Asociaţia „Noi Românii” cere primarului Clujului repunerea placii lui Nicolae Iorga pe soclul statuii lui Matei Corvin. DOC - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Asociaţia „Noi Românii” cere primarului Clujului repunerea placii lui Nicolae Iorga pe soclul statuii lui Matei Corvin. DOC

Comunicat de presă

Asociaţia „Noi Românii” a solicitat Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca să repună pe soclul statuii regelui Matei Corvin, placa cu textul lui Nicolae Iorga. Marele istoric, recunoscut internaţional pentru obiectivitatea sa, în anul 1932 a scris „Biruitor în războaie, învins numai la Baia de propriul său neam, când încerca să învingă Moldova nebiruită” pentru a restabili adevărul istoric. Un adevăr nu poate fi ascuns! El nu poate rămâne necunoscut, chiar dacă din interese naţionalist-şovine el se doreşte a fi ascuns.
După anul 1989 România a păşit ferm pe calea democraţiei. Cum bine se ştie prin democraţie se înţelege – Formă de organizare şi de conducere a unei societăţi, în care poporul îşi exercită (direct sau indirect) puterea – iar noi, fiind parte intrinsecă a poporului, ne alăturăm iniţiativei academicienilor, Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” din Iaşi, istoricilor, pictorilor, scriitorilor, inginerilor din ţară, ce au trimis un memoriu autorităţilor sus-amintite pentru repunerea textului, scris de Nicolae Iorga în respectarea adevărului istoric, pe soclul statuii regelui Matei Corvin.
Solicitarea noastră poartă nr. nostru 70/16.05.2011 şi a fost transmis prin e-mail primarului Sorin Apostu.

16.05. 2011
Director executiv
Ioan Mugur Topolniţchi

Cititi: Academicieni clujeni cer repunerea placii lui Nicolae Iorga pe soclul statuii lui Matei Corvin, vandalizat de UDMR. SRI a informat degeaba “autoritatile romanesti”. DOC

SOLICITARE

Stimate domnule primar,

Asociaţia „Noi Românii” se raliază, cu toată fermitatea, memoriului ce v-a fost trimis de către prestigioşi academicieni ai Academiei Române şi de cadre universitare, istorici, pictori, scriitori, ingineri din ţară, în care se cere repunerea pe soclul statuii regelui Matei Corvin a textului istoricului Nicolae Iorga, demontat la începutul renovării grupului statuar şi care a fost uitat să mai fie remontat.
Subscriem, în totalitate, argumentaţiei memoriului şi vă solicităm şi noi a întreprinde, împreună cu Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, toate demersurile necesare ca în cel mai scurt timp să fie repus textul lămuritor, scris de Nicolae Iorga, în respectul adevărului istoric.
Suntem convinşi că adevărurile istorice nu trebuie ascunse ci aduse la cunoştinţă atât cetăţenilor români cât şi a publicului larg din străinătate care este interesat de somptuasa statuie a regelui Matei Corvin.
Cu convingerea că veţi rezolva această problemă pe perioda actualului dumneavoastră mandat, vă asigurăm domnule Sorin Apostu de consideraţia noastră.

Director executiv
Ioan Mugur Topolniţchi

Asociaţia „NOI ROMÂNII”
Autorizaţie nr. 13/25.11.2003;40-2/22848
Adresa de corespondenţă: Str. Unirii, nr. 3, bl.9, sc.G, ap.10, oraş Covasna, 525200,
Jud. Covasna, tel.0743150500,
e-mail: office@noiromanii.ro

Cititi si: Nicolae Iorga a fost cenzurat de UDMR de pe statuia lui Matei Corvin din Cluj cu numai 787.000 de euro. Etapele falsificarii istoriei. FOTO si Statuia lui Matei Corvin din Cluj inaugurata prin mutilarea istoriei consfintite de Iorga. Ministrul Resurselor Ungariei: “Kolozsvar e al nostru”. VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

 1. roman din Tg. Mures

  Ar trebui ca persoane competente, care cunosc bine datele istorice ROMANESTI, sa se ocupe putin si de site-ul public de informare wikipedia, deoarece aici se mentioneaza ca placuta respectiva a fost pusa doar in 1993, ca o actiune a lui Gheorghe Funar si ca a fost o actiune extremista antimaghiara! De altfel foarte multe articole despre istoria si originile romanilor sunt prezentate din surse maghiare, sau de persoane din romania cu anumite interese, uneori trunchiate, alteori subiective, inclinand spre scoaterea din istoria Transilvaniei a romanilor! Cei care au interes se ocupa de promovarea pe internet, mai ales acolo unde stie ca ajunge sub ochii tuturor la cea mai simpla cautare pe net! Anumite site-uri despre istoria romanilor nu sunt citite pentru ca nu sunt cunoscute, asa cum nu am stiut nici eu de acest site si de altele, pe care le urmaresc de la o vreme! Eu am umila parere ca toti politicienii lucreaza de mult impotriva romanilor! Mi-a trecut prin cap daca nu cumva s-a facut vreo intelegere in dec. ’89 cu alte tari, de mai toti politicienii sunt impotriva romanilor din Ardeal? Am o usoara retinere, cei care locuiesc in alte zone nu cunosc problema, nu stiu, nu se izbesc de ea si nu o inteleg. Din acest motiv problemele romanilor din zonele “fierbinti” ar trebui mediatizate mai bine in televiziune si in presa de la nivel national! In plus, imi mentin parerea ca romanii trebuie sa ia atitudine pana nu va fi prea tarziu! Pasnic, dar hotarat! Daca aceste probleme nu sunt bine cunoscute de romani, romanii nu au cum sa ia atitudine!

  • eXpress

   |Author

   Wikipedia e invadata de brigazile rosii antiromanesti. Ce poti sa faci? Aici era treaba “organismelor abilitate ale statului”, ca sa corecteze zilnic istoria falsificata a Romaniei la nivel mondial!

 2. roman din Tg. Mures

  Ungurii si autoritatile trebuie sa inteleaga clar ca actiunea romanilor nu este una extremista si sovina impotriva maghiarilor ci este una de aparare!!! Din pacate, maghiarii sunt cei care ataca si noi doar ne aparam! In ultimii 20 de ani asistam la un tazboi rece intre romani si maghiari la care se pare ca romanii pierd! Musamalizarea si ascunderea acestor fapte pentru a nu cunoaste romanii ce li se pregateste sau pentru a nu genera conflicte etnice (un nou martie Tg. Mures nu este de dorit), dar din pacate nu face decat sa mocneasca, sa creasca “focul interior” si cand va erupe, atunci sa veme… Mai bine sa stim si sa actionam ferm, din cand in cand, decat sa lasam sa creasca aceste sentimente! dar politicienii nu gandesc asa, ei cred ca ignorarea acestor fapte va face sa se stinga conflictul! Nu este asa! Psihologia umana este astfel construita incat probleme nespuse si neclaraficitae nu se uita cu timpul, ci se adancesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.