„TRANSILVANIA, INIMA ROMÂNIEI” , expoziție de fotografii și lansarea albumului, de Centenar, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti - Ziaristi OnlineZiaristi Online

„TRANSILVANIA, INIMA ROMÂNIEI” , expoziție de fotografii și lansarea albumului, de Centenar, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti

Vineri, 16 noiembrie 2017, ora 19 00, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti din Calea Plevnei nr. 61, sect. 1, va avea loc vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului „Transilvania, inima României” din cadrul proiectului Romania Student Tour – program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.

„Nu ne-am luptat pentru jucării!” – Avram Iancu, Viena, 1849

Catalogul “Transilvania, inima României” este un omagiu adus celor ce s-au jertfit pentru păstrarea identității noastre, din toate timpurile și din toate locurile, pentru cei ce au înfăptuit mărețul act istoric ”Marea Unire de la 1 decembrie 1918”

“Transilvania, inima României” ne introduce într-o lume fascinantă, cuprinsă într-o suită de povești iconice inedite și este al 11-lea catalog din colecția Romania Student Tour, dedicat Centenarului Marii Uniri.

În deschiderea catalogului regăsim mesajele domnului academician Ioan Aurel Pop, prof. univ. dr., Președinte al Academiei Române și domnului Gabriel Petrea, senior al Uniunii Naționale a Studenților din România, deputat în Parlamentul României.

Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică dedicată în exclusivitate tinerilor, pune în aplicare un trio-dimensional „știință, pasiune, artă”. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.

Cu acest prilej va fi susținut un program artistic de către ansamblurile folclorice ale Caselor de Cultură Studențești din București și Sibiu.

Acţiunea se desfăşoară sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, având ca parteneri Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Geografie a Universității București, National Geographic Romania, Radio București FM, UNESCO ProNatura, Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact/Universitatea București, Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni, FotoClub Orizont Sibiu, Artografica, Clubul Studenţesc de Artă Fotografică și Cercetașii României – Centrul Local Sf. Nicolae București.

Mai multe informaţii și imagini pot fi găsite pe https://www.facebook.com/events/2503723813187411/

Coordonator proiect
Paul Bordaș

CCS.RO

Ascultă emisiunile „Ore deschise” (11-14) si „Sens Unic” (15-19) pe 98,3 FM si online pe www.bucurestifm.ro și poți câștiga catalogul „Transilvania, inima României”.

Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.