Secretarul de stat de la Romanii de Pretutindeni cercetat de ANI pentru incompatibilitate. Stejărel Olaru acuzat de abuz si coruptie - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Secretarul de stat de la Romanii de Pretutindeni cercetat de ANI pentru incompatibilitate. Stejărel Olaru acuzat de abuz si coruptie

Stejarel Olaru in UcrainaStejărel Olaru, cercetat de ANI pentru incompatibilitate

După ce Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune SRR, după ce Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România a sesizat instituţia de control în legătură cu un posibil conflict de interese în care s-au aflat membrii Consiliului de Administraţie Maria Ţoghină şi Ileana Savu, un alt membru din conducerea Radioului Public este suspectat de incompatibilitate.

Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, afiliat FRJ MediaSind, a sesizat astăzi, 8 noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate pentru a cerceta dacă Stejărel Nicolae Olaru, membru în CA al SRR şi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, se află în stare de incompatibilitate.

Astfel, potrivit art. 99 alin. 1 lit. k) și m) din Legea 161/2003, membrilor Consiliului de Administraţie şi ai Comitetelor Directoare ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, li se aplică ”dispoziţiile art. 72 şi regimul incompatibilităţilor prevăzut în prezentul titlu pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale”.

În consecinţă, conform art. 84 din Legea 161/2003:

”(1) Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu: a) orice altă funcţie publică de autoritate, cu excepţia celei de deputat sau de senator ori a altor situaţii prevăzute de Constituţie;

(2) Funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1) lit. b) – i).

4) Membrii Guvernului, secretarii de stat, subsecretarii de stat şi persoanele care îndeplinesc funcţii asimilate acestora pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar-artistice.

Totodată, în data de 28.10.2013, acelaşi sindicat a sesizat ANI pentru a cerceta prezumtiva incompatibilitate a membrilor Comitetului Director al SRR, Maria Pintilie, Petru Ursache şi Savu Cristian Traian, persoane care ar deţine şi funcţii de administratori în diverse societăţi comerciale.

Este revoltător faptul că în ciuda protestelor naţionale şi internaţionale ale societăţii civile (organizaţii profesionale şi sindicale, personalităţi de marcă ai culturii române etc.) actuala Putere politică tolerează numeroase abuzuri şi acte de corupţie în Radioul Public.

Sursa: Cotidianul

Foto: http://euromedia-ucraina.blogspot.ro/

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.