din venitul brut

– respectivul contract prevede ca acesta să îndeplinească în 31 de zile să îndeplinească obiectul contractului pentru 7.000 de euro, nu prevede posibilitatea prelungirii, dar este prelungit prin anexe, să facă ceea ce trebuia înfăptuit în primele 31 de zile, dar cu 7.000 euro primiți lună de lună. Or, dacă în 31 de zile balerinul trebuia să înfăptuiască ceea ce prevede contractul și pentru asta primea, atunci ce a mai făcut în următoarele luni? Ori nu a făcut nimic și atunci nu trebuia să îi fie plătită prima lună, ori, dacă le-a făcut pe toate în prima lună nu mai avea ce face și nu mai trebuia întocmită nicio anexă la contract, iar, în acest caz, banii dați ca urmare a anexei la contract ar putea fi considerați delapidare

– contractul nu este de antrepriză, el este unul care maschează de fapt un contract de muncă, eludând taxe mai mari, în special impozitul

Dl Kobborg încearcă să inducă fals ideea că remunerația de 7000 euro a fost primită doar pe o lună. De fapt contractul respectiv este prelungit prin act adițional pe luni și luni de zile – în prezent, peste un an.

Predilecția dlui Dincă pentru cât mai mulți colaboratori a devenit evidentă încă de pe vremea când era director doar al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”. Spre exemplu, doar în perioada 2006-2011 s-au cheltuit sume imense pe cele 3932 de contracte civile, și aceasta în condițiile în care soliștii de primă mână ai teatrului abia dacă erau programați.

Opera-Romana-Contract-Kobborg-Dinca

 1. Cazări de lux

      Sunt de notorietate nenumăratele nopți de cazare de lux ale participanților la edițiile Festivalului „Viața e frumoasă”, sau cazările prelungite la Hotel Intercontinental pentru colaboratorii (inutil de mulți) producției Operei „Rigoletto”. Mai nou s-a trecut la „next level”, și anume închirierea de apartamente de lux în centrul Bucureștiului, cu 2000 de euro pe lună, sau chiar cu peste 2000 de euro pe lună. Pentru cine au fost închiriate de către Opera Națională București acele apartamente? De la cine au fost închiriate deja se știe – este vorba de Fundația Ghica.

 1. Reciprocitatea unor contracte

Ca director general al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” în perioada 2006-2012, dl Răzvan Ioan Dincă și-a cultivat un tip de relații de avantaj reciproc, cu mai multe persoane, dintre care avem ca exemplu pe dl. Demeter Andras Istvan. Acesta era Secretar de Stat în Ministerul Culturii în momentul venirii dlui Dincă la conducerea Operetei. Susținerea dlui Dincă de către Demeter Andras era vădită, chiar publică, după cum reiese și din propriul interviu din ziarul Gândul din 20.05.2008. În respectivul interviu dl. Demeter recunoaște „Pilotul făcut cu concursurile de la Teatrul Național de la Iași, respectiv Teatrul de Operetă mi-a confirmat că lucrurile pot funcționa așa cum le-am gândit eu.”

Relațiile de reciprocitate dintre dl Răzvan Ioan Dincă și dl Demeter Andras au evoluat, concretizându-se într-un număr foarte mare de contracte de colaborare ca solist-actor pe care dl. Demeter Andras le-a primit de la Operetă pentru spectacole ca „Romeo și Julieta” și „Rebecca”. Justificarea oficială a fost că dl. Demeter câștigase „casting-urile”. În perioada respectivă dl. Demeter Andras devenise deja director al Societății Române de Radiodifuziune, calitate din care, prin Hotărârea nr. 30/02.04.2011 îl numește de dl. Răzvan Ioan Dincă Consilier principal PDG și pe dna Alina Moldovan (directoare adjunctă de la Operetă) consilier principal PDG.

Salariul dlui Răzvan Ioan Dincă de consilier principal PDG la SRR era de aproximativ 9.000 lei pe lună. În același timp, dl Demeter, în urma câștigării unor casting-uri bine „organizate”, încasa de la Teatrul de Operetă aproximativ 1500 de euro pe lună pe diversele colaborări. Sumele încasate de dl. Demeter s-ar regăsi în declarația de avere și interese a acestuia, unde apar peste 27.000 lei din activități artistice. Toate datele din acest paragraf sunt desprinse din articolul de pe Dan Tanasă Blog, articol intitulat EXCLUSIV. ȘEFUL SRR ȘI DIRECTORUL TEATRULUI DE OPERETĂ „Ion Dacian” actori într-o găinărie financiară pe bani publici prin care își rotunjesc veniturile!, din 09 martie 2012.

Sumele încasate de dl. Dincă însă nu se pot confrunta cu declarația de avere și interese a acestuia deoarece aceasta este aparent incompletă. – conform fisei fiscale, sau chiar lipsesc alte colaborări cu Radio.

Precizăm că dl Demeter este unul și același care s-a remarcat/compromis cu ocazia scandalului Galei lui Bute, ancheta jurnalistică a dlui Tolontan scoțând la iveală implicarea în condiții dubioase a dlui Demeter în transmisiunea la radio a Galei. Este de menționat că dl Demeter joacă din nou, cu regularitate la Operetă, ceea ce ne face să ne gândim dacă nu cumva se pregătește din nou să ocupe vreo funcție importantă și influentă în Ministerul Culturii/

Imediat după aceste nereguli dovedite și relatate public în Buzău, dl. Răzvan Ioan Dincă a ajuns direct la conducerea Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”, instituție de rang național, de mare ținută, cu specific muzical și cu o bogată tradiție culturală. Dl. R. I. Dincă a „promovat” și a ajuns în anul 2006 director general al prestigiosului teatru muzical, în ciuda faptului că nu a avut și nu are niciun fel de studii muzicale.

Pentru a-și ascunde urmele neregulilor manageriale grave de la Operetă – devenite deja obicei – acesta a reușit prin influență politică să comaseze cele două instituții de rang național, prin HG 741/2013. Respectiva Hotărâre de Guvern a fost adoptată prin încălcarea prevederilor legale, respectiv fără avize.

După ce a distrus repertoriul Teatrului Naționale de Operetă „Ion Dacian” prin scoaterea din repertoriu a celor 25 de titluri de spectacole, a ajuns și director general al Operei Naționale București în anul 2012. Ulterior numirii sale în funcția de director general al Operei printr-un act normativ cu dedicație, a obținut fuzionarea-desființarea Teatrului de Operetă, care din anul 2013 și-a pierdut rangul de național și personalitatea juridică. Astfel, marele Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” a ajuns să fie doar un simplu compartiment al Operei. Dovada faptului că este vorba de un act cu dedicație este chiar cererea de intervenție a domnului Dincă în procesul din Contencios pentru anularea H.G. 741/2013. Din acest demers, interesul personal de fuzionare/desființare răzbate vizibil.

Ambele teatre se află în prezent în continuare sub conducerea dlui. R. I. Dincă. Contractul de management expiră abia în dec. 2017, deoarece directorul beneficiază de o extindere a contractului față de ce prevede legea managementului instituțiilor publice de spectacol. Mai precis, la recomandarea comisiei de concurs, i s-a mărit perioada contractului de la 3 ani la 5 ani.

 1. DENIGRAREA ARTIȘTILOR ROMÂNI

Directorul general Răzvan Ioan Dincă a instaurat un regim de discriminare, intimidare și amenințare față de artiștii care s-au opus fuzionării Operei cu Opereta. Dl. Dincă a avut ca parteneri co-participanți la instalarea acestui regim pe consilierul-evaluator Mihai Cosma (angajat și numit pe funcție chiar de domnia sa) și pe președintele de sindicat Leonard Pădureț. Scoaterea artiștilor din roluri, atitudinile dictatoriale și evaluările abuzive au devenit instrumentele principale ale exercitării forțate a autorității directorale. Faptele dovedite ale celor trei au fost deja ferm sancționate cu amenzi de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, prin Hotărârea nr.700 din 16.11.2014.

Se cheltuiesc sume uriașe din bugetul României pentru promovarea artiștilor străini sau de proveniență profesională obscură. „Staruri” care de multe ori nu ating nici măcar nivelul sub-mediocru al unor ȋncepători, sunt invitate să colaboreze exhaustiv, inutil, costisitor, chiar şi pentru roluri secundare. Ȋntre timp, solişti importanţi ai Operei sunt văduviţi de dreptul elementar de a munci. Discrepanţa dintre onorariile mari ale „starurilor” şi plata uzuală mizeră a celolalţi artişti romȃni ridică suspiciuni care trebuie elucidate.

Sunt preferați coregrafi, scenografi și regizori străini, investindu-se masiv banii contribuabililor români în produsul cultural al altor țări. Şcoala românească de regie, scenografie şi coregrafie este ignorată cu desăvȃrşire. Practic, singurul regizor romȃn care a fost programat constant ȋncă de pe parcursul ȋntregii activităţii de management 2006-2012 de la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, a fost ȋnsuşi R. I. Dincă, acesta autopromovȃndu-se cu o rȃvnă ieşită din comun. Condiţiile legale respective necesită o verificare amănunţită.

Prin comasarea abuzivă a Operei Naţionale Bucureşti cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” care s-a desfiinţat prin H.G. 741/2013, s-a distrus munca şi moştenirea culturală a generaţii de artişti care au făcut cinste acestei ţări. Managementul defectuos şi necontrolat desfăşurat la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” ȋn perioada 2006-2014 şi la Opera Naţională Bucureşti ȋn perioada 2012-2014 de către managerul-director general Răzvan Ioan Dincă şi echipa sa managerială, din care s-au remarcat ȋn mod nefast doamna director Alina Moldovan şi doamna Ofelia Stanciu, au grăbit ducerea acestor două prestigioase instituţii spre criza economică, repertorială şi a identităţii cultural artistice, ce a culminat cu comasarea-desfiinţare.

Mai mult decȃt atȃt, sub conducerea lui R. I. Dincă s-a concretizat o politică directorială de negare a artiştilor romȃni şi valorii lor universale, starea de fapt avansȃnd spre o reală ignorare a tradiției culturale naţionale.

EPILOG

Directorul Operei Naționale din București, reținut de procurori

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, cinci persoane cu funcții de conducere de la Opera Națională sunt cercetate penal în acest caz: Ioan Răzvan Dincă — director general, Alina Ofelia Moldovan — director general adjunct, Georgeta Petrescu — director economic, Mădălina Gabriela Iacob — șef birou achiziții publice, Sebastian Eduard Grigore — coordonator echipă tehnică și administrativă.

De asemenea, un administrator al unei societăți comerciale având ca obiect de activitate prestare de servicii de pază, Mircea Dan, a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de desfășurare de activități de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare și întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licență de funcționare prevăzută de lege.

Directorul general al Operei, Ioan Răzvan Dincă, a fost reținut pentru 24 de ore împreună cu o altă persoană, urmând să fie prezentat miercuri în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București, cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Procurorii susțin că Ioan Răzvan Dincă, în calitate de funcționar — director general al Teatrului Național de Operetă (TNO), iar ulterior al Operei Naționale din București (ONB), ordonator terțiar de credite, cu intenție, nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, constând în aceea că: în perioada februarie 2008 — 3.02.2011, în calitate de director general al TNO, nu a urmărit realizarea veniturilor datorate TNO de către locatarul SC B.P. SRL, cauzând astfel un prejudiciu de peste 320.000 lei; în perioada februarie 04.10.2013 — 1.04.2014, în calitate de director general al ONB, a efectuat plăți nelegale, nejustificate către prestatorul SC H.F.M.S. SRL, cauzând un prejudiciu de peste 150.000 lei; în perioada februarie 12.03.2012 — 19.12.2012, în calitate de director general al TNO, a efectuat plăți nelegale, nejustificate către prestatorul SC S.P.C.. SRL, cauzând un prejudiciu de peste 130.000 lei.

De asemenea, la data de 27.09.2012, în calitate de director general al TNO, împreună cu alți doi funcționari ai aceleiași instituții, au efectuat plăți nelegale către beneficiarul SC B.C. SRL, cauzând un prejudiciu de peste 44.000 lei; în perioada 18.03.2013 — 31.12.2014, în calitate de director general al ONB, Ioan Răzvan Dincă a procedat la încheierea unor convenții civile nelegale, cauzându-se un prejudiciu de peste 43.000 lei; iar la data de 27.09.2012, în calitate de director general al TNO, împreună cu alți doi funcționari, au efectuat plăți nelegale către beneficiarul SC G.G.A.C. SRL, cauzând un prejudiciu de peste 5.800 lei.

Ioan Răzvan Dincă mai este acuzat că, în calitate de director general al Teatrului Național de Operetă, iar ulterior al Operei Naționale din București, a omis, cu intenție, să înscrie în declarația de interese din anul 2013 calitățile de unic asociat și administrator al unei societăți comerciale.

Totodată, el a omis, cu intenție, să înscrie în declarațiile de avere din anii 2011, 2012, 2013 și 2015 calitatea sa de proprietar al unui imobil, respectiv cea de titular al unui credit bancar; și a înscris, cu intenție, în mod necorespunzător adevărului, date privind valoarea unor credite bancare contractate.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru)

Sursa: Ziaristi Online

Documentare:  Răzvan Dincă ridicat de mascaţi de la Operă. Este aşteptat şi DNA-ul. Ancheta a fost previzionată doar de Ziaristi Online. UPDATE

Print Friendly, PDF & Email

148 comments

 1. Rest

  D-na Cleopatra Pop, tin sa va multumim, pentru astfel de articole, dupa urma acestor jigodii parvenite, adica Razvan Dinca si Alina Moldovan, au avut foarte multi de suferit, la Iasi, acelasi stil directoarea Beatrice Rancea a facut parte din echipa lui Razvan Dinca, s-au certat din cauza banilor, pentru a ocupa functia de la Iasi a avut parte de ajutorul vesnicei KAITOR MIHAELA IOANA si a altora din sistem. Va rugam insistati pe langa forurile in drept sa verifice, foarte bine contracte de colaborare, contractele de prestari servici, incepand cu anul 2007 pana in prezent si devizele, nu sunt facute, mai ales la Opereta, sa caute bine in contabilitate chitante de provenienta dubioasa, sau multe trecute pe bunuri de recuzita cu valori mari, nu exista devize estimative si nici devize finale pentru fiecare spectacol care s-a desfasurat, legal in contabilitate e totul praf, nu stiu daca mai exista angajata in teatru pe derulare contracte colaboratori, propria nepoata a lui Dinca, la un moment dat era sefa serviciu contabilitate la OPereta, asta pana a venit un control de la curtea de conturi si a vazut aceasta aberatie, aceea domnisoara pe nume Andreea …. imi scapa numele, dar se poate afla nu avea experienta necesara unei asemenea functii. Beatrice Rancea trateaza totul la Iasi foaie la indigo dupa modelul Dinca.
  Bafta in derularea si explicarea jafurilor unor astfel de …… nu mai are rost sa spun cum.
  PS Sa se verifice toata perioada SCENART- exista la nereguli cu nemiluita,sofer platit ca tehnician sau ceva de genul asta -Paraschiv Marin, omul lui Dinca, atat spun sa se verifice la sange, o sa se cruceasca oamenii legii de ceea ce vor gasi.

