DNA cere arestarea evreilor israelieni TAL SILBERSTEIN, MOSHE AGAVI, SHIMON SHEVEZ, fost şef de cabinet al lui Iţhak Rabin și BENJAMIN „BENY” STEINMETZ, aflat în Topul miliardarilor din Israel - Ziaristi OnlineZiaristi Online

DNA cere arestarea evreilor israelieni TAL SILBERSTEIN, MOSHE AGAVI, SHIMON SHEVEZ, fost şef de cabinet al lui Iţhak Rabin și BENJAMIN „BENY” STEINMETZ, aflat în Topul miliardarilor din Israel

DNA îşi dovedeşte o largă independenţă de acţiune solicitând arestarea a patru evrei israelieni chiar în timp ce preşedintele de la Sibiu, Klaus Iohannis, efectuează o vizită prelungită la “Micul Licurici”, după cum a poreclit Ion Cristoiu statul Israel. Varianta a doua este că de acolo s-a primit aprobarea.

DNA cere arestarea a patru oameni de afaceri israelieni, printre care și miliardarul Beny Steinmetz, suspecți în dosarul “omului de afaceri” rom Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, și al lui Paul al României. Averea lui Steinmetz este evaluată de Forbes la 1,2 miliarde de dolari, ea provenind din afaceri cu diamante, minerit și proiecte imobiliare, arată postul unguresc de limbă română Digi Tv. După alte surse, Steinmetz are o avere de 3,5 miliarde de dolari şi este al șaselea cel mai bogat israelian.

Tal Silberstein a făcut consultanță pentru Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu (şi nu numai…). Silberstein a lucrat şi pentru mafioţii politici Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Viorel Hrebenciuc.

Shimon Shevez (Sheves) a fost şef de cabinet al fostului premier israelian Iţhak Rabin, între 1992 şi 1995, respectiv până la asasinarea acestuia de către un evreu fundamentalist, la 4 noiembrie 1995. A fost consilier pentru guverne şi lideri politici din România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Serbia şi Statele Unite. În România, Sheves a fost acţionar al unei companii de asigurări, alături de Tal Silberstein. Printr-un offshore din Insulele Virgine Britanice, cei doi s-au asociat cu Dan Andronic într-o firmă de consultanţă politică, ce a oferit consiliere electorală lui Adrian Năstase, și, apoi, lui Călin Popescu Tăriceanu şi altora.

În 2000, un tribunal israelian l-a condamnat pe Shimon Sheves la doi ani de închisoare, dar în 2003, Curtea Supremă l-a găsit nevinovat. Statul israelian a făcut apel, iar bărbatul a fost găsit vinovat pentru corupţie, când era funcţionar guvernamental. informează IntellNews. Sheves a fost inculpat în 2001 pentru tentativă de mită șl fraudă într-o tranzacție cu armament, potrivit Haaretz.Majoritatea acestora au fost implicaţi în afaceri imobiliare în Romania, cotate la sute de milioane de euro.

Iată Comunicatul DNA:

”În completarea comunicatului nr. 230/VIII/3 din 03 martie 2016 privind retrocedarea nelegală unei suprafețe de 47 de hectare de pădure situată în localitatea Snagov și privind retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

La data de 17 decembrie 2015, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații:

1. TAL SILBERSTEIN, om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și complicitate la spălarea banilor;

2. SHIMON SHEVEZ și BENJAMIN „BENY” STEINMETZ, oameni de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influență și complicitate la spălarea banilor;

3. MOSHE AGAVI, om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunii de aderare la un grup infracțional organizat.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Începând cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truică Remus împreună cu inculpații Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz, Moshe Agavi (care a aderat ulterior) și alte persoane, au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităților/instituțiilor deținătoare a acestor proprietăți, instigarea și complicitatea la săvârșirea, de către aceste persoane, a infracțiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziție și semnarea înscrisurilor necesare și prin traficarea influenței reale asupra funcționarilor publici.

Pentru a pune în practică planul infracțional, inculpatul Al României Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truică și asociaților lui din grupul infracțional o cotă parte importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției membrilor grupului pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea / retrocedarea dreptului de proprietate din București și din alte județe din țară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuși, în mod injust, obținerea bunurilor revendicate și punerea în posesia lor.

De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicați în activitatea infracțională și s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evoluției și realizării interesului urmărit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat și găsind împreună soluțiile cele mai economice pentru grup.

De la punerea în mișcare a acțiunii penale și până în prezent, procurorii anticorupție au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezența celor 4 inculpați în fața organelor judiciare, însă aceștia urmăresc tergiversarea cercetărilor față de ei și în final sustragerea de la urmărirea penală.

Având în vedere aspectele menționate anterior, la data de 10 martie 2016, procurorii au înaintat Curții de Apel Brașov referatul cu propunere de arestare preventivă în lipsă a inculpaților Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz și Moshe Agavi, pe o perioadă de 30 zile, de la data punerii în executarea a mandatelor de arestare preventivă.

Judecarea propunerii de arestare preventivă în lipsă va avea loc la Curtea de Apel Brașov la data de 14 martie 2016.”

Sursa: DNA via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

 1. haded

  Sunteti foarte glumeti ! dna ii va aresta cand ce va intoarce nea nicu din vizita pe lumea cealalta, jmekerilor !

 2. DNAistii se intrec cu gluma. Indraznesc sa puna in dubii “cinstea” prietenilor nostri de aproape 200 de ani. Tocmai noi sa-i injosim. Au uitata dei de la DNA ca domnul pres. al Romaniei tocmai a celebrat intoarcerea din Jewrusalim.
  Fiti atenti pe cine banuiti domnilofr!!!!

 3. danadalia76

  DOAMNE FERESTE. CAND CITESTI ASA CEVA TE INGROZESTI PENTRU CA ITI DAI SEAMA CAT DE PUTERNICI SI CAT DE PUTERNICI SUNT ACESTI INFRACTORI SI CAT DE EXTINSA LA NIVEL MONDIAL ESTE RETEAUA LOR.
  DOAR CA: NOI NU AM PLATIT NICI EVREII NICI PE ACEST PAUL CA SA AIBA GRIJA DE MOSTENIREA NOASTRA SAU A SEMENILOR NOSTRI. NOI AM PLATIT POLITICIENII, JUUDECATORII,, FUNCTIONARII PUBLICI. ESTE INCORECTTTTTTTTTTTTTTTTT CA ACESTI EVREI SI ACEST PAUL ,PE CARE CU TOT SUFLETUL MINTEA SI SPIRITUL IL DETEST ASA CUM DETEST CIUMA SI PADUCHII PENTRU CA IL ASOCIEZ CU CASA REGALA , SA FIE ARESTATI SAU BAGATI IN PUSCARIE SAU GASITI VINOVATI PENTRU CEEA CE AU FACUT AI NOSTRI INFRACTORI. AI NOSTRI TREBUIE PEDEPSITI SI TRAS PIELEA DE PE EI SI DE PE PROGENITURILE LOR ASA CUM AU TRAS EI PIELEA DE PE ROMANI. EU SUUNT PROFUND NEFERICITA SI SUUPARATA PE DNA PENTRU CA VAD CA NU DAU CU BOTA PE CINE MERITA SI TREBUIE. EIIIIIIIIIIII AI NOSTRI SUNT CEI VINOVATI DE INALTA TRADAREEEEEEEEEEEEEEEEEE SI BATAIE DE JOC FATA DE SEMENII LOR ROMANIIIIIIIIIIIIIIIIII CARE IO-R PLATIT CU BANUL VADUVEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII SI DIN STATUTUL VADUVEI BATRANE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.