Cazul Marian Munteanu vs Securitatea. Cititorii "Adevărului", mult mai inteligenţi decât Ramona Ursu. Şi un apărător surpriză: renumitul matematician Preda Mihăilescu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Cazul Marian Munteanu vs Securitatea. Cititorii “Adevărului”, mult mai inteligenţi decât Ramona Ursu. Şi un apărător surpriză: renumitul matematician Preda Mihăilescu

Foto: Emanuel Parvu

Foto: Emanuel Parvu

Interpretările Ramonei Ursu de la “Adevărul” despre Marian Munteanu şi relaţia sa cu Securitatea au stârnit vii polemici chiar pe site-ul ziarului cu pricina, acelaşi cotidian care, în iunie 1990, scria cu mânie proletară despre liderul “legionar” al studenţilor, instigând minerii “să facă ordine” în Piaţa Universităţii. Redăm mai jos o parte din aceste comentarii, care ne demonstrează, fără tăgadă, ca numita mai are multe de învăţat până să se ridice la nivelul cititorilor ei. Înainte de a prezenta aceste comentarii, unele extrem de inteligente, dintre care se remarca cele ale renumitului matematician Preda Mihăilescu, redăm şi o explicaţie oferită de cercetătorul CNSAS Florian Banu colegului de breaslă George Damian, cu privire la dosarele de la CNSAS. Vă lăsăm pe Dvs, cititorii noştri, să descoperiţi la ce categorie se încadrează Ramona Ursu, ex-redactor şef la “Adevărul” de Moldova, unde, timp de 8-9 luni, cât a stat pe la Chişinău, s-a remarcat  prin articolele favorabile fostului premier Vlad Filat, un miliardar veros şi un slujitor fidel al Moscovei, în prezent puşcăriaş, momentan de lux.

Florian Banu: “Problema este mult mai complexă decât o prezentați dvs. În primul rând, dosarele întocmite de Securitate SUNT DEJA PUBLICE! Orice cetățean poate obține o acreditare pentru a studia aceste dosare, pe baza formulării unei teme de cercetare! Povestea veche cu postarea lor pe internet este o aberație dintr-o mulțime de motive. Am să enumăr doar două. 1. să presupunem că pe dvs. sau pe unul dintre părinții dvs. Securitatea v-a avut în vizor! Dosarul de urmărire conține interceptarea convorbirilor dvs. telefonice și ambientale, note informative de la colegi și vecini cu date despre viciile și calitățile dvs., schța casei în care locuiți, documente medicale despre bolile de care ați suferit, date despre unele relații sentimentale pe care le-ați avut, rezultate școlare și profesionale etc. Vi se pare normal ca, după ce Securitatea a intrat cu bocancii în viața dvs. sau a părinților dvs. (simplă ipoteză!), orice neica nimeni să citească diversele aberații dintr-un astfel de dosar și să vadă pozele mai mult sau mai puțin compromițătoare, violându-vă, încă o dată, dreptul la viață privată? Ca orice țață să se amuze pe seama eșecurilor sentimentale sau sexuale consemnate sârguincios de colegul de cameră, ca orice analfabet să vă judece preferințele muzicale și să vă citească scrisorile din tinerețe? Eu cred că nu! 2. un dosar de informator se întocmea de multe ori total aiurea, respectivul refuzând să colaboreze efectiv, dând doar note informative fără valoare, ducându-i cu vorba pe ofițeri. Chiar credeți că oricine poate înțelege acest lucru sau că oricine va avea răbdare să citească integral dosarul? Cei mai mulți se vor opri la angajament, trăgând concluzii! Nu mai spun despre ce gen de informații personale cuprinde un astfel de dosar! Deci: accesul la această arhivă cu un evident caracter special trebuie făcut cu respectarea prevederilor legii, iar cine a colaborat cu adevărat cu Securitatea trebuie să decidă o instanță de judecată, pe baza unor documente certe, și nu să/și dea cu părerea oricine, scoțând din context câteva documente și trecând sub tăcere altele.”

Nota red: No comment!

Adevărurile comentatorilor de la “Adevărul”:

valica mantea

Ca de obicei sleahta securisto-mafiota care fura Romania de 26 de ani cand se teme de cineva incepe sa arunce cu noroi in el prin armata de cozi de topor cumparati cu un mic si o bere. Oricum daca M. Munteanu va reusi sa-si faca partid si va participa la alegeri va lua fata multor triburi mafiote asa-zise “partide politice”. Oamenii si-au dat seama cam cine conduce Romania. Cat va priveste pe voi cei care le faceti jocul dand cu pietre pt niste firmituri de paine aruncate in scarba de infractorii aia sper sa va reveniti cat mai repede din ameteala. Romania e condusa de 26 de ani se securisti dedicati fara ca cineva sa maraie, iar cand vine unul care le ameninta pozitia il acuza ca a fost securist. lamentabila tactica. varsta imi permite sa sper ca ii voi vedea pe multi dintre ei dupa gratii intr-o buna zi.

Citeste mai mult: *

Feru Magdalena Valentina Feru Magdalena Valentina 22 fani 1 ieri Vanatorul/d.c. – Daca era Marian Munteanu candidat lua un scor mai mare decat Nicusor Dan. Daca isi face Marian Munteanu partid ,intra sigur in parlament,USR-ul lui Nicusor Dan -nu va trece pragul electoral. Aveam 14 ani la revolutie si nu recrutau pionieri deci nu am avut cum sa informez pe nimeni nici sa fi vrut,incearca alta strategie.

Citeste mai mult: *

Feru Magdalena Valentina 22 fani 1 acum 24 ore Vanatorul/d.c. -Cum sa fie un simbol fals cineva batut pana in pragul mortii si care a facut inchisoare politica?. Nu stiu cum e cu notele despre profesorul portughez dar stiu ce s-a intamplat in Piata Universitatii si la mineriade – bataile jandarmilor si minerilor au fost reale

Citeste mai mult: *

Nirolf Nirolf 132 fani 2 1 acum 18 ore albu gaby Hotarati-va “dragi tovarasi si pretini” : ori era legionar , ori era inversul legionarilor adica devotat Securitatii statului . Orice este posibil in aceasta lume . Rezulta ca era posibil ca M Munteanu sa fi semnat un angajament cu Securitatea . Pe mine m-ar interesa daca a facut politie politica si daca cineva a avut de suferit in urma acestei activitati . Din text rezulta niste informari , alese desigur cele mai reprezentative , care insa sunt neutre , benigne si care n-au incarcatura rautacioasa a celor ce au facut politie politica . Cert este ca activitatea lui M Munteanu in cadrul Pietii Universitatii a fost remarcabila , bataia bestiala luata de la “mineri” cat se poate de reala iar textul de fata nu dovedeste ca cineva a avut de suferit in urma “informarilor” si seamana mai mult cu un text de denigrare desi repet : este posibil sa fi semnat acel angajament . Au fost vremuri complicate si in astfel de vremuri era greu sa fii sfant .

Citeste mai mult: *

Nicolae Stanulescu 8 fani 1 acum 14 ore Daca s fost omul securitatii cum se face ca s-a ridicat impotriva FSN si a lui nea Nelu? Ceva nu se leaga!

Citeste mai mult: *

Ghe Stoian Ghe Stoian 14 fani 1 acum 15 ore @Wakki:Aceleasi vechi calomnii, “marca” PSD !

Citeste mai mult: *

Stefanescu Marian 58 fani 1 acum 13 ore De ce VĂ este frică de MARIAN MUNTEANU?Năpârcile comunist-securiste și toată masoneria condusă de ruși,ONG-urile stipendiate din străinătate,TOȚI într-un glas,s-au ridicat împotriva lui Marian Munteanu.Treaba asta urâtă trebuie să ne dea de gândit.

