Elena Udrea: Referendumul Capitalei va avea loc pe 19 iunie. Intrebarile aici. Presedintele PDL-Bucuresti a castigat in fata Troicii Crin-Piedone-Chiliman - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Elena Udrea: Referendumul Capitalei va avea loc pe 19 iunie. Intrebarile aici. Presedintele PDL-Bucuresti a castigat in fata Troicii Crin-Piedone-Chiliman

Consiliul General a aprobat şi referendumul pentru Legea Capitalei, scrie Elena Udrea, presedintele PDL-Bucuresti, pe blogul sau, unde ofera detalii de la sedinta de ieri: “La propunerea PDL, s-a stabilit ca dată fixă a referendumului ziua de 19 iunie. Cred că este suficient timp ca, până atunci, bucureştenii să cunoască prevederile şi efectele pe care le-ar avea adoptarea Legii Capitalei. Cetăţenii vor putea merge astfel la urne să voteze în cunoştinţă de cauză.

Graba cu care opozanţii Legii Capitalei doreau referendum la începutul lui mai trădează disperarea acestora faţă de posibilitatea ca bucureştenii să cunoască adevăratele resorturi care guvernează actul normativ pe care PDL Bucureşti îl propune şi cele care îi motivează pe ei atât de mult în  atacurile mizerabile la adresa mea.

Atunci când se vor prezenta la urne, locuitorii Bucureştiului trebuie să se pronunţe asupra tuturor prevederilor importante din lege. Ei trebuie întrebaţi la urne asupra acestor probleme. E nevoie să li se redea puterea decizională în toate aspectele importante ale Legii Capitalei!

Iată de ce am preferat un referendum în care pe buletinul de vot să se afle mai multe întrebări. Legea nu se reduce doar la mutarea atribuţiilor administrative de la primăriile de sector la Primăria Generală. Am introdus şapte întrebări, pentru ca lucrurile să fie extrem de clare pentru toată lumea. Aceste întrebări sunt:

  • Sunteţi mulţumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?
  • Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi o administraţie?
  • Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi şapte administraţii?
  • Sunteţi mulţumiţi de curăţenia în Capitală?
  • Vă doriţi o arhitectură unitară pentru Bucureşti?
  • Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?
  • Sunteti de acord ca Bucureştiul să fie condus de Primarul General şi Consiliul General?

I se oferă bucureşteanului posibilitatea de a alege în mod real. Întrebările sunt clare şi simple. Acoperă în mare măsură tema principală a Legii Capitalei. Am fi făcut o mare greşeală dacă reduceam referendumul la o singură întrebare. Bucureştenii trebuie să decidă cum va arăta Bucureştiul în 10-20 de ani, nu politicienii. Iar pentru asta, referendumul trebuie să cuprindă un set de întrebări legate de dezvoltarea oraşului.

Una peste alta, şedinţa CGMB de ieri reprezintă un moment important pentru Capitală – PDL Bucureşti a arătat încă o dată că prioritatea sa este modernizarea oraşului. Acest lucru nu se poate face decât împreună cu cetăţeanul. Pentru că el este principalul beneficiar al politicilor publice pe care aparatul administrativ trebuie să le pună în aplicare. Până la urmă, cetăţeanul face Legea Capitalei.”, conchide Elena Udrea.

Evenimentul Zilei anunta si ca Elena Udrea a câştigat prima bătălie împotriva trio-ului Piedone-Chiliman-Antonescu

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.