 2. Phantom of the Opera

  Dumneavoastra o citati pe Crina Matei, care da vina pe absint pentru comportamentul sau iesit din comun! NU! Nu e de vina “absintul” e de vina Mama Natura, care l-a inzestrat cu un caracter si o educatie mizerabila!
  Tot nu se prinde nimeni ca Noua institutie nu exista decat in scripte! In realitatea nu s-a unit! Eu nu am auzit sa se fi dat concursuri sau examene si sa se incadreze angajatii pe noile posturi ale noii organigrame! Plata salariilor se face tot in baza vechii organigrame aprobata in 2012. H.G. 741/2013 nu a fost pus in practica. Dinca nu poate spune ca nu la- pus in practica din cauza atacarii lui in Contencios, caci convocarea si instiintarea despre Contencios a primit-o dupa ce a avut (obtinuta tot prin santaj) semnatura Ministrului Barbu pe noua organigrama!!! Verificati, va rog, sau sesizati organele anchetatoare s-o faca!
  Repet faptul ca “deturnarea de fonduri” este faptul ca el plateste din bugetul a doua institutii, angajatii de pe state vechi! El detine in mod fraudulos managementul a doua institutii dand concurs numai pentru una singura. Chiar si faptul ca a fost declarat castigator la concursul de la ONB se pare ca e o chestie contrafacuta! La vremea respectiva nu se afisase pe site-ul Ministerului nici comisia si nici proiectul castigator!
  El este sustinut in continuare de Ministerul Culturii. Dumneavoastra pomeniti in treacat de aportul lui Puiu Hasotti! Dar EL este cel care i-a aprobat intreaga suma pentru constructia cosmeliei care se vrea Opereta. Hunor doar a continuat treaba inceputa de Hasotti si de Barbu! Verificati, sau sesizati organele de ancheta s-o faca. se mai poate naste un cap de acuzare!
  Cea care il tine in brate foarte tare si i-a “manipulat” pe toti ministrii care s-au succedat, este secretarul general, Mihaela Kaitor!
  Chiar si ministrul Vulpescu este sub aceasta influenta. uitati-va cum tace Ministerul. De cand s-a produs descinderea la ONB, Ministrul trebuia sa-l suspende oficial pe Dinca. Nici pana in clipa asta, Ministrul nu a facut acest gest, cu toate ca procurorii i-au interzis lui Dinca sa conduca ONB. Mi-e teama ca sustinerea lui este foarte mare. Asa se face ca a scapat de arest preventiv. Verificati legatura cu Ponta si mergeti pe fir catre fostul vice-primar al Buzaului, care a devenit ulterior parlamentar si apoi consilier al lui Ponta. Verificati legaturile mafiote dintre cei trei, ducandu-va cu ani in urma, la vanatorile organizate in jud. Buzau, la festivalurile de Folclor, la care, mai tarziu, dinca a adus opereta (in cadrul normei, fara plati speciale, doar salariu).
  Ati pomenit de serile de muzica de la “Salul cel Negru”!!!! Intrebati angajatii Operetei cum cantau seara de seara, pe la mese, ca sa isi acopere activitatea de la Opereta. Erau santajati cu datul afara, daca opuneau rezistenta!
  Acest personaj (Dinca) ar trebui inchis pe viata si feriti romanii de interferenta cu el!

  UPDATE:

  Dar a fost eliberat! Ce daca e sub control judiciar? Ce daca are interdictie sa conduca (personal) opera? Ce pana acum a facut-o personal? Nu! Tot prin Alina Moldovan, prin George Calin, Ofelia Stanciu si multi altii care ii sunt devotati pana la moarte (la propriu). Si el isi vedea de calatorii, de amante, de . . . treburile lui “importante”. Acolitii lui il aduleaza! Cu tot scandalul creat ei il cred nevinovat si spun peste tot “ca i s-a facut o inscenare”!!!!
  El va sta acasa, si-si va ghida oamenii prin telefon! Simplu! Demonstreaza tu ca el conduce opera! Pana una alta Ministerul nu l-a suspendat si nu a instalat un interimar! Asa suna legea, dar insusi Ministerul o calca, atunci cand ii convine!
  In plus, de acasa are timp berechet sa dea telefoane pe la cei cu care a “facut tabla impartirii”, cerand (pardon, snatajand) sa fie “scapat” de parnaie si declarat nevinovat!
  Si le spune ca daca nu-l scapa, ii va “da in gat”, si tot va obtine de la procurori o usurare a pedepsei pentru colaborare si pentru devoalarea intregii filiere!
  Sa vedeti daca nu e asa!
  Toti banii astia credeti ca s-au dus in buzunarele lui Dinca si a grupului sau? NUUUUUU! Va inselati! Ei au trait din “frimituri” negociate cu cei care capatau contracte. De aia, Dinca prefera colaboratorii! Colaboratorii sunt platiti pe contracte grase si . . . parte din plata se intoarce la Dinca!!!!! “Tu castigi 5 lei, mie-mi dai 2!”
  Grosul banilor (fondurile alocate constructiei salii Operetei, banii obtinuti pentru renovarea Operei, suma clara oferita pentru reabilitarea salii Omnia . . . si alte ciupeli de pe la Primaria Capitalei, necesare Festivalului “Viata e frumoasa”) luau drumul spre liederii filierelor care il sustineau si-l sustin pe Dinca! (Pai in felul asta cum naiba sa nu fie viata frumoasa?) Nu constatati o coincidenta intre perioadele de timp in care au fost alegerile PSD si cea in care au inceput lucrarile de reastaurare a Operei si de constructie a Operetei? Daca peste acestea suprapuneti relatiile mafiote de provenienta buzoiana, poate ca veti trage imediat concluzia catre ce directie au fost indreptati banii!
  Verificati legatura lui Dinca cu Badea de la “Aedificia Carpati”! Verificati legatura dintre acestia si Bogdan Trambaciu de la oficiul de Mangent al Proiectului de pe langa Ministerul Culturii, unde se festioneaza intreaga suma imprumutata de la Banca Mondiala. Intrebati-va de ce “Aedificia” a castigat toate contractele de refacere ale cladirilor din subordinea Ministerului Culturii? Este singura firma specializata? Cum de “cosmelia” Operetei a fost inceputa de “olandezi” si a fost continuata de “Aedificia”? De ce toate salile pe unde trece aceasta firma devin sali “surde” (Nationalul bucurestean, Opereta)? “Repararea” acusticii din sala Operei este un fals grosolan! “Aedificia” a sub-contractat “portughezilor” toata munca de la sala si scena! Stiti? Portughezii sunt renumiti in lumea larga pentru dexteritatea cu care construiesc sali de teatru – mai ales de opera – si doteaza scena cu aparatura care performeaza . . . pana la prima reprezentatie!!!!!!
  In sala Operei – care arata acum ca un camin cultural, placata toata cu un soi de panel furniruit – se aude totul atat de tare incat raportul intre sonoritatea orchestrei si a scnei este in defavoarea cantaretilor. Foarte des (mai des ca inainte) sunt acoperiti si nu se aud! Iar ei, de pe scena, nu aud orchestra! Au nevoie de difuzoare! Se mai intampla asta pe vreo scena care are acustica reala? Va rog verificati! Faceti cunoscut si faptul ca performantele tehnicii de scena – in urma instalarii de catre “specialistii” portughezi, incurajati de cei de la “Aedificia” – sunt sub standardul tehnicii pe care o avea Opera, inainte de a fi reconditionata!
  Eu nu sunt o specialiasta in cheltuieli necesare constructiei! Nu stiu daca sumele vehiculate pentru aducerea Operei la standarde actuale, sunt suficiente, sunt mari, sau sunt mici!!!! Dar stiu ca este REVOLTATOR ca dupa ce s-au cheltuit niste sume (daca s-au cheltuit), Opera sa functioneze mai prost ca inainte, sa fie suspendate spectacole, pe motiv ca decorurile nu mai intra pe scena sau ca nu au suficienta aparatura de iluminat (am vazut “Nunta lui Figaro” si “M-me Butterfly” in care scena era mai mult in intuneric).
  Si se intampla ceva ciudat in timpul spectacolelor!!!!! Din cand in cand toata lumina aplicelor din sala, si uneori si candelabrul mare se aprind, pentru o fractiune de secunda! E ca un fulger scurt! De ce? Din cauza de “portughezi” sau din cauza ca “Aedificia” nu a capatat suficienti bani “la purtator”.
  Nu lasati un asemenea ipochimen sa scape de rigorile legii! Ajutati-ne si pe noi sa recapatam increderea in aceste doua institutii pe care, inainte, le frecventam, aproape seara de seara! Ajutati-ne sa primim inapoi spectacolele pierdute, care erau atat de variate si de frumoase! Ajutati-i pe bietii artisti din cele doua institutii sa scape de teroare si de disperarea ca vor ajunge pe drumuri! Nu poti sa faci arta cand te gandesti ca maine ai putea fi dat afara, in functie de cum razi la glumele pe care le face superiorul tau!
  Ajutati sa se faca dreptate si lumina in acesata bezna obscura de interese banesti!

 3. Rest

  Toti cei care il ajuta si il vor ajuta, pe acest DINCA, nu cumva se ACUZA???? Incercam sa avem incredere in jutitie, dar, daca cei din interior tac in continuare si nu este atacat in mod direct la minister, e totul pierdut din fasa.

 4. Rest

  Dupa numarul de like-uri se pare ca articolul a fost citit, dar ATENTIE, nu lasati totul numai si numai pe mana procurorilor, a politiei si a justitie, fortati MINISTERUL CULTURII, cei care l-au sustinut in aberatiile si distrugerile facute.

 5. Rest

  Cu completarile de rigoare, sa se verifice numarul de telefoane, date colaboratorilor apropriati lui Dinca, cu ce bani de la buget s-au platit numarul enorm de mare de convorbiri telefonice si cum adica gasca PR-ulu Alina Moldovan avea dreptul sa aiba telefoane, nefiind angajati??? Cu ce drept au fost dati bani de la bugetul statului, ca sa profite alcolitii lui Dinca si Modovan, erau pe mosia proprie si puteau dispune de nenumerate drepturi de la buget fara sa dea socoteala??? Acum trebuie sa raspunda in mod firesc toti cei care se fac vinovati de asa ceva, o sa tremure sa nu le cada scaunele si vor pune umar in continuare la ticalosiile acestor abjecti ai societatii, nu va pune nimeni umarul pentru dreptate si cultura romaneasca, concluzia traim printre ABJECTI, atata cat toti vor tremura de frica sa nu ramana fara loc de munca, vreau sa le spun urmatorul lucru, si altii au fost dati afara s-au si-au facut asta cu mana lor ca sa nu cada in capcana infractorilor din Opereta si nu au murit de foame. DECI TREZIREA DOMNILOR SI DOAMNELOR, numai asa puteti scapa de IDIOTI. IESIND DIN CARAPACE SI CERAND DREPTURILE LEGALE, ALTFEL TOT EI VOR TRIUMFA.

 6. Pingback: VIDEO: Lacrimile Părintelui Justin pentru Sfinţii Închisorilor. Înregistrări extraordinare cu martirii Bisericii Ortodoxe Române Părintele Dumitru Stăniloae, Radu Gyr, Nichifor Crainic şi Pan Vizirescu. Prinos Mucenicilor Români | VA RUGAM SA NE

 7. Update

  De contractele de echipamente de scenotehnica nu am auzit nimic. Nu se spune cum se inchiriau echipamente de lumini si sunet de la acea firma FIVE`S de ani de zile cu preturi colosale pe fiecare aparat in parte. Firma detinuta de un prieten de al lui Dinca zis MAC. Nu existau licitatii, nimic. Era, nu era nevoie, echipamentele se inchiriau. Teatrul nu are in dotare echipamente proprii tocmai pt a merge acele contracte mai departe. Nu s-a auzit nimic de perioada de dinainte premierei “Fantoma de la Opera ” când se lucra in conditii improprii cu șantierul încă lucrând si sudand sub scena sau in sala. Praful era atât de gros încât se imparteau măști atât artistilor cat si tehnicienilor. Fara apă curenta, fara ventilatie s-a lucrat mai mult de o luna cate 15 ore pe zi, fara o zi liberă cu amenintarea : ” cine nu rezista , pleaca ” . Totul pentru a fi gata o premieră care probabil a adus multi bani în buzunarele șmecherilor. Verificati aceste lucruri, verificati cum oamenii erau fortati sa se prezinte chiar si iarna la SALA OMNIA, sala care nu avea căldură sau apa curenta nici chiar grup sanitar. “Renumitul TURNEU NATIONAL, motiv de furat in continuare chiar daca nu exista un sediu, cu conditii mizere de munca si lucru noaptea neremunerat. Tot aceste personaje se foloseau in interes personal de masinile insitutiei folosind bonurile de benzina după bunul lor plac si reparandu-Si masinile personale pe banii Operei. Tot ce se achiziționa se achiziționa la supra-pret, de la flyere pana la renumitele carti cu artisitii din institutie. Se fura ca in codru in aceasta institutie unde sunt mai multi șefi decat artisti sau tehnicieni.

 8. Rest

  Azi fiind sambata sa ne si amuzam un pic.

  Am auzit ca la Opera se monteaza –

  BAL MASCAT de GI– USEPPE VERDI

  MASCATII au venit urmeaza BALUL…………

 9. Rest

  Tipografia fostului sot al Alinei Molovan a verificat-o cei de la politie sau procuratura, acolo se varsau veniturile din ceea ce se aducea in teatru tiparit, ghiciti oare cum se imparteau banii??? Daca nu cumva in urma divortului Alinei Moldovan a ramas ca actionar la firma respectiva. Sa se verifice legatura de rudenie dintre Alina Moldovan, Ofelia Stanciu avand firma de catering prin care se disribuia pentru mesele oficiale mancare, Apostol Vili din surse indirecte var cu Alina Moldovan, deci daca se vrea sunt atatea si atatea chichite care pot verificate.
  Madalina Iacob sefa de la achizitie angajata in teatru tot de Dinca, relatii de familie si lista continuaaaaa.

 10. Rest

  Sa nu mai spunem, concursul lui nu apare pe site-ul ministerului dupa desfiintarea Operetei si comasarea cu Opera, oare de ce ??? Are dreptate cine a scris acest lucru mai sus, deci Opereta nu are director, sa publice ministerul decizia unde el este director peste aceste institutii, au curaj????

 11. Rest

  Cine raspunde la eXpress, vreau sa-mi raspunda la o singura intrebare, toate acestea ajung la procurori?
  Voi da mai multe detalii dupa ce imi raspundeti.
  Inca un indiciu, cantareata Irina Baiant, prietena cu nepoata lui Dinca,m-am uitat sa vad daca nepoata mai figureaza in Opera, din cate am vazut nu. De ce oare are spectacole diverse aceasta Ioana Baiant??? A ajuns in Opereta prin aceasta binevoitoare prietena, adica nepoata lui Dinca. Voi da mai multe amanunte dupa ce mi se va raspunde. LIsta e destul de lunga si nu numai lista si detaliile.
  Atat vreau acum cat este sub urmarire judiciara sa ajunga aceste lucruri la procurori si la cei in drept.

  • eXpress

   |Author

   Noi publicam. Publicatia este urmarita si de serviciul special de monitorizare. De asemenea, dupa publicare, articolul poate fi trimis si organelor de ancheta chiar de Dvs.