Citeste mai mult: *

Papa Raţă 81 fani 1 acum 12 ore Deștepții cântăresc omul după FAPTE , proștii – după vorbe, care pot avea profilul bârfelor. Marian Munteanu – după fapte: simbolul românesc al luptei împotriva regimului criminal comunist, după vorbele adormiților pe covorul rațiunii – – bârfe crase, calomnii în interesul kamorei roșcate cățărate de 26 de ani în capul țării și care-și simte amenințat ciolanul , dar și răspunderea în fața Justiției pentru crimele și politice, și economice. Junta roșcată de azi luptă pe două fronturi: discreditatrea DNA-ului dar și a forțelor politice patriotice. Iar Marian Munteanu, viitoarea Uniunea Salvați România, PMP, M10 – forțe de Dreapta, consolidate – vor înlătura în timpul apropiat sistemul criminal și mafiot al juntei roșcate. Doamnă Ramona Ursu, ați dat cu pixul în baltă !

Citeste mai mult: *

gigel gigescu 36 fani 1 acum 12 ore e clar da Marian Munteanu deranjeaza. si e perceput ca un pericol. daca si mabasada Isrelului s-a oparit cand era candidat… dureros e ca sunt fffff multi in conducerea acestei tari care au fost nomenclaturisti sau securisti, NU colaboratori. si???? o duc bine-mersi, sunt votati cu aplomb de romani si nu mai scrie nimeni nimic despre ei. mai e un aspect: nu cred nici mort ca securitatea l-a platit cu 500 de lei pentru o informatie, cand atunci erai obligat sa spui securitatii, nu platit. parca si crin antonescu avea angajament semnat la securitate, dar parca n-am vazut pe-aici vreun articol despre asta…. e clar. cuiva ii e frica de MM. prietenii stiu de ce…..

Citeste mai mult: *

Costel-Viorel Constantinescu 3 fani 1 acum 11 ore De ce nu asteptam comunicatul oficial al CNSAS, si ne repezim sa dam cu piatra intoxicati fiind de securitate? Nu uitati ca Adevarul a fost tot timpul organ securisto-comunist, iar pe vremea mineriadei a aparut pe prima pagina o fotografie cu mineri, avand ca titlu: “N-AU MAI PUTUT RABDA!”. Sa nu uitam ca impotriva Pietei universitatii scriau Sergiu Andon, Cristian Tudor Popescu si alti corifei ai securitatii.

Citeste mai mult: *

Costel-Viorel Constantinescu 3 fani 1 acum 10 ore Sunt niste falsuri create de securitate pe vremea Pietei Universitatii, care acum sunt scoase din nou la lumina de oficina lui Tinu si CTP, Adevarul . Chiar sunteti prosti, sau faceti pe prostii?

Teodor Val Teodor Val 15 fani 1 acum 8 ore Foarte ciudata povestea asta cu Marian Munteanu turnator. Daca era omul securitatii, de ce nu l-or fi turnat securistii in momentul Piata Universitatii, cand Ion Iliescu si oamenii lui aveau tot interesul sa denigreze pe organizatori? Sa fi fost si Piata Universitatii tot jocul securitatii? Iar bataia primita de Munteanu atunci ce rol o mai fi avut in toata tarasenia asta? O fi fost si aia mimata? In interesul cui?

Citeste mai mult: *

Mos Ion Roata Mos Ion Roata 2 fani 1 ieri Atacati baieti si fete cu ochi albastri, Gorghiu-Dej si Bleaga, atacati pe Marian… ca reprezinta un pericol pentru aripa pedelista a PNL, ce e acum majoritatea. Ha, ha, poate va da Marian impreuna cu Busoa jos din scaune la BPN, ce m-as rade!

Citeste mai mult: *

Feru Magdalena Valentina 22 fani 1 ieri Mandrean Paul – ca nu ma intereseaza, a platit-a fost batut cumplit, i s-a pus toporul la gat si a facut inchisoare politica. Ce ne facem cu turnatorii de ieri si de astazi care nu vor plati niciodata nimic ci sunt promovati in cariera si ajutati sa se imbogateasca? Sau crezi ca turnatorii la CIA ,sau Mossad fac un bine poporului roman?Asta credeau multi din cei care au turnat la Securitate. Marian Munteanu A PLATIT DEJA

Citeste mai mult: *

Feru Magdalena Valentina 22 fani 1 ieri Despre asa zisul Fenomen Nicusor Dan -magdalenavalentinaferu.blogspot.ro/2016/06/fenomenul-nicusor-dan-dan-castigat-un.html

Poate nu ati inteles cine a batut si omorat la mineriade si la ordinul cui -si cine au fost victimele. Credeti ca Soros si compania sponsorizeaza din iubire pentru umanitate in general si Romania in special? Credeti ca Bechtel incheie contracte si da comisioane oricarui cetatean din Romania candidat la primarie,de dragul propasirii romanilor?

Citeste mai mult: *

Feru Magdalena Valentina 22 fani 1 acum 23 ore mitrut – Adica nu conteaza ca un om a ajuns in pragul mortii pentru un ideal, conteaza doar ce vrei dumneata? Pai nici eroi de razboi nu o sa mai avem ,ca or fi facut ei ceva mai problematic in viata lor… Nu ne da dumneata lectii de caracter – daca nu s-ar schimba niciodata ,atunci ar trebui sa ne punem toti streangul de gat la prima greseala.

Citeste mai mult: *

Rao Rao Rao Rao 2 fani 1 acum 12 ore Pai acolo nu se schimba lumea cu aplauze. Acolo lumea se aduna ca sa sustina o proclamatie, proclamatie ale carei puncte nu au fost nici pana azi considerate. Explica-mi, te rog, de ce in 90 MM sustinea “8. Ca o consecință a punctului anterior, propunem ca legea electorală să interzică pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatură, pe orice listă, al foștilor activiști comuniști și al foștilor ofițeri de Securitate. Prezența lor în viața politică a țării este principala sursă a tensiunilor și suspiciunilor care frământă astăzi societatea românească. Până la stabilizarea situației și reconcilierea națională, absența lor din viața publică este absolut necesară. Cerem, de asemenea, ca în legea electorală să se treacă un paragraf special care să interzică foștilor activiști comuniști candidatura la funcția de președinte al țării. Președintele României trebuie să fie unul dintre simbolurile despărțirii noastre de comunism. A fi fost membru de partid nu este o vină. Știm cu toții în ce măsură era condiționată viața individului, de la realizarea profesională până la primirea unei locuințe, de carnetul roșu și ce consecințe grave atrăgea predarea lui. Activiștii au fost însă acei oameni care și-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist și a beneficia de privilegiile materiale deosebite oferite de acesta. Un om care a făcut o asemenea alegere nu prezintă garanțiile morale pe care trebuie să le ofere un Președinte”.

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri In ziua cand domnisoara Ursu isi va pune relatiile la bataie, sa ne aduca angajamentul si numele de cod al lui Boia, care a slujit securitatea cu siguranta de trei ori mai mult timp decat Munteanu – caci calatorea toti anii ’80 la Paris fara nici o problema – si contractul a inca nu stiu cator oameni de gasca ai lor, ATUNCI, poate merita un suras ostenit. Asa – prost gust!

Citeste mai mult: *

Paun Al 147 fani 2 1 ieri Acum faptul ca nu a avut curajul sa-si asume trecutul este o greseala . Din ce scrieti pe aici nu au avut de suferit oameni de pe urma notelor sale . Dar colaborarea exista . Dar cea ce a facut in MM dupa 90 , starea de constiinta numita Piata Universitatii , constientizarea raului , care avea sa ni se intample … Constientizare fara de efect inmajoritatea populatiei Romaniei . Rau ale carui efecte le simte acum din plin societatea , populatia romaneasca . Campania dv imi aduce aminte de o alta campanie furibunda, a mediei importiva unei alte “mari informatoare ” a neamului , d-na Mona Musca . Asta in timp ce fostii activisti de partid in frunte cu Iliescu , fosti ofiteri de securitate si acoperiti , fosta nomenclatura si discipolii ei controleaza economic , politic , religios , media … Romania . Dar ei sunt “oameni respectabili ‘ pe care -i tot votam si re-votam , sau acceptam sa ne conduca “spiritual ” spre rai . Nu e MM cel mai mare securist si profitor al Romaniei dinainte si de dupa 89 . Ca buni crestini declarati , prin fenomenul Piata Universitatii , poate ca” si-a spalat pacatele “. Dar daca acesta este adevarul despre el , adevarul trebuie spus , caci “adevarul ne va face liberi ”

