AvocatNet: Castrarea chimica a pedofililor, adoptata tacit de Senat. Ziaristi Online: Felicitari, Iulian Urban! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

AvocatNet: Castrarea chimica a pedofililor, adoptata tacit de Senat. Ziaristi Online: Felicitari, Iulian Urban!

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativa care prevedea castrarea chimica pentru pedofilii care recidiveaza, precum si monitorizarea prin GPS a detinutilor condamnati pentru pedofilie. Camera Deputatilor este, insa, forul decisional.
de Ioana Vlad / AvocatNet
In luna iunie, un grup de 15 deputati a inaintat Senatului o propunere legislativa pentru prevenirea violentei si abuzurilor sexuale asupra minorului, subliniind ca infractiunile de acest fel au repercusiuni grave asupra victimei.

Senatul a adoptat proiectul de lege, prin implinirea termenului de adoptare tacita prevazut de Constitutie. Votul final apartine, insa, Camerei Deputatilor.

Potrivit acestora, abuzul sexual asupra minorului, care nu a implinit 15 ani, trebuie pedepsit, conform Noului Cod Penal, cu inchisoarea de la 2 la 7 ani, sau de la 3 la 10 ani, atunci cand minorul este ruda in linie direct, se afla in ingrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul faptuitorului sau fapta fost comisa in scopul producerii de materiale pornografice. Guvernul subliniaza, insa, ca tratamentul sanctionator al propunerii legislative este mai bland comparativ cu prevederile Codului Penal actual. In acelasi timp, Executivul subliniaza ca propunerea legislativa nu cuprinde si concursul de infractiuni.

Noutatea adusa de senatori prin acest proiect de lege se refera la introducerea unei pedepse suplimentare celor care recidiveaza in comiterea acestei infractiuni, precum si celor care comit un abuz sexual in forma agravanta.

Pedeapsa suplimentara se refera la inhibarea pornirilor sexuale” prin metode chimice. Guvernul precizeaza insa, in punctul de vedere formulat pe marginea propunerii legislative, ca institutia pedepsei suplimentare nu exista in dreptul penal roman.

“Ipoteza prevederii unor sanctiuni de natura celor mentionate in propunerea legislativa trebuie analizata cu deosebita prudenta, avand in vedere ca aceste masuri sunt de natura a afecta integritatea fizica si psihica a persoanei, prin afectarea functiilor organismului uman si poate ridica probleme in ce priveste respectarea drepturilor omului, a tratatelor privind drepturile omului la care Romania este parte, precum si a Constitutiei Romaniei”, se mai arata in documentul Executivului.

O alta reglementare propusa de senatori se refera la monitorizarea persoanelor si-au ispasit pedeapsa pentru pedofilie prin monitorizarea GPS. Insa, Executivul subliniaza ca, in legislatia actuala, nu exista masuri de supraveghere a condamnatului dupa executarea pedepsei, fiind reglementata doar monitorizarea in cazul eliberarii provizorii sub control judiciar.

Sursa: AvocatNet
Nota Ziaristi Online: Proiectul a fost lansat de senatorul Iulian Urban, care s-a confruntat de-a lungul lunilor cu opozitia unor cercuri ciudate, de la politicieni la… Ministerul Justitiei. Pe blogul senatorului PDL se afla mai multe postari pe aceasta tema. Iata cateva:
Sursa Foto: Homosexualitate.ro
Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.