Facatura "interviului" cu Pacepa de la B1 TV: Agentul KGB vorbeste la prezent de doua condamanari la moarte casate inca de acum 14 ani si isi contrazice avocatul privind pensia de la SIE. VIDEO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Facatura “interviului” cu Pacepa de la B1 TV: Agentul KGB vorbeste la prezent de doua condamanari la moarte casate inca de acum 14 ani si isi contrazice avocatul privind pensia de la SIE. VIDEO

Pacepa Ro la B1 TV Interviu with a VampirePacepa susţine că încă este condamnat la moarte în România, în condiţiile în care judecătorii Curţii Supreme au casat sentinţa încă din anul 1999, la proces generalul fiind chiar reprezentat în instanţă, scrie Alina Brebenel in Adevarul. Afirmaţia deplasata a fost făcută într-un “interviu” acordat postului de Televiziune B1TV, cu ocazia lansării noii sale cărţi intitulata „Dezinformarea: cum am fost toata viata un Arici Pogonici”, sau ceva de genul acesta.

Pe 7 iunie 1999, Curtea Supremă de Justiţie a casat sentinţa de condamnare la moarte, fiind anulate şi pedepsele complementare. Mai mult, avocatul sau de la acea vreme, Catalin Dancu, a atras atentia in direct asupra unei alte inadvertente: vocea inregistrata si prelucrata pe care B1 Tv voia sa o prezinta ca fiind si “live” si a lui Ion Mihai Pacepa sustinea ca nu si-a primit pensia de la statul roman, desi avocatul Dancu l-a reprezentat in fata Instantei si confirma ca Ion Iliescu si Serviciul de Informatii Externe (SIE) au contribuit la rerecompensarea agentului sovietic. Senilitate sau proasta gestionare a vocii in cauza? La 35 de ani de la “defectarea” pionului KGB, brigada de pionieri care incerca sa resusicite “live” tehnica ruseasca a maskirovkai impreuna cu mumia lui Pacepa, a produs un  “interviu” care copiaza mai curand metoda lui Potemkin, plasandu-l pe Pacepa in geamul de la B1 pentru a-i incasa Tismaneanu pensia, considera portalul Ziaristi Online.

În timpul facaturii de interviu, Pacepa, aka Podeanu, aka Sobolanul, a repetat de mai multe ori că încă este condamnat la moarte în România. Asta în condiţiile în care judecătorii Curţii Supreme de Justiţie au casat, în 1999, cele două sentinţe de condamnare la moarte, precum şi pedepsele complementare. Mai mult, fostul preşedinte al României Ion Iliescu a explicat, pentru „Adevărul”, că Pacepa a fost reabilitat după Revoluţie pentru a înlătura suspiciunile Statelor Unite cum că România ar fi fost condusă încă de fostul aparat de partid. Chiar avocatul Cătălin Dancu a fost cel care a susţinut în instanţă reabilitarea fostului general. „El e într-un război cu România. Asta e problema”, a spus şi generalul Talpeş. La crimele de care se face vinovat, este posibil insa ca teama privind condamanarile la moarte sa fie intemeiata.

Istoricul american Larry Watts, solicitat de “Adevarul”, atrage atentia si asupra altor inadvertenţe din povestile generalului nomeklaturist securist comunist si kaghebist Ion Mihai Pacepa. Watts observa ca lucrarea „Dezinformare: Fostul spion-şef dezvăluie strategii secrete pentru subminarea libertăţii, atacarea religiei şi promovarea terorismului“, semnată de Pacepa şi de profesorul universitar Ronald Rychlak este o ciorba reincalzita a unui subiect deja prezentat de Pacepa în 2007 în articolul „Asaltul Moscovei asupra Vaticanului”. Pacepa se foloseşte de prilejul actualei lucrări pentru a regla anumite inadvertenţe descoperite după publicarea articolului său, explică istoricul Larry Watts.

Astfel, dacă în 2007 Pacepa susţinea că a fost implicat în acţiunea de spionaj a KGB la Vatican întrucât „serviciul de spionaj sovietic nu avea un mijloc de acces mai bun în Vatican decât pe el însuşi şi serviciile de informaţii româneşti”, şase ani mai târziu susţine că motivul pentru care Direcţia de Informaţii Externe a României, unde era şef adjunct, a fost rugată să se implice este acela că în România trăia o comunitatea numeroasă de catolici. „Dar catolicii constituiau doar 5% dintre credincioşii din România, comparând cu cei 90% din Polonia, 84% în Cehoslovacia sau mai bine de 50% în Ungaria”, explică Watts, observând slăbiciunea argumentului.

Istoricul atrage atenţia şi asupra faptului că Pacepa ignoră îndepărtarea României de prevederile Pactului de la Varşovia şi, implicit de acţiunile anti-Vatican. „În 1967, România a refuzat să ia parte la operaţiunile ostile de spionaj împotriva Vaticanului, iar din 1970 până în 1975 a refuzat să ia parte la întâlnirile de la Varşovia pe această temă. Refuzul lui Pacepa de a accepta acest fapt, pentru care dovezile acum sunt grăitoare, pune la îndoială veridicitatea celorlalte informaţii ale sale din interior şi slăbeşte cercetarea, altfel solidă, a co-autorului său, asupra campaniei sovietice de asasinare a Papei Pius al XII-lea”, susţine Watts. “Pacepa ar fi putut executa ordine diferite pentru stăpâni diferiţi”, mai afirma Larry Watts, citat de Adevarul in articolul intitulat “Ion Mihai Pacepa se dă James Bond la 84 de ani: aleargă zilnic 5 kilometri, înoată şi joacă tenis“.

Pacepa.ro, de la care am obtinut captura foto de mai sus, prezinta si interventia fostului avocat al numelui Ion Mihai Pacepa, Catalin Dancu.

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.