Impuscati-l pe profesorul "fascist"! George Damian: Ofensiva impotriva profesorului Baltasiu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Impuscati-l pe profesorul “fascist”! George Damian: Ofensiva impotriva profesorului Baltasiu

Ofensiva impotriva profesorului Baltasiu

Cristian Ghinea îl numeşte pe profesorul Radu Baltasiu „Metodologul fascismului ştiinţific de la Academie”. De ce? Păi profesorul Radu Baltasiu i-a demontat lui Cristian Ghinea câteva studii (vezi detalii aici şi aici).

După ceva căutări Cristian Ghinea a găsit un studiu din 2011 al profesorului Baltasiu şi s-a apucat să îl facă harcea-parcea. În dezbaterea privind metodologia în sociologie parcă înclin să am mai multă încredere în profesorul Radu Baltasiu, până la urmă Cristian Ghinea este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice. Iar eu nu cred că ştiinţele politice şi jurnalismul sunt ştiinţe, dar asta este o altă discuţie.

Ca să nu-şi dezmintă natura de politruc, Cristian Ghinea bagă în discuţie acuzaţia de fascism la adresa lui Radu Baltasiu şi a lui Victor Roncea, acuzaţie care ar merita cel puţin o înfăţişare la tribunal. Dezbaterea despre metodologia cercetării sociologice este una, să acuzi oamenii că sunt fascişti este alta.

Şi cum este nevoie de haită, în poveste se amestecă şi Mircea Toma cu o scrisoare deschisă către Preşedintele Academiei Române. Mircea Toma o dă pervers: compară studiul profesorului Radu Baltasiu despre românii din Harghita şi Covasna cu studiul Academiei de Ştiinţe a Serbiei din anul 1986, care chipurile s-ar afla la originea războaielor din fosta Iugoslavie. V-aţi prins, nu? Studiul lui Radu Baltasiu incită la ură etnică şi s-ar putea ca România să aibă soarta Iugoslaviei, cam asta e şpârla lui Mircea Toma. Eu aş cam paria că Mircea Toma nu a citit studiul Academiei de Ştiinţe a Serbiei din anul 1986, care studiu spune orice – mai puţin incită la ură etnică. În sfârşit, pentru cei interesaţi: aici puteţi citi o traducere în limba engleză a studiului din 1986 al Academiei de Ştiinţe a Serbiei şi aici o pledoarie în favoarea lui cu unele explicaţii de context.

Să recapitulăm: profesorul Radu Baltasiu este un ideolog fascist care incită la ură etnică, aşa zice societatea civilă. Ar cam trebui dat afară din institutul de la Academia Română şi Facultatea de Sociologie, nu-i aşa? Eventual în locul lui să fie pus Cristian Ghinea, că Mircea Toma a ieşit din păcate la pensie.

George Damian
De ce e atacat profesorul Baltasiu:

Video: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.