1 iulie - Ziua Muzicilor Militare. Mare manifestație românească la București pe 4 august 2019: Hai la Arcul de Triumf! 100 de ani de la eliberarea Budapestei! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

1 iulie – Ziua Muzicilor Militare. Mare manifestație românească la București pe 4 august 2019: Hai la Arcul de Triumf! 100 de ani de la eliberarea Budapestei!

1 iulie – Ziua Muzicilor Militare. Sa trăiască! VIDEO: Treceți batalioane române, Carpații! și Drum bun! de la Concertul Patriarhiei Române “Uniți prin Centenar” cu Orchestra Reprezentativă a Armatei și Grupul Psaltic Tronos.

După opinia noastră, un astfel de concert de muzică patriotică ar fi frumos să se realizeze și la un eveniment anunțat pe FB cu titlul  Hai la Arcul de Triumf! 100 de ani de la eliberarea Budapestei!

Despre ce este vorba? Redăm pe scurt anunțul paginii FB urmând să revenim cu detalii din partea organizatorilor:

Marșul Eroilor Români!
100 de ani de Anticomunism.
4 august 1919 – 4 august 2019.
Centenarul intrării Armatei Române în Budapesta si al eliberării Ungariei bolșevizate de comunism.
București, 4 august 2019, ora 17. Pornim din Piața Charles de Gaulle spre Arcul de Triumf unde pomenim eroii și depunem coroane de flori la Monument în acorduri de cântece patriotice. După o slujbă de pomenire și scurte alocuțiuni, ne continuăm marșul până în Piața Victoriei.
Organizator: Asociația Calea Neamului.
Sa sarbatorim cu mic cu mare 100 de ani de cand am eliberat Budapesta, de cand Armata Romana a dezrobit Ungaria – “statul sovietic ungar” – de hoardele bolsevice ale lui Béla Kun!

Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului, cel care a organizat și marșul din București împotriva prevederilor antiromânești din Codului Administrativ: “Contăm pe sprijinul vostru si pe prezenta voastră la Marșul Românilor prin care cinstim ziua de 4 august 1919, ziua în care Armata Română a intrat victorioasă în Budapesta zdrobind bolșevismul maghiar si consfintind astfel prin încă o jertfa de sânge Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
Mergem cu Dumnezeu înainte!”

“Aniversăm Centenarul intrării Armatei Române în Budapesta si al eliberării Ungariei de comunism. În 1919, pentru prima dată în istoria lumii, așa cum bine remarca reputatul analist militar Cristian Negrea, armata unei țări a luptat împotriva regimului criminal comunist. Prin izbânda militară din 4 august 1919, când Budapesta si odată cu ea întreaga Ungarie era eliberată de regimul bolsevic al lui Bela Kun, s-a frânt capul de pod al Uniunii Sovietice din Europa Centrală. Cu câteva luni în urma, toamna anului 1918, Generalul Ioan Boeriu, împreună cu Iuliu Maniu, preluând comanda celor 60.000 de soldați români din fosta armată imperială, au stabilizat Viena care era cuprinsă la rândul ei de febra bolșevică venită din Rusia, restaurând ordinea si predând apoi puterea celor în drept înainte de a pleca spre Transilvania. Putem spune, lucru prea puțin cunoscut astăzi, că Armata Română a fost în acei ani forța care a oprit expansiunea Revoluției Bolșevice în Europa. In acelasi timp, lucru extrem de important, prin această victorie militară de la 4 august 1919, s-a reconsfințit Actul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, în condițiile în care ungurii au încercat prin toate mijloacele diplomatice si militare să impiedice reunirea Transilvaniei cu Țara Mamă si după 1 Decembrie 1918. Asadar, aniversăm 100 de ani de Anticomunism si de reafirmare Națională. Cinstim Eroii Armatei Române care si-au dat viața pentru Țară”, mai transmit organizatorii.

Vom reveni cu amănunte!

Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.