 12. Rest

  Domnisoara Andreea Antoniu, nepoata domnului Dinca a tinut din anul 2007 daca nu cumva ma insel, contractele pentru colaboratori, nici macar sefa RU din aceea perioada Gabi Velcu nu avea dreptul sa le vada, doar ii se dadeau cifrele de reportare pentru retineri,ca sa-si stearga urmele dupa ultimul control a Curtii de Conturi, in perioada aceea fusese numita fara a avea experienta necesara sef birou contabilitate, nu cred sa fi existat vreun concurs, si chiar daca a fost nu are vreo importanta, a plecat la o firma. Oare cei de acolo stiu cu ce se ocupa aceasta domnisoara in teatru???
  Voi atasa un link sa se vada la ce firma a disparut. E posibil ca firma respectiva sa fi trecut pe la Opera, a se verifica.

  https://ro.linkedin.com/pub/andreea-maria-antoniu/58/828/332

 13. Rest

  ATENTIE! ATENTIE ATENTIE!

  Intr-o postare pe facebook se mentioneaza urmatorul lucru,

  ATENTIE ! SE STRANG SEMNATURI PENTRU george calin
  INTERIMAR !

  Acest huligan a ajuns director adjunct numai datorita lui Dinca si Alinei Moldovan, cine se ocupa pe ascuns cu asa ceva este iar o parvenita de balerina RALUCA POPA, o dansatoare de joasa speta ajunsa sus numai ca a trecut prin patul lui Dinca. Acest neica nimeni este un actor de mana a treia care nu are de a face cu studiile muzicale cerute pentru a fi manager de OPERA.

  Anuntati procurorii care se ocupa de caz sa traga la raspundere sarlatanii mai ales pe aceasta Raluca Popa.
  fosta amanta a lui DINCA.
  Oameni buni din Opera si Opereta luati pozitie altfel acesti ABJECTI va vor calca iar si iar in picioare, oare nu v-ati saturat????

  ATENTIE – atata timp cat exista madam Kaitor in minister acesti ABJECTI vor avea sanse.

 14. Me

  Delapidarile Dlui Dinca incep inca de cand era director la Buzau. Din gasca facand parte Marinele Tepus ( o secretara literara obscura ) care acum este Diretor la Teatrul Nottara . Gasca era : Dinca , Tepus , Mircea Diaconu …

 15. Phantom of the Opera

  Draga “eXpress”! Draga Cleopatra!
  Fiind mai baba decat tine, da-mi voie sa te sfatuiesc de bine! Oamenii au inceput sa dea din ei! Incepe sa iasa adevarul la suprafata! Dar pentru asta, acesti oameni nu mai trebuie sa simta tetroarea si frica! Ajuta-i! Ajuta-i, ca sa poti sa-ti faci meseria si sa pui umarul la a se face dreptate! Nimic nu e mai minunat, decat sa poti deveni un adevarat “Justitiar” prin binele pe care-l faci! Si . . . ATENTIE! Sa nu te ia de cap . . . ca ajungi ca mine, o baba nebuna!
  Dar, cateodata, nebunii spun lucruri . . . adevarate!
  Unde este tabla data jos de pe acoperisul Operei? Lasand la oparte ca ea a mai fost inlocuita (partial), de catre ROMCONSTRUCT, in anii 2001-04!
  Banii astia, deloc de lepadat, ar fi putut rotunji frumusel suma necesara reparatiilor! Asa cere Legea!
  De ce nu se respecta programarea facuta de santier?
  Unde sunt aparatele inteligente pe care le avea Opera inainte de reparatii? Au disparut, ca sa poata aduce aparate inchiriate de la firma de care vorbea “Update”?
  Dar a vazut cineva cortul imens care s-a construit (vara trecuta) in fata Operei, a doua zi dupa “Promenada” si a stat pregatit de “inaugurare” pana aproape de 30 octombrie? Stiti cam cat se plateste chiria unui asemenea cort? Si era mare, acoperea aproape toata esplanada! De ce a stat acolo? Era pregatit sa devina inlocuitorul salii de opera care nu avea perspectiva de a se termina la termenul “oficial” anuntat de Dinca contra propriei demisii? Era vreo sansa sa vedem noua productie de “La Traviata”(sarmana) “la cort”?
  Pai daca joaca Opereta intr-un hambar de ce nu ar juca si Opera la cort! Oricum, artistii, la origina au fost “saltimbanci” . . . dadeau spectacole . . . cu cortul! Halal!
  Problema este ca daca “x” este suma cu care se inchiriaza mp de cort (constructie), ea inmultita: cu cifra mp ai suprafetei pe care s-a intins cortul si cu numarul de zile din iulie pana in final de octombrie . . . da o cifra destul de astronomica!
  Sa facem un exercitiu! Sa luam doar suma “modica” de 100 euro/mp/zi. Suprafata acoperita ar fi cam de 5000 mp. Cortul a stat cam 80 zile! 100x5000x80 . . .
  Fac cel putin 40.000.000 euro!
  DOAMNELOR SI DOMNILOR (procurori)!!!!!! De trei ori si mai bine de jumatate decat investitia de reparare a Operei! Pai cum asa? Din ce bani s-a platit acest cort? De la noi? De la contribuabili? Pentru ce? Ca nu cumva Dinca sa-si dea demisia?
  Si chiar daca, fiind batrana si uituca, nu mai tin minte corect cifrele . . . diminunandu-le ajung la o alta inmultire: 100x1000x60 . . . si tot fac 6.000.000 euro!!!!
  O fi fost o “sponsorizare” data de “primarele Marean”? Ca vad ca Dinca ii calca pe urme! De aceea i-a multumit public in cadrul “Promenadei”!!!!!!!!!
  Daca ar fi deschis stagiunea cu “Traviata” de cort, ar fi trebuit sa cheltuiasca o suma apropiata cifrelor de mai sus pentru a face in plus si o instalatie de lumini si de a inchiria aparate de iluminat, de aranjat designul de interior, de a pune macar 500 de scaune . . . inca niste milioane de euro! Ca sa demonstreze ambitia de a da spectacole la timp?
  Ca asta vrut sa ne demonstreze in aceasta stagiune! Cat de “cot la cot” se masoara el cu Covent Garden, cu Scala, cu . . . Berlusconi . . .
  Iubita mea Cleopatra! Da de urma cortului, ca sigur iti va spune ca “l-a mostenit de la o matusa” . . . sau ca in “cort” urma sa joace Opereta, dar data fiind situatia . . .
  Andreea? Da! E nepoata lui! Dar mai are o nepoata, tot cu acelasi nume, care lucreaza acum la Opera, dar care nu seamna cu fotografia. E mica, doapa si roscata, tunsa scurt! Si e foarte importanta si foarte “utila”!
  DA! Opereta si, apoi, Opera s-a impanzit de tot felul de “rude”-capuse care sunt ca niste roboti! Dinca apasa pe buton si ei executa neconditionat si fara sa intrebe! Ei nu au solutii, asteapta sa “zica seful”!
  Insa voi toti, dargii mei (DOAMNELOR SI DOMNILOR) uitati un lucru inspaimantator si foarte GRAV!!!!!!!!!!!!!!!!!
  DINCA A FOST DECORAT DE STATUL MAGHIAR CU O INALTA DISTINCTIE PENTRU MERITE AD– USE CULTURII MAGHIARE!!!!
  Nici pe departe nu vreau sa intru intr-o polemica nationalista!!!! Sub nicio forma! Dar nu uitati ca ei isi apara valorile cu pretul vietii! Mai interesati-va de ce statut beneficiaza un “decorat” al statului UNGAR? Si o sa constatati ca are “anumite” drepturi care l-ar putea face “scapat”! DOMNILOR PROCURORI!!!!! Va scapa printre degete!!!!!!!! Luati-va masuri! Sunteti siguri ca Dinca nu si-a luat cetatenia maghiara pana acum?
  VERIFICATI!
  DOAMNELOR si DOMNILOR artisti! NU MAI DORMITI! Pichetati Ministerul, iesiti in fata Operei, aparati-va PAINEA, daca tot va este frica s-o pierdeti! Nu lasati pe unul ca George Calin (“Rest” a fost dragalas ca l-a numit actor de gr. III – NU! “ACTOR RATAT” care a jucat in pielea goala Romeo, la Beatrice Rancea!!!! Ca acest Calin face forta si are muschi – nu arata rau – l-as lasa sa-mi tina companie intr-o seara, ca la varsta mea . .. am putea face conversatie! Numai ca la capitolul asta sta prost! El are doar muschi . . . ) NU LASATI CA ASTA SA VA FIE CONDUCATOR!
  Pai ce putea sa faca Raluca Popa? Eu v-am spus ca de acasa, cu telefonul, Dinca va continua sa conduca, cu toata interdictia juridica data de magistrati! Au primit ordin ca acest Calin sa fie continuatorul . . .
  DOAMNELOR si DOMNILOR ARTISTI! “Treziti-va din somnul cel de moarte!” De voi depinde soarta noastra a tuturor! Sa nu va imaginati ca eu, la varsta mea o sa ma apuc sa fac dreptate, ca in pastisa aia a lui Weber!!!!! Nu, nici pe departe! Duceti-va la colega mea Cleopatra si dati tot ce stiti! NU VA SFIITI! Sunt convinsa ca ea va va ajuta!
  Nu-i asa?

 16. Rest

  Daca este vorba de Laura Sterian, nu e nepoata lui Dinca e pe linie de rudenie cu Alina Moldovan,doar si ea si-a tras rubedeniile in teatru, sa nu mai vorbim de familia Petrescu.

 17. Rest

  Scrieti toti cei care mai stiu cate ceva, nu aveti idee cat de mult le place publicitatea, atunci sa le facem pe plac. Asta vor, asta le dam.

 18. Update2

  Despre vechea firma care monta spectacolele? Contractul cu acea firma a fost reziliat pentru ca masinistii au indraznit se nu execute “poruncile” conducerii (sa monteze noaptea fara sa fie platiti in plus) si au fost adusi cei de la firma ESCAPE in cateva zile pe sume muuult mai mari. De la 80 la 180 lei de om pe zi ( acesti bani ii lua fiecare persoana in mana, la firma ajungeau mult mai multi) Intrebarea mea este, cand a fost timp pentru organizarea unei licitatii si de ce se tot aduc firme pe sume imense cand un angajat sau colaborator de rand munceste pe nimic?

 19. Rest

  Degeaba exista justitie in tara asta, dupa cum se desfasoara lucrurile la Opera, nimic nu va triumfa de partea dreptatii, decat tot cei corupti. Se pare ca neica nimeni George Calin este director interimar, probabil unii stau si inghit ca sa-si salveze statul degeaba pe banii statului, bine ca ne tine Dinca si alcolitii pe degeaba, leafa merge, noi de facem ca muncim,si etc.
  Degeaba au luat unii cuvantul sau altii au dezvaluit, tot IDIOTII vor conduce. MInisterul pute de coruptie si corupti.
  Ce va fi, va fi ALELUIA si AMIN.

 20. Rest

  E din ce in ce mai frumos, unii ziatisti gandesc cu …. in loc de creier, probabil miscati de greaua incercare prin care trece dl. Dinca, s-au apucat sa scrie acest articol, la recomandarea fara doar si poate a sistemului PR, sa nu cumva sa-si piarda saracutii paine destul de grasa, cei din cadrul PR-ului ar trebui ca oricat s-ar stradui sa scoata la lumina fata prafuita a dl-lui Dinca nu vor reusi, tinicheaua are coada.

 21. Rest

  Exista o pagina de facebook, Despre Deminitate, s-au apucat sa critce acest articol, mai ales Titlu, sinteza informativa… se face comparatia cu …….., gasiti dumneavoastra mai departe.

  • Phantom of the Opera

   O porcarie! Acest “blog”! Am scris si eu odata niste comentarii, dar parca vorbeam la pereti! Probabil domnul care nu-si da numele si se ascunde in spatele denumirii de “despredemnitate” are atata demnitate (e jurnalist, sau cel putin asa se lauda) incat simte nevoia sa ramana incognito!
   In acest articol ii ia apararea, pe fata, lui DINCA! Daca puteti sa va inchipuiti asa ceva!
   De-a dreptul scabros!

   • Phantom of the Opera

    Draga “eXpress”!
    N-o spun din invidie, ca la varsta mea . . . nu mai am sperante . . . dar sa stii ca am auzit ca Dinca asta, inainte de a fi suspendat, ar fi avut relatii si cu barbati! Iti dai seama ce “grozav” trebuie sa fie baiatul asta daca face fata atator situatii . . .

