Cum a fost la lansarea lui Larry Watts de la Brasov. VIDEO: Cei dintai vor fi cei din urma la St. O. Iosif impreuna cu Rao si Libris - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Cum a fost la lansarea lui Larry Watts de la Brasov. VIDEO: Cei dintai vor fi cei din urma la St. O. Iosif impreuna cu Rao si Libris

Larry Watts la Brasov Mai 2013 Foto Monica Ghiurco via Ziaristi OnlineÎn 2011, un specialist internațional în istorie și studii geopolitice aducea o perspectivă remarcabilă și documentată  asupra relațiilor dintre statele fostului bloc comunist, scoțând la iveală surse ale serviciilor secrete și ale ministerelor care sugerau percepții surprinzătoare asupra României în schemele diplomatice internaționale.

Volumul Ferește-mă, Doamne, de prieteni aducea în atenție motivațiile României de a sfida Moscova și scopurile opoziției politice față de Kremlin dar mai ales reacțiile URSS și ale sateliților săi în raport cu atitudinea dezaprobatoare asumată de țara noastră.

În prelungirea acestui demers, valorificând și mai multe surse descoperite după 1989, în arhivele fostelor țări socialiste, Larry Watts propune un nou volum intitulat CEI DINTÂI VOR FI CEI DIN URMĂ, în care continuă analiza relațiilor dintre România și statele membre ale Pactului de la Varșovia, in perioada 1978-1989 dezvăluind portrretul surprinzător făcut de blocul sovietic țării noastre, drept un susținător necondiționat al URSS, în ciuda opoziției explicite, în câteva momente cheie, asumată politic și discursiv de Nicolae Ceaușescu. Este vorba de un portret neîntâmplător, amorsat și pe dezinformare strategică, un portret  care a pregătit terenul și a influențat evenimentele din 1989.

Pe 23.05.2013, la ora 13, brasovenii au participat la LIBRĂRIA ȘT.O.IOSIF BRAȘOV la lansarea volumului CEI DINTÂI VOR FI CEI DIN URMĂ: ROMÂNIA ȘI SFÂRȘITUL RĂZBOIULUI RECE (Editura Rao, 2013), alături de Larry Watts si Alex Mihai Stonescu, printre alti invitati de seama.

Sursa si Video: Libris via Ziaristi Online

Foto: Monica Ghiurco

Ovidiu Enculescu, director RAO:

Alex Mihai Stoenescu, istoric


Larry Lee Watts, autorul:


Pe larg, via Andrei Mazare:

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.