George Roncea după inculparea lui Ion Iliescu pentru mineriada din 13 - 15 iunie 1990: "Mai sunt încă vreo 70 de gușteri criminali de top care urmează să se prezinte la audieri" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

George Roncea după inculparea lui Ion Iliescu pentru mineriada din 13 – 15 iunie 1990: “Mai sunt încă vreo 70 de gușteri criminali de top care urmează să se prezinte la audieri”

Ion Iliescu inculpat pentru crima impotriva umanitatii - Mineriada din 13 - 15 iunie - Roncea - Ziaristi OnlineIlici la Parchet – chiar acum – urmărit penal pentru săvârşirea de crime contra umanităţii

Se pare că nu degeaba simțeam io azi dimineață mirosul sângelui pe străzile goale ale orașului – am primit cadou de la Parchet ceva ce așteptam de 25 de ani….
Măgureanu urmat de Ilici s-au prezentat de dimineața la Parchetul General.
Mai sunt încă vreo 70 de gușteri criminali de top care urmează să se prezinte la audieri. ”S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii contra umanităţii prev. de 439 lit. a, g şi j din Codul penal şi care la data evenimentelor deţineau funcţii de conducere la nivelul structurilor civile şi militare ale statului, precum şi în cadrul unor unităţi economice.”
În același Dosar al Mineriadei la care am lucrat și eu vreme de 25 de ani, sunt parte alături de Ene Viorel, președintele organizației victimelor Mineriadei. Nimeni nu credea că vom ajunge aici, după atâția și atâția ani de mitinguri, plângeri penale, rapoarte și nesfârșite amânări și tergiversări. Toată lumea a râs de noi că suntem nebuni.
Se pare că vara asta de preumblat pe la Parchet cu teancuri de probe și dosare în brațe, n-a fost chiar degeaba…
În opinia mea cea mai importantă victorie a Asociației Victimelor Mineriadei este hârtia primită relativ recent de la Parchet ce confirmă ceea ce am scris încă din 1990, despre amploarea Represiunii reprezentată de cifra morților și răniților. Este vorba de ”Dosarul 77/P/1998, înregistrat la Secţia Parchetelor Militare în data de 23 octombrie 1998, având ca obiect elucidarea împrejurărilor în care un număr de peste 100 de persoane, a căror moarte a fost violentă ca urmare a evenimentelor din 13 – 15 iunie 1990, au fost îngropate la Cimitirul Străuleşti II, fără a se fi efectuat cercetări la momentul survenirii decesului acestora”. Obiectivele principale ale securiștilor, milițienilor, procurorilor, în frunte cu abjectul general Dan Voinea au fost distrugerea probelor, anihilarea martorilor, schimbarea încadrărilor juridice ale faptelor, ascunderea datelor și dezinformarea opiniei publice plus mătrășirea și tergiversarea la nesfârșit a dosarului, pentru atingerea termenelor de prescriere a faptelor. Nenumărate forme de presiune ne-au fost aplicate celor rămași în dosar până la capăt. Viorel Ene, ca și mine a primit eticheta de nebun, ne-au tocat ani de-a rândul nenorociții lui Ilici din Sistem. UE lor, tuturor…

Din acest moment cred că pot spune că sunt demobilizat din misiunea asumată ca serviciu public în cadrul căreia, vreme de 25 de ani, de a doua zi după eliberarea din Lagărul de la Măgurele, am început acțiunile juridice împotriva nenorociților de criminali feseniști, Haita cârpei kaghebiste Ion Ilici Iliescu, blestemul României și al generației mele.. .nu mai pot nici să săr în sus iar de băut am băut deja până în zori, în aer liber, plimbându-mă pe străzi cu senzația unei incredibile presiuni a sângelui din asfalt, sângele celor uciși la așa zisa rivoluție și la Mineriadă, pentru ca Ilici să fie bine înșurubat în scaun de rusoii care l-au crescut și pilotat de mai bine de 60 de ani.
Nici nu mai știu ce să simt, e un moment așteptat de atâta vreme, atătea eforturi, atâta chin, atătea flegme încasate în față de la procurori și securiști și javrele clanurilor politice…tot ce am în minte cu intensitate, chiar acum, este mirosul ăla de as-noapte, de pe străzile ude, sângerii și reci…
(Stimată doamnă, hârtiuța aceea din seif cu pariul scris acum opt ani mai există?)

Declarația lui Ilici de acum zece ani – “Eu nu pot fi inculpat. Asta ar fi o rusine nationala ca seful statului roman, care a functionat 11 ani, care a jucat rolul pe care l-a jucat in Revolutia romana, in transformarea democratica a societatii romanesti, sa devina obiect de culpa penala. Asta ar fi o palma pe obrazul Romaniei si cred ca trebuie ca oricine abordeaza o asemenea chestiune sa se gandeasca cu responsabilitate la efectele pentru tara”… Multă UE Ilici, din partea Țării și din partea membrilor organizației noastre.

George Roncea via Facebook şi Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

  1. Pingback: Iliescu inculpat, pentru sângele vărsat. VIDEO Arhivă. Aşteptăm şi inculparea celorlalţi complici la crimă, inclusiv a procurorilor-anchetatori de la Măgurele (aviz Mandelelor) | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

  2. Pingback: Iliescu inculpat pentru sângele vărsat. VIDEO cu cei ucişi în 13 iunie 1990. Dumnezeu să-i ierte! | Victor Roncea Blog

  3. Pingback: George Roncea după inculparea lui Ion Iliescu pentru mineriada din 13 – 15 iunie 1990: “Mai sunt încă vreo 70 de gușteri criminali de top care urmează să se prezinte la audieri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.