Pompierul-piroman şi antisemit Alexandru Florian contestă condamnarea comunismului drept "ilegitim şi criminal". Nichifor Crainic şi Mircea Vulcănescu au fost mai mult decât reabilitaţi - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Pompierul-piroman şi antisemit Alexandru Florian contestă condamnarea comunismului drept “ilegitim şi criminal”. Nichifor Crainic şi Mircea Vulcănescu au fost mai mult decât reabilitaţi

Nichifor-Crainic-si Mircea Vulcanescu - Marturisitorii Ro

Alexandru Florian, tismaneanul lui Victor Ponta

Alexandru Florian, tismaneanul lui Victor Ponta

Dacă trebuie să-i mulţumim cuiva pentru renaşterea naţionalismului autentic în România – reprezentat de memoria iluştrilor Mircea Eliade, Radu Gyr, Petre Ţuţea şi întreaga pleiadă intelectuală interbelică apropiată Mişcării Legionare -, atunci acela este, fără îndoială, Alexandru Florian de la Institutul “Elie Wiesel”. Dacă însă trebuie blamat cineva – mai ales de comunitatea evreiască – pentru antisemitismul său instituţional, acesta este, fără îndoială, acelaşi paradoxal personaj Alexandru Florian, botezat inspirat de un istoric drept “pompierul-piroman”.

Joi, 30 iulie, Alexandru Florian – oare de ce îi este ruşine să-şi poarte numele evreiesc? – a sărit din baie direct într-o conferinţă de presă, în care – aşa cum se previziona într-o analiză făcută cu trei zile înainte – şi-a prezentat “ţintele” principale, ca urmare a promulgării Legii 217/2015 de catre Klaus Iohannis: geniile teologiei şi filosofiei româneşti Nichifor Crainic şi Mircea Vulcănescu, respectiv placa fondatorului “Gândirea” şi bustul marelui filosof. Se vede treaba că jurnalistul maramureşean care afirma “S-a obrăznicit evreul!” parcă ştia ce va urma.

“Tribunalele poporului”, “ilegitime” sau “perfect legale”?

Conform Agerpres, el a afirmat că există în spațiul public românesc simboluri care fac referire la persoane care au fost condamnate pentru crime de război și cărora li se promovează o imagine pozitivă:

“Nichifor Crainic are placă pusă de Academia Română cu aprobarea Primăriei pe strada Vasile Conta, Nichifor Crainic care a făcut parte din guvernarea Antonescu; mai este un bust al lui Mircea Vulcănescu în sectorul 2, fost subsecretar de stat la Ministerul de Finanțe și condamnat pentru crime de război în baza Legii 312/1945 cu modificările ulterioare. Menționez că legile în baza cărora au fost condamnați în procesele după Al Doilea Război Mondial sunt și azi în vigoare, iar deciziile definitive sunt și astăzi valabile. Toți cei care le pun în discuție minimalizează o legislație care a fost recunoscută de către trupele Aliate — SUA, URSS, Marea Britanie — împotriva Germaniei naziste, deci verdictele date în 1945 și după sunt perfect legale și astăzi și trebuie să ținem seama de ele”, a adăugat acesta.

Acum, pentru cei care mai ştiu istorie sau ai căror bunici şi părinţi au fost direct afectaţi de represiunea sovietică din România, este cunoscut faptul că aceasta a fost înfăptuită prin torţionari, agenţi şi comisari NKVD, de cele mai multe ori de origine evreiască sau alogenă (ţigani, unguri, găgăuzi, lipoveni, ucraineni, ruşi, etc). De exemplu, în procesul “ziariştilor fascişti”, Nichifor Crainic, Pamfil Seicaru şi Radu Gyr au fost condamnaţi la moarte şi închisoare de soţia agentului NKVD Silviu Brucan (Saul Bruckner), proţăpită drept “acuzator public” în “Tribunalele Poporului”, pe numele ei suav Alexandra Sidorovici.

 Antisemitism: evreul lui Ponta îl atacă pe evreul lui Băsescu

A veni azi şi a spune că sentinţele staliniste din aceste procese sunt “în vigoare” şi “perfect valabile” vine mănuşă tuturor celor care susţin, uneori fără dovezi palpabile, că comunismul a fost adus în România de bolşevicii evrei. Iată dovada: urmaşul unui comisar ideologic comunist evreu (Radu Florian) susţine că sentinţele “acuzatorilor publici” stalinişti (Sidorovici-Brucan) sunt “perfect legale” şi “corecte”. Atunci cum rămâne cu declararea regimului comunist drept “ilegitim şi criminal” de către Preşedintele României, Traian Băsescu, prin mânuţa scribului său, tot evreu, Vladimir Tismăneanu? Se va ajunge, oare, la un război evreo-evreu pe trecutul României?

Într-adevăr, studiind fişele Siguranţei şi Poliţiei Române privind agenţii bolşevici-terorişti din Regatul României nu poate să nu-ţi sară în ochi faptul că aceştia sunt, majoritar, etnici evrei. Iată de ce comunitatea evreiască din România trebuie să-i “mulţumească” lui Alexandru Florian pentru readucerea aminte asupra acestei perioade funebre, prilej de stârnire a unui antisemitism de care se face, însă, vinovat, chiar Institutul “Elie Wiesel”. În plus, dacă ar exista – cum ar fi trebuit, măcar la 25 de ani de când am strigat “Jos comunismul!” – şi o lege de condamnare a celor care proslăvesc crimele comunismului, oficialul statului român Alexandru Florian ar fi primul arestat, pentru reabilitarea stalinismului. (V.R./Z.O.)

