Patapievici dă din nou din coadă: "Românii nu sunt nici creștini, nici europeni, nici izvor de civilizație" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Patapievici dă din nou din coadă: “Românii nu sunt nici creștini, nici europeni, nici izvor de civilizație”

Băgat la căldurică în stil sinecurist sub plapuma curatorilor de la Artmark, în aparenţă intrat în adormire, Patapievici a început să dea din nou din coadă. O face sub acoperire, cu pseudonim, în revista unor subalterni: “Rostonline”, cunoscută mai mult ca gazeta de debut a lui Mihăiţă Neamţu, Papahagi şi Baconschi, foşti animatori pe scenele Elenei Udrea, angajaţi cu ora de Soros, Băsescu şi Macovei. În mai multe fraze sforăitoare, Patapievici se deconspiră singur ca emul al mai marelui său maestru, A. Pleşu. Stilul îl trădează cu sau fără intenţie. Dacă ieri ne spunea că românii sunt “un popor cu substanţă  tarată” de “patibulari” şi că “romanii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă”, astăzi Patapievici, semi-acoperit sub pseudonimul Nichifor Cremene – cu care atentează la memoria lui Nichifor Crainic -, elimină o nouă serie de injurii asemănătoare la adresa poporului român, cu aerul că “critică constructiv” şi “creştineşte” (Doamne, fereşte!):

“Românii nu sunt nici creștini, nici europeni, nici izvor de civilizație.”

“Să ceri acestor români bolnavi sufletește, să protesteze atunci când stăpânii lor violează normalitatea și bunul simț pentru a se salva de la rigorile legii, este un demers inutil. Boala lor este nevindecabilă, rătăcirea lor este deplină.

Românii nu sunt europeni. Ei nu sunt parte nici în Europa creștină, atât cât a mai rămas din ea, și nici măcar în Europa asta așa-zis Unită a idelurilor democratice, liberale etc. Creștinismul manifestat de majoritatea românilor – clerici și mireni – este atât de slab, de neputincios, de rătăcit, încât el nu mai generează valori universale care să fie impregnate de vechiul spirit românesc, cu un conținut creștin veritabil, demn și creator. Creștinismul românesc nu mai are puterea de a genera valori europene, care să devină repere morale pentru națiunile Europei. Creștinismul românesc și-a pierdut până și capacitatea de a călăuzi națiunea noastră spre Hristos, de a modela viața publică, de a impune conducătorilor politici o ”minima moralia” izvorâtă din poruncile lui Hristos.”

Creșterea cantitativă a resurselor deținute de Biserică, nu a fost însoțită de o creștere calitativă atât a ierarhiei bisericești, cât și a credincioșilor. Dimpotrivă, ierarhia bisericească a pierdut treptat legătura cu poporul credincios, s-a izolat într-o autosuficiență mută, întreruptă doar de predici cu un conținut de cele mai multe ori rupt de realitatea imediată a vieții de român.”

“Această urâtă stare sufletească și statală a națiunii române dovedește însă, mai presus de orice, marele eșec al educației creștine postdecembriste”.

Se va spune, în contextul scandalului trădării comise de guvernul PSD-ALDE, că nu Biserica este responsabilă, că nu ierarhii și preoții sunt vinovați pentru mizeria comisă de guvernul salvator de infractori. Da, la modul imediat, nu ar exista o relație de cauzalitate, însă la nivelul istoriei recente a României postdecembriste există o relație de cauzalitate pe care, chiar dacă unii oameni o pot nega, Dumnezeu o știe și o vede”…

În concluzie, aţi înţeles: Biserica Ortodoxă Română e vinovată de Ordonanţa lui Dragnea. Jos (şi) cu ea!

Practic, constatăm că Patapievici se autoplagiază violent şi, jenant, o face chiar în public:

“Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)

23 de milioane de omuleti patibulari (buni de spanzurat)” (din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag 53)

Un popor cu substanta tarata. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare, ochi mohoriti, maxilare incrincenate, fete urite, guri vulgare, trasaturi rudimentare.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag. 34) –

Romanii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cit o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag. 64)

“Romana este o limba in care trebuie sa incetam sa mai vorbim sau… sa o folosim numai pentru injuraturi…” (din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.64)

Toata istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cind i-au lasat romanii pe daci in forma hibrida stramoseasca, ne-au luat in urina slavii: se cheama ca ne-am plamadit din aceasta clisa, daco-romano-slava, ma rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era sa ne inecam, asa temeinic au facut-o. Demnitatea noastra consta in a ridica mereu gura zvintata iar ei reincepeau: ne zvintam gura la Calugareni, ne-o umpleau iar la Razboieni, si asa mai departe, la nesfirsit. Apoi ne-au luat la urina rusii, care timp de un secol si-au incrucisat jetul cu turcii, pe care, in cele din urma, avind o basica a udului mai mare (de, betiile…) i-au dovedit.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)

Puturosenia abisala a statutului suflet romanesc… spirocheta romaneasca isi urmeaza cursul pina la eruptia tertiara, subreptice, tropaind vesel intr-un trup inconsient, pina ce mintea va fi in sfirsit scobita: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag 49)

“Cu o educatie pur romaneasca nu poti face nimic.” (Din “Politice” de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.56)

Conchidem: Să-i fie ruşine Patriarhului că a dat Ordonanţa de Urgenţă a lui Dragnea! Manifestanţii să se mute la Patriarhie! – acesta pare să fie ordinul subliminal al lui Patapievici.

Noul atac al lui Patapievici la fiinţa poporului român poate fi găsit la adresa foii online în cauză: http://www.rostonline.ro/2017/02/politrucii-coruptia-si-poporul-adormit-marele-esec-al-educatiei-crestine-post-decembrist/

Claudiu Riciard şi Vasilică Codrescu

Corespondenţi Ziaristi Online

Citiţi şi: CREŞTINISMUL LUI EMINESCU. Profesorul Nae Georgescu îl face şniţel pe Răzvan Codrescu, epigonul detractorilor lui Eminescu, gen Pleşu, Patapievici, Boia, Lavric şi Liiceanu. Doamna Aspazia Oţel Petrescu şi Maica Benedicta îi pun capac

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.