Csibi Barna a dat statul roman in judecata la CEDO pentru ca a fost amendat dupa spanzurarea lui Avram Iancu. Intr-o a doua Plangere, extremistul se judeca si cu Dan Tanasa si contesta Trianonul cu citate din Lenin - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Csibi Barna a dat statul roman in judecata la CEDO pentru ca a fost amendat dupa spanzurarea lui Avram Iancu. Intr-o a doua Plangere, extremistul se judeca si cu Dan Tanasa si contesta Trianonul cu citate din Lenin

Csibi Barna, un “tătăr cu cap de câne

Portalul Ziaristi Online a aflat in premiera ca extremistul ungur Csibi Barna, cunoscut pentru acţiunile sale scelerate, printre care spanzurarea  unei papusi reprezentandu-l pe Avram Iancu, da acum statul roman in judecata la Strasbourg pentru ca a fost amendat in urma acestei demente si pentru ca, chipurile, a fost amenintat de Dan Tănasă, avertizorul public asupra situatiei romanilor din Harghita, Covasna si Mures, care se face vinovat de “instigare la discriminare”.

Initial, Csibi Barba a depus împotriva lui Dan Tanasa o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita, informa NapocaNews la sfarsitului anului trecut. Pentru ca a pierdut procesul definitiv, Csibi Barna a dat acum statul roman in judecata la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO) de la Strasbourg, considerandu-se un revizionist nedreptatit in Romania, dupa cum se arata in documentele pe care le prezentam mai jos in exclusivitate. Mai mult: in aceeasi Plangere, Csibi Barna constesta Tratatul de la Trianon si, intr-o a doua Plangere, da statul roman in judecata pentru ca este “persecutat etnic” si  i-a fost incalcat dreptul la libera exprimare dupa ca a fost amendat de Jandarmerie pentru reuciderea in efigie a lui Avram Iancu.

Pretextul denunţului penal in cazul lui Dan Tanasa, si, acum, al procesului de la CEDO, este publicarea pe blogul www.dantanasa.ro a unei fotografii cu un autoturism BMW prezent in Romania inscrptionat cu harta “Ungariei mari”, sub care blogerul a postat comentariul “Cum i-ar sta acestui revizionist maghiar cu o cărămidă în geam? Dar cu două?”. In Plangerea penala inaintata in Romania, secuiul ratacitor a afirmat ca s-a simţit direct ameninţat de acest comentariu deoarece are o maşină… asemănătoare. Acum, in Plangerea de la Strasbourg, si-a schimbat placa si afirma ca “instigarea la ura” il viza in mod special pe el, pentru ca, “se stie”, el este… revizionistul-sef al Romaniei iar postarea lui Dan Tanasa “reprezinta o amenintare la adresa grupului de revizionisti” din care face parte.

Astfel, in sustinerea acuzatiei sale, Csibi Barna, fugarit de moti la Abrud dupa porcaria cu Avram Iancu, in prezent, conform Plangerii, domiciliat in Aleea Suta Nr 3, Apt 55, Miercurea Ciuc, Judetul Harghita, reprezentat de avocatul Rozsnyai Sandor, cu adresa in Judetul Covasna, orasul Sfantu Gheorghe, Str Bisericii, Nr 28, telefon mobil 0722-366-874, telefon/fax 0267-35-21-04, scrie in Plangerea sa catre CEDO ca televiziunile din Romania l-au prezentat ca revizionist, ca asa se considera si el si ca face parte din grupul denumit “Miscarea Garda maghiara, batalionul Vass Albert, plutonul secuiesc”. Afirmatia aceasta, inaintata instantelor europene, i-ar putea atrage o pedeapsa conform Legii romanesti care interzice apartenenta la grupari extremiste si proslavirea criminalilor de razboi, cum este cazul tovarasului lui Nyiro Jozsef, antisemitul si antiromanul Wass Albert, condamnat ca atare, definitiv, in mai multe randuri, chiar si dupa incercarea reabilitarii lui de catre UDMR-istul Verestoy Attila .

Problema majora a teribilistului de serviciu al grofilor din UDMR-PPMT-PCM, Csibi Barna, nu este, insa, extremismul, ci tine mai mult de bietul lui intelect. El contesta in plangerea adresata CEDO si granitele Romaniei afirmand ca “hotarele actuale nu au fost stabilite corect la Trianon”. In sustinerea argumentelor lui, spre delectarea noastra, el invoca “mai multi oameni politici ai vremii care au considerat ca acest tratat a fost nedrept”, inclusiv “marele” Lenin. “De exemplu, Lenin a considerat ca tratatul este actul hotilor, talharilor si criminalilor. Drept pentru care petitionarul considera ca acest tratat ar trebui revizuit”, se arata in plangerea ratacitului Csibi Barna.

In cea de a doua Plangere, prin care contesta amenda de 1000 de lei aplicata de Jandarmeria Romana pentru starnirea indignarii cetatenilor si lezarea demnitatii umane, Csibi Barna, reprezentat de acelasi avocat, sustine ca i s-a incalcat dreptul la libera exprimare si ca manifestarea era autorizata de catre Primarie. Petentul mai sustine ca s-a aflat intr-o “actiune de autoaparare legala impotriva crimelor maghiarilor” comise de Avram Iancu si reclama, totodata, prezenta numeroaselor statui ale “acestui criminal” in oraselor Romaniei, atatasand fotografiile lor la dosar, considerand ca este o victima a autoritatilor romanesti si ca “represaliile” impotriva sa sunt organizat pentru a “musamaliza genocidul etnic asupra maghiarilor”. Cu sange rece, ca sa zicem asa, Csibi Barna scrie in Plangerea sa catre CEDO ca “prin papusa de paie am reprodus activitatea tribunalelor de razboi civil functionate de autoritatile maghiare contemporane (?!), instaurate ca si urmare a acestui genocid si anume judecarea criminalilor de razboi si executarea acestora prin spanzurare”.

Pentru a pune capac ratacirilor sale, in plin scandal pe tema antisemitului si antiromanului Nyiro Jozsef, Csibi Barna a propus Primariei Miercurea Ciuc, a carui primar UDMR, Raduly Kalman, i-a autorizat manifestatia anti-Trianon, sa schimbe numele strazii Octavian Goga din municipiu cu cea a extremistului cremat recent de presedintele Parlamentului de la Budapesta, Lazslo Kover.

„Nomen est omen” – Numele determină soarta, spuneau latinii. Csibi însemnă „pui”. Csibesz inseamnă găinar, derbedeu. Barna inseamnă brunet. Daca numele lui poate fi, după obiceiul maghiar, cu prenumele la urmă – Barna Csibesz, atunci traducerea acestuia e un singura: Găinarul Brunet.

Sau, dupa cum reclama chiar Csibi Barna ca o spunea Eminescu: “Maghiar, tătăr cu cap de câne”.

Victor Roncea / Ziaristi Online

Foto-documentele de mai jos, care contin si Plangerile catre CEDO, provin de pe blogul lui Csibi Barna

Cititi si: Ungaria, un palat de spume mincinoase. ECUILIBRUL – articolul pentru care a fost urmarit Eminescu de organele unguresti, la 20 de ani

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.