 22. Phantom of the Opera

  Greu de sperat, draga “eXpress”! Acest actoras ratat fara activitate artistica notabila, are drept de semnatura pe perioada suspendarii “Generalului”. Pare a fi un lucru cat se poate de legal! Caci actorasul, nu este INCA in colimatorul Politiei! Ea (politia) nu stie ca la Opera, cu toate certurile avute cu “Generalul” (care, sunt convinsa, porneau tot de la bani), actorasul era persoana de legatura a tuturor delatiunilor facute din 2012 de cand tot clanul a venit la putere. Fiind singura persoana cu importanta din clan care nu e in urmarirea Politiei, poate avea acest drept! (deocamdata)
  Deci nu e interimar! Iata deja un lucru care mai aduce o raza de speranta!
  Dar, pe de alta parte, aceasta manevra ascunde in ea disperarea celor de la Minister (si nu numai), ca vor iesi la iveala capete de acuzare, care inca nu au fost date in vileag! Nume tari ale conducerii Ministerului, Unitatii de Management al Proiectului, al “Aedificia-ei Carpati”!
  Da! Am o fixatie . . . Caci s-a asteptat si s-a planuit cu lux de amanunte venirea sumei de 11 milioane euro (sau mai putin), pentru pretinsa reparatie a cladirii Operei. Si puteti spune ca sunt ramolita si ma pandeste “neamtul ala” . . . dar aceleasi nume au fost implicate si in deciziile care au stabilit necesitatea unui cort . . . care a devenit “hangar” – constructie temporara ptr. 15-20 ani – al Teatrului de Opereta.
  “Suntem prea saraci sa ne imbracam cu haine ieftine!” – suna un dicton. Pe de-o parte actualul ministru, impreuna cu (suspendatul) Dinca afirma ca e “primul teatru construit dupa 1990”! Pe de alta parte, in loc sa se faca o constructie durabila, care sa stea niste ani buni, ca un semn al civilizatiei romanesti, se alege solutia de imens compromis de a se face un hambar!!! Dupa 20 de ani . . . mai vedem ce facem cu el!
  Nu se poate admite asa ceva!
  Revenind la actorasul de servici, ar fi bine ca procurorii care ancheteaza sa arunce o privire asupra contractelor cu prestarile de servicii, cu firmele colaboratoare (in special cele care “construiau” decoruri, sau inchiriau aparatura de iluminat – bani grei, neicusorule!) si sa se vada ca circuitul trece prin intermediul acestui actoras. El e obisnuit sa-si arate nuditatea, atat a trupului cat si a caracterului, neavand niciun fel de scrupule, sifonand cat se poate bugetul institutiei de unde isi ia si o paine.
  Ar fi bine ca procurorii sa verifice si faptul ca toti conducatorii care fac parte din clanul “Dinca” au firme proprii!!!! Da! nu stiati? Se poarta! Firmele lor nu lucrau direct cu institutiile de cultura, dar aveau “parti” din ceea ce castigau alte firme, care intamplator (dar absolut cu totul intamplator) erau in oaresice relatii cu firmele “clanului”. Deci, o sifonare in triunghi! Ca sa nu se prinda nimeni!
  Desi guvernul interzice institutiilor publice sa mai faca promovare din bani publici, dupa scandalul cu “tanti Rizi”, supendatul Dinca este prezent in continuare pe panourile publicitare din centrul Bucurestiului, care se inchiriaza pe sute de euro de la o alta firma mafiota care detine monopolul (Euromedia), al carui traseu de influenta se imparte printre greii multi-euro-miliardari!
  Mai mult, suspendatul Dinca, dupa ce a adus cafenea in opera (nu bufet), intentionand sa faca si un restaurant (caci ne indica public, mai demult, sa ne petrecem mult mai mult timp in cladirea Operei), avea de gand sa deschida si o “editura” in toata regula. A reusit sa o atraga si pe celebra soprana Marina Krilovici, care in toata naivitatea ei s-a laudat pe Facebook ca in toamna, ONB ii va edita cartea sa de memorii! O compatimesc! Si e mai tanara ca mine . . .
  Nu mi-e foarte clar care este adevarul adevarat in ceea ce priveste proiectele pe fonduri europene facute in paralel de catre cele doua institutii – ONB si TNOB – cu acelasi partener comun: Teatro alla Scala din Milano. Ziarele au dezvaluit ceva destul de incoerent. Dar dupa cunostintele mele, in timp ce ONB a avut o finantare astronomica, dar utilizata ca la carte, fiind declarat de autoritati ca un “proiect de succes”, proiectul facut de Opereta pare sa fi fost facut ca sa se foloseasca finantarea (e drept, mai mica) in integralitate pentru a servi nevoile clanului “Dinca”. Cert este ca la final, gurile rele spun ca Dinca (cel acum suspendat) nu si-a onorat datoriile fata de partea italiana, aceasta fiind gata sa-l dea in judecata! Ca sa evite scandalul, tot gurile rele spun ca Alina Moldovan a plecat cu o geanta cu “cash” asupra ei, stransa de la camatari, ca sa “inchida gura” italienilor!
  Mi-e greu sa cred, oricat de ramolita as fi, ca aceasta chioamba, cu toata smecheria ei, ar fi putut sa treaca granita cu atata banet asupra ei! Cu toate astea, partea italiana a “lasat botul pe labe” si a uitat incidentul, Dinca iesind din nou “cu basma curata”!
  Am citit ca organele OLAF au facut control acum ceva timp, in problema proiectelor pe fonduri europene. Poate ca n-ar fi rau ca procurorii sa ia legatura cu ei si sa vada care a fost adevarul!
  Ce zici, “eXpress”?

 23. Phantom of the Opera

  Eu pot sa inteleg ca “cineva” militeaza pentru reforma in zona spectacolului de opera! Ca vrea sa scape de praful atator ani de lipsa de atentie!
  O Opera Nationala are datoria sa cultive valoarea ARTISTULUI (roman). Spectacolele “de import”, pe care le-a adus Dinca, au viata scurta, sunt spectacole de conjunctura care nu dezvolta gustul estetic al publicului in mod constant. Publicul, din pacate, primeste ce i se da. Depinde enorm de institutiile de cultura cea ce i se ofera. Intotdeauna institutiile de cultura de RANG NATIONAL au avut si AU CREAT vedetele lor de rang NATINAL. Ce “vedete” a creat DINCA? O institutie de rang national NU ESTE O COMPANIE PRIVATA, asa cum incerca Dinca sa transforme ONB-ul.
  Dar aceasta reforma IN NICIUN CAZ, NU SE OBTINE, spre exemplu, apeland la solisti colaboratori care SUNT OBLIGATI sa intre in spectacole FARA SA AIBA SEMNATURA DIRECTORULUI GENERAL, FARA sa aiba UN CONTRACT! Iar toata lumea stie, chiar si eu, cu toata varsta mea, ca un contract nesemnat este o foaie de hartie goala!
  Draga “eXpress”!!!
  Azi in “Aida” tenorul Daniel Magdal, mezzosoprana Liliana Matei Ciuca si baritonul Friedrich Pfeiffer intra fara a avea contractele semnate. De ce?
  Mai sunt si alte nume! Cristian Sandu si Marta Sandu in “Elixirul dragostei”, la fel! Egle Chisiu are parte de acelasi tratament din partea conducerii pentru spectacolul de “Barbierul din Sevilla”!
  O sa zicei:”De intra? Nimeni nu le pune pistolul la tampla!” Aici este perversiune lui Dinca! Profita de starea mizerabila la care este supus artistul, in Romania!
  Lucrul acesta se intampla cu toti colaboratorii lunilor martie si aprilie! Artisti sau nu! Ei nu au fost platiti nici pana in ziua de azi, sub pretextul ca “nu sunt bani”!
  Dar banii pentru Kobborg se platesc! Nu numai onorariul de 7300 euro ci si un salariu (tot lunar ca si onorariul) de alti 2300 ron, pentru Solist IA!!!!!!!!! Stiati asta?
  Aceste contracte nu pot fi semnate de interimar, caci el are drept de semnatura de la 20 mai (doar)!
  Cu alte cuvinte, toti acesti colaboratori LUCREAZA LA NEGRU!!!!!!
  Mi s-au plans multi dintre ei ca au stipulate clauze de intarziere la plata, in cazul lipsei de bani! CU ATAT MAI MULT! De ce nu sunt semnate de directorul general, pana sa fi fost SUSPENDAT?
  Asta denota reaua vointa si bataia de joc la care ii supune pe acesti bieti artisti care lupta (pur si simplu) pentru o bucata de paine!
  Asta numeste “despredemnitate” revolutia spectacolului de opera pe care a adus-o Suspendatul Dinca? Indrazneste sa spuna ca unirea celor doua institutii de cultura, cu personalitate individualizata, este o “dramoleta” generata de mofturile artistilor?
  Indrazneste, sfidand evidenta, sa il apere? De nu s-a facut avocat?
  RUSINE! RUSINE “despredemnitate”! Dar mai ales, RUSINE suspendatului DINCA!
  Draga Cleopatra! Ca intre noi femeile!
  Te rog sa nu mai taci! Te rog sa scrii despre aceste lucruri, CACI SUNT GRAVE!
  SE LUCRAZA LA NEGRU IN ONB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 24. Falstaff

  Doamna Petrescu Georgeta – are baiatul angajat in Opereta imediat dupa ce a termina scoala de jurnalistica, pe post de referent la studii muzicale, nefiind de specialitate nu a scris si nu va scrie niciodata vreun articol despre opereta, singura lui grija in aceea institutie era sa fure, obicei mostenit de la mama.

  In rama cu miile de tablouri, trecute pe recuzita, dar si pentru cei din teatru, developa cu tonele fotografii si filma pentru scena la vreo repetitie la spectacole foarte rar, nu servea ziua de sambata.

  Dupa ce s-a insurat cu balerina Iolanda Pruteanu, ea avand la aceea data un studio de balet s-a apucat, fiind amandoi angajatii teatrului sa-si promoveze afacerea, studioul Bell Arte, situat intr-un imobil cumparat neclar, cum ???

  Foarte multe materiale pentru balet chiar daca puneau parintii sa cumpere pentru tutu, adica tull, se trecea pe factura si se deconta si in teatru, sa caute bine procurorii imposibil daca se duca ceva mai in urma 2005-2006-2007 sa nu gaseasca asa ceva. Chiar si dupa venirea lui Dinca si-au pastrat obiceiul.

  Abuz de functie pentru spectacole! Nu inchiriau sala pentru spectacolele proprii date de aceasta companie de balet.

  Sa se verifice magazia de materiale, se faceau costume pe scoaterea de materile din magazie si trecerea pe lucrarile de scena, daca mai exista, in mod firesc orice teatru trebuie sa aiba in contabilitate devize estimative, pentru inceperea si punerea unui spectacol in scena, pe scenografie, scena etc, tot ce tine de desfasurarea acelui spectacol, cat si devize finale detaliate pe fiecare lucru care ajunge la final.

  Nu exista asa ceva, pentru ca facturile respective sunt pline de materiale care nu existau in fapt, de aceea spun magazia de materiale daca este luata la puricat, e multime vida.

  Toate acestea cu acordul doamnei Petrescu Georgeta. Pentru a-si sactisface propriile interese.

  A angajat pe ochi frumosi de cate ori cineva a avut un interes in acel teatru, la contabilitate.

  D-na Petrescu Georgeta, a facut nenumarate iesiri in strainatate, platite din bugetul statului, iesiri acoperite de vreo specializare, una din iesiri impreuna cu Ecaterina Nicolescu , si fiica dansei, cred ca in Dubai, anul 2007-2008, undeva in aceasta perioada.

  De cand a venit Dinca, nu cred sa fi fost turneu extern la care dumneai sa nu fi mers, cu toate ca nu am inteles ce cauta un contabil sef , intr-un turneu al artistilor. Repet sa se ia toate facturile si toate bonurile din contabilitate, confruntate cu baza palpabila a lucrurilor, o sa se evidentieze ca nu este nimic clar.

  Magazia de costume, vechi din care unele nu erau casate, se tot inchiria diversilor: institutii, teatre, persoane fizice, etc, acei bani nu apar incasati pentru folosul teatrului. Unele din acele costume vechi, exista la Monteoru, sau la diversi amici ai lui Dinca din Buzau, la un moment dat auzisem ca se folosea nu stiu ce pizzerie din Buzau de bunurile teatrului, propriu -zis au distrus costume vechi, purtate de solisti de marca ai scenei, in diferite spectacole, deci in loc sa faca o arhiva cu valoare artistica si nu numai, au distrus-o.

  Turnee in care au mers d-na Petrescu, Egipt, Ungaria, Albania, etc, bani de cazare, de bilete de avion si toate celelalte cheltuieli platite pentru folosul propriu din teatru.

  A se verifica provenienta si perioadat casei din Bulgaria care apartinea fiului d-nei Petrescu, Tiberiu Petrescu, casa fiind actualmente vanduta dupa ce a fost ultimul control de la curtea de conturi.

  D-na Petrescu si-a angajat cumnatul pe Constantin Savu, prima data pe post de portar apoi activa in cadrul departamentului administrativ, prin teatru a trecut ca fiind angajat Ghita Mihai nepotul doamnei Petrescu,

  Tearasa din exteriorul teatrului cand eram colocuitori la Teatrul National, detinuta de Cobzacu Adrian, dupa ce a venit Dl. Dinca la o perioada de timp a inceput sa nu mai plateasca, cu toate ca acest Cobzacu mai avea si un bar in incinta teatrului intre parter si etaj cum se intra in sala de spectacole, nici pentru acolo nu cred ca platea, acolo isi petreceau chefii teatrului consumatia bahica, Dinca, Alina Moldovan, Ofelia Stanciu, George Calin, Raluca POpa, Silvia Sohterus, etc, acolo se puneau la socoteala faradelegile din teatru.

  Voi reveni!

 25. Phantom of the Opera

  Hai mai spune, mai spune! Este foarte interesant! Se pare ca numai rubedenii au ajuns in Opereta. O adevarata “activitatea de familie”!!!!!!!

 26. Rest

  Sa le uram bafta la convorbiri???

  Daca nu intelegeti despre ce este vorba va descifrez eu-

  Madalina care apare in discutii- sefa serviciului achizitii cea care a fost retinuta impreuna cu el
  Roxy sora Madalinei – Roxana Tanasescu care de asemenea a lucrat in teatru la biroul achizitii mai precis la Opereta, a plecat cam prin 2011
  Razvan Ioan Dinca – directorul Operei
  si nelipsita D-na Petrescu Georgeta – director economic

  Vreau sa vad si eu cat au de gand sa masluiasca probele.

  http://www.mediafax.ro/social/motivare-directorul-operei-nationale-razvan-dinca-a-incercat-sa-influenteze-martori-si-sa-distruga-probe-din-dosar-14321552

 27. Rest

  Raluca Popa duce un adevarat razboi in interiorul Operei, fiind ,,prietena” de camera a lui George Calin, vrea sa-l ajute cu orice pret sa fie interimar, a amenitat deja colaboratorii de la balet daca nu semneaza vor fi dati afara, din surse indirecte cei din cadrul baletului Operei nu au vrut sa semneze, deci interesant interesul acestei dansatoare de 2 banuti, care se crede desteapta pentru ca a trecut prin patul lui Dinca iar la vremea respectiva a nascut un adevarat razboi cu amanta oficiala Alina Moldovan, imi plac miscarile parvenitilor, se vor tine cat pot ei de mult de scaunele, eu le urez bafta, vom vedea finalul. Daca cei din Opera nu iau pozitie le urez bafta la a suporta in continuare cloaca de parveniti, urmarea o vor simti sigur.
  Din surse sigure Calin George se duce la Dinca acasa e de inteles el nemaiavand drept sa intre in Opera trebuie sa-si puna slugile la munca.
  Sa le uram succes nu???
  Am sa scriu si celalalte episoade delicate din cadrul fostei Operete, cand se vor trezii nu stiu, dar eu m-am saturat sa ajut lasii, deci s-ar putea sa nu mai dezvalui, nu am pe cine ajuta dupa cum constat.
  O zi buna.

 28. Phantom of the Opera

  Draguta mea! Unde este aceasta “rubrica”? Daca nu apeleaza Rest, fac eu o poza acestor postari si le trimit eu la DNA! Baiatul asta are dreptate! Daca angajatii operei nu se trezesc acum, e vai de ei!

 29. Rest

  Atentie daca nu stiti cine posteaza nu aruncati cu pietre, nu exista nici un domn Eufrosin, si nu acuzati persoane care vi se par ca numai ei stiu, mai cauta cine posteaza la rest. Sunt altii mai de aproape care nu ii ghiciti, nu suporta nedreptatile si atat.
  Am sa lupt cu sistemul, si apropo Express care e rubrica DNA postez sigur ceea ce va urma, iar daca citesc cei in cauza mi se ceva….nu au decat sa lectureze nedreptatile care le-au facut, spor la ghicit cine posteaza si nu acuzati pana nu stiti sigur.
  Bafta astept raspunsul de la Express, sunt multi cu ochii pe parveniti sa fiti siguri, orice lucru care cred ca nu sunt vazuti exista ochi, atintiti, spor la fapte marete suntem cu ochii pe voi.
  Astept raspunsul EXPRESS.

 30. Rest

  Oare cine a scris la Victor nu este chiar Tiberiu Petrescu, pe fiul lui il cheama Victor atentie va puteti desconspira singuri, deci postati eu spun cine si cum puteti fi, nu aveti decat sa va jucati in continuare, abia ma ajutati sa spun tot si multe, foarte multe.

