Demisii in randurile sotiilor lui Manolescu de la MAE si USR. Ion Spanu il dezbraca de secrete pe Dominique Strauss-Kahn de Dambovita - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Demisii in randurile sotiilor lui Manolescu de la MAE si USR. Ion Spanu il dezbraca de secrete pe Dominique Strauss-Kahn de Dambovita

Cotidianul si dl Ion Spanu despre Nicolae Manolescu si sotiile luiFoto: Nicolae Manolescu, pe vremea cînd se întîlnea la Paris cu Irina Horea sub ochii soţiei de atunci, Ioana Manolescu Apolzan

După dezvăluirile din presă privind genialitatea familiei conducătoare

Irina Horea, soţia lui Nicolae Manolescu, a demisionat din conducerea Uniunii Scriitorilor

de Ion Spanu

Dezvăluirile publicate de cotidianul.ro n-au rămas fără rezultat. Astfel, Irina Horea, noua soţie a lui Nicolae Manolescu, şi-a dat demisia din funcţia de vicepreşedintă a Uniunii Scriitorilor. De asemenea, după unele informaţii şi Nicolae Manolescu va fi retras din funcţia de ambasador UNESCO, unde se afla inca in functie o alta sotie de-a sa.

Demisia Irinei Horea din funcţia de vicepreşedintă a soţului său a fost anunţată în şedinţa Comitetului director al USR din 11 martie a.c.

Micii devotaţi îl roagă pe Nicolae Manolescu să continue falimentul USR

În compensaţie, în şedinţa Consiliului USR de a doua zi, admiratorii lui Nicolae Manolescu au aprobat modificarea Statutului USR, prin eliminarea art. 32, care prevedea: „Preşedintele U.S.R. e ales prin vot de CN, în prima sesiune ordinară, pentru un mandat de 4 ani. Orice membru U.S.R. poate fi ales în această funcţie pentru cel mult două mandate”!

Această modificare are o dedicaţie specială, fiind făcută doar pentru ca Nicolae Manolescu să poată candida pentru al treilea mandat la conducerea Uniunii Scriitorilor, după cele obţinute în 2005 şi 2009! Un adevărat Kim Ir-sen al Literaturii române! Propunerea fusese făcută anterior de Mihai Zamfir, devotatul lui Nicolae Manolescu.

De remarcat că, în Comunicatul oficial, USR nu a anunţat la ce se referă modificarea Statutului, precizînd doar atît: „Intense dezbateri au fost consacrate modificărilor aduse statutului USR, în vederea desfăşurării mai eficiente a activităţilor diverse ale uniunii. A fost votat de către membrii Consiliului Uniunii Scriitorilor din România STATUTUL modificat, aşa cum a rezultat din dezbaterile care au avut loc în Filiale şi din propunerile primite de Comisia de Statut”. Ce bătaie de joc la adresa tuturor scriitorilor din România!

Nicolae Manolescu „a răspuns” evaziv acuzaţiilor din cotidianul.ro

Ştiind că se află în faţa unor oameni de casă, Nicolae Manolescu a încercat să minimalizeze acuzaţiile aduse de noi acum cîteva zile, referitoare la falimentul USR, la folosirea în interes personal a funcţiilor deţinute în conducerea Uniunii, a revistei „România literară” şi a aceleia de ambasador UNESCO!

Astfel, în Comunicatul oficial întîlnim acest pasaj penibil: „Dl Nicolae Manolescu a subliniat – a câta oară? – că tot ce se vehiculează prin mass-media în ultimele săptămâni sunt inexactităţi, evident direcţionate în atacuri la persoană”.

Maestrul jocurilor de culise a uitat să le spună scriitorilor prezenţi care sînt acele „inexactităţi”. Nu este Manolescu la Paris în misiunea UNESCO cu soţia sa Ioana Manolescu Apolzan, de care a divorţat recent? Nu era pînă ieri proaspăta sa soţie vicepreşedinta lui în conducerea USR? Nu sînt revistele literare în faliment din cauza proastei activităţi manageriale desfăşurate de dumnealui? Nu e adevărată povestea cu publicitatea de la „Roşia Montană”? Care sînt „atacurile la persoană” (doar n-am vorbit despre şoferul de la ambasadă sau de deconturile Irinei Horea înainte de a-i deveni soţie)?

Iată întrebările pe care cei de faţă la Consiliul USR n-au îndrăznit să le pună celui care-i ţine în funcţiile de conducere centrale sau din filialele USR.

Nicolae Manolescu se teme că nu va mai avea cu ce să plătească pensia alimentară

Surse apropiate de preşedintele USR ne-au spus că Nicolae Manolescu este speriat de dezvăluirile noastre, care au dus la retragerea lui din funcţia de ambasador UNESCO. Această funcţie aducea familiei criticului literar un venit de peste 10.000 de euro lunar, la care se adăugau banii primiţi de la „România literară”, cei veniţi din funcţia de preşedinte al USR, cei primiţi ca membru corespondent al Academiei Române, precum şi sumele din diversele colaborări.

Auzind că va fi chemat acasă de la Paris, Manolescu şi-a anunţat intenţia de a renunţa la veniturile de la USR şi „România literară”, încercînd să convingă Guvernul să-l mai lase la Paris! Motivaţia ar fi că, dacă se va întoarce acasă, banii nu-i vor ajunge nici măcar pentru a plăti uriaşa pensie alimentară solicitată de Ioana Manolescu, femeia de care a divorţat recent, care vrea să rămînă la Paris, chiar dacă nu va mai fi secretară I la misiunea UNESCO!

Iată de ce Nicolae Manolescu, în vîrstă de 73 de ani, cerşeşte al treilea mandat ca preşedinte al USR, sperînd ca, din această funcţie, să mai obţină vreo stipendie care să-i rezolve problemele personale. Poate că, totuşi, pensia este ultima soluţie rezonabilă pentru acest bătrînel care pare să fi dat în mintea copiilor!

Scriitorilor de valoare din amărîta Uniune a Scriitorilor le-a mai rămas de făcut încă un lucru. Să mediteze la mutaţiile petrecute în caracterul şi psihicul unor bolnavi de putere. Cronicarul de serviciu al (cîndva minunatei) „României literare” din anii disputelor etice şi estetice a ajuns un grobian colector de funcţii şi dregătorii, dintre care unele pe bani publici, altele numai pe fudulie sau pe mărunţiş.

Sursa: Cotidianul

Alte articole scrise de Ion Spânu:

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.