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Paun Al @ Da-mi voie sa sustin 100% punctul tau de vedere, si sa adaug cateva argumente. 1. Cred ca ceva legatura a avut Munteanu cu securitatea, nu este fum fara foc, si zvonuri au existat inca din ’90. Avea 28 de ani, nu mult, nu putin. DAR – ceea ce toti acesti harnici invinuitori nu se sinchisesc sa ne arate, sunt amanunte ESENTIALE, de genul a) cat timp a durat raportul si in ce conditii a fost instaurat – amenintari, santaj, ce? b) daca au existat sau nu beneficii pentru Munteanu? c) daca au existat victime datorate unor raporturi ale lui? 2. Toate aceste intrebari sunte esentiale. Caci iata, avem un Boia sau Mungiu, Macovei sau cati inca. Foarte la moda si pretinsi curati ca neaua, care calatoreau intr-o bucurie la Paris si unde vroiau ei in Occident, in anii ’80. Deci in mod incontestabil, cu contract si nume si tot tacamul. Deci cu un raport ceva mai lung decat al lui Munteanu, caci acesta avea 17 ani in 1980, Boia insa peste 30 si Mungiu – este fara varsta, ca femeie, desigur. Si la acestia avantajele sunt incontestabile. Chiar daca nu exista victime cunoscute – in afara de istoria si morala poporului roman, care vicitma din cauza tuturor acestora. Dar victime mai directe ale turnatoriilor lor nu sunt cunoscute – le-a cautat oare cineva? NU – caci sunt al dracu de politic corectii, pentru cei care au dosarele in mana, vreau sa spun! 3. In ceea ce priveste conditiile si presiunile care duc la colaborare, cred ca stii si tu zeci de povesti, de la santaje mici, pana la “arestarile preventive”, si tinerea zile intregi intr-o celula intunecata, de unde se aud gemet de durere ca sub tortura (de fapt, inregistrate pe banda, dar … care au avut odata un original foarte viu, si ne prefacut), pana cand individul cedeaza nervos si accepta conditiile. Iata eu vin cu inca un alt exemplu, care pe mine m-a invatat definitiv sa nu judec superficial. Este vorba de tatal unui bun prieten, care pe cand eu aveam vreo 35 de ani, si el aproape inca odata pe atat, a vrut sa imi faca o confesiune – ca roman, spune, vrea sa imi marturiseasca ca el a fost timp de un an …. ce mai, dupa hartii, agent cu nume, al securitatii. Si cum? Ceruse emigrarea in Israel, si i-au pus conditia – si el a acceptat. Omul, isi pierduse parintii la Auschwitz de unde scapase la varsta de 16 ani cu inca doi frati. Si era un om foarte bland si bun – de aceea sau din alte motive, sau din natura, dar asa era el. In aceste conditii, pentru mine ca tanar neincercat prin asemenea incercari, era aproape rusinos – dar am inteles ca omul nu glumea, i-a prins bine sa marturiseasca pentru prima data cuiva din afara familiei ca a existat acel raport, si sa ma convinga (de parca era nevoie), ca desvoltase un sistem foarte iscusit de colectare de barfe ieftine, care sa ii umple rapoartele fara a putea dauna nimanui. Treaba facuta bine, ce mai! Acum eu ma intreb – cati romani vor fi fost in situatia acelui batran evreu, din motive diverse de o emigratie. Si poate deci mai puternic expusi santajului, decat acest om pentru care santajul era o perioada cu un fine bine determinat, din viata sa. Deci da, cu regrete ii spun si dlui VDC, daca el are pietre de aruncat ca primul, sa o faca. Eu nu ma aventurez asa usor, lipsesc multe amanunte importante – chiar pentru a distinge intre “a fost un profitor, dar a ispasit” si “a fost un santajat sau nesigur pe sine, dar a gasit apoi linea dreapta”. Nu cunoastem – ce cunoastem, este biasul de care vorbesti si tu – traim incovoiati sub adevarati lideri ai fostului sistem, in toate domeniile, si nimeni nu spune pâs, dar ne gasim probleme cu Munteanu. Tu termini prin “Dar daca acesta este adevarul despre el , adevarul trebuie spus , caci “adevarul ne va face liberi “” Nu cred! Da-mi voie sa precizez: daca doriti adevar, atunci adevarul INTREG! In ce conditii a fost racolat si cand, ce rapoarte a scris si ce consecinte au avut, TOTUL. Ca sa ne faca liberi. Asa, selectii dusmanoase, fara sursa si dovada, incrimineaza doar pe autoarea articolului. Lasand totusi o umbra pe Munteanu. Ceea ce este de fapt voit – sacrifica ei si cinzeci de “autoare” de rebut, pentru a crea prin repetate insinuari incomplete, o umbra tot mai apasatoare pentru Munteanu.

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri VDC @ Deocamdata tu vorbesti ca un securist, cand pui interbarea in afara contextului “tu cum te-ai simti daca ai afla ca un om in care ai avut incredere deplina, l-ai primit in casa si l-ai ospatat, ti-ai spus gandurile sau necazurile crezandu-l apropiat si incapabil sa-ti doreasca raul, te-a turnat la securitate..?” DE CE PUI TU aceasta intrebare? Se vorbeste despre Marian Munteanu, despre care tocmai se constata faptul ca NU a turnat pe nimeni la securitate!!! Daca tu ai dovezi diverse, adu dovezile! Daca nu ai dovezi, nu fii asa insinuant, ca incep sa cred ca ai o problema majora!

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Biky @ Eu nu stiu de Munteanu – dar cunosc alte cazuri, din prima faza, cea Stalinista. Cazuri de oameni care au fost pusi prin calomnii in fata unor exagerari atat de oribile ale unor reale incalcari proprii – incat au ramas si decenii mai tarziu datori un fel de mea culpa. Au ramas datori – dar mai mult decat a spune ca “Ce frumos ar fi fost, daca reuseau sa o faca”, nu are nimeni dreptul sa spuna. De ce? Pentru ca pentru un om ca Munteanu, cu un renume in tara, pe spinarea caruia s-a “mancat deja atat … “, cam cat spatiu de realitate ramane: daca spune “da am semnat, in cutare conditii”, mai asculta cineva conditiile? Sau marturisirea sfarseste prin a servi exact confirmarii tuturor insinuarilor? Din cate stiu Munteanu NU a negat, pur si simplu nu a intrat in discutie. Si imi pot inchipui motivul. Nu l-as invinui – caci vezi tu, CALOMNIA NU ARE FATA! Daca, calomniat fiind, Munteanu ar putea sa isi ia in fata vreo trei dintre acestia cu calomnia – sa zicem, madam Ursu, Mungiu si cu Boia, asa la nimereala. Si sa le descrie conditiile in care a fost fortat sa semneze, si sa ii intrebe pe ceilalti, ei ce favori au adus in schimbul voiajelor, etc. Deci daca ai putea da O FATA calomniei, atunci poti sa o combati, poti si sa spui “Da, eu am cedat – dar tu, la ce ai cedat tu?”. Insa calomnia nu are fata, mai Biky, asta este problema. De aceea il inteleg, cumva!

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri VDC @ “Daca as fost fost securist sau macar turnator, nu i-as fi vanat pe altii..!:)” Vai – acest argument chiar ca ma pune mai mult pe banuieli ca orice altceva. Este un argument de genul Boia, Tismaneanu, si toti ceilalti fanioane in vant, care au schimbat macazul nu pentru ca nu au fost, ci tocmai pentru ca au fost. Nu ma bag, nu vreau sa te cunosc, sa scotocesc in rufe murdare ale nimanui. Atata spun: argumentul tau prim este atat de ridicul, ca te pune intr-o companie foarte dubioasa, gandeste mai mult data viitoare, inainte de a spune asemenea enormitati. Iar ceea ce ai spus despre Munteanu este urat si insinuant, punandu-te de asemenea intr-o lumina proasta. Omeneste vorbind – nu are nimic de a face cu ce ai fost sau nu! Repet, daca ai citit mesajul scris lui Alexandru, eu nu sunt capabil sa decid asupra unui om doar in baza unei hartii – sau si mai rau, a informatiilor colportate despre existenta unei hartii. Exista diversi alti factor esentiali – si in ultima instanta, caracterul care chiar si la persoane indepartate, publice, macar partial, se vede, intr-o directia sau opusa …. Jalnic esti tu – si pluralul majestatii, de el nu am nevoie, fii pe pace. Eu sunt unul singur, nu sunt un “sunteti”. Cred totusi ca se poate sa fii un narcisist orbit de ego, si nimic mai rau. Mult ego.

