Ionuţ Ţene: Nu mai pupă extremiştii unguri un nou 15 martie 1990 - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ionuţ Ţene: Nu mai pupă extremiştii unguri un nou 15 martie 1990

În ultima vreme, radicalii maghiari şi nostalgicii revizuirii Trianonului se ocupă cu tot felul de diversiuni: profanarea propriilor morminte ale strămoşilor catolici şi reformaţi din Cimitirul Central clujean, agresarea rectorului ungur de la Alba-Iulia, un scandal cu tineri băuţi.  Mai mult azi, mă trezesc cu televiziunile pe capul meu să dau un sincron că aş fi îndemnat, împreună cu alte asociaţii patriotice româneşti şi ziare naţionaliste, o mare adunare, un fel de “mineriadă”, la Sfântu Gheorghe, pe 26 Iunie, de Ziua Drapelului. Astfel, aflu şi eu că radicalii maghiari au postat pe youtube, un film în care şi eu, alături de alte organizaţii naţionaliste, aş fi instigat la o mare adunare patriotică de tip naţionalist-comunist la Sfântu-Gheorghe, numai bun prilej pentru conflicte inter-etnice, ca apoi radicalii maghiari să se dea victime nevinovate în faţa opiniei publice europene şi internaţionale, cât de oprimaţi sunt ungurii din Ardeal. Asociaţiile româneşti menţionate în “Mobilizarea nationala la Sfantu Gheorghe”, un mesaj video postat pe internet, care cheamă românii la un protest masiv în oraşul Sfântu Gheorghe pe 26 iunie a.c. de Ziua Drapelului, dezmint toate în presă faptul că au organizat acest eveniment sau că vor participa la el. Printre asociaţiile menţionate în clipul mobilizator se află Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, Federaţia Româna a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti, Asociaţia Culturală Sarmisegetuza (care administrează publicaţia NapocaNews.ro), Dacii Liberi, Eternul Maramureş, Vatra Românească, Noua Dreaptă, Axa Neamului sau Noi Românii. Apropo, extremiştii unguri au şi multă imaginaţie. Din videoclipul diversionist am aflat ce siglă are fundaţia mea, Sarmisegetuza.

Sigur aranja Csibi Barna un ungur cu un ochi vânăt la Sfântu Gheorghe ca să apară pe agenţiile de presă străine că a fost bătut de români ca Mihailă Cofariu în martie 1990?  Evenimentele sângeroase de la 15 martie 1990 au putut fi organizate de către serviciile secrete maghiare şi de către asociaţiile revizioniste maghiare, pentru că Ion Ilici Iliescu, omul Moscovei, a desfiinţat Securitatea, ca şi serviciu de informaţii, în decembrie 1989. Extremiştii unguri au avut atunci câmp liber de manevră. În prezent situaţia e alta. E adevărat că acum funcţionează SRI, dar personal nu am nicio încredere în marea parte a conducerii acestei instituţii ce protejează afacerile politicienilor şi se subordonează unor obiective paralele cu interesul naţional. Noroc cu grupările patriotice româneşti Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, Federaţia Româna a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti, Asociaţia Culturală Sarmisegetuza, Dacii Liberi, Eternul Maramureş, Vatra Românească, Noua Dreaptă, Axa, Noii Românii şi cu patrioţii jurnalişti Victor Roncea, George Bara sau Dan Tanasa, care au devenit împreună un front românesc redutabil care răspunde ferm, cu sufletul şi raţiunea, nu cu emoţia, la provocările radicalilor maghiari. Această adevărată acţiune românească corelată cu o reţea dinamică de site-uri, forumuri şi bloguri, reuşeşte să comunice, să se coordoneze pentru ca românii să nu mai cadă în capcana revizioniştilor şi iredentiştilor unguri, ca pe 15 martie 1990, ca apoi ungurii să se victimizeze futil în faţa lumii, cât de persecutaţi sunt în România.

Diversiunea cu filmuleţul provocator a fost developată de patrioţii români. E numai una din seria de provocări deconspirate de români. Vor mai veni şi alte provocări la care patrioţii români trebuie să reacţioneze cu fermitate, inteligenţă şi multă raţiune, pentru ca extremiştii maghiari să nu mai pupe veci un nou 15 martie 1990. S-a constituit o societate civilă românească vitală pentru siguranţa naţională. Aceste asociaţii patriotice româneşti şi jurnaliştii naţionalişti nu deţin nici 0,001% din bugetul SRI, dar fac de o mie de ori mai mult decât conducerea SRI, dedulcită la compromisuri politicianiste, pe bani mulţi, din impozitele amărâţilor de români, înăbuşiţi financiar de criză.

Ionuţ Ţene / NapocaNews

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.