Portalul Cuvântul-Ortodox îi aduce aminte pompierului-piroman cum stă treaba cu sentinţele date de cosângenii săi, “perfect valabile”, cică, şi azi:

“In urma cu cateva zile Alexandru Florian, seful Institutului Elie Wiesel, la prima reactie dupa promulgarea legii “antilegionare”, a invocat numele lui Nichifor Crainic si Mircea Vulcanescu pentru a da exemple de “promovare” a unor persoane criminali de razboi.

Desigur ca, in primul rand, socheaza faptul ca Florian stabileste drept prioritate asemenea personalitati. Daca seful INEW ar fi fost preocupat realmente de lamurirea chestiunii Holocaustului evreilor si tiganilor din Transnistria, ar fi stabilit ca prioritati descoperirea adevaratilor vinovati de crime impotriva umanitatii. Iata, insa, ca altele sunt prioritatile – ceea ce denota o abordare ideologica a problemei si o culpabilizare colectiva a elitelor romanesti interbelice care s-ar face vinovate, in corpore, de toate relele, asumptie totalmente falsa si tradand ea insasi un discurs al urii si al violentei ideologice.

In al doilea rand, pentru a-si dovedi inca odata incompetenta, seful INEW l-a invocat pe Nichifor Crainic desi acesta a fost REABILITAT prin decizie a Curtii Supreme inca din 1995. De asemenea, a fost reconfirmat si drept membru al Academiei Romane – aşa cum a arătat şi academicianul Eugen Mihăescu. Crainic fusese condamnat in celebrul “proces al scriitorilor si ziaristilor fascisti”:

„Procesul scriitorilor și ziariștilor fasciști” care s-a judecat în anul 1945 de către Tribunalul Poporului, a fost redeschis la propunerea Procuraturii Generale, după mai bine de 50 de ani. În cadrul procesului au fost implicați 14 scriitori și ziariști. Curtea Supremă după mai multe dezbateri procedurale, a admis recursul în anulare și în data de 8 mai 1995 a luat decizia cu hotărâre de achitare și restituire a tuturor averilor celor implicați și condamnați de către comuniști. Din păcate în acel moment nu a mai fost decât un singur supraviețuitor, scriitorul Pan V. Vizirescu. (wikipedia)

Mai mult decat atat, superiorul lui Mircea Vulcanescu, ministrul Gheron Netta, a fost, la randul sau, REABILITAT tot de Curtea Suprema, in anul 2000. Netta a fost condamnat in acelasi lot cu Vulcanescu, pe baza aceleasi legi, si a murit la Aiud in 1955:

Pe data de 17 ianuarie 2000, completul 9 al Curții Supreme de Justiție l-a reabilitat pe Gheron Netta. Ca urmare a acestei reabilitări, fiicele sale Netta Ana-Silvia și Constantin Ileana-Rodica au primit drept moștenire de la tatăl lor, Gheron Netta, două imobile în București cu un total de 76 de apartamente.(wikipedia)

Cum este posibil sa judecam, astazi, ca, in timp ce un ministru al guvernului Antonescu, ce are atributii decizionale si raspundere superioara subordonatilor sai, este reabilitat JURIDIC, e normal ca subsecretarul sau de stat sa ramana, totusi, condamnat? Ambii fiind condamnati pentru acelasi lucru, anume declararea de razboi URSS-ului, conform sentintei?

Iata, asadar, doua exemple care arata atat caracterul aberant, cat si ABUZUL enorm si revoltator care se face prin considerarea necritica a sentintelor date in anii ’40-’50 de o justitie ticaloasa si ilegitima drept baza pentru “epurarea” istoriei si memoriei publice de personalitati indezirabile.”

Sursa: Ziaristi Online

UPDATE: Cu un PS de la un cititor evreu: “Si in vremea aceasta, Transilvania e plina de statui ale lui Wass Albert, ucigasul de evrei dar si de romani!” NO COMMENT!

Vedeţi şi: Directorul Institutului “Elie Wiesel”, Alexandru Florian, minte din nou! Dovada din Arhiva CNSAS în cazul “ziaristilor fascişti” reabilitaţi de Justiţia Română

DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE! Academicianul Eugen Mihaescu despre Legea “Elie Wiesel”: Azi, luptătorii anticomuniști sunt prima țintă a tovarășului Florian. Cine urmează mâine? Mihai Eminescu?

Placă în memoria lui Nichifor Crainic la 75 de ani de la intrarea gânditorului ortodox în Academia Română. FOTO/INFO

Print Friendly, PDF & Email

5 comments

  1. Pingback: Alexandru Florian şi Andrei Pleşu, habarnişti ai Istoriei României şi Constituţiei Statelor Unite ale Americii, terfelite de “legea antilegionară” | Victor Roncea Blog

  2. Pingback: Alexandru Florian şi Andrei Pleşu, habarnişti ai Istoriei României şi Constituţiei Statelor Unite ale Americii, terfelite de “legea antilegionară” | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

  3. Pingback: FABRICA DE LEGIONARI. Analiza continuă: Florian vs Ţuţea sau Rusia contra România. INFO: Şi Petre Ţuţea a fost reabilitat de Justiţia Română! - Ziaristi Online | Ziaristi Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.