Recital Extraordinar de Lied şi Arii de Operă cu Mariana Nicolesco, încununat de succes absolut la ARCUB - Gabroveni - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Recital Extraordinar de Lied şi Arii de Operă cu Mariana Nicolesco, încununat de succes absolut la ARCUB – Gabroveni

În Sala Bolţilor, după triumful Recitalului Extraordinar De la Lied la Aria de Operă

– «Este cum nu se poate mai firesc ca triumful liedului, artă a interiorităţii, să fie celebrat la Zen Garden, Grădina Meditaţiei» spunea, strălucind de încântare, marea soprană Mariana Nicolesco la recepţia care a încununat succesul tinerilor artişti lirici români la Recitalul Extraordinar pe fascinanta temă, explorată pentru prima oară, De la Lied la Aria de Operă în muzica românească şi în muzica universală pe care l-a prezentat în magica Sală a Bolţilor de la ARCUB-Gabroveni. La recepţie au luat parte “zmeii” Marianei Nicolesco, sopranele Irina Baianţ, Andreea Novac, Ramona Păun, Larisa Ştefan, mezzosoprana Oana Andra, tenorul Mihai Urzicana, baritonul Alexandru Constantin, başii Andrei Nicoară şi Iustinian Zetea, maestrul acompaniator Alexandru Petrovici, precum şi personalităţi marcante ale culturii, artei, medicinei şi vieţii sociale din ţara noastră.

«În planul Cântului, spunea Mariana Nicolesco, este Anul României în China şi Anul Chinei în România, în măsura în care peste 1000 de tineri artişti chinezi au dorit să vină la Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée din vară, ca urmare a Cursurilor mele Master Class din luna mai la Universitatea din Shenzhen. Şi 80 dintre ei au venit într-adevăr, după o preselecţie naţională, unii obţinând premii importante la minunata noastră manifestare, aşa cum s-a văzut şi în filmele dedicate marelui eveniment Darclée 2017 de Televiziunea Română de-a lungul lunii octombrie».

La Zen Garden, gazdă primitoare, Doamna Crina Naturel, se alătură “zmeilor” care intonează faimosul Brindisi din La Traviata de Giuseppe Verdi inspirat de liedul cu acelaşi nume al genialului compozitor

Pasionaţi de artă, proprietarii lui Zen Garden, restaurant chinezesc de un deosebit rafinament, au acordat până în prezent mai multe premii laureaţilor Concursului Darclée şi au fost prezenţi până şi la finala Concursului Internaţional de Canto al Chinei de la Ningbo unde, din 430 de concurenţi, Premiul I şi Premiul II au fost obţinute de artişti români». (Z. O.)

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.