"Fabrica de Trolli" a guraniştilor lui Putin din Moldova - Ziaristi OnlineZiaristi Online

“Fabrica de Trolli” a guraniştilor lui Putin din Moldova

Portalul de informaţii din Basarabia Moldnova atrage atenţia asupra unui fenomen de amploare în planul războiului informaţional antiromânesc. Moldnova observă pionii electronici ai Rusiei de la Chişinău şi direcțiile propagandei moscovite în Republica Moldova. Un material despre trolli lui Putin de la Bucureşti ar trebui să includă şi cârtiţele mascate în “euroatlantişti”, de tipul guraniştilor de tot cutremurul.

„Moldova nu e România” – sub acest titlu o echipă rusească alcătuia în 2015 un plan propagandistic pentru mediul online din Republica Moldova. Practic, era avută în vedere crearea unei „fabrici de trolli” la Chișinău care să includă bloggeri și ziariști coordonați pentru răspândirea unor teze propagandistice în mediul online.
(…)
În opinia celor care au elaborat acest plan, statalitatea Republicii Moldova trebuie apărată prin mobilizarea unor grupuri de activiști, bloggeri și jurnaliști. În documentul citat se arată că forțele proeuropene din opoziție pregătesc luptători pentru eventualele confruntări în stradă la care se vor alătura, iar aceștia vor fi susținuți de colegi din România și Ucraina. Printre forțele politice care ar putea ajuta la realizarea acestui plan sunt Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, care era condus de șeful statului Igor Dodon și „Partidul Nostru” al lui Renato Usatîi, care sunt văzute ca niște partide prorusești. Scenariul ucrainean din 2013-2014 nu este valabil pentru Republica Moldova, de aceea proiectul a fost axat pe propagandă care ar aduce la putere forțele favorabile realizării planului după alegerile parlamentare sau prezidențiale. Denumirea proiectului „Moldova nu e România” a fost aleasă din considerentele că lozincile deschis proruse ar reduce din publicul-țintă.”

Integral la Moldnova

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.