Antideontologul catre seful MAE: Cristiane, trage-i un spit portocalei! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Antideontologul catre seful MAE: Cristiane, trage-i un spit portocalei!

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă seara, că România trebuie să aibă o discuţie clarificatoare cu Olanda în ceea ce priveşte Schengen şi că speră ca ea să aibă loc luna aceasta. “Trebuie să avem o discuţie clarificatoare, foarte rapid, cu Olanda, pentru că acest joc al traducerii raportului de ţară – de data aceasta un raport de implementare, deci nu este un raport de politici publice, ci un raport tehnic, prudent – şi ei au ajuns cu experţi ai Comisiei la un nivel de preocupare apropo de jocurile politice care îi depăşesc. Va trebui să avem o clarificare pe ce poziţie ne situăm, dar poziţie fundamentală”, a spus Diaconescu, la B1Tv. El a arătat că încearcă să aibă împreună cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, o discuţie cu toţi “vectorii” politici din Olanda cu privire la aderarea României la spaţiul de liberă circulaţie înainte de Consiliul European din 1 – 2 martie.
“Aş vrea ca această discuţie să o avem înainte de Consiliul European din martie pentru că la acest Consiliu vreau să meargă preşedintele (Traian Băsescu – n.r.) cu o chestiune clară”, a spus Diaconescu, care a precizat că a iniţiat demersurile pentru a avea discuţiile cu oficialii olandezi.
Ministrul de Externe a afirmat că Olanda nu are motive să blocheze aderarea României la Schengen. “Simplul fapt că au un partid de extremă dreapta la guvernare nu e suficient. Suntem stat cu drepturi egale. Suntem stat demn în UE. Nu pot să accept o variantă din aceasta un pic de politică internă. Politica internă să şi-o rezolve domniile lor la dânşii acasă. În ceea ce priveşte relaţiile internaţionale nu există niciun argument tehnic, practic de a ne bloca în procesul Schengen. Este o chestiune pe care trebuie să o lămurim acum şi nu amânări de acest gen – mai vedem la vară”, a susţinut ministrul. Pe de altă parte, Diaconescu a arătat că Finlanda va confirma la sfârşitul acestei luni poziţia faţă de aderarea României la spaţiul Schengen.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.