Citeste mai mult: *

Paun Al 147 fani 2 1 ieri VDC daca ai fi in stare sa intelegi un text si nu sa scoti o propozitie din context si sa o interpretezi in stilul tau propagandistic , ai fi inteles ca ma bucur ca nu a a avut de suferit nimeni din turnatoriile lui MM Caracterul sau este problema lui . Si fiecare poate sa il inteleaga . Cred ca era mai bine pentru el daca este adevarat ce se scrie sa fi recunoscut , asa cum au facut-o si altii Corneanu , Paleologu ….etc . Note informnative mult mai multe a dat si idolul tau Basescu , si multi altii , cu zecile , sau sutele de mii si nu am observat sa-l (sa-i ) fi condamnat cu vehementa in vreun text pentru asta . Numai ca el a fost smecher , si ca si la preafericitul si multi altii la care dosarele sunt distruse , sau puse la pastrare pe termen lung . Poate daca ai tine la principii , asa cum tot o declari pe aici , o sa judeci si sa masori cu aceeasi unitate de masura faptele . Indiferent ale cui sunt “alor nostri ” , sau alor celorlalti ” Si nu cum o faci zilnic …faptele celor din gasca lul Basescu sunt mai putin grave , sau au justificare , fata de ale adversarilor . Poate ca o sa-ti depasesti odata rolul de propagandist basist .

Citeste mai mult: *

Paun Al Paun Al 147 fani 2 1 ieri Biky , probabil ca imaginea la care tine el , este mai importanta pentru el decat ‘eliberarea “. Libertatea pe care ti-o da despovaraea de lucrurile tainuite . Numai ca asta este o greseala sa crezi ca odata si odata nu se va afla … Daca tot vrea se faca politica, onest ar fi fost sa inceapa cu un exercitiu de sinceritate . Poate ca desconsidera pe romani , care nu prea sunt sensibili la coruptie , hotiie , sau la fostii activisit PCR , fostii securisti si colaboratori ai securitatii, pe care-i tot voteaza de 26 de ani . Pana la urma , cu avocatii lui , sau fara ei , daca se va publica dosarul , adevarul va iesi la iveala . Eu am ramas cu imaginea si rolul sau din Piata Universitatii . Eram orb la ce se intampla in tara si cei de acolo , buni rai , cum or fi fost, mi-au deschis ochii . Si macar am inteles ce ne asteapta si ce o sa urmeze . Am ramas cu ..intelesul …:)

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Biky @ Poti sa imi doresti mai multe seri placute, caci in tonul in care te adresezi – nu sunt convins de sinceritate – nimic personal. V-as ruga sa cititi mai atent tot ce i-am scris lui Alexandru Paun, si si lui Miki. Nu are rost sa ma repet, acolo este clar ce parere am despre buna cuviinta in dubiu. Si nu sunt de acord cu aruncatorii de pietre, nici prima nici a treia. Domnul Biky, spuneti ca “Justitia va rezolva” – ah da? Nu va dati seama ce enormitate spuneti? Ce a rezolvat justitia despre Iliescu si Roman, dl Biky? Dar ce a rezolvat despre Macovei, care tot asa nu a colaborat de fel, dar avea functii. Si care la mineriada nu a fost batuta, ci dimpotriva, a vizitat in calitate de magistrat Jilava, si … declarat ca totul in ordine, dl Biky? De ce nu pe acestia sa ii ia justitia? Sau pe Boia care isi ascunde dosarul si cvul, care totusi este cunoscut, si face clar ca a fost o mare scula colaborationista. Si Mungiu. Si altii care erau sefi de UTC pe tara, nu asa la detasamentul de clasa. Puteti sa imi raspundeti, in baza a CE va inchipuiti ca justitia va lamuri ceva in acest caz, cand de 26 de ani nu a lamurit NICI un caz, dintre cele cu adevarat FLAGRANTE! Si TOCMAI din acest motiv, nu ar fi incercarea de involvare chiar a justitiei, o dovada in plus a calomniei? Pentru mine DA! Repet, nu stiu suficient de multe despre caracterul domnului Munteanu in viata, poate a cedat mai mult, poate a fost un erou. Nu stiu – dumneavoastra spuneti “a colaborat cu securitatea”. Acum va intreb – daca va rupe Nae Spintecatoru oasele ca sa spui “sunt cu tine”, si cedati, dupa un an ce veti spune “Am fost cu Spintecatoru, am colaborat cu el”?, punandu-va alaturea de armata lui de benevoli, si profitori? VA INTREB dl Biky, va rog sa fiti usor mai diferentiat, pentru ca nu sunteti toti indreptatiti la verdicte pe motive de amaraciune! Va intreb, care este parerea dumneavoastra la aceste intrebari? O seara productiva va doresc!

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Biky @ “Se pare ” si asta “reiese” de la Ramona Ursu. Dl Biky – parca erati inginer, sau ma insel? Haide intre noi doi, inginereste! Aceasta Ramona Ursu, cam cat ne mai trebuie ca sa realizam ca scrie platita se defaimeze? Minte nu are, argumentele sunt inlantuite brambura, citate fara suport material de nici un fel, la modul “Trust me, I am your friend!”. Deci stilul acesta este – poate spune si crampeie de adevar, poate nu! Cert insa este ca daca spune adevaruri, nu din cauza vreunui efort de distinctie intre adevar si minciuna, si prin pura intamplare. Dace gresesc – trebuie un efort intens de logica ca sa ma convingeti. ASA – si acum mi-o aduceti pe ea ca singura sursa? Uite, va ajut eu: A mentionat si Miki. Munteanu a fost arestat in ’88 si ’89 pentru atitudine ostila sistemului. Haide, va intreb acum: cand naibii a semnat acea colaborare? Prin vara lui ’89, singura sursa pe care am citit-o eu in acest noian de acuzatii, care a avut decenta sa dea o data, vorbea de vara lui ’89. Pardon? In timp ce altii conduceau UTC eul sau nu stiu ce mari camine sociale si culturale de studenti, calatoreau la Paris, sau nu stiu ce mai faceau in anii ’80, altii care sunt bine mersi, si carora nu le doriti sa fie anchetati de justitie! Eu atat intreb – ce este chestia asta? A ce miroase? Ce este lipsa sa asta de bun simt, de context. De cand pana cand cel mai colaborationist este cel care a semnat si el la bataie la spartul targului, si despre care nu se stie nimic sa fi facut rau. Si care are dupa 90 o atitudine clara, pozitiva, si cumva conforma cu cea pentru care a fost acuzat si in ’88 si ’89. Inginereste deci, intre noi – nu vi se pare ca v-ati lasat prea usor antrenat de o actzivista din acestea mai noi? Sincer! Caci de doua ori mi-ati raspuns, si de doua ori ati confirmat ca de fapt nu stiti nimic – la fel ca si noi toti ceilalti, poate chiar un epsilon mai putin, caci eu am asa o intersectie a vreo sase articole similare in minte, nu stiu daca la dumneavoastra este primul, poate!

