O veste buna pentru iubitorii de dreptate: Monstrul de la Catedrala Sf Iosif ar putea fi demolat - Ziaristi OnlineZiaristi Online

O veste buna pentru iubitorii de dreptate: Monstrul de la Catedrala Sf Iosif ar putea fi demolat

Comunicat de Presă

Curtea de Apel Iaşi confirmă: “Cathedral Plaza” este o clădire ilegală

A 15-a sentinţă defavorabilă prevesteşte iminenţa desfiinţării proiectului ilegal

Curtea de Apel Iaşi, prin decizia nr. 405 din 02.03.2012, confirmă ilegalitatea construcţiei auto-intitulate Cathedral Plaza, stabilind că rediscutarea valabilităţii autorizaţiei de construire nu mai poate avea loc, litigiul fiind fără obiect, iar desfiinţarea autorizaţiei irevocabilă. Decizia C.A. Iaşi confirmă în fapt decizia nr. 1989/2010 a Curţii de Apel Suceava prin care a fost modificată decizia nr. 1025/2009 a Curţii de Apel Ploiești. Întrucât decizia C.A. Ploieşti a fost modificată şi autorizaţia de construire a fost anulată irevocabil, niciun alt litigiu cu privire la această soluţie nu mai poate fi judecat, o astfel de cerere nemaiavând obiect.

Decizia Curţii de Apel Iaşi confirmă totodată şi soluţia Curţii de Apel Alba Iulia din 19.01.2011, care stabilea şi ea că rediscutarea valabilităţii autorizaţiei de construire nu mai poate avea loc, litigiul fiind fără obiect. Atunci, reprezentanţii Millenium Building Development SRL (MBD) au declarat în mod fals că decizia C.A. era în favoarea lor. În realitate, în istoria litigiului pentru anularea autorizaţiei Cathedral Plaza, Justiţia din România s-a pronunţat de 15 ori în favoarea ARCB, pe când MBD a obţinut o singură soluţie favorabilă, cea a C.A. Ploieşti, şi aceea modificată ulterior.

„O construcţie ilegală nu poate fi menţinută, întrucât contravine chiar noţiunii de drept. Abuzurile promotorului imobiliar al Cathedral Plaza şi ale puterii de stat care i-a permis construirea ilegală trebuie să înceteze. Aşteptăm cu încredere o decizie a justiţiei şi pentru demontarea colosului, într-un stat în care puterea corupţiei şi corupţia puterii se clatină din ce în ce mai tare”, a declarat ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

ARCB şi Primăria Municipiului Bucureşti sunt angajate în prezent în diferite procese care vizează desfiinţarea construcţiei ilegale. Dezavuăm pe această cale încercările promotorilor Cathedral Plaza de a influenţa prin conferinţe de presă şi declaraţii fără acoperire soluţiile pe care urmează a le pronunţa în curând instanţele judecătoreşti, în special Tribunalul Bucureşti şi Judecătoria Sector 1, atât în dosarele penale cât şi în cele civile.

Biroul de presă / Comunicat Nr. 144 / 04.03.2012

Pr. Francisc Doboş

Tel. 0755 065 069

birouldepresa@arcb.ro

Foto: Atunci si Acum

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.