 31. me

  stimate/a eXpress, de ce nu putem posta liber opinii, fie ele pozitive sau negative? numai turnatorii abonati au dreptul?! asa se pare. de ce nu acceptati si opinii pozitive? vad ca se pun restrictii. de ce aruncati cu noroi intr-un om pe care nu-l cunoasteti? fantoma, rest si altii… de ce dati cu piatra? VOI SUNTETI IMACULATI? cine se ascunde in spatele acestor, asa zisi, denuntatori? de ce nu va dati numele real, va este teama?! dragii mei turnatori, incercati sa fiti obiectivi, lasati ura, defaimarea, problemele personale si incercati sa va aplecati asupra voastra. sunteti foarte prost informati, nimic documentat, ati postat informatii dupa zvonaci, nimic nu este adevarat din ceea ce spuneti. sunteti agresivi, asta nu aduce un plus in favoarea voastra. ba,din contra, din punctul meu de vedere puteti sa va tarati cu fundul de pamant, nu obtineti nimic. sunteti frustrati, batrani si impotenti intelectual.VOI ati factut ceva pentru Opera sau Opereta? sau ati stat ascunsi dupa zidurile care miroseau a putregai? asta sunteti VOI, putregai! cine incearca sa faca ceva bun in tara asta este condamnat de minti bolnave, ca ale voastre. sa va ierte Dumnezeu pentru tot! toate bune! me

  • Phantom of the Opera

   Draguta “me”!!!!! Daca cumva crezi ca prietenul tau care este acum suspendat, este salvatorul putregaiului, intreaba-l atunci de ce miroase a cacat in cabinele solistelor, dupa ce s-au facut lucrarile de renovare? De ce nu a reparat instalatiile de scurgere? Nu i-au ajuns banii?
   Ia nu ne mai da tu lectii si vezi-ti de treburile tale.
   Asa este, DOAMNELOR si DOMNILOR, acest director general, care acum este suspendat si sub control judiciar, are fantasticul dar de a isi hipnotiza “colaboratorii”, astfel incat acestia sunt dispusi sa-si dea viata pentru el, vazandu-l ca pe un Soare, sau “Fat-Frumos pe cal Alb”! (vezi ca a mai fost unul la fel – singura doferenta era ca “a”-ul era inlocuit cu “u” – dar si el a safrsit-o rau. Era cat pe ce . . . prietenul tau a pus capacul tuturor)
   Cum poti sa crezi gasculito, ca a miscat un singur deget ca sa faca ceva pentru Opera sau Opereta? Nu a facut altceva decat sa le distruga, de la un cap la altul! PUNCT! Si daca mataluta ai vazut putregai in fata ochilor, inseamna ca ti s-au facut farmece! Valul vostru de “rap” nu se potriveste in aceste institutii! Nu sunteti niste reformatori! Habar n-aveti sa faceti curatenie, daca la asta te referi! Nu ati nimerit adresa! Duceti-va la EUROVISION! Poate acolo o sa aveti “O VIATA FRUMOASA”!
   TOT CE A FACUT “protejatul” (daca nu amantul) TAU A FOST SA DELAPIDEZE IN BENEFICIU DE IMAGINE SI DE SITUATIE SOCIALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Nu va mai dati dupa gard si nu incercati sa ii luati apararea!

 32. me

  buna treaba… exista cenzura in presa, fie ea si online. de ce nu mi-ati publicat comentariul? este un portal defaimator la adresa dir. ONB? cu dedicatie din partea celor care put a putregai. sunteti partinitor, draga eXpress.

 33. me

  multumesc pentru intelegere, eXpress. sincer, n-am vrut sa-i jignesc pe cei care au comentat. imi cer scuze, dar s-au spus multe multe lucruri care nu sunt adevarate.

 34. Rest

  Daca postati sub pseudonimul de Me nu inseamna ca v-ati dezvaluit numele, oare chiar nu asa stau lucrurile, sorry mai informativa, au altii mai multe de povestit, sunt fapte reale care s-au intamplat si se intampla,nu mai cereti altora sa-si dezvaluie numele pana nu dezvaluiti, asa ca puteti comenta ce doriti, unii stiu mai bine cum s-au intamplat si se intampla, daca stiti ca nu este asa argumentati nu contraziceti.
  Si apropo a mai aparut un articol in care dl.Dinca stie sa-si educe slugile.

  http://m.libertatea.ro/detalii/articol/ioan-razvan-dinca-directorul-operei-romane-si-a-scolit-din-timp-complicii-ca-sa-nu-colaboreze-cu-investigatorii-exclusiv-537330.html

 35. Rest

  Oare nu a inteles Dl. Dinca ca suntem cu ochii pe el, argumentati si va rog sa ma contraziceti la ceea ce nu este adevarat, eu povestesc mai mult de Opereta nu de Opera, deci atentie, nu confundati sau nu cititi cum trebuie. Iar ceea ce am scris de Opera sunt surse din interor care au dezvaluit nu le-am adaugat din burta.
  Deci vreau si contraargumentele, daca tineti partea lui Dinca.

 36. Rest

  Pentru cine citeste atent articolul, Dl. Dinca facea astfel de sedinte cu cei care sunt patati stie foarte bine sa regizeze si sa ascunda fapte, d-na Peterscu trebuie luata la intrebari foarte serios are ingineria talhariei, stie sa ascunda foarte bine actele contabile, procurorii trebuie sa fie foarte atenti la facturi si chitante false sau trecute pe consum, mai precis pe recuzita cu valori mari.
  Ce sens aveau aceste sedinte daca cei care participau nu erau la fel de patati ca el, sa pun pariu cine participa, va dau lista procurorii vor dezvalui la un moment dat:
  Ofelia Stanciu
  Alina Moldovan
  George Calin
  Raluca POpa
  Madalina Iacob
  Sebastian Ghita
  Florin Rosca este varul unui bun prieten de al lui alt talhar din sistem care acum e director la teatrul Creanga – LUcian Ghimis
  LIsta poate continua nu are sens sa insir toti infractorii se stiu ei mai bine.
  Aveti grija cine posteaza la Me stiu foarte multe nume care lucreaza cu el, puteti sa ma contraziceti ca nu sunt, vor verifica procurorii, voi continua astazi le-am promis celor dupa aceasta pagina,voi continua faradelegile facute de ei. Am si probe le voi duce procurorilor, asa ca daca nu contraargumentati mai bine taceti.

 37. Rest

  Express in cursul zilei de azi voi continua alte dezvaluiri, v-as ruga mult din toate articolele postate aici sa selectati ceea ce credeti ca poate fi util pentru DNA, sper ca v-a placut articolul celor de la Libertatea?

 38. Rest

  Mai informez ceva pe cine a postat la Me, nu e vorba de cineva in varsta nu mai comentati dupa cum aveti impresia ca numai unii stiu, va inselati amarnic crezand ceea ce nu este, stiu pe cine acuzati, dar nu este aceea persoana, mie nu mie frica, poate dumneavoastra postati dupa diferite adrese, spuneti daca aveti contraargumente, nu va limitati numai a ghici cine posteaza, nu e persoana care credeti ca este, nu a existat numai o persoana mai in varsta care aveti impresia vaga ca stie tot, exista multe persoane care impreuna stiu ceva,sunt lucruri care pot fi verificate, asa ca contraargumentati si nu mai cititi in globul de cristal, nu mai este timpul si nici cazul, si-a ghicit Dinca singur dupa cum am vazut, a tinut sedinte informative, restul tine de procurori si de oamenii legii acum. Dar nici noi nu il vom ierta a cochetat prea mult cu NARCISISMUL.

 39. Rest

  Astept un raspuns din partea EXpress, dupa care voi incepe episoadele dezvaluirilor. V-a placut articolul celor de la Libertatea, banuiam ca stie si ma asteptam la asa ceva, prin teatru se zvonise ca tatal lui lucrase cu securitatea sau era simpatizant al securitatii ca fost Director al Parcului Copiilor. Mama dansului lucrand la casa de pensii se pare tot ca director.
  Azi am sa umblu paginile, voi scrie in mai multe randuri, este mult de spus.

 40. Rest

  Deci sa incepem cu un oarecare inceput:

  In anul 2008 mai precis 18 octombrie, domnul Dinca s-a apucat sa trimita mai multe mail-uri catre diversi colaboratori si nu numai care lucrau pentru festivalul ,,Viata e frumoasa”, in aceste mailuri se evidentiaza clar necompetenta domnului Dinca pentru postul de manager, daca presa va dori aceste mail-uri le voi da, in aceea perioada domnul Dinca lua medicamente foarte tari pentru probleme nervoase, medicamente care erau procurare indirect, ca nu cumva daca se intampla ceva sa fie acuzat din punct de vedere medical nu este compatibil cu functia care o detine. In aceste mail-uri se vede clar o clacare nervoasa pe fondul sau din lipsa medicamentelor.
  Deci astept presa sa-mi raspunda daca doreste aceste mail-uri.
  Tot in aceea perioada proaspata divortata Alina Moldovan aspiranta la numele de Dinca tot insista sa il ia cu el, din bani platiti de la bugetul teatrului la diverse vizionari la diferite teatre din alte tari, toate deplasarile au fost platite din bugetul teatrului, repet acest lucru, avion, cazare, etc, si pentru ce in fond, ce beneficii a avut teatrul de Opereta, pana a veni Dinca in teatru nimeni din cati directori au existat nu au plecat in astfel de vizionari decat in turneele care se faceau.

 41. Rest

  Deci ce folos deplasarile celor doi la diferite vizionari, poate pentru imbunatarirea culturii generale, a Alinei Moldovan m-as cam mira, dar tinand cont ca a fost maritata cu un regizor si avand licenta unui institutii de specialitate sa trecem cu vederea.
  Tot in aceasta perioada incep turneele externe unde pe langa cei implicati in spectacole se pleaca cu gasca de ziaristi, Egipt, Germania, Albania, Israel, etc nu are sens sa insir toate tarile se pot vedea ce turneee s-au facut, intrebarea de unde oare s-au platit toate cheltuielile si pentru cei care nu faceau parte din spectacol sa nu mai spun ca plecau si niste festicane aduse de la institutl de teatru de catre d-soara Moldovan pentru ai face munca ea freca menta cu Dinca cum sa fure nu cum sa straluceasca in ceea ce trebuia sa faca, una din acele fetiscane se numeste Cristina Nichimis, in turneul din Albania o gasesc procurorii sigur daca cauta listele turneului.

 42. Rest

  Tot pentru cei in presa daca vor am copii ale unor facturi de prin 2008 de exemplu plata pentru firma Gala Catering a Ofeliei Stanciu in loc sa se detalieze pentru ce s-a facut plata se specifica doar atat: cotravaloare servicii catering conform comenzii/oferte nr 1014/26.11.2008 produse livrate pentru a sustine masa celor de la Gotan Project din cadrul festivalului, daca vor procurorii copia acestor acte le dau, nu am mai mult de 4 copii ale unor facturi restul le-am dat celor care s-au mai ocupat, deci concluzia incepusera sa devina foarte evazivi in acte de atunci.
  Firma Fabrik Media oare nu stie Alina Molovan a cui este firma am doar o copie a ceea ce scrie pe factura ca sa vedeti iar cat de evaziv am sa detaliez o parte din continutul facturii servicii tipografie digitala (pliante spectacol) puteau sa fie decat 2 sau mai multe astfel de pliante digitale sunt trecute 200 bucati ca sa nu mai spun valoarea facturii 14.474.13 lei, sunt sute de astfel de facturi catre firme de tipografie, ghiciti cine primea beneficiul?
  Firma Still Print Forward aduceau bannere in teatru sunt n de astfel de facturi.
  Firma Interguard Grupul firmelor de paza nu se specifica pe factura decat – prestari servicii paza, insotire si gardare numar de ore 6h sa va soun si valoare facturii ca sa deduca toata lumea cu ce sume fabuloase platea inca astfel de firme sa il pazeasca – valoarea facturii 2712.13 lei/6h .
  Deci repet sa se caute si iar sa se caute in contabilitate.

 43. Rest

  Alina MOldovan a adus in teatru diversi colaboratori printre care ce stiu in mod mai sigur varul ei Vili Apostol, fina ei Ofelia Stanciu, tot pe grad de rudenie Laura Sterian pana si un infractor, un betiv care nu facea nimic tot ceva din neam lucra la departamentul PR fireste imi scapa numele si nici nu il regasesc in vreo lista, lista poate continua, din momentul in care au desfiintat Opereta nu mai stiu cine a intrat si cine nu pe grad de rudenie decat daca sefa care a fost la resurse umane va colabora e vorba de domnisoara Gabriela Velcu.
  Alina Moldovan nu a dat niciodata vreun concurs, dosarul este facut ilegal aceiasi domnisoara Gabriela Velcu stie mai bine, stransa un pic mai tare cu usa va colabora

 44. Rest

  Revenim la Alina Moldovan, poate este in stare sa spuna ce grad de rudenie are cu cel care a scris mai multe brosuri dedicate unor solisti din teatru, numele domnului Ion Moldovan eu din cate stiu e unchiul sus numitei, iar niste bani incasati cu scop bine definit, cartile au zacut cu anii la casieria Operetei , nu stiu daca mai exista probabil s-au aruncat ca si tonele de pliante si flyere tiparite inutil, banii incasati fireste de beneficiari.
  Alina Molovan profitind de functiile respective ,a adus nenumarati colaboratori, printre care si Sabina Spatariu, care se ocupa si se ocupa de grafica, din pacate o fata muncitoare intrata intr-o clipa profitoare din munca prestata.
  George Mihaita, adus pentru a intretine sistemul de IT bineinteles adus de Alina Moldovan. Daca se cauta contractele colaboratorilor si pe ce functii au fost angajati se vor vedea sutele de colaboratori inutili, platiti cu bani grei unii, majoritatea adusi de Alina Moldovan. E mai simplu nu sa lucrezi cu colaboratori iar cand nu mai ai nevoie sa le faci bagajul de plecare asa lucreaza ei, din pacate. Toate contractele de colaborare au fost tinute de Andreea Maria Antoniu nepoata lui Dinca, am scris mai in detaliu saptamana trecuta nu mai revin, faptele ei sunt vizibile la capitolul contracte colaboratori.

 45. Rest

  Exitau sefi de productie Dl Dinca a adus pe colaborare ca sef serviciu,sotia unui prieten Dana Georgescu nu s-a vazut niciodata vreo performanta a acestei doamne in ceea ce privete productia, ca si un domn adus pe post de producator general, imi scapa numele adus in teatru in 2008-2009 si-a adus si sotia care a lucrat la studii muzicale tot cam in aceeiasi perioada, relatiile lui Dinca a cauta procurorii contractele, insist sa se caute contractele de colaboratori, si facturile din contabilitate, nu altceva.
  Stefan Doniga adus de Alina sau Dinca nu maitin bine minte, Dorina Velicu adusa de Beatrice Rancea cu care ulterior s-au certat,etc.etc.

 46. Rest

  Uitandu-ma un pic pe caietul de desfasurare a festivalului din 2008 printre multi altii carora li s-a multumit am regasit un nume, de cate ori venea un control financiar de la minister de atatea ori iesea perfect deoarece doamna Petrescu era prietena cu Roxana Balauta director general adjunct in carul Ministerului Culturii, trimitea fetele dragute de la minister care de cate ori veneau li se faceau costume in cadrul sectiei croitorie femei, daca vreuna din fete ar recunoaste ati vedea cata dreptate am.
  Daca presa doreste vreun program de desfasurare pun la dispozitie tot ce am.

