Mai multe ONG-uri ale societăţii civile susţin Legea Patriotică - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Mai multe ONG-uri ale societăţii civile susţin Legea Patriotică

Dan Adamescu - Alina Mungiu Pipidi - Dan Voiculescu - Mircea Toma - Active WatchAm primit la redacţie un Comunicat semnat de mai multe ONG-uri privind susţinerea Legii Patriotice. Îl redăm mai jos:

 

București, 16 octombrie 2015

PAPADOR-CH și alte cinci organizații neguvernamentale îşi exprimă susţinerea  faţă de iniţiativa unui număr de 36 senatori şi deputaţi din coaliţia parlamentară majoritară, PSD-UNPR, de a reintroduce în Codul penal infracţiunea de “Ofensă adusă unor însemne” (redenumită “Ofensa adusă unor însemne naţionale”), infracţiune care fusese eliminată abuziv din legislaţia penală odată cu adoptarea noului Cod penal.

Potrivit propunerii legislative iniţiate de “grupul celor 36”, vor deveni infractori şi vor fi pedepsiţi cu maximum 3 ani de închisoare autorii şi distribuitorii/difuzorii unor discursuri, scandări, articole, filme, cântece, desene/caricaturi care vor fi considerate de procurori şi judecători că exprimă lipsă de respect, faţă de steagul ţării, de imnul ţării, de emblemele sau semnele folosite de autorităţile publice (de exemplu, lipsa de respect faţă de ecusoanele şi semnele ANAF, faţă de stemele judeţelor şi municipiilor, faţă de insignele poliţiştilor sau magistraţilor, faţă de roba magistraţilor etc.)  

Este o iniţiativă legislativă extraordinară!

În prezent, lipsa de respect faţă de imn sau steag sunt sancţionate simbolic, prin reglementări speciale, doar cu amendă contravenţională (HG nr. 1157/2001). Sancţionarea prin amendă contravenţională a lipsei de respect față de “însemnele naţionale” este o mizerie, iar dublarea sa cu o sancţiune penală, o necesitate, având în vedere gonflarea “societăţii civile” Soros şi a operaţiunilor ei antiromâneşti in lipsa acestei Legi Patriotice.

Reamintim parlamentarilor că, în plus faţă de prevederile acestui proiect de Lege, se impune şi cercetarea organizaţiilor finanţate de entităţi străine care servesc ca paravan “civil” pentru acţiuni anti-naţionale murdare. De asemenea, se impune obligatoriu ca la crematoriu şi opinia marii doamne a societăţii în civil, Alina Mungiu Pipipi, angajata domnului Adamescu, cât şi a mai tânărului său coleg, Mircea Toma (foto), angajatul celorlalţi.

În consecinţă, organizaţiile de mai jos se adresează parlamentarilor afirmându-şi puternica susţinere publică a Legii Patriotice. În acelaşi timp, solicităm Preşedintelui României să promulge cu prioritate legea de modificare a Codului penal prin care se intenţionează reintroducerea infracţiunii de “Ofensă adusă unor însemne” ca să scăpăm odată ţara de jigodii.

Semnatari:

PAPADOR-CH

Centrul pentru Jurnalism Ineficient – CJI

PasiveWatch

PeCeRe

Uniunea Anti-Societatea Cacademică din Romania – UASCR

Centrul Român pentru Jurnalism de Intoxicație – CRJI

Maria ANTONESCU

Director Executoriu

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. Pingback: Răspunsul Părintelui Justin Pârvu la denigrările lunii octombrie | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

  2. Pingback: Frumuseţile martirilor ortodoxiei: AUDIO necunoscut cu Ion Petrovici despre Nichifor Crainic şi alte mărturii inedite despre Ioan Ianolide şi Valeriu Gafencu, Sfântul Închisorilor | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.