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Biky @ In primul rand cele trei – patru stereotipuri se colporteaza in presa romana de mai mult de o luna. NIMIC nou – deci se poate si fara acces la surse, ca in doctoratul lui Ponta. In al doilea rand, faptul ca a tinut odata in mana o carte de analiza nu inseamna ca stie ce este aceea derivata a doua a unei functii discontinue (ma intelegi, sper, ce vreau sa spun !). Ea va vorbi de derivata a doua a unei functii discontinue, daca ii aude pe altii vorbind de ea. Caci in mod evident, textul nu prea ma lasa sa banuiesc ca a facut cercetare de surse, la modul personal. De ce? Simplu — pentru ca repetand cam ce s-a scris de o luna, minimul ar fi fost sa incerce macar un touch personal, sa dovedeasca ca ea a citit! De acord? Nu prea vad acest touch! O fi altfel o jurnalista de exceptie – daca stau sa ma gandesc, parca in alte contexte am avut si eu senzatia ca nu este mereu cu gloata. Aici este cu gloata, cu gloata oarba, pornita sa muste. Nu imi place, dl Biky, puteti sa imi spuneti seara buna, puteti sa credeti ce vreti de mine – mie stilul nu imi place. Mobul. S-au trezit pe cine. Niciodata nu s-au sinchisit de atatia altii, sa nu ma mai repet. Dar Munteanu – ala sa fie sfant, sau sa il dam la caini! Stiti de ce imi aduc aminte? Argumentarea antisemitilor de stanga in anii 1970-80 era foarte asemenatoare: ei spuneau, vai admiram pe evrei si Israel. Dar tocmai de la ei am astepta mai mult. Adica asteptari pe care nu le ai de la nici un alt stat, nici un alt neam – dar nu este antisemitism, este admiratie. Asa am impresia ca il admira si haitele acestea pe Munteanu, il admira abea asteptand sa il pape.

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Biky @ Am avut acum imaginea perlelor aruncate in fata porcilor. Perlele fiind gestul important, catarsic, al recunoasterii – porcii find noi toti, aceasta masa difuza de romani, mai iuti la a cere capul cuiva care este atacat si neaparat, decat la a se intari impreuna pentru a da jos pe cei adevarat cupabili, dar aparati, si de bani, si de medii si de pozitie. Asa o imagine, si te intrebi – este oare orgoliul care in asa o situatie il face pe acest om sa nu aleaga calea marturisirii publice? Sau este o trista cumintenie – in spiritul acelui indemn al lui Paul! Caci ce vrei marturisi unei gloate, care nu stie nici in ce conditii ai fost fortat sa semnezi, nici ce ai facut dupa aceea, unei gloate care isi inchipuie ca actul de a fi colaborat sau nu este identic cu acela de a fi semnat vreodata o hartie din acelea smulse sub tot felul de auspicii! Ce sa le explici? Si faci un act de omenie intr-adevar, dandu-le sa crezi, in lipsa lor de discernamant, ceea ce nu este adevarat? Repet – Hertha Müller a scris o carte, a luat permiul Nobel. Pastior este mantuit de cei rai. Desi chiar si ea, cand nu stiu cine, prin ambasada, si scurt dupa ce a luat ea premiul, a scos actul lui Pastior (da, acolo a existat un act, pe care si ea l-a vazut, destul de elocvent), timp de cateva luni, s-a prefacut foarte dezamagita de Pastior. Eu spun “prefacut”, caci nu pot sa imi inchipui ca Pastior i-a confesat toate cele mai dureroase si penibile amintiri, dar nu si semnatura. Prefacut, cred, din cauza prostiei germanilor – trebuia sa ii ia cu binisorul, sa inteleaga si ei contextul. Deci – avem nevoie de un roman al lui Hertha Müller, ca sa invatam sa il cunoastem pe Moldoveanu, in adevaratul context? Nu putem sa nu punem si singuri mintea la contributie, si fantezia, si experienta? Intreb!

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Biky @ Da – daca Munteanu vrea sa ii urmareasca in justitie atunci pe cei care il acuza, se anunta circ. Ma abtin de la orice remarci – ma depaseste situatia. Inteleg ca daca te simti calomniat, simti nevoia sa combati, dar ma intreb pe ce baza obiectiva! In fond, astia pot fabrica ORICE – de la un act semnat sub presiune, pana la unul produs abea in 1990, cand devenise inamic public pentru ei. Cum vrem noi sa stim? Deci va fi nu o lupta juridica, ci politica. In rest – cum am spus, am amintiri foarte placute despre discutiile avute. Aici sunt foarte enervat de acest context de mobbing, poate am o sensibilitate speciala la asta. Uite ca in ea m-am gasit asemanator cu oameni cu care in alte teme ma inteleg greu sau de loc. Deci nici o insinuare – cred ca ne-am cam inteles spre sfaristi, si atunci seara poate sa fie intr-adevar placuta 🙂

Citeste mai mult: *

Sorin Barbul 106 fani 1 acum 19 ore Absolut de acord, „Balamuc”. Persoane care în multe chestiuni gândesc asemănător ajung să se certe inutil și să-și arunce invective pe care riscă să le regrete mai târziu fără să dețină toate datele problemei. Cred că e mai bine să ne pronunțăm (eu în general nu o fac dacă nu dețin suficiente informații) până nu știm care este sursa – reală sau imaginară – a acestor date, dacă ele au „acoperire” scriptică sau sunt simple bârfe colportate cu bună știință pentru a murdări imaginea unui om incomod, dacă și cât rău a făcut Marian Munteanu prin colaborarea cu securitatea (dacă într-adevăr a semnat un angajament), ce va răspunde el însuși la aceste acuzații, dacă va recurge la justiție ca să i se spele imaginea pătată pe nedrept sau, dimpotrivă, va băga capul în nisip ca struțul, recunoscându-se astfel vinovat, etc. Deci, să așteptăm și să vedem și să nu aruncăm imediat cu bolovanul după un simplu articol, oricât de documentat ar părea! Și abia apoi, DACĂ TOTUL E REAL, să-l ștergem definitiv pe Marian Munteanu din inimile noastre și să-l punem la stâlpul infamiei!

Citeste mai mult: *

altVasile 23 fani 1 acum 14 ore Paun Al, ”Dar colaborarea exista .” Poate că există, poate DOAR este făcută SĂ APARĂ că există. Cum se poate face distincția între ADEVĂR și MINCIUNĂ? Avem nevoie de dovezi (vreo 2-3 martori ar fi un bun început, documente autentice, semnate de mâna omului – preferabil ”de bună voie și nesilit de nimeni”, căci dacă ai pistolul la tâmplă, toți dinții din gură sparți și te mai și amenință că-ți violează nevasta, copiii și tot neamul, atunci lucrurile au o cu totul altă întorsătură – de dinainte de ’90 și nu fabricate în laboratoarele securității “noi” de după ’90, etc). Deocamdată tot ce avem sunt vorbe: ”vorba ei” contra ”vorba lui”. De aceea, zic eu, este prudent să nu ne hazardăm în emiterea de concluzii. Nu de alta dar mai târziu s-ar putea să ne fie rușine că ni s-a servit o ”șopârlă”, iar noi ne-am și grăbit să o înghițim… În rest, vedeți că acea carte din care ați citat ”adevărul ne va face liberi” mai conține și următorul proverb plin de înțelepciune: ”Cel care vorbeşte întâi în pricina lui pare că are dreptate, dar vine celălalt şi-l ia la cercetare.” Prov. 18:17 Eu zic să mai avem un pic de răbdare, să nu ne grăbim să ”aruncăm cu pietre”. Adevărul – mai devreme sau mai târziu – va ieși la suprafață.

Citeste mai mult: *

Social Anti 3 fani 1 ieri Personal, il consider pe acest Marian Munteanu la fel ca pe ceilalti politicieni, adica un om incapabil de a face altceva, mai ales prin faptul ca a candidat din partea unui partid. Totusi, nu pot sa nu fiu obiectiv incat sa nu remarc denigrarea sa in acest articol. Am inteles, omu’ a colaborat cu Securitatea doar un an (posibil sa fi avut motive intemeiate), da’ sincer, n-am citit sa fi sifonat pe cineva, ba chiar mi s-a parut ca era destul de “bland” in notele informative pentru un informator de Securitate. Data viitoare cand incercati sa afirmati o teza aduceti argumente si dovezi clare, nu sofisme. Si apropo, pe asta in ’90 l-au batut minerii fiindca nu a putut ramane impasibil la piesa de teatru de la revolutie, unde au murit atatia oameni in numele libertatii ca noi sa fim tot sclavi. Macar asta a facut ceva! Voi ce faceati la momentul respectiv? A, sarbatoreati aducerea “democratiei” de catre Tov. Iliescu.

