Poziţia Bisericii Catolice din România faţă de homosexualiZiaristi Online

Poziţia Bisericii Catolice din România faţă de homosexuali şi “căsătoriile” lor. Opoziție unanimă față de „parteneriatul civil” la Comisia Juridică a Camerei Deputaților

Homosexualitatea degenerare a conditiei umane
Arhiepiscopia Romano-Catolică  Bucureşti

Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO),
Tel. +40 21 2015411, Tel./Fax +40 21 2015481, birouldepresa@arcb.ro

 

Nr. 170 / 12.05.2015
COMUNICAT DE PRESĂ
Respect, compasiune şi delicateţe faţă de persoanele homosexuale.
NU legalizării parteneriatelor civile.

În urma materialelor apărute în presă despre o aşa-zisă poziţie a Bisericii Catolice faţă de persoanele homosexuale, în contextul dezbaterii lansate în spațiul public pe marginea propunerii legislative privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex, Arhiepiscopia Romano-Catolică de București face următoarele precizări:

Învățătura Bisericii Catolice (Catehismul Bisericii Catolice) îndeamnă la respect, compasiune şi delicateţe față de persoanele homosexuale. Papa Francisc, într-un interviu, a afirmat: „În timpul zborului de întoarcere de la Rio de Janeiro am spus că, dacă o persoană homosexuală este de bunăvoinţă şi e în căutarea lui Dumnezeu, eu nu sunt măsură să o judec. Spunând aceasta, am spus ceea ce spune Catehismul”.

Biserica Catolică nu este împotriva garantării drepturilor civile ale cetățenilor homosexuali, însă consideră că aceste drepturi pot fi garantate și fără legalizarea parteneriatului civil, prin care se dorește de fapt echivalarea acestuia cu căsătoria și implicit cu familia naturală, întemeiată pe uniunea dintre un bărbat și o femeie. Opunându-se legalizării parteneriatelor civile, Biserica Catolică nu vrea să impună o gândire proprie, ci să salvgardeze o realitate naturală care nu este impusă de vreo religie, ci de natura însăși.

Papa Francisc spunea recent în timpul călătoriei sale în Filipine (ianuarie 2015):

Să fim atenţi la noile colonizări ideologice. Există colonizări ideologice care caută să distrugă familia. (…) Ca familii, trebuie să fim foarte puternici, să spunem “nu” oricărei încercări de colonizare ideologică a familiei. (…) Familia este, de asemenea, ameninţată de tot mai multe încercări din partea unora de a redefini însăși instituția căsătoriei prin intermediul relativismului, al culturii efemerului, al unei lipse de deschidere faţă de viaţă”.

Orice ameninţare la adresa familiei este o amenințare față de societate însăși. Viitorul acesteia trece prin familie”, a mai spus Papa, îndemnându-i pe catolici să ocrotească familiile lor, întrucât familia este cea mai mare comoară a unei națiuni.

Poziția Bisericii Catolice în această privință nu diferă de cea a Bisericii Ortodoxe Române.

 

Biroul de presă

Pr. Francisc Doboș
Purtător de cuvânt
Tel. 0755065069

————————-

Biroul de presă

Arhiepiscopia Romano-Catolică București

Str. G-ral Berthelot 19, București

tel. 021.201.54.11, 021.201.54.00

email: birouldepresa@arcb.ro

Via Ziaristi Online

Vedeţi şi:

Opoziție unanimă față de „parteneriatul civil” la Comisia Juridică a Camerei Deputaților

de PRO VITA București

Toți cei 14 membri prezenți ai Comisiei Juridice din Camera Deputaților au votat împotriva adoptării propunerii legislative privind „parteneriatele civile”, denumire sub care era deghizată legiferarea așa-zisei „căsătorii” între persoane de același sex.

Propunerea, care a fost deja respinsă de Senat, va intra la vot final în plenul Camerei (decizională) cu recomandarea de respingere definitivă. Deși teoretic plenul are decizia în mâna sa, acesta nu trece practic niciodată peste recomandarea comisiei juridice, care are cel mai greu cuvânt de spus în materie de legislație.

La dezbatere au fost prezenți reprezentantul Patriarhiei și membri ai societății civile, atât opuși adoptării propunerii (Coaliția pentru Familie și Constituție, Asociația „Părinți pentru Ora de Religie”) cât și favorabili (organizația „minorităților sexuale”, „Accept” și Fundația „Stânga Democratică”).

Apărătorii familiei naturale au fost reprezentați de dl. Paul Șușman, doctor în drept, care a fost și delegat din partea organizației juridice internaționale „Alliance Defending Freedom” („Alianța pentru Apărarea Libertăților”).

Pentru a afla mai multe despre argumentele împotriva adoptării propunerii legislative, vă invităm să descărcați memoriile depuse de organizațiile care apără familia:

Memoriul Coaliției pentru Familie și Constituție [pdf]

Memorandum comun al Alliance Defending Freedom și al Ordo Iuris [pdf]

Dreptul bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie – European Center for Law and Justice [pdf]

Via Cultura Vieţii

Fata nevazuta a homosexualitatii - Virgiliu Gheorghe - Andrei Dirlau - Familia Ortodoxa

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: VIDEO: Lacrimile Părintelui Justin pentru Sfinţii Închisorilor. Înregistrări extraordinare cu martirii Bisericii Ortodoxe Române Părintele Dumitru Stăniloae, Radu Gyr, Nichifor Crainic şi Pan Vizirescu. Prinos Mucenicilor Români | VA RUGAM SA NE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.