Master Class în Arta Liedeului cu Mariana Nicolesco la TVR - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Master Class în Arta Liedeului cu Mariana Nicolesco la TVR

Mariana NicolescoMARIANA NICOLESCO

MASTER CLASS ÎN ARTA LIEDULUI LA TVR

«Încununare a unui deceniu de aprofundare a vastului repertoriu de lieduri româneşti, fondate pe vechile noastre cântece de dor, încununare a performanţelor remarcabile ale tinerilor interpreţi care şi-au apropriat această comoară, ediţia 2014 a Cursurilor de Măiestrie în Arta Liedului ne-a oferit un splendid florilegiu al acestei arte rafinate, subtile şi de o mare rigoare stilistică. Asta, în contextul liedurilor create de mari compozitori din ţările europene, lieduri pe care tinerii artişti români au deprins să le interpreteze în mod exemplar», declară Mariana Nicolesco.

Deceniul renaşterii liedului românesc a însemnat nu doar o cercetare şi o aprofundare a acestei adevărate comori naţionale şi readucerea în conştiinţa naţională a acesteia, ci şi revelarea raporturilor dintre creaţia românească şi marea tradiţie europeană a liedului.

Televiziunea naţională ne propune două emisiuni dedicate Cursurilor de Măiestrie Artistică în Arta Liedului oferite de marea artistă în toamna trecută.

Astfel, le vom urmări pe soprana Irina Baianţ şi pe mezzosoprana Emanuela Pascu, acompaniate la pian de Alexandru Petrovici, interpretând lieduri româneşti, germane şi franţuzeşti. TVR2, duminică 14 decembrie, orele 11.

Cu o săptămână mai târziu vom putea admira interpretările liedurilor româneşti, maghiare, ruseşti şi italiene oferite de mezzosoprana Orsolya Veress, de tenorul Adrian Dumitru şi de soprana Silvia Micu împreună cu maestrul acompaniator Alexandru Petrovici. TVR2, duminică 21 decembrie, orele 11.

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.