Citeste mai mult: *

Miki Miki 30 fani 1 ieri “în anii 1988 – 1989, a fost „arestat şi interogat în mai multe rânduri, fiind învinuit de propagandă creştină, ostilă ideologiei marxiste” Deci a fost cu adevarat disident , a fost arestat , fara indoiala batut si ca sa scape a facut ce ar fi facut oricine , a semnat un “angajament “ca o sa fie informator. Ce mare informator a fost ??!! spune ca profesorul portughez a divortat si de aia a venit in Ro , cand merge la o petrecere zice ca nimeni nu a spus nimic deosebit si tot asa. In putine cuvinte ,NU a facut chiar nimic . Ciumele si nemernicii sunt cei care arestau oameni , iiinterogau si-i puneau sa semneze “angajamente . Normal ar fi fost ca asti sa fie desconspirati si dupa 90 sa nu mai aiba dreptul la nici o functie plus averile confiscate , cand colo ei sunt “oamenii de afaceri “din ziua de azi ,sau pensionari cu pensii enorme. Cred ca marian Munteanu a fost intotdeauna un om integru si de aia nu mai stie seku ce sa faca sa l discrediteze . iar o gramada de prosti pun botu.

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Miki @ In diverse contexte nu pot fi nici pe departe de acord cu ce spuneti – dar aici rationamentul si argumentarea sunt perfecte, sunt absolut de acord. Cand ei sunt platiti si in gasca cu niste profitori notorii ai acelui sistem, care calatoreau si se ghiftuiau cum le placea, fara sa fi ridicat o data vocea impotriva – si acestora nu le scormonesc in dosare – mai au tupeul sa dea cu joarda in oameni care dupa toate evidentele au semnat sub presiune si santaj, daca nu chiar tortura. Eu uite, am cunoscut si eu oameni care au cedat in conditii mai deosebite chiar, si este surprinzator ce stare de rusine lasa o asemenea cedare la un om cinstit. Si adunand una cu una si eu nu vad decat aceeasi explicatie: “Cred ca marian Munteanu a fost intotdeauna un om integru si de aia nu mai stie seku ce sa faca sa l discrediteze . iar o gramada de prosti pun botu.” De ce? Pentru ca motivele pentru persecutie si santaj sunt cunoscute, si ele existau se vede, pe o perioada mai indelungata. Iar de acea semnatura, desi se ascund surse reale, niciodata nu s-a spus ca ar fi fost antecedenta lui ’87 sau ’88, din cate stiu. In plus, nu prea se stie de victime, si nici nu au venit oameni sa isi caute in dosar, gasind ca au fost “turnati” de Munteanu – deci aici doar cu insinuarea merge. Si in plus, este absurd si impotriva celei mai elementare psihologia, fantasma prin care un om care ar putea sa isi cumpere in continuare privelegii (la fel ca Boia, Mungiu, Macovei, samd) se lasa in mod masochist batut cu riscul mortii. De ce, daca era un fals si un colaborationist din fire, putea colabora mai departe perfect. Cat despre tradarea lui Tzutzea – acest argument mi se pare cel mai infam. Adica vin niste facaturi de oameni, care mai de care mai nihilist si indiferent si nestiutor despre persoana lui Tzutzea si mesajul sau, si tocmai ei deplang o inventie, asa o scamatorie, care l-ar distanta pe Munteanu de Tzutzea! Eu cred ca oamenii care sunt inca treji si vad in ce hal pute aceasta masinatie, oricat de elementara este ea, nu fac rau sa repete si sa repete si sa repete argumentele atat de simple care dezvaluie caracterul de masinatie. Caci, precum spuneti, romanii nu sunt cum ii descriu tot felul de defetisti bolnavi de sindromul Stockholm – dar cert este ca sunt foarte des foarte superficiali. Deci pot sa “puna botul”. Multumim!

Citeste mai mult: *

Miki 30 fani 1 ieri Eu nu sunt o fana Marian Munteanu , el fiind un mare crestin ortodox , eu fiind atee, el fiind un mare patriot , eu nu prea . Dar e de ajuns putina logica si o pozitie neutra ca sa ti dai seama ca acest om e un mare patriot , care a suferit si pe care “serviciile ïncearca sa l discrediteze prin orice mijloace . De fapt cred ca asa s a intamplat cu orice om cinstit si nemanjit care nu a facut parte din gasca din 90 pana acum . Singurii care devin politicieni , oameni de afceri , milionari , sunt cei din club .

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Miki @ “De fapt cred ca asa s a intamplat cu orice om cinstit si nemanjit care nu a facut parte din gasca din 90 pana acum .” Corect – despre asta este vorba. Este incoltit pentru ca este altfel, pentru ca nu este manjit ca toti ceilalti. Si eu m-am intrebat cand aparuse pe scena, daca il pot crede pe deplin, daca viziunea lui este suficient de larga, tot felul de intrebari, firesti – nu stiu suficient, cine este, si nu ma iau dupa etichete, ci dupa atitudini. Acestea cer timp! Insa cand s-a deslantuit furtuna de acuzatii – un lucru sarea in ochi: volumul de imputatii care ar fi eventual verificabile, comparat cu cat au altii in spinare, care traiesc la putere bine mersi – face ipoteza calomniei sa fie cea mai plauzibila! Repet, nu va fi fum fara foc, dar fumul a fost ingrosat rau, rau de tot!

Citeste mai mult: *

Sorin Barbul 106 fani 1 acum 19 ore Domnule Mihăilescu, este evident că unii îl consideră încă pe Marian Munteanu un pericol. Știți cum se spune: doar în pomul ce rodește se dă cu piatra. Eu personal, cum am spus, prefer să nu mă pronunț până nu dețin toate datele.

Citeste mai mult: *

 

Ionut Ion 3 fani 1 ieri Si unde sunt afinitatile lui legionare de care a fost acuzat in campanie? Cine stie din ce cauza a ales sa dea note informative , oricum nu a suferit nimeni de pe urma lor. Si asta era cel mai inteligent mod de a fenta securitatea , cine a reusit sa dea note informative fara sa faca rau a fost intr-adevar inteligent. Cat despre “lepadarea de Tutea” , mai degraba nu era de acord cu convingerile batranului. Lepadare este atunci cand te bati cu pumnul in piept pt. niste convingeri dar cand esti strans cu usa spui exact invers. Problema este ca exista si iertare pt. lepadare (totul e s-o recunosti), deci nu este un capat de tara.

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Quiet Guy @ Pe 12 Ianuarie, de la balcon in piata Palatului, Iliescu ii raspundea lui M… , si tinea un discurs prin care a asigurat pe toti informatorii ca nu li se va intampla nimic. Si ei au inteles. La Zürich, aveam un om … cu o functie comerciala pe langa Romania – care a facut curte excesiva emigratilor, intre 23 Decembrie si 12 Ianuarie. Ce curte, nenica. Cat de ne de acord a fost el. Apoi, dupa 12 Ianuarie, i-a trecut preocuparea. Si din cate am inteles din multe surse, le-a trecut la toti. Doar la cei care nu au fost niciodata adevarati colaboratori – si care au dus atunci lupta mai departe! Deci parerea mea este ca sunteti cam grabit la concluzii, spunand “nu era chiar asa de neprihanit si nevinovat.” Raposatul Pastior, a avut norocul ca i-a scris Hertha Müller apologia. Si astfel actul sau de cedare nervoasa si iscalire a hartiei de colaborator (intr-o perioada poate cu mai mari exigente concrete dela cei ce semnau, decat in 1988-89, nu este clar), este pus in contextul unei vieti romantate de o doamna cu Premiul Nobel, si este scuzat fara drept de apel. Acum, cat de mici la suflet trebuie noi romanii sa fim – ca sa nu ne dam seama, citind colajul acestei jurnaliste care nu este capabila sa puna o singura acuzatie clara, cu dovada irefutabila in context, ci creaza o urzeala de umbre si insinuari, fara dovezi si plin de citate rupte din context – vreau sa spun, cat de lipsiti de suflet sa fim noi, sa ne luam dupa madame Ursu? Oare trebuie sa asteptam ca HERTHA MÜLLER sa scrie viata si a lui Munteanu, ca sa il acceptam? Chiar asa am ajuns?