 47. Rest

  Cam atat pentru azi, in continuare astept un raspuns de la EXpress, maine voi reveni cu alte aspecte.
  O zi buna la lecturat, astept contraargumente, atentie am ceva probe, deci sustineti concret ceva nu numai prin a spune ca nu este adevarat ceea ce s-a spus.
  Eu nu ma joc.

 48. Rest

  Revenind la caietul de desfasurare a festivalului am mai gasit un nume, -Roxana Ionescu consultant juridic, platita prin colaborare, oare chiar toti oamenii acestia s-au evaporat sau contractele au disparut, in conditiile in care exista un jurist in teatru pentru ce mai trebuia platit pe colaborate alt jurist??? PLata acestui jurist nu s-a limitat doar la perioada festivalului.
  Voi reveni, maine.

 49. Rest

  Ati observat ceva, domnisoara ANDREEA MARIA ANTONIU si-a sters profilul dupa LINKEDIN – asa fac lasii isi sterg urmele, dar pana cand sau cei de la aceea firma nu stiu ca se ocupa cu furturile si date false, am sa le trimit un mail, poate se vor convinge cu cine lucreaza.
  BAFTA DOMNISOARA IN CONTINUARE, ASA CUM UNCHIUL A FACUT RAU ALTORA ASA NU VETI FI LASATI IN PACE, VA DORIM BAFTA, SA NU MAI CREDETI PE ALTII PROSTI IAR VOI DESTEPTI.

 50. Rest

  Apropo domnisoara iti era rusine sa te cunoasca lumea, Bafta voi avea grija sa nu scapati si de data asta.
  Sper ca nu ai uitat cand spuneai ca te duci sa te intalnesti cu o prietena -Ioana Baiant asa a ajuns in teatru, devenise obisnuinta sa va aduceti tot neamul si cunostintele.

 51. Rest

  Asa descoperii ca cei vinovati citesc, ca atare incepand de azi nu voi mai scrie direct, nu le voi mai da argumente si motive citind sa-si cladeasca apararea, voi scrie unde trebuie in mod direct, m-am convins prin stergerea adresei de pe Linkedin a Andreei Maria Antoniu, ca aceste postari sunt citite de catre lasi si hotii in cauza, mai nou mi s-a transmis ca si Madalina Iacob ar fi nepoata din partea mamei domnului Dinca ca si Roxana Tanasescu care a lucrat in teatru, cele doua fiind surori, deci domnilor nu veti mai avea ce lectura aceste probe vor merge direct la forurile competente, am vrut doar sa vedeti ca exista probe si nu au cum sa dispara tot dupa cum v-ati chinuit, eu va urez multa bafta, de aici incolo nu mai cautati pe aceasta pagina nu veti mai gasi probe. Va urez bafta la furat si masluit probele in continuare, rad pentru ca nu veti mai stii ceea ce urmeaza. Voi cauta si restul numelor care nu imi aduc aminte sa dovedesc ca sunt reale…. MULTA BAFTA.

 52. Rest

  Unde am scris de producator general si sotia acestuia mi-am adus aminte numele, DAN BORTEANU si sotia la fel se pare ca in 2014 se intorsese la Opereta, oare cum e posibil, ce incarligaturi mai urmareau, sau nu au avut loc de altcineva sa-si aduca ei toate neamurile si prietenii stii ca cineva de acolo le sta in coasta????
  Deci a se cauta ce contract de colaborare apare in 2013-2014 pe numele acestei doamne BORTEANU. Sunt curioasa a muncit gratis??? Oare nu exista contract si daca exista nu este pe bani marunti.

 53. Nicolae Cantemir

  Bună seara! Dacă tot susțineți sus și tare că doriți adevărul, atunci de ce nu scrieți că ieri Judecătoria sectorului 1 a respins cererea ca Răzvan Ioan Dincă să fie judecat în stare de arest? La cât de informați sunteți, trebuia să știți asta.

  • eXpress

   |Author

   Si ce relevanta are? Marii hoti ai Romaniei nu sunt toti “arestati” la domitziliu? Gata, s-a judecat deja procesul? Nu va grabiti. Pastrati-va bucuria pentru eliberare, peste vreo cinci anisori…

 54. me

  stimata rest, ce “opereta” mai aveti in premiera? asteptam cu drag. pentru noi, astia “dupa pagina”… nu cumva v-a pierit glasciorul? ati scris numai aberatii, sunteti prost informata, stimata doamna! zambesc! chiar nu va este teama ca, stiu si eu, candva, veti raspunde pentru toate aceste acuzatii? nu vreau sa argumentez, prefer sa tac. vreau sa vad cum faceti ca toti dracii… e nasol la pensie, stiu! si, daca nu sunteti doamna, puteti fi domn, tot la pensie. vreti sa traiti o suta de ani, ghinion, nu se poate! lasati loc si generatiei tinere. sunteti egoist/a. zau asa! OPERETAAAAAAAAAAAAAA! cu asta va ocupati, sunteti la pensie, aveti timp… asa cum ati spus. fantoma, e nasol ce ai afirmat, relatii cu…. candva ai sa raspunzi pentru aceste afirmatii. vorba lui rest, ATENTIE!!! la ce postati… va pup pe toti cei “dupe” pagina. eXpress, sper ca te distrezi! me

 55. Rest

  Exista fapte si punct nu am nimic cu generatia tanara, eu ma iau de cei care nu-si vad lungul nasului si se cred perfecti, mai au de muncit, iar eu abia astept sa se ia cineva de mine, exista atatea hartii unde se vede cum au lucrat unii si atat aici nu mai postez pentru ca se pare ca sunteti unul din generatia tanara care doriti sa va afirmati, nu aveti decat, dar nu pe bani si pe relatii, ne-am saturat de asa ceva, e plina tara de parveniti.
  Iar daca credeti ca nu am probe va inselati, nu ma speriati, au oamenii legii de lucru, se vede ca habar nu aveti de ceea ce s-a intamplat dar credeti ca puteti ajuta pe cineva, asa cum nu am fost lasati in pace nu lasam e legea firii. Sau a inceput sa va fie frica si amenitati???

 56. Rest

  Inca ceva de-a lungul timpului mi s-au spart adrese de mail, abia astept sa se mai intample asta sa le mai au oamenilor legi de lucru. Amenitati, amenitati, abia astept ceva vizibil, eu dezvalui ceea ce s-a intamplat daca nu convine cuiva, imi pare rau inseamna ca se simte vizat, s-au cumva Me, iei partea Andreei Antoniu, foarte bine indiferent cui iei parte unii de acolo au facut rau, vedem la sfarsit cine are dreptate sau nu,REPET, pe aceasta pagina nu veti mai avea ce citi, nu mai dau apa la moara pentru a se forma apararea deci nu mai cautati nu veti
  mai gasi neinformarile de care ma acuzati, cautati mai bine sa va afirmati, va doresc BAFTA. Amenitati-ma abia astept sa scot restul.

 57. Rest

  Este stilul celor de acolo sa amenite, sa se creada mai presus de orice, sa jigneasca cand nu este cazul, sa marginalizeze munca si asa mai departe,v-am rugat sa nu va luati de cine aveti impresia ca posteaza, asa cum nu va dezvaluiti numele nu dezvalui, am spus sa contraargumentati, vad ca ameninitati foarte bine asta va merge la oamenii legii, va doresc in continuare BAFTA la aparare, e dreptul oricui. Si apropo amenitati pe toti care au initiat aceasta actiune sunt multi sa vedem pe cine luati primul in colimator, va doresc lecturare placuta in lipsa postarilor domnule sau doamna ME.

 58. Rest

  Apropo, cum ma veti gasi, ghicind in globul de cristal???
  REPET nu este cine credeti,lasati banuielile si nu acuzati dupa ureche cum vi se pare ca suna literele, daca incercati sa acuzati oameni care nu au nici o legatura, vedem la sfarsit cine va plati. Nu exista nici un domn sau doamna la pensie, abia astept sa vad cum ma gasiti, va suna bine pentru capul de acuzare daca se sparg parole.
  Noi asteptam. Formam in continuare probe,deci acuzati-ne

  • eXpress

   |Author

   Domnulul/Doamna “Me” (Probabil de la “meeee – meeee”) ar trebui sa-si aduca aminte de proverbul cu sapatul inainte de a ameninta ca la groapa de gunoi a hoperei in care se balaceste cu “managerul”. Complicitatea se pedepseste in egala masura… In cazul respectiv, de la cinci la opt ani.

 59. Phantom of the Opera

  Bravo “Rest”! Da-i bataie!
  Dar cu directorul de la “Excelsior” stii ce legatura de rudenie are! Ca auzisem si de aceasta relatie!
  Ideea era sa faca o “gasca” la care sa adre (printre altii) si “Teatrul Metropolis” si Centrul de Arta al sectorului 2, conduse amndoua de sotii Ivascu (Barb).
  Alice Barb este sora lui Robert Nagy, tenorul de la Opera!

 60. Phantom of the Opera

  Dragul meu “Rest”! Baiatule! Tu vrei sa spui ca Dinca “pare” normal, doar ptr. ca ia medicamente? SI ca el in mod real e bolnav la tartacuta?
  Pai in modul asta scapa “curat”, doar cu o internare la nr. 9!
  Nasol!

 61. Phantom of the Opera

  Dragul meu “Rest” – Gabriela Velcu a fost de multe ori reprezentanta Ministerului Culturii in diverse Comisii de Control, si lucra “part time” si in Minister si la Opereta!!!

 62. Phantom of the Opera

  Scumpico! Daca esti tanara nu inseamna ca faci mai multe parale! Suntem multe babete care, la pensie, v-o luam inainte multora ca voi!
  V-ati gasit voi sa revolutionati viata artistica a Bucurestiului? Dar nu ati invatat nimic trainic in sensul acesta! N-ati frecventat nicio scoala de gen! Ar fi fost necesar! Scoala vietii nu e suficienta! Nici macar atunci cand “Viata e Frumoasa”!
  Cine v-a pobestit ca Opereta si Opera sunt bordeluri nu avea informatii la zi! Mai informati-va!

 63. Phantom of the Opera

  Draguta mea Cleopatra!
  Draga “eXpress”!
  Faceti, draga, ceva odata cu contul ala de care ziceai catre DNA. Zau, asa! E groasa rau! Ar trebui sa stie ce se intampla in acele locuri!
  Hai te rog eu si fa o fapta buna! Nu te lasa impresionata de “Me” . .. e tara si o ia valu’!

 64. Rest

  FRumos spus eXpress, inca o adaugare, nu am cu nimeni nimic pe munca cinstita, nu cum si-au ridicat unii averile pe acolo in complicitate cu stim noi cine. de fapt cum vreti sa va afirmati??? prin plecari ilegale, prin colaborari pe sume mari, ce va deranjeaza in fapt ca nu veti mai avea cum sa papati bani frumosi, o sa vedem ce va iesi, eu astept in continuare amenitarile, de restul ceea ce mai este de dezvaluit ma ocup sigur.
  REPET nu mai banuiti oameni care nu sunt implicati, veti plati si pentru asa ceva, GENERATIA de AUR(adica BASISTA) ati avut de unde mulge, nu-i asa, leafa merge noi ne plimbam, spectacole ioc, toate bune si frumoase avem de unde mulge, din banii statului sa tot traim fara rezultate prea multe, SPOR LA AFIRMARE DOMNULE sau doamna me EU VA UREZ BAFTA CAT CUPRINDE SA VEDEM UNDE VETI MAI AVEA BAFTA ASTA.

 65. Rest

  SAU ASTFEL DE BAFTE FUNCTIONEAZA PE PILE SI BANI MULTI LA OPERA, DE OPERETA NU AVEM CE VORBI E DESFIINTATA DATORITA UNORA CARE AU DORIT SA SE AFIRME,SAU NU CUNOASTETI DE CE ANUME SUNTETI ACUZATI, ARE BALTA PESTE DOAR, POATE NU STITI PESTELE SE IMPUTE DE LA CAP, CONCLUZIA -URMEAZA COADA,SE PARE CA E LUNGA.

 66. Rest

  Astept sa fim amenitati si cu interlopii precum in scandalul cu Crina Matei, la ce sa ne mai asteptam domnul/doamna ME, la ACID sulfuric cumva? Sa ne punem de acum firma de protectie sa nu fim bruscati? Doar se poarta in Opera, platita cu bani grei acea firma, acolo tot de tinere talente in plina afirmare e vorba, aveti impresia ca va mai jucati mult???

 67. Rest

  V-a mancat pisica limba domnul/doamna MEEEEEEEEEEEE, sau e cazul sa zic MIAUUUUUUUUUUUU AUUUUUUUUUUUUUUUUUUU. Ceilalti care ati comentat nu mai aveti nimic de spus?

  • Phantom of the Opera

   Domnule “Rest” (nu stiu de ce dar simt cu toti porii ca esti barbat), nu te lasa afectat de “Me” sau cum s-o fi chemand. E o biata incepatoare si isi apara painea, castigata fara nicio calitate. Las-o ca se va ajunge si la ea, mai devreme sau mai tarziu!
   Mai bine mai spune-ne (si nu numai noua, ci si organelor in drep) ce alte “chestii” suculente mai ai despre Dinca. Trebuie sa le spunem pe toate, ca sa nu mai aiba senzatia ca traiesc in “Paradis”
   Si sa nu ai impresia ca isi vor “construi apararea”! Nu mai au cum. Se pare ca au intrat mult prea adanc cu mana in borcanul cu dulceata. Nu mai au cum sa spuna ca au crezut ca era zacusca, ca nu merge. Au fost deja prinsi asupra faptului.
   Dovezile matale, pun doar sare si piper in mancare si le pun lor (intregului clan Dinca) calusul in gura.
   Nu-i asa, “eXpress”?

 68. Rest

  Raspund pentru cine posteaza la, Phantom of the Opera, nu stiu ce fel de relatie este cu dl. Gazdaru de la Excelsior, dar stiu ce s-a intamplat cu Tinerimea Romana e tot omul lor de baza, la dat afara pe domnul Enachescu pentru ca nu a simpatizat cu ei cand s-a iscat scandalul cu desfiintarea, cred ca stiti ca era vizate mai multe centre, printre care si teatrul de la Constanta, ceea ce ma mira acum este ca doamna Daniela Vladescu ii tine apararea in urma articolului de la Adevarul postat si pe adresa Despre Deminitate. Stiu sigur si mai mult ca sigur ca Lucian Ghimis are neamuri in teatru si este prietenul de baza,e gasca mare, va repet doar s-au invatat sa aduca rubedenii, prieteni, cunostinte, slugi si asa mai departe.
  In legatura cu ceea ce ati scris la Gabriela Velcu, da este foarte adevarat, fetita asa nu stie decat sa execute ceea ce ii se spune creier mai putin, asta pentru ca mananca paine din doua parti si in amandoua partile paine groasa, se poate verifica.
  Revin la Alice Barb da este sora tenorului iar domnul Ivascu si doamna Alice Barb au mancat contracte grase din Opereta a se cauta contractele de colaborare, sau toate s-au evaporat peste noapte, negura exista dar se mai si subtiaza. Lucrez cu cei de la aceasta publicatie la rubrica DNA, ei asteapta un document intreg nu fractionat cu ceea ce am de spus, stati linistiti oameni buni se lucreaza, daca si de aceasta data vor scapa va fi numai vina judecatorilor sa ghicim de ce?????
  Daca mai aveti intrebari stimata doamna puneti-le voi raspunde cand apuc sa citesc, va urez si dumneavoatra bafta la vorbele pline de acid, sau apa gazoasa, el fiind zodie de aer, o inghite mai bine.
  O seara placuta, sper ca v-am satisfacut curiozitatea.

