Asociaţia „Noi Românii” cere primarului Clujului repunerea placii lui Nicolae Iorga pe soclul statuii lui Matei Corvin. DOC - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Asociaţia „Noi Românii” cere primarului Clujului repunerea placii lui Nicolae Iorga pe soclul statuii lui Matei Corvin. DOC

Comunicat de presă

Asociaţia „Noi Românii” a solicitat Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca să repună pe soclul statuii regelui Matei Corvin, placa cu textul lui Nicolae Iorga. Marele istoric, recunoscut internaţional pentru obiectivitatea sa, în anul 1932 a scris „Biruitor în războaie, învins numai la Baia de propriul său neam, când încerca să învingă Moldova nebiruită” pentru a restabili adevărul istoric. Un adevăr nu poate fi ascuns! El nu poate rămâne necunoscut, chiar dacă din interese naţionalist-şovine el se doreşte a fi ascuns.
După anul 1989 România a păşit ferm pe calea democraţiei. Cum bine se ştie prin democraţie se înţelege – Formă de organizare şi de conducere a unei societăţi, în care poporul îşi exercită (direct sau indirect) puterea – iar noi, fiind parte intrinsecă a poporului, ne alăturăm iniţiativei academicienilor, Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” din Iaşi, istoricilor, pictorilor, scriitorilor, inginerilor din ţară, ce au trimis un memoriu autorităţilor sus-amintite pentru repunerea textului, scris de Nicolae Iorga în respectarea adevărului istoric, pe soclul statuii regelui Matei Corvin.
Solicitarea noastră poartă nr. nostru 70/16.05.2011 şi a fost transmis prin e-mail primarului Sorin Apostu.

16.05. 2011
Director executiv
Ioan Mugur Topolniţchi

Cititi: Academicieni clujeni cer repunerea placii lui Nicolae Iorga pe soclul statuii lui Matei Corvin, vandalizat de UDMR. SRI a informat degeaba “autoritatile romanesti”. DOC

SOLICITARE

Stimate domnule primar,

Asociaţia „Noi Românii” se raliază, cu toată fermitatea, memoriului ce v-a fost trimis de către prestigioşi academicieni ai Academiei Române şi de cadre universitare, istorici, pictori, scriitori, ingineri din ţară, în care se cere repunerea pe soclul statuii regelui Matei Corvin a textului istoricului Nicolae Iorga, demontat la începutul renovării grupului statuar şi care a fost uitat să mai fie remontat.
Subscriem, în totalitate, argumentaţiei memoriului şi vă solicităm şi noi a întreprinde, împreună cu Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, toate demersurile necesare ca în cel mai scurt timp să fie repus textul lămuritor, scris de Nicolae Iorga, în respectul adevărului istoric.
Suntem convinşi că adevărurile istorice nu trebuie ascunse ci aduse la cunoştinţă atât cetăţenilor români cât şi a publicului larg din străinătate care este interesat de somptuasa statuie a regelui Matei Corvin.
Cu convingerea că veţi rezolva această problemă pe perioda actualului dumneavoastră mandat, vă asigurăm domnule Sorin Apostu de consideraţia noastră.

Director executiv
Ioan Mugur Topolniţchi

Asociaţia „NOI ROMÂNII”
Autorizaţie nr. 13/25.11.2003;40-2/22848
Adresa de corespondenţă: Str. Unirii, nr. 3, bl.9, sc.G, ap.10, oraş Covasna, 525200,
Jud. Covasna, tel.0743150500,
e-mail: office@noiromanii.ro

Cititi si: Nicolae Iorga a fost cenzurat de UDMR de pe statuia lui Matei Corvin din Cluj cu numai 787.000 de euro. Etapele falsificarii istoriei. FOTO si Statuia lui Matei Corvin din Cluj inaugurata prin mutilarea istoriei consfintite de Iorga. Ministrul Resurselor Ungariei: “Kolozsvar e al nostru”. VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.