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Quiet Guy @ “De unde stii ca nu a suferit nimeni de pe urma denunturilor sale?” Ca om traitor in stat de drept, exista itnrebarea contrara “De unde stii ca a suferit”? Nu este retorica. Pentru ca ele era inca arestat in anul ’89, deci mult timp nu prea a avut sa fie sub “contract”. Si sunt cunoscute cazuri (nu rare), de oameni carora li s-a extorcat semnatura sub tortura fizica sau psihica, dar care nu au daunat nimanui. Mai exista si dovada indirecta – cand te uiti cum manipuleaza o informatie privitoare la Tutea (iarasi scos din context si fara surse), iti poti inchipui ca daca era cazul sa fi suferit cineva – atunci veneau cu el pe tava, veneau cu el pe tava, la aviditatea cu care incearca sa il difameze. Deci cumva merge si dovada indirecta. Ce dovezi aveti dumneavoastra?

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Quiet Guy @ “Dar asa, de 26 de ani votati numai jigodii pentru ca si voi la rindul vostru sinteti niste jigodii.” Tare – trebuie sa aveti o moralitate mai presus de orice dubii, sa avanasti asemenea verdicte finale! Cand ati fost ultima data in tara? Eu am fost de cinci ori intre 3 Ianuarie si 15 Mai 1990. Am urmarit de aproape procesul de acaparare a puterii de catre FSN, invazia partidelor istorice de actzivisti comunisti, violenta fizica impotriva primilor exponenti ai acestor partide, prin februarie – aprilie 1990, in tara, dar mai ales in Moldova. Au fost ucisi vreo sase – sapte oameni care tineau doar un discurs electoral! In aceste conditii am calatorit si prin tara, am vorbit si cu tarani. Nu voi uita niciodata expresia vazuta in multe fete: “As vota eu cu taranistii, dar am familie, cum sa imi permit eu cu familie sa votez cu unii ai caror oameni sunt batuti si omorati prin targuri”. Chiar daca nu stiau sa explice acest lucru, atitudinea lor, expresia – asta spuneau: Raspunderea, nu pentru piele, dar pentru cei apropiati, primeaza. Si punct. Deci sa acuzi de jigodii pe cei care au subit acele vremuri, mi se pare exagerat, oricat de Quiet esti dumneata. Nu este un verdict nici linistit, si nici cumpatat! Stiu ca nu va va placea, si o sa o luati personal, dar este adevarul curat!

Citeste mai mult: *

Cristian Stefan 6 fani 1 ieri Este foarte bine ca a colaborat cu securitatea filind studenti straini si profesorii….nu oricine putea sa ofere informatii foarte bune despre intentii-le strainilor in tara noastra….Deci tipul era istet….Acum suntem varza securisti au vindut tara starinilor….Articolul apare ca din neant dupa 25 ani…de cind a aparut pe scena publica Marian Munteanu….Oare la cine ai este frica de ideile si modul de gindire a lui Marian Munteanu. Asa cum a fost nociv regimul socialist din Romania…..totusi a atras foarte multi spioni la noi in tara…deoarece un ,,cizmar,, a reusit sa rezolve ce na facut nimeni in lume sa platesca datorii-le externe….normal acest aspect s-a facut cu oprimarea poporului roman …dar pentru alti nu poporul roman era tinta ci mecanismul cum a reusit mecanismul sa tina poporul in friu si sa sse descurce economic….Foarte important cine este in spatele acestei probleme…..

Citeste mai mult: *

Găvrila 10 fani 1 ieri Dosar tipic fabricat de secu’. Asa lucrau pe vremea lui nikolski, asa lucreaza si astazi. Mai lipseste sa ne spuna ca si Zelea-Codreanu sau Regele au fost colaboratori ai secu’. Doar tariceanu, basescu, constantinescu, radu vasile, etc etc nu au fost colaboratori…ei ua fost angajati.

Citeste mai mult: *

Feru Magdalena Valentina 23 fani 1 ieri Ovidiu Martin Jurj -Legionaro-fascismul? Serios? Cum ati ajuns la sintagma asta? In 2016? Mai sunt o mana de evrei in Romania, majoritatea in varsta, multi romani nici macar nu au cunoscut un evreu in viata lor. In ce consta fascismul lui Marian Munteanu,mai exact? Dar discursul lui Nicusor Dan l-ati auzit? Discursul despre decrepitudinea partidelor politice si necesitatea ca poporul sa puna presiune pentru curatirea tarii? A ce seamana ,domnule,discursul lui Nicusor Dan ? Daca nu stiti atunci nici fascism nu stiti ce inseamna.

Citeste mai mult: *

Mihai Angheluţă 71 fani 1 ieri Aș pune o întrebare de minimă logică: Cum de, atâția ani când atâția din fruntea statului aveau tot interesul să-l înfunde pe Marian Munteanu, apelând inclusiv la metode brutale de reducere la tăcere, precum bătaia soră cu moartea trasă de mineri, un asemenea angajament nu s-a putut găsi în formă olografă și aduce la lumina copiatorului, s-o vadă și lumea în facsimil. În schimb, de cum au început să pună grupări ale asociației civile, gen USB, Alianța Noastră, PACT etc., probleme dinozaurilor securistoizi din politică și servicii, pac! au început să apară legături ale lui Nicușor Dan cu oculta evreiască via Soros et co., colaborări ale lui Munteanu cu Securitatea, ba și cu urmașii legionarilor lui Zelea Codreanu stabiliți în Germania… Tot felul de fantasmagorii atât de cusute cu ață roșie bolșevică încât nici Ilici și camarazii nu le-au prea frecventat că într-atât sunt de gogonate. Și, iaca poznă, unde apare acest document, fix în poala Ramonei Ursu. Măi să fie! Eu unul, până nu văd facsimilul, voi fi la fel de convins pe cât sunt și de alte facsimilele povestite pe gură. De exemplu, unele din epoca marilor compensări compensări cu energie, gaze, cefere și ce mai manipulau patronii firmelor mari consumatoare de energie și oțeluri laminate. Cum erau și cele de vagoane și reparații de material rulant…

Citeste mai mult: *

Preda Mihailescu Preda Mihailescu 138 fani 1 ieri Ce gasesc foarte interesant in acest articol, este prezenta in multe locuri a unor remarci de genul ” În finalul documentului pe care îl semnează cu numele Munteanu, oamenii Securităţii, care iniţiaseră întâlnirea mai mult de tatonare în vederea racolării tânărului student la Filologie, precizează că „prezentul material a fost obţinut pentru cunoaşterea posibilităţilor informative ale candidatului în rândul cetăţenilor străini”.” In alt loc, ni se mentioneaza faptul ca “În martie 1988, după o întâlnire aproape amicală cu doi „aghiotanţi” ai fostului regim, Munteanu, pe atunci student în anul I la Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti, semnează, ca persoană de sprijin, angajamentul cu Securitatea,” Adica, v-ati intrebat vreunul: cum stie doamna Ramona Ursu, sau cei care o indeamna sa scrie, sau cei care “interepreteaza” documentele din dosarul lui Munteanu – cum stiu ei daca a semnat in urma unei intalniri aproape amicale? Adica, cum? Ei isi inchipuie ca daca nu era amicala, si mai cu bata, intalnirea, ar fi scris – Munteanu, cu doi dinti in mana, a acceptat in sfarsit sa semneze? Sau cum stiu aceiasi indivizi “ca securitatea a actionat mai mult spre tatonare”?! Ce de-a expertiza, le cunoastea psihologia si obiceiurile mai mult ca taticii lor – oare nu tocmai pentru ca sunt tatiici lor la mijloc? Mi se pare o intrebare cel putin vrednica de a fi clarificata!

Citeste mai mult: *

Balamuc 13 fani 1 ieri Eu zic sa nu ne mai muncim nici sa-l aparam pe MM nici sa-l infieram. Pentru ca MM n-a avut niciodata nici un fel de putere. Daca chiar a fost informator, rusine lui, dar in acelasi timp, nu stiu cine ar fi facut altfel pe vremurile alea. Cetateanul MM si trecutul lui este irelevant. Ce este relevant, este ca patronul Adevarul este d-l Cristian Burci, care, dupa gurile rele, se zice ca impreuna cu amicul sau Dan Grigore Adamescu ar fi milionarii din spatele lui MRU, a carui demisie se pare ca i-ar fi fost ceruta de Klaus acum cateva saptamani, ca urmare a implicarii SIE in afacerea Black Cube. Speculez si eu, conform altor ziare online: www.comisarul.ro/articol/cutremur/burci-si-spionarea-sefei-dna-motivul-r%C3%82ci_779355.html Probabil MM este o victima colaterala a razboiului dintre gruparile mafiote. Poate Ramona Ursu sa ne explice cum si de ce a scris acest articol.

