Iulian Urban: UDMR va trada PDL pentru USL. "Unii lideri PDL au cerut membrilor partidului sa-si plece capetele". Senatorul Urban refuza compromisul - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Iulian Urban: UDMR va trada PDL pentru USL. “Unii lideri PDL au cerut membrilor partidului sa-si plece capetele”. Senatorul Urban refuza compromisul

Senatorul Iulian Urban prezinta pe blogul sau “Tradarea UDMR: dovada faptului ca maghiarii vor vinde PDL la primul colt”:

Ce se intampla la Baia Mare este numai pentru [inca] unii lideri orbi din PDL un fapt divers. Pentru ceilalti lideri si membri PDL, tradarea veroasa la care s-a dedat UDMR in Baia Mare, acolo unde in campania pentru functia de primar, maghiarii s-au aliat cu USL izoland politic “dusmanul” PDL, este semnul faptului ca pur si simplu la primul semnal serios, UDMR se va duce alaturi de USL, asa cum voteaza deja de multe ori in Parlament.

Dupa ce UDMR-istul Cseke ne-a facut praf in Romania si mai ales pe noi in Ilfov, desfiintand spitalul Buftea fara nici un fel de justificare, in vreme ce in Harghita si Covasna au ramas neatinse unitatile medicale, desi aceleau au pierderi uriase, iar noua ni s-a cerut de catre unii lideri PDL sa acceptam si sa plecam capetele [lucru pe care nu il vom face], dupa ce premierul ne anunta ca ar dori sa isi asume raspunderea pentru prostia fara margini denumita legea minoritatilor nationale, noi ce primim in schimb? Dovada irefutabila a faptului ca UDMR, de fapt, este alaturi de USL si face doar simplu act de prezenta intr-o asa-zisa coalitie de guvernare, de unde trage doar foloase, abordand un ton de superioritate fata de PDL, avand doar pretentii exagerate, fara sa fie dispusi sa faca nici un fel de concesiune PDL. Practic, vazand ce se intampla la Baia Mare, intrebarea mea este una simpla : Daca tot nu au unii lideri PDL curajul sa impuna “partenerilor” de la guvernare din UDMR respect si loialitate, atunci au macar puterea sa recunoasca ca relatia cu UDMR este la fel de incestuoasa precum a sotului care locuieste in casa si o banuieste de sinceritate totala pe sotia care nu a ratat patul nici unul alt vecin de bloc ?

UDMR merge pe mâna USL

După ce liderii USL (PNL, PSD şi PC) au anunţat că-l vor susţine pentru funcţia de primar al Băii Mari pe deputatul independent Cătălin Cherecheş, demisionar din PSD şi demis din PNL, partidul de guvernământ, PDL, din postură de opozant local, a făcut ieri o mutare aparent surprinzătoare. Deşi în ultima perioadă liderul PDL Maramureş, Mircea Man, a acreditat ideea că democrat-liberalii se vor baza în batalia electorală pentru funcţia de conducere a municipiului reşedinţă de judeţ pe Mariana Pop, consilier local, preşedinte PDL Baia Mare şi şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, ieri după-amiază a fost oficializat drept candidat directorul general al Aeroportului Baia Mare, tânărul Mihai Pătraşcu (37 de ani). Anterior, acesta şi-a anunţat intenţia de a candida, însă nu a precizat că va reprezenta vreun partid politic. Înainte de a ocupa funcţia de manager al aeroportului, Pătraşcu a fost consilier al preşedinţilor Consiliului Judeţean Marinel Kovacs (PNL) şi Mircea Man (PDL).

Singura formaţiune politică din Consiliul Local Baia Mare fără reprezentant în batalia electorală va fi UDMR. Liderul acesteia, Istvan Ludescher, a anunţat însă că maghiarii îl vor susţine candidatul USL, respectiv Cherecheş, deşi la nivel naţional există un protocol cu PDL. Din partea PNŢCD va candida fostul ministru Ioan Avram-Mureşan sau sindicalistul Doru Dăncuş.

Iulian Urban

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.