SOLIDARITATE cu JUSTIȚIARUL - Suprimarea publicației jurnalistului sibian Marius Albin Marinescu încalcă Legea supremă, Constituția României - Ziaristi OnlineZiaristi Online

SOLIDARITATE cu JUSTIȚIARUL – Suprimarea publicației jurnalistului sibian Marius Albin Marinescu încalcă Legea supremă, Constituția României

SOLIDARITATE

Portalul Ziaristi Online își exprima indignarea față de măsura abuzivă și anticonstituțională de a se suprima publicația incomodă “Justițiarul”. Fără a fi de acord cu analizele și aserțiunile unora dintre colaboratorii revistei online – și așa este normal; au trecut timpurile opiniei unice – ne declarăm solidaritatea cu jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu, fondatorul și conducătorul publicației de investigații, și redăm mai jos protestul acestuia față de ilegalitatea comisă de ANCOM, reamintind Articolul din Constituția României călcat în picioare prin acest abuz incalificabil. Îndemnăm și alți colegi de presă să își exprime solidaritatea de breaslă.

UPDATE: Albin Marinescu a anunțat că a fost ștearsă și pagina sa oficială de pe Facebook. A mai rămas, încă, pagina Justițiarul și o parte din arhiva redacției la Archive.org.

Constituția României

Articolul 30

„1. Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.

2. Cenzura de orice fel este interzisa.

3. Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.

4. Nici o publicatie nu poate fi suprimata”.

Marius Albin Marinescu:

Albin Marinescu

„Site-ul „Justițiarul” a fost închis abuziv de ieri seară (23.04. 2020), prin Decizia ANCOM nr. 506/23.04.2020 (https://www.ancom.ro/decizii-decret-stare-de-urgenta_6253), în urma solicitării milițienilor lui Marcel Vela (Ministerul Afacerilor Interne) la propunerea Grupului de Comunicare Strategică. Prin aceeași Decizie ANCOM este comunicată mai întâi închiderea site-ului http//romania-veche.ro/, în care se spune că s-au trimis în data de 25 martie 2020 pe cele două adrese de e-mail ale redacției romania-veche.ro solicitarea de a elimina o serie de articole considerate „fake news”.Prin aceeași Decizie ANCOM este comunicată mai întâi închiderea site-ului http//romania-veche.ro/, în care se spune că s-a trimis în data de 25 martie 2020, pe cele două adrese de e-mail ale redacției romania-veche.ro, solicitarea de a elimina o serie de articole considerate „fake news”. Redacția justitiarul.ro nu a fost niciodată abordată de autorități cu solicitări de orice natură.

Dintre articolele incriminate în Decizia ANCOM, doar „ Isteria Covid: Pretext pentru legi abuzive și limitarea drepturilor omului” și „ SUA: Centrele de urgență COVID-19 anunțate ca fiind «ultra-saturate» sunt ultra-goale” aparțin site-ului justitiarul.ro

În Decizia ANCOM scrie că site-ul http//romania-veche.ro/ are domeniul administrat de societatea NETDESIGN SRL cu sediul în Bistrița, str. Zorelelor nr. 9, sc. B, ap. 25, județul Bistrița Năsăud (constatări reținute în Nota internă nr. DEMC-2941/23.04.2020, cofnorm indice 1). Se face o confuzie, nu știu dacă intenționată sau întâmplătoare, deoarece în finalul informării se afirmă în mod fals că și site-ul https//justitiarul.ro/ are domeniul administrat de aceeași societate NETDESIGN SRL din Bistrița (constatări reținute în Nota internă nr. DEMC-2941/23.04.2020, conform indice 2), ceea ce nu este adevărat!!! Domeniul justitiarul.ro este administrat de o persoană fizică domiciliată în municipiul Sibiu, județul Sibiu, fiind foarte simplu de verificat pentru autorități în Registrul de Domenii RoTLD. Se poate verifica inter-instituțional, deoarece RoTLD este autoritatea oficială (registru) pentru domeniile .ro. Societate NETDESIGN SRL din Bistrița nu administrează nici un domeniu, aceasta fiind firma care asigură servicii de hosting ambelor site-uri închise!!!

Pe adresa de e-mail contact@justitiarul.ro a site-ului https//justitiarul.ro/ nu au fost primite atenționări din partea autorităților pentru radierea unor articole care ar încălca regulile impuse de starea de urgență, redacția nu fost înștiințată niciodată oficial de existența unor articole percepute ca fiind „fake news” și care trebuiesc eliminate fiindcă așa vor zbirii iohaniști!

Decizia ANCOM este adresată societății NETDESIGN SRL cu sediul în Bistrița care cică administrează ambele domenii!!!

Atenție! Firma din Bistrița este WebHosting-ul care găzduiește site-urile http//romania-veche.ro/ și https//justitiarul.ro/. Milițienii lui Vela confundă administrarea domeniului cu atribuțiile serviciului de hosting (găzduire site-uri), care nu are treabă nici cu administrarea domeniului și nici cu administrarea conținutului site-urilor!

Aveți în anexă captura doveditoare din Decizia ANCOM nr. 506/23.04.2020.”

Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.