Citeste mai mult: *

Balamuc 13 fani 1 acum 12 ore Daca si Ramona Ursu mai are simpatii psd-iste, atunci eu sint Mihai Viteazul. Nu stiu daca e in solda PSD, dar sigur e in solda lui Cristian Burci. Vezi link-ul din comentariul meu de mai sus pe comisarul si alte articole pe tema asta. Chestia asta duce in alta parte. Mai sant si alte gasti in afara de psd.

Citeste mai mult: *

gheorghita draghici 0 fani acum 22 ore nemernicul l asta trebuia trebuia sa-l bata minerii pana il disfigurau

Citeste mai mult: *

Negut Joe 14 fani 1 acum 18 ore Bravo Ramona Ursu! Ai reuşit să acoperi cu scuipat unul dintre cei care erau să moară pentru democraţie şi pentru libertatea de a scrie chestiile astea produse de Securitate.

Citeste mai mult: *

Angela Mihalca 8 fani 1 acum 16 ore Cui ii este frica de Marian Munteanu si de ce? Articolul face parte din categoria BARFA. Dovezi concrete, REALE si nu FABRICATE, aveti, domnisoara? Ca paranteza, au mai vazut unii pe la tv un filmulet (e si pe youtube) in care apare un anumit patron actual de presa, in timp ce intermedia adoptia (sau era vanzarea? nu-mi mai amintesc) de copii de catre straini. Asta nu e barfa. Cand faceti un articol si pe aceasta tema?

Citeste mai mult: *

Rao Rao Rao Rao 2 fani 1 acum 16 ore Voi face o singura constatare: Dupa revolutie, Tutea ” a vazut” lumina tiparului datorita lui Munteanu si Arachelian. Dezicerile lui MM in fata securitatii, in vremea comunismului, sunt apa de ploaie. Cititi “Intre Dumnezeu si Neamul meu” si o sa intelegeti mai bine despre ce e vorba.

Citeste mai mult: *

Vasile Lazarescu Vasile Lazarescu Adaugă această persoană în comunitatea ta și fii la curent cu activitatea sa din site. 0 fani acum 13 ore Observ domnisoara Ramona Ursu ca sunteti specialista in critica.Sunteti un fel de Gica contra.Cand presedintele Iohanis este apreciat de o mare parte a populatiei,dvs.spuneti ca nu face nimic si se plimba toata ziua prin strainatate.Daca apare o persoana care declara ca doreste sa faca ceva in aceasta tara, imediat inventati dosare,acuzatii, fara sa dovediti in nici un fel cele scrise.Concret ma refer la persoana domnului Marian Munteanu ,care din clipa in care si-a anuntat candidatura la Primaria Capitalei a fost improscat cu toate mizeriile posibile : ba ca este antisemit,ba ca este legionar,ba ca este omul lui Magureanu. La toate acuzatiile a raspuns.Acum cand a anuntat ca o sa candideze la alegerile parlamentare s-a pornit iar tavalugul acuzatiilor,la care observ ca ati pus umarul.Casta coruptilor are grije sa te reduca la tacere draga domnule Marian Munteanu ,dar de aceasta data cred ca Dumnezeu va fi cu noi !

Citeste mai mult: *

Damian Mihai 8 fani acum 13 ore Mie imi este foarte clar acum ca acest articol este unul tendentios.L-am citit cu mare atentie si n-am constatat nimic iesit din comun ,doar manipulare desantata.Am sa vin cu argumente .Cite dintre notele catre securitate au fost citate in acest articol? Niciuna.Citi dintre colegii lui Marian Munteanu au fost dati in git si citi dintre ei au avut de suportat consecinte grave datorita depozitiilor lui la securitate?Niciunul.Mai mult,cel care a scris articolul stie foarte bine ca Marian Munteanu nu s-a aflat pe statele de plata ale securitatii .Tot la fel de bine stie ca au fost sute de mii de informatori ai securutatii care au facut rau intradevar colegilor ,prietenilor etc.Apoi, n-am inteles de ce atita minie proletara impotriva lui pentru ca a avut cu una dintre cele mai stralucite minti ale Romaniei o relatie apropiata ,Cu Petre Tutea !!! Ce ati vrut sa aratati prin asta ? ca Petre Tutea a fost simpatizant al miscarii legionare,ceea ce in opinia unor idioti in frunte cu guvernantii nostri este condamnabil ca o crima de razboi! As face aici un intreg rechizitoriu vizavi de articolul incriminant de mai sus ,dar nu-i nici locul si nici timpul.Interesant este ca dupa atita vreme inca Securitatea de care il acuzati pe Marian Munteanu functionaza si astazi ireprosabil.

Citeste mai mult: *

Vasile Daniel 0 fani 1 acum 12 ore Pentru cei care au cont de facebook: va indemn sa cititi ce a scris Marian Munteanu pe pagina sa de facebook in legatura cu aceste acuzatii.

Citeste mai mult: *

Emil Racovita 8 fani acum 18 ore ironia sortii, de fapt autoarea articolului a semnat cu securitatea

Sursa: Ziaristi Online

UPDATE:

Comunicat

astăzi, 8 iunie 2016
.
În legătură cu articolul apărut astăzi în presă, în care sunt acuzat că aș fi colaborat cu Securitatea, aduc la cunoștința opiniei publice următoarele:
.
1. Nu am “colaborat” cu Securitatea ci dimpotrivă. În perioada 1984 – 1989 am fost urmărit, hărțuit, anchetat și interogat în numeroase rânduri. În pofida amenințărilor și presiunilor, nu am semnat nici un angajament. ”Documentul” vehiculat vreme de 26 de ani prin diferite publicații nu este semnat de mine, lucru care poate fi probat și confirmat de instituţiile abilitate.
.
2. În cursul anchetelor și interogatoriilor la care am fost supus de către organele de urmărire şi de poliţie politică ale statului comunist, am dat sute de pagini de declarații, semnate și asumate ca atare. În aceste declarații nu am incriminat pe nimeni ci, dimpotrivă, am căutat modalități prin care să nu pun în pericol persoanele din anturajul meu (colegi, profesori, prieteni ai lui Petre Țuțea etc). Reamintesc celor mai tineri că în acea perioadă orice acțiuni care ar fi putut fi interpretate ca ostile regimului comunist erau pasibile de pedepse cu ani grei de închisoare.
.
3. Din anul 2004 am solicitat instituției abilitate, respectiv CNSAS, să se pronunțe cu privire la activitatea mea anticomunistă din perioada mai sus menționată și să clarifice acest aspect pentru a putea arăta opiniei publice adevărul. Din motive pe care nu le cunosc, nu am primit încă nici un răspuns. Am însă speranța că CNSAS va analiza documentele ce mă privesc, atât din dosarul meu cât și din dosarele conexe, și sunt convins că va da verdictul corect, potrivit legii, și anume că nu am colaborat cu Securitatea ci, dimpotrivă, am avut de suferit de pe urma Securității.
.
4. Restul aspectelor privind atacurile orientate cu vădită rea credință împotriva mea, vor fi soluționate de către instanțele competente.
.
5. Cu privire la momentul ales de ziarul respectiv pentru lansarea acestui nou atac, consider că el este legat de activitatea depusă de mine, de organizare și dezvoltare a Alianței Noastre. Îi înștiințez pe această cale pe toți cei interesați că această activitate va continua, indiferent de campaniile de denigrare și dezinformare care sunt sau vor mai fi lansate în continuare.
.
Cred că proiectul Alianței este unul de viitor, util României și cetățenilor săi. Cei care își imaginează că prin asemenea atacuri mă pot opri, se înșală.
.
Voi face în continuare toate eforturile pentru a întări și sprijini Alianța Noastră.
.
Doamne, ajută!
.
Marian Munteanu
membru fondator, Alianța Noastră

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.