ANIVERSARE. Grid Modorcea la 70! Uniunea Cineaştilor din România vă invită la sărbătoare prin vizionarea filmului "Brâncuşi – cioplitorul de suflete" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

ANIVERSARE. Grid Modorcea la 70! Uniunea Cineaştilor din România vă invită la sărbătoare prin vizionarea filmului “Brâncuşi – cioplitorul de suflete”

GRID MODORCEA la 70 de ani Afis UCININVITAŢIE

Grid Modorcea – 70

 

Uniunea Cineaştilor din România are plăcerea să vă invite la ceremonia sărbătoririi scriitorului şi cineastului Grid Modorcea, cu prilejul împlinirii, pe 9 ianuarie, a frumoasei vârste de 70 de ani.

Cu această ocazie, Grid Modorcea îşi va prezenta filmul Brâncuşi – cioplitorul de suflete şi ultimele sale cărţi:

Utopia

Dicţionarul critic al filmului românesc după 1989

Filmul american, ediţiile română şi engleză

Compendiu de cultură evreiască

Vitrină şi culise

Fine Arts in America, ediţia engleză

Pluta, ediţiile română şi engleză

Jaful secolului

Sergiu Nicolaescu şi enigmele sale

Lecţiile filmului

 

E prevăzut ca, în ziua ceremoniei, să apară şi a 86-a sa carte, romanul Dincolo de păpuriş, aflat sub tipar. E un roman ilustrat cu desenele autorului, care îşi dezvăluie astfel o faţă insolită, necunoscută de prieteni şi marele public.

 

Evenimentul va avea loc la sediul UCIN,

 intrarea cinematografului Studio, Bucureşti, Bd. Magheru – 29, întâi la Sala Mică de proiecţie, apoi în Sala de Consiliu, joi, 9 ianuarie 2014, orele 11. 

Redactia  Ziaristi Online ii ureaza La Multi Ani!

Dl Grid Mitica Puiu Modorcea - Scriitor, cineast, jurnalist

Scriitorul Grid Modorcea (Mitica-Puiu Modorcea) s-a nascut pe 9 ianuarie 1944 la Galati. Dupa terminarea Liceului „V. Alecsandri” din Galati (1963), Modorcea face studii universitare de matematica la Galati si la Bucuresti. In 1974 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti, sectia teatrologie-filmologie. Ulterior a lucrat, succesiv, la Casa de Filme 3, Centrala Romania Film si Studioul „Al. Sahia”, iar dupa 1990 la Televiziunea Romana (Redactia “Viata Spirituala”). Doctor în arte cu teza „Actualitatea ca mijloc de comunicare” la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București.  Membru al Uniunii Cineaștilor din 1977, membru al Uniunii Scriitorilor din 1990 si prodigios cineast, scenarist, dramaturg, prozator, critic, jurnalist si publicist.

Cititi si:

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.