  • Phantom of the Opera

   @”Rest” – Dupa cate am vazut cum reactioneaza Dinca, cred ca “zvonul” lansat cu comasarea la scara larga (Opereta, Opera, Tinerimea, Opera Constanta, Excelsior, Creanga) nu au fost decat salve de tun lansate in aer, ca sa induca in eroare. Dar momiti de aceste salve false, toti au reactionat. El, in schimb si-a vazut de unirea Operei cu Opereta in liniste si toti au rasuflat usurati, spunandu-si in sinea lor:”ce bine ca am scapat doar cu atat”!
   Astfel Dinca si-a vazut sacii in caruta!
   Un plan machiavelic, de altfel!
   Este normal ca Daniela Vladescu sa ii ia apararea lui Dinca! Ea este inca angajata Teatrului de Opereta. Nu stiu cum este rezolvat “conflictul de interese”, sau daca se considera ca acesta ar exista. Multi dintre solistii Operetei, ca sa poata supravietui sub cizma opresiva a lui Dinca, facandu-si meseria, au acceptat multe compromisuri. Unul dintre ele era acela de a il ridica in slavi si de a nu pierde nicio oportunitate de a-i face promovare.
   In plus nu am vazut ca “corb la corb sa-si scoata ochii”!
   Cristina Popa a fost contabila Teatrului National in vremea directiunii lui Dinu Sararu, nu al lui Caramitru. Nu stiu care erau relatiile cu Georgeta Petrescu. Probabil ca se cunosteau . . . in general conducatorii de acelasi rang din institutiile culturale se cunosc intre ei. In acest caz nu stiu cat de bine se stiau si cat de apropiata era relatia.
   D-na Petrescu a venit la Opereta de mult de tot, inca de pe vremea directorului Dorel Popescu. Si nu venise la compartimentul contabilitate. Parca era ceva la administrativ . . . nu-mi amintesc . . . (ma mai lasa memoria, la varsta mea) . . . deabea dupa un timp a devenit “contabil sef” . . . stand in functia asta o gramada de timp.

 69. Rest

  Daca are cineva cum sa verifice daca la Excelsior contabil sef este CRistina Popa care a fost contabil sef la National, e gasca mare cu d-na Petrescu, si cu dl. Caramitru, ghiciti cine a refacut Nationalul, banuiesc ca nu este nevoie sa scriu se stie ce trust de constructii, adica nea Badea, care se pare ca simpatizeaza cu securitatea, oare de aceea nu se ia nimeni de omul negru?

 70. Rest

  stimata rest, ce “opereta” mai aveti in premiera? asteptam cu drag. pentru noi, astia “dupa pagina”… nu cumva v-a pierit glasciorul? ati scris numai aberatii, sunteti prost informata, stimata doamna! zambesc! chiar nu va este teama ca, stiu si eu, candva, veti raspunde pentru toate aceste acuzatii? nu vreau sa argumentez, prefer sa tac. vreau sa vad cum faceti ca toti dracii… e nasol la pensie, stiu! si, daca nu sunteti doamna, puteti fi domn, tot la pensie. vreti sa traiti o suta de ani, ghinion, nu se poate! lasati loc si generatiei tinere. sunteti egoist/a. zau asa! OPERETAAAAAAAAAAAAAA! cu asta va ocupati, sunteti la pensie, aveti timp… asa cum ati spus. fantoma, e nasol ce ai afirmat, relatii cu…. candva ai sa raspunzi pentru aceste afirmatii. vorba lui rest, ATENTIE!!! la ce postati… va pup pe toti cei “dupe” pagina. eXpress, sper ca te distrezi! me

  Draga ME iti raspund la punctul de afirmare astfel:

  SE VEDE LA CE FEL DE AFIRMARE- TANJESTI CU TITLU CHIAR, ,,BAL MASCAT” NU E OPERETA – E OPERA SAU LOCUIESTI PE PLANETA INCULTILOR??? MACAR STII DE CINE ESTE SCRISA ?
  AI AVUT IMPRESIA VREO CLIPA CA NU STIU LA CE TE-AI REFERIT?
  NU ARE NICI O LEGATURA CU CINE A GANDIT ASTA E DOAR UN COPY PASTE SI APLICAT AICI, PRIMESTI TITLUL ZILEI DE IDOT/IDIOATA.

 71. Rest

  Am sa va spun astazi doar atat cine il sustine cel mai tare pe domnul Razvan Ioan Dinca din partea masoneriei este COSTEL IANCU, nu exista certitudini 100% dar mai mult ca sigur firmele de paza sunt ale acestui COSTEL IANCU, uite cum incaseaza interlopii bani frumosi de la stat, am sa atasez un link pentru a vedea cine este de fapt acest interlop COSTEL IANCU care sustine din umbra infractorii, oricum judecatorii sunt mana in mana cu acesti interlopi,oare va triumfa dreptatea,avem de vazut.
  Stiati ca locatia unde a avut restaurantul ,, La salul negru” apartine MASONERIEI, ERA TEMPLU DE DESFASURARE, oare cum credeati ca a dobandit acel spatiu, FRATII sunt atat de mariminosi, cand vor citi asta in mod sigur nu le va place, sa le uram in continuare BAFTA in al sustine, MINISTERUL CULTURII NICI O MISCARE, DECI IN CONTINUARE SE MERGE PE BURTA, SE AJUTA INFRACTORII INTRE EI. Imi pare rau ca nu pot atasa fotografii, sa vedeti cam cum arata acesti oameni.
  Aici gasiti link-ul respectiv, lecturare placuta:

  http://www.cotidiantr.ro/adrian-nastase-sacrificat-ritualic-de-fratii-sai-masoni-57524.php#.VWbENXfeXvZ

 72. Rest

  Cei care lucrau in cadrul teatrului adusi de ALINA MOLDOVAN pentru serviciul IT se ocupau si cu verificarea mail-urilor si a discutiilor, pe diverse adrese. Nu are sens sa insist pe aceasta tema, am altele de dezvaluit, se stiu ei mai bine cei care faceau acest lucru. Sa le urez bafta si la interceptari in continuare, sau din vanatori au devenit vanati???
  SE cam intoarce roata, dragut nu???

 73. Rest

  As dori sa fie mai multe comentarii si dezvaluiri,poate asa le trezim constiinta celor care dormiteaza inca in interiorul OPEREI, chiar mai cred in MINUNI?

 74. Phantom of the Opera

  Oare cum de George Calin nu a intrat in colimatorul anchetatorilor? Ca doar a facut matrapazlacuri, cot la cot cu toata “caracatita”. Ba este considerat a fi “mana dreapta si stanga” al lui Dinca.
  De aceea consider ca este foarte periculoasa “miscarea” de a-i da pe mana semnatura si posibilitatea de a conduce teatrul!

 75. Rest

  Draga eXpress, daca este vorba de domnul Voicu Enachescu care a fost la Tinerimea Romana nu sunt tatal si mama lui.

 76. Rest

  Repet acest George Calin a fost adus in teatru de Alina Moldovan, probabil pe post de amant dublura in cazul in care Dinca nu stia sa fie barbat asa cum ia reprosat de nenumarate ori, cand aveau loc intalnirile de grup de la barul din cadrul teatrului,restul le voi spune in ceea ce mai am de spus, acest actoras nu stiu unde sa-l clasez, poate la categoria actorilor ratati, si-a luat avant avand sustinere, ce credeti care erau atributiile lui, sa dea in gat pe cine il deranja cu vreo fraza, la atat se rezuma media lor de gandire, daca nu imi placi zbori, atat si nimic e in stare acest neica nimeni, ca atare ce sa mai spun de acest infect, daca a ajuns sa traiasca cu alta parasuta Raluca Popa, care a trecut prin patul lui Dinca, pentru ei nu conteaza cine si cum se impart intre ei lucrurile, sa nu se piarda naravul.
  Legal nu are cine sa faca platile in teatru,el fiind mana a doua, eu ma mir de altceva de ce nu se trezec odata pentru totdeauna cei din OPERA chiar vor sa fie calcati in picioare de BORDELUL A LA DINCA. Stiu sunt si pupincuristii o groaza, de aceea nu inteleg pentru ce as ajuta astfel de specimene sa ii scot din mocirla??
  SE merita, va rog sa comentati???

  • Phantom of the Opera

   Dragul meu “Rest”! Iarta-ma ca te corectez – sunt mai batrana si imi permit sa o fac, iar tu esti mai tanar si nu stii atat de mult! Nu se spune “se merita”!!!!! “A merita” nu este verb reflexiv, oricat de mult ar incerca cei din generatia actuala sa schimbe gramatica (pentru foloase materiale, nu de alta).
   Si ca sa-ti raspund la intrebare: DA! Merita sa incerci sa ii trezesti si in acelasi timp sa ii scoti din rahat pe cei de la Opera. Implicit ii scoti si pe cei de la Opereta. Merita sau nu, acesti oameni sunt mai slabi si mai neajutorati. De aceea au ales acele cai – josnice, ce-i drept – “speciale” de a indupleca setea de afirmare a despotului Dinca! Oameni de acest fel se conduc dupa deviza:”capul plecat sabia nu-l taie”.
   Ideea este ca salvandu-i pe ei, salvezi doua institutii, care au avut niste valori indubitabile. Pentru memoria acelor valori, pentru acele mari nume care au stralucit odata, pentru cei care au infiintat aceste doua institutii, MERITA SA NU LE LASI PE MANA UNUI DEMENT PLIN DE FRUSTRARI SI DORNIC SA FIE PRIMUL IN PERIMETRUL SOCIAL AL ROMANIEI!!!!
   Asa ca . . . “Rest” da drumul si restului de declaratii!
   “eXpress”, chiar ma dezamagesti. Ai scos un nou articol. Bravo! Titlul e chiar incitant. Faptul ca masoneria pare a-l sprijini pe Dinca este foarte deosebit.
   Tinand cont de scopurile nobile (afisate cel putin) ale masoneriei, faptul ca ajuta niste institutii de cultura sa supravietuiasca in conditiile vitrege din ziua de azi, implicandu-se direct, este un lucru laudabil.
   Dar se pare ca nu este asa cum mcredeam eu, naiva!
   Si speram sa spui mai multe. Speram ca articolul sa nu se rezume doar la un titlu foarte atragator cu doar un comentariu fluid, iar in rest sa aduni materiale de prin cronici adunate. Am citit si noi ziarele si stim ce s-a scris despre acest subiect!
   Speram sa dezvalui care este legatura si, mai ales interesul dintre Costel Iancu (daca tot l-ai pomenit) si acest Dinca! De ce il iubeste asa de mult? Ce interese comune exista? Nu cred ca se rezuma doar la faptul ca Dinca l-a readus pe George Iancu (var primar al lui Costel). Nu cred, pentru ca G. Iancu a fost adus sa puna “Lacul” si “Femei” acu’ cativa ani de directorul de atunci. Ba, daca nu ma insel, a fost pus si conducatorul sectiei de balet, functie in care a esuat lamentabil. Si era roman, nu danez, ca Kobborg. Cu toate astea, nimic nu a indulcit, atunci, bunavointa lui Iancu.
   In schimb Dinca a urcat in topul gradelor ritului masonic foarte repede, ajungand la “varf” si stand alaturi de Iancu, beneficiind de inlesnirile acestuia. Sa-l fi re-adus pe varul balerin, ca o recompensa pentru cele obtinute? Ca balerinul-coregraf a fost platit regeste, doar pentru ca a RE-pus in scena doua balete pe care le pusese cu 6-7 ani in urma! Ciudat, nu?
   Credeam ca vei ajunge sa descoperi itele triunghiului Iancu-Dinca-Vanghelie . . . sunt fapte publice care ii leaga, dar nimic din dedesubturi nu apare la noi, oamenii de rand!
   Credeam ca vei dezvalui si legatura dintre Dinca si Marele Maestru al Masoneriei Romane, doctorul de la Spitalul de copii!
   Eu sper ca toate astea le ai, totusi, in vedere. De aceea citesc de fiecare data, cu mare pasiune tot ce lansezi!
   Bafta!

 77. Rest

  Eu am luptat acolo singur/singura, de aceea nu inteleg pentru ce as scoate din mocirla majoritatea fetelor din balet, nu cred sa fi ramas una care sa nu fi trecut prin patul lui DINCA, dansatoarele, cor, orchestra, am spus bine bordel, deci are sens sa ma lupt, pentru cine in fond.
  Am sa scriu pentru ca stiu multe iar pe acest DINCA nu il iert.

 78. Pingback: "Managerul de top" Răzvan Dincă fura de 7 ani Opera şi Opereta. L-a acoperit masoneria? - Ziaristi Online | Ziaristi Online

 79. Rest

  George Calin ca si ceilalti a avut instructiuni stricte cum sa faca si ce sa faca cand vor veni procurorii, cum s-a dezvaluit si in presa, unii din apropriatii probabil ai Roxanei Balauta de la Curte de conturi a dat in viclean, urmarirea, Roxana Balauta lucreaza la MInisterul Culturii, sa-i uram spor in continuare a maslui controale contabile??? Orcum cu Mihaela Kaitor e alta poveste, nu am avut timp si nici nu am timp sa dezvalui mai multe abia dupa 20 iunie daca voi reusi.

 80. Rest

  Aseara pe data de 13 iunie la Opereta a avut loc Gala de Opereta si Musical, unii s-au pozat in culise, Mioara Manea Arvunescu, despre aceasta persoana care tradeaza prin toti porii, am sa va explic cand voi scrie materialul, Toni Zidaru, Marius Mitrofan, etc imi pare rau nu pot atasa fotografia. Atat mi-a transmis acea fotografie, ceva in interiorul Operetei si Operei Pute, e stilul lui Dinca sa ii adune inclusiv pe cei protesteaza sa le mai dea un ciolan de ros, ca sa intoarca situatia in favoarea lui, daca am dreptate a intors-o cu ajutorul moldovencei Mioara Manea Arvunescu. E lider de sindicat prin santaj, e mana in mana cu Alina Moldovan si cu Dinca bineinteles.

 81. Phantom of the Opera

  Asa este, Rest! Manea este ieftina! S-a lasat cumparata foarte ieftin! Dupa ce, la inceput era foarte bataioasa! Tradarea ei a lasat pe multi descoperiti! Din pacate . .. ca ea sunt multi!
  Hai, mai spune-ne vesti noi! Amanunte picante! E foarte interesant sa le confirmam! Maca sa se stie pentru viitor!

