Cunoscutul activist civic Dan Tanasă candidează pentru Parlament din partea Alianţei Noastre România. ANR solicită organizarea Referendumului pentru Familie în ziua alegerilor, 11 decembrie 2016 - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Cunoscutul activist civic Dan Tanasă candidează pentru Parlament din partea Alianţei Noastre România. ANR solicită organizarea Referendumului pentru Familie în ziua alegerilor, 11 decembrie 2016

dan-tanasaLiderul “Pieţei Universităţii” 1990 şi al Alianţei Noastre România, Marian Munteanu, a anunţat pe pagina sa de Facebook:

troita-elisabeta-rizea-foto-dan-tanasa“Jurnalistul si militantul civic Dan Tanasă s-a înscris în Alianța Noastră România.
Dan va fi candidatul Alianței în județul Harghita sau Covasna și, sunt sigur, un demn reprezentant al ardelenilor în Parlamentul României.
Îi urez bun venit și îl asigur de întreaga mea susținere!
Doamne, ajută !”

Dan Tanasă este cel mai cunoscut apărător al românilor din teritoriile ocupate şi preşedinte al Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa.

Îi urăm succes proaspătului candidat şi sperăm că va reprezenta atât românii din Harghita şi Covasna cât şi pe cei din Capitala României, Bucureşti.

UPDATE: Dan Tanasa candodeaza pentru Bucuresti:

Vedeti si: Marian Munteanu demontează acuzaţiile legate de CNSAS şi îi lansează pe candidaţii ANR pentru Harghita şi Covasna: Florentin Robescu, Constantin Secară şi Dan Tanasă. VIDEO

Pe aceeaşi pagină se reafirmă şi sprijinul ANR faţă de iniţiativa Coaliţiei Pentru Familie de revizuire a Constituţiei întru apărarea familiei:

Coalitia pentru Familie - Trei milioane de semnaturi

“Alianța Noastră România susține cu fermitate solicitarea cetățenilor privind definirea familiei ca o instituție întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.
De asemenea, așa cum am precizat în comunicatul ANR din 11 octombrie a.c., susținem inițiativa Coaliției Pentru Familie ca referendumul national pentru modificarea Constituției, în sensul celor cerute de 3 milioane de semnatari care solicită apărarea familiei, să se desfășoare pe 11 Decembrie odată cu alegerile parlamentare.

Redăm în continuare comunicatul nostru din 11 octombrie:

Cerem referendum pe 11 decembrie 2016 !

Alianța Noastră România susține inițiativa Coaliției Pentru Familie ca referendumul național pentru modificarea Constituției, în sensul celor cerute de 3 milioane de semnatari, care solicită apărarea familiei, să se desfășoare pe 11 Decembrie, odată cu alegerile parlamentare.

Alianța Noastră România face un apel către Președinția României, Curtea Constituțională, Parlamentul României, conducerile partidelor parlamentare și Guvern, pentru ca referendumul constituțional prin care poporul român va stabili modul în care va fi definită Familia să se țină pe data de 11 decembrie, în același timp cu alegerile parlamentare.

Curtea Constituțională a României a decis în unanimitate, pe data de 20 iulie a.c., după ce a constatat validitatea celor 3 (trei) milioane de semnături, că inițiativa cetățenească de revizuire a art. 48 (1), „Familia”, este constituțională.

Ne apropiem de a treia lună de când Curtea Constituțională ar fi trebuit să facă un demers extrem de simplu, care să permită începerea procedurilor constituționale în urma acestei mobilizări în spirit democratic fără precedent în lume.

Nu înțelegem care sunt motivele pentru care această Decizie nu a fost trimisă spre publicare în Monitorul Oficial al României, ca să poată fi pusă imediat pe ordinea de zi a Senatului României.

Este posibil ca această întârziere să ducă la amânarea referendumului până la o dată neprecizată, care să necesite – în cazul în care până la urmă va fi aprobat – cheltuieli suplimentare pentru organizarea sa. Nu este normal ca tocmai cei care sunt îndrituiți să apere normele constituționale să nu dea curs unui drept izvorât din chiar Constituția României.
Drept urmare, cerem ca voința populară sa nu fie boicotată prin tertipuri birocratice.

Cerem ca pe data de 11 decembrie să se organizeze un referendum prin care românii să hotărască dacă în Constituția României trebuie specificat un lucru absolut de bun simț: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Doamne, ajută!”

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.