General SRI (r) Aurel I Rogojan: Politicienii confisca interesul national cu scopuri si din motive meschine. Fereastra Serviciilor Secrete, lansata la Primaria din Beius - Ziaristi OnlineZiaristi Online

General SRI (r) Aurel I Rogojan: Politicienii confisca interesul national cu scopuri si din motive meschine. Fereastra Serviciilor Secrete, lansata la Primaria din Beius

Generalul brg. rez.  Aurel I Rogojan la intalnirea cu cititorii din Tara Beiusului : “Fac parte din categoria vinovatilor de serviciu pentru greselile istoriei “

Turneul din aceasta toamna pentru prezentarea noului tiraj al volumului, de real succes si in continua crestere de audienta, Ferestra serviciilor secrete. Romania in jocul strategiilor globale, autor  Aurel I. Rogojan,  a inceput joi, 15 noiembrie a.c. in inima Tarii Beiusului.

In marea sala a Primariei Municipiului Beius si in organizarea Colegiului National Samuil Vulcan, al carui absolvent este autorul, a avut loc prezentarea  autorului si a cartii de catre profesor Traian Stanciu, directorul colegiului.

Primarul municipiului Beius, profesor Adrian-Nicolae Domocos (foto) a salutat prezenta autorului si initiativa organizatorilor evenimentului, subliniind importanta activitatii serviciilor speciale ale statului in actualul context mondial si in conditiile deosebite ale Romaniei de azi.

Avram Toderici, coleg de banca al autorului in Sala de Meditatie a Internatului “Pavelean” a Colegiului National Samuil Vulcan (denumit in anii `60 “Scoala Medie nr. 1 Beius”), a evocat perioada studiilor liceale si a facut succinte referiri asupra volumului prezentat.

In cuvantul sau, generalul de brigada in rezerva Aurel I. Rogojan a spus ca “a revenit in locul unde care se afla matricea sa spirituala”, fiind “animat de indatoriri de constiinta”, intre care asezarea in rafturile bibliotecii colegiului a catorva exemplare din scrierile sale si sa raspunda invitatiei onorante de a se intalni cu tinerii “vulcanisti”, cu fosti colegi si cu cititorii doritori sa-l cunoasca.

“In afara de tot ce s-a spus despre mine, in toate registrele de apreciere si cu aplicarea tuturor etichetelor suportabile, ori nu, in spatiul comunicarii publice – a mentionat generalul -, imi revine si mie indatorirea sa spun cine sunt.”

Dupa ce a evocat faptul ca din vechea scoala a Beiusului, care peste un an, la 6 octombrie, va aniversa 185 de ani de la fondarea de catre episcopul Samuil Vulcan, din promotiile anilor `60 au ales o cariera in serviciile de informatii circa 15 absoventi, generalul Rogojan a realizat o retrospectiva in epoca, aratand motivatiile, implinirile si deziluziile celor care au optat pentru aceasta profesie de excelenta, in legatura cu care exista nu numai o bogata si fascinanta literatura, dar si prejudecati. Concluzia generalului, dupa trecerea in revista a peste 35 de ani de activitate, este aceea ca: “Fac parte din categoria vinovatilor de serviciu pentru greselile istoriei”.

Autorul cartii s-a referit si la unii dintre detractorii sai, precizand ca acestia nu sunt nici prea multi si nici suficient de puternici pentru a-l lipsi de sustinerea morala care nu-i da liniste daca nu rosteste unele dintre adevarurile incomode, in a caror ascundere sunt interesati falsificatorii si revizionistii istorie.

Ample consideratii au privit amenintarile “care vizeaza sfaramarea relatiei dintre unitatea geografica a teritoriilor locuite de romani, ori marcate de sarariile pastorilor prin marginimile mai indepartate ale natiei si unitatea puternicului si vechiului bloc etnic a poporului daco-roman, a carui neintrerupta continuitate ne legitimeaza identitatea nationala si paternitatea teritoriului locuit”.

Un moment surpriza al intalnirii l-a constituit un concurs fulger cu intrebari din literatura, istorie si religie, raspunsurile corecte fiind premiate de autor cu cate o carte cu dedicatie.

Prima parte a intalnirii, cu participarea elevilor claselor a XII –a si a XI-a  ale Colegiului a fost incheiata de general in aplauzele participantilor, generate de manifestul pentru tinerii “vulcanisti”, un citat din indemnurile catre tineri ale lui Spiru Haret: “Fiti harnici, onesti, devotati binelui public, mai presus de toate, iubiti-va sfanta patrie!”

Partea a doua a intalnirii, rezervata seniorilor si moderata de prof. Traian Stanciu, directorul Colegiului National Samuil Vulcan, a fost dedicata unei sesiuni de comentarii si intrebari din partea participantilor si raspunsuri ale autorului.

O interesanta dezbatere a suscitat chestiunea Interesului National, in legatura cu care generalul a raspuns: “Interesul national acesta este peren si ne insoteste din momentul in care ne-am dobandit constiinta de sine, ca neam, ca natie, ca popor, iar expresia sintetica a interesului national este in primul articol si urmatoarele ale Constitutiei Romanie”. “Din ignoranta, nu as crede, dar cu certitudine din motive meschine politicienii confisca interesul national si savarsesc grava eroare de a-l confunda cu caile si mijloacele de realizare. Interesul este scop deasupra partidelor politice si este inadmisibil a confunda scopul cu gama resurselor de realizare, care sunt politice, juridice, economico-adminstrative, cultural-educative, diplomatice, militare si de alta natura, dupa caz”, a tinut sa precizeze generalul Rogojan.

Operatorii TV, care s-au prezentat a fi din partea “National TV” SRL – Beius, fara a li se observa vreo sigla ori a flutura vreo legitimatie a postului, au fost prezenti la datorie.

Autorul a fost invitat sa viziteze Colegiul National Samuil Vulcan si, in mod aparte, muzeul colegiului, o realizare de exceptie prin care este evidentiata importanta vetrei culturale a Beiusului in apararea romanismului fata de agresiunile straine asupra identitatii nationale.

Generalul  Aurel I Rogojan a consemnat in Cartea de Onoare deschisa in muzeu : “Dupa 45 de ani dela absovirea scolii ctitorite de Samuil Vulcan, gasesc aici flacara nestinsa a inaltatoarei misiuni nationale de luminare a mintii neamului si conservare a identitatii romanesti. Adresez felicitari corpului didactic si Directorului Colegiului National Samuil Vulcan pentru devotamentul lor fata de cresterea si educarea sanatoasa a viitorului Romaniei – tinerii de azi, judecatorii faptelor noastre pentru viitorul lor”.

Turneul de prezentare a celei de-a doua editii a cartii generalului Aurel I Rogojan despre secretele serviciilor secrete si agentii anti-Romania care-si fac de cap la varful “statului roman”, in politica si mijloacele de manipulare in masa, sub ochii neputinciosi ai “institutiilor statului” si “comandantului suprem”, continua.

Victor Roncea / Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.