 82. Phantom of the Opera

  Cred ca se stie deja acest comunicat!

  http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/06/22/comunicat-de-presa-parchetul-de-pe-langa-judecatoria-sectorului-1-bucuresti-14-00-12

  Draga Cleopatra/eXpress!
  Am vazut si articulul de zilele trecute! Bravo! Vad ca nimic nu-ti scapa, ceea ce e foarte bine, ca sa ne tii in priza! Insa este un lucru care este REVOLTATOR!
  1) – MINISTERUL (in)CULTURII TACE! In mod legal, din momentul in care directorul ONB a fost trimis in judecata, iar comunicatul “Agerpres” specifica foarte explicit ca “prezumtia de nevinovatie” nu se mai aplica fata de niciuna dintre cele 7 persoane care urmeaza a fi judecate, Ministrul ar fi trebuit sa emita un ordin de demitere a acestui director! Nemaivorbind ca Ministrul accepta in continuare la carma unei institutii de spectacol muzical (OPERA) un actoras – acest George Calin, de care nimeni nu a auzit – frustrat si inberb (in ciuda barbii pe care o poarta)!!!
  2) – Datoria nr. 1 a acestui actoras (pentru a se reabilita si a demonstra ca e vigilent si eficient ca manager) ar fi fost sa emita un ordin intern, prin care sa fie scosi din functie directoarea generala adjuncta – Alina Moldovan – si directoarea economica – Georgeta Petrescu! Cel putin cea de-a doua, poate produce pagube imense prin ramanearea in functie! Nu mai vorbesc ca se pot “aranja” o sumedenie de acte! Pot pretinde ca nu au fost in acelasi sertar de unde s-a servit politia cand a venit cu mascatii!
  Eu pot sa inteleg de ce nu o demite pe Alina M., caci au fost amanti – asa cum se mentioneaza in unul din comentariile de mai sus! Totusi . . . sa fim seriosi . . .
  Asadar, draga Cleo, situatia este SCANDALOASA si FARA PRECEDENT in istoria acestei institutii, de la “balul mascat” de marti dimineata, pana la acest moment.
  Daca ma intrebi pe mine, prin “pasivitatea” sa, MINISTERUL isi recunoaste vina si, totodata, implicarea directa in toata manipularea realizata pentru venirea la putere a Kulturnikului, care sa favorizeze scurgerea de bani, proveniti din “reamenajare”. Ar trebui sa cada o gramada de capete, direct implicate in acest “aranjament”!!!!!!! Dar le tataie posteriorul de frica! Stiu ca daca va veni altcineva dinafara mafiei lui Dinca, toate matrapazlacurile POT iesi la suprafata!
  Ei asteapta vara (ca pe aer) ca sa “recupereze” din mers ceea ce n-au facut si sa arate ca toate obiectivele refacerii au fost atinse!!!!!!!!!!!
  Cleo! PAZEA!
  Fii atenta, ca din Supravegherea juridica in care se afla “dragul” nostru Kulturnik, manevreaza lucrurile cat sa iasa cu “basma curata”!
  Draga Rest!
  Ne-ai promis o continuare dupa 20 iunie! Am asteptat nerabdatoare . . . si uite azi e 25 . . . si nu ne-ai mai destainuit nimic! Ajuta si tu sa se faca dreptate! Nu sta pasiv! Nu e ragaz! Mafia lucreaza puternic!

   • Phantom of the Opera

    Mai mult decata atat, draga Cleo, Prin faptul ca acest Calin nu ia nicio atitudine demonstreaza in mod evident “complicitatea” si apartenenta lui la grupul infractional de tip mafiot. Ca si reversul acelei vorbe este valabil “Cine nu e impotriva noastra inseamna ca e cu noi!”

 83. cineva

  Nu te amagi,draga fantoma! Si eu m-am bucurat citind prima data art.cu pricina.Revenind asupra lui am inteles ce scrie nu ce am vrea noi sa scrie.Respectiv,”situatia nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.Daca era cum vroiam noi,sentinta era practic data!Asa,mai”schepchem”…!Ce e trist,e ca angajatii inca sant cu capetele plecate,ca daca revine “biciul lui Atilla” sa nu-i flageleze la propriu,ca sufletul li l-a schingiuit de mult.In continuare,”discipolii diavolului”alias aurolacii trepadusi carora,”Zeus”(-cum i se spunea la Opera sau”faraonu'”-la Opereta sau “seriful stelar” cum il botezasera subspeciile din anturaj)pe numele lui adevarat- Necuratul i-a “illuminat” intunecandu-le si bruma de creieras si bruma de sufletel maruntel ce aveau,se comporta in continuare ca orice capra raioasa, tinand coditele foarte sus!Oricum,sunt in permanenta in perioda ruthului,impreunandu-se la intamplare ca-n agapele romane. Vreo 2-3 dintre ei se straduiesc sa fie”populari si simpatici” dar tot antipatici raman.Au inceput sa imprastie ca “saful”nu mai vrea sa fie Lapusneanu Operei.Atunci,de ce in sedinta de judecata din 24 iunie a cerut sa se anuleze hotararea de suspendarea din functia de director al Operei! Ii e dor paranoicului de “dolce vita”,de “supusii” de pe mosie,de onoruri etc.A mai cerut ‘mnealui sa i se schimbe interdictia de parasire a localitatii cu cea de interdictie de iesire din tara! Logic,la inceputul lunii iulie,are loc a 6-a editie a Festivalului Monteoru,care,anual,ii umplea buzunarele cu bani multi pentru ani grei cu sau fara suspendare! Cotiza pt.asta,intreaga suflare a Operetei,in ultimii ani sub”ordin de servici”,pe aberanta diurna “legala” de 13 lei.pe care, trepadusul”de aur” al Operetei,”junele comic primordial”-catalin petrescu a avut nerusinarea(“virtutea”lor de baza) sa si-o insuseasca in locul artistilor care nu stiau ca trebuie sa ia diurna.Asa sunt artistii-boemi(eu le zic abulici).Asta e,musiu,n-ai reusit sa bifezi a 666-a editie a acestui “exceptional”festivalut tocand la greu bugetul culturii cu “pretinul” tau,agramatul primar din Merei.Tu,”cetateanul de o(n sau r?!)oare” al statiunii,se poate sa lipsesti de la “jaful de la Monteoru” din cauza unei “inscenari odioase”ce ti s-a facut!?Sufera natia romana din cauza absentei tale,a Alinutei,a Ofeliutei si a tuturor derbedeilor si taratoarelor promovate de geniul tau malefic! Cum vom mai putea noi,OAMENII de la STRUTO-CAMILA,sa respiram fara voi,”atoatestiutorii culturali” ai tarisoarei noastre?!Un lucru e cert:noi toti te(va)DISPRETUIM “DE PROFUNDIS”,pe tine si pe toti “limacsii haznalei tale” pe care ai construit-o cu “sarg si stiinta”! Nu conteaza daca iti pasa sau nu,asta e purul adevar si nu-l poti schimba!Chiar o sa aveti toti nevoie de terapie de grup specializata.Ne-am dat seama de mult timp ca esti las si extrem de marunt.”Traiasca sustinerea”in ale ticalosiilor,ca daca exista, orice balta face broaste care oracaie, umfladu-se “impresionant”,nu?Dar cand DUMNEZEU nu mai suporta,broscoii umflati mai si pocnesc !

 84. cineva

  Nu fac parte din”Fratii”(am cantat si pt masoni sub ocarmuirea astuia-toti “zice”speriindu-se,ca e mason),dar am inteles ca atunci cand un”mititel”dintre ei ii supara pe suspusi,luandu-si nasul la purtare mai mult decat i se permite,ei insisi”i-o coc”.Cred ca e si cazul acestui broscoi care a oracait prea tare.In alta ordine de idei,la Opereta, artistii au fost deja anuntati ca imediat dupa terminarea concediului va fi un spectacol in deplasare la Sibiu cu proaspat incropita “Gala a Operetei”.Iar o “spalare de bani”. Acum exista sediu,de ce mai pribegeste Opereta? Raspuns: D-aia !

  • Phantom of the Opera

   Draga “cineva”! De ce acceptati “Gala Operetei” de la Sibiu, cu atat mai mult cu cat stiti ca este o “spalare de bani”!!!??!?
   Daca cei de la Opereta, ar fi fost uniti mai din vreme, nu s-ar fi ajuns aici? Cum pot niste artisti sa presteze pe gratis? Cum pot sa se supuna unor aberatii, doar pentru ca li se da “ordin de servici”? Cand unii din ei “prestau” la “Salul Negru” in fiecare seara, tot cu ordin de servici se rezolva? Incredibil! Chiar ca le-a spalat mintea!
   Ai dreptate! Asta ESTE Necuratul in persoana!

 85. cineva

  Stie cineva CV-ul mihaelei kaitor ? Daca da,sa-l faca public,sa afle si “poporul” cine e cuconita asta de neclintit! “Chercher la femme!”. Pe vremuri, in posturi-cheie,erau tot felul de alte cotoarbe analfabete care “croiau”destine: gainusa,gadea.Sa ne rugam pentru luminarea ei(m.k. Sa-i dea DUMNEZEU gandul cel bun-acela de a renunta la obiceiuri si functie ! Sa ne rugam pentru ea si ceilalti vasali ai INTUNERICULUI,sunt vai de mamitica lor,de fapt si de drept!Daca mai au o molecula de scanteie divina,obligatoriu au ciclic flashuri de scarba fata de ego-ul care scuipa(elegant spus)in sineitatea lor ! Nimeni nu poate fi gunoi 100%.

 86. cineva

  Ia zi,fantoma,vrei sa-l iertam pe “fratele” dinca pentru linistea sufletelor noastre? Asta nu inseamna ca Dumnezeu ni-l va mai aduce la carma VREUNEI institutii culturale ! Vorba Crinei Matei,de ce sa dam intr-un “personagiu” cazut? Cata lipsa de iubire ai simtit,razvane,de ti s-a uratit spiritul in halul asta ? Rascumpara-ti sufletul, cat mai e timp si scapa de ingamfarea si trufia exacerbata care te-au macerat clipa cu clipa,transformandu-te intr-un demon! Multumeste-i lui Dumnezeu ca te-au prins,altfel,erai pierdut in “NEAGRA VESNICIE”. Esti inca tanar,ai timp sa te marturisesti si sa iei calea bisericii!Nu e o gluma deloc,din contra !

 87. Phantom of the Opera

  Kaitor nu are CV!
  Kaitor a aparut din “negura” si (Slava DOMNULUI!) a disparut tot in ea (in negura).
  E genul de femeie fara trecut si fara . . . teama de viitor! Are toata puterea si face numai asa cum vrea ea! Tot Ministerul Culturii a fost condus de ea, din momentul venirii (undeva in 2010). A refuzat si numirea ca “Prefect al Bucurestiului”, numai sa aiba Ministerul Culturii la dispozitie!
  A fost si este ustinuta si acoperita! Nu stiu cum de a fost prinsa pe picior gresit si . . . i s-a dat voie sa plece!
  Dar . . . de scapat nu s-a scapat de asuprire!

 88. Phantom of the Opera

  Vai de mine! “Cineva”! Cum poti sa spui asta?
  Eu, una, nu am ajuns la “inaltimea” de a putea “ierta”! Mai ales ca el nu m-a afectat personal! Eu sufar prin voi, cei direct implicati!
  Insa, din experienta mea de muiere acra, iti spun din nou ca gresesti crezand ca ipochimenul se va cai si se va marturisi. El nu a devenit “Demon”! El s-a nascut DEMON! Iar el, ca orice inchipuire de acest fel, vrea sa dainuie VESNIC!!!!! De aia face tot ce face pentru a intra in istorie! Si sa stii, Cineva, ca a intrat! A intrat ca primul director de opera din Romania care a fost ridicat cu mascati! Sa vedem daca va intra in Guiness si pentru o niscava condamnare! Depinde de importanta telefoaneleor primite!
  Te asigur ca ipochimenul DEMON este foarte mandru de TOT ceea ce a facut si ca ar face din nou aceleasi lucruri, daca ar lua-o iar de la capat!
  Apropos! De trei zile a expirat Controlul judiciar sub care fusese pus! Oare e lasat in libertate sa isi exercite functia de director, sau s-a prelungit automat?
  Gurile rele spun ca ar fi inceputul intoarcerii lui!
  Vai de voi! Vai de noi! Vai de cultura romaneasca!
  Cazul de la Opera, in proportii diferite se afla si in alte parti (teatre) din Bucuresti si din tara!
  Pazea! Asta e un virus care se ia!

 89. Rest

  Atunci sa dispara in negura vremii toti penalii de la Opereta si Opera, mai ales incultul de George Calin.
  NU m-am putut tine de promisiune sa spun tot, poate nu e timpul trecut nici acum.
  Eu nu-l iert, chiar daca imi fac pacate si nici restul gastii.

 90. Rest

  Apropo de intoarcere, pentru ce sa se mai intoarca are balerina pe numele ei la Monteoru ditamai pensiunea ce le mai trebuie, macar sa-si creasca copilul nedorit sanatos, nici pe al Alinei Moldovan nu l-a dorit, a facut avort, el nu iubeste copiii, sa va intre bine in cap, accepta dar nu iubeste. Va asigur si eu, de intors nu se va mai intoarce, conduce din umbra inca sleata de analfabeti muzicali.

 91. CINEVA

  Cum sa iubeasca pe cineva sau ceva daca el nu este in LUMINA si IUBIRE ci in Marea Intunericului si Fricii !In primul rand.nu se iubeste pe sine.de acolo tragandu-i-se dispretul si ura fata de toti si toate.E de-a dreptul jalnic!De-aia,ar trebui sa-i trimitem iubire neconditionata pt.a nu ne asemana cu el.Cat despre lacheii lui,DUMNEZEU sa-i ierte! Pana si ei isi dau seama ca nu sunt decat zerouri barate !

 92. cineva

  Ultima mea”scriere” este raspunsul la intrebarea “de ce accepta artistii de la Opereta spectacolul de la Sibiu?”

 93. Artist roman

  1.Sacalii raman pe felie, Teatrul de Opereta Ion Dacian mai primeste de la Ponta inca 700.000 lei
  http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/prima-rectificare-bugetara-a-acestui-an-sanatatea-si-transporturile-pierd-bani-cine-primeste-sume-importante.html
  2. Pusariabilii se sustin intre ei. In comisia ministerului care in 2012 l-a dat jos pe C I Arbore de la conducerea Operei a fost… Demeter Andras Istvan, ca presedinte SRR, iar dintre membrii comisiei de concurs al lui Razvan Ioan Dinca la Opera, unul a fost Oltea Serban Parau, subalterna lui la SRRadiodifuziune, condamnata in prezent la 1 an de inchisoare cu suspendare. Lucrurile se explica, nu?

 94. cineva

  stiu si copiii din clasa pregatitoare(cel putin) ca in Romania hotii mari sunt promovati in functii si respectati de inchipuiti legiuitori. Asta,special facuta spre batjocorirea poporului. Doar cei care fura (DE FOAME),un pachet de biscuiti sau 10 lalele,sau o jucarie pt.copil sunt URGENT pedepsiti,procesele avand loc aproape instant.Ca doar,legea e facuta pt.prosti,nu? TARA NIMANUI SI A TUTUROR ! Stiu, nu e nicio noutate,dar…

 95. Pingback: KOBBORG, BUBOIUL DE LA OPERĂ. Putea fi spart de un anZiaristi Online

 96. Pingback: Opereta din București: construcție nouă, închisă de un an, practic abandonată după ce a costat milioane de euro – nwradu blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.