S-a obraznicit evreul - Un punct de vedere maramuresean despre atacul la Parintele Justin Parvu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

S-a obraznicit evreul – Un punct de vedere maramuresean despre atacul la Parintele Justin Parvu

Alexandru Florian Institutul Bolsevic Elie WieselUN PUNCT DE VEDERE –  S-a obraznicit evreul

de Grigore Ciascai

In urma cu trei saptamani am publicat in paginile editiei tiparite un amplu interviu cu regretatul parinte Justin Parvu, cel care a parasit lumea in aceasta vara, dupa ce a zabovit prin ea aproape un secol (94 de ani). Cu o saptamana inainte, fara sa stim in momentul luarii deciziei de publicare a interviului, Consiliul Local Baia Sprie i-a acordat parintelui arhimandrit Justin Parvu titlul de cetatean de onoare post-mortem al orasului.

O initiativa laudabila pentru cinstirea memoriei celui care a fost condamnat politic de regimul comunist roman la 12 ani de temnita grea, o parte din pedeapsa executand-o in lagarul de munca fortata din Baia Sprie. In urma discutiilor purtate de parintele Parvu cu sefii episcopiei maramuresene, s-a convenit ridicarea unei troite in amintirea celor care au murit in acest lagar, exact pe locul unde a fost amplasat gulagul comunist de sorginte stalinista. Se pare ca initiativa decernarii titului de cetatean de onoare a avut-o Arhiepiscopul Justinian Chira, iar primarul Dorin Pasca a imbratisat-o cu drag.

Nu stiau cei doi ca exista cineva care vegheaza asupra bunei desfasurari a lucrurilor pe pamant, ca sigur ar mai fi cugetat inainte sa ia decizia. Acest cineva se numeste Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel”si are in frunte pe neaosul roman Alexandru Florian. Acesta a percutat imediat ce a aflat despre „abominabila crima” comisa in Baia Sprie, a strambat din nas, iar prin gurita-i fermecata si a exprimat „profunda indignare in legatura cu hotararea din 22 august a CL privind acordarea titlului de cetatean de onoare post-mortem parintelui Justin Parvu”.

Oare cu ce l-o fi suparat mult iubitul parinte pe domnul Florian, care conduce institutul ce poarta numele sigheteanului Elie Wiesel, cel care de vreo 70 de ani spurca si jigneste ca un birjar poporul roman, desi administratia maghiara de ocupatie l-a dus pe el si familia lui in lagarul de exterminare?

Ne-o spune tot domnul Florian, intr-un comunicat, din care citam: „Justin Parvu, fost membru al Miscarii Legionare, si-a mentinut pe parcursul intregii vieti convingerile xenofobe, antisemite, negationiste si pro-legionare. La aniversarea a 92 de ani, i s-a cantat imnul «Sfanta tinerete legionara» (februarie 2011). Preocuparea sa pentru ideea puritatii etnice este confirmata intr-un interviu din 2012, in care isi exprima ingrijorarea fata de natalitatea scazuta a romanilor si precizeaza ca «ne-au ocupat tiganii si strainii». Parintele a facut elogierea membrilor acestei organizatii fasciste si prezentarea lor drept martiri care s-au ridicat fatis impotriva comunismului, infuriind masoneria, vrajmasii crestinismului si trezind toata Europa din somnolenta in care se afla”.

E limpede ca exista prin semintia lui Israel ipocriti, tampiti, obraznici si nesimtiti, pentru ca iata ce doreste de fapt domnul Florian: “Consideram ca imaginea parintelui Justin Parvu nu poate fi un simbol demn de promovat si in consecinta solicitam retragerea titlului de cetatean de onoare post-mortem”.

Nu mai avem mult pana ce specimenele astea vor cere excluderea lui Eminescu din istoria literaturii romane (incercari au mai avut), sau scoaterea (intr-o perioada au reusit) lui Mircea Eliade, Constantin Noica, Aron Cotrus, Nae Ionescu, Ion Caraion, Bartolemeu Anania, Nichifor Crainic, Radu Gyr, Petre Tutea, Eugen Ionescu, Vintila Horia, Mircea Vulcanescu si multi multi altii din biblioteci si manuale. Ca vorba aia, toti au fost legionari sau au cochetat cu Miscarea Legionara.

Incep sa ma conving ca de la Moise incoace, vorba lui Augustin Buzura, lumea seamana tot mai mult cu o afacere evreiasca. A-l acuza pe parintele Justin Parvu de atrocitatile facute de unii legionari descreierati, este ca si cum i-ai invinovatii pe cei 4,6 milioane de comunisti romani de tot ce s-a intamplat in cei 45 de ani de regim bolsevic.

Domnul Florian ar fi bine sa stea in banca lui si sa nu se amestece in lucruri care nu il privesc in niciun fel. Sa condamni un om de 93 de ani pentru ideile expuse in cadrul unui interviu, e o adevarata dobitocie, indiferent din partea cui ar veni acuzatiile.

Sursa: eMaramures via Ziaristi Online

Cititi si: Minuni ale Parintelui Justin impartasite lumii la decernarea Cetateniei de Onoare post mortem de la Baia Sprie

Parintele Justin Parvu - Cetatean de Onoare Baia Sprie 14 Septembrie 2013 Foto Herman Vlad via Roncea Ro

Si a zis parintele Justin: am sa vin eu sa vad. A luat parintele Justin lingura aceea mare si a dat de trei ori in acel cazan cu ciorba si s-a facut din nou ciorba pana in varful lui. Eu am vazut acel lucru. – Parintele Hariton Negrea

FOTO/VIDEO: Parintele Justin Parvu a primit titlul de Cetatean de Onoare la Baia Sprie de Inaltarea Sfintei Cruci si ziua martirilor anticomunisti

Parintele Justin Parvu - Cetatean de Onoare Baia Sprie 14 Septembrie 2013

Parintele Justin Parvu a primit sambata, 14 septembrie, titlul de Cetatean de Onoare al orasului Baia Sprie, in cadrul evenimentului “Triunghiul mortii”, care a adunat istorici, oameni de cultura, reprezentanti ai BOR, precum si obstea celor doua manastiri pe care fostul mare duhovnic le-a ridicat in satul Petru Voda.

Parintele Justin Parvu, Cetatean de Onoare la Baia Sprie, in ciuda defaimatorilor lui de la Institutul “Elie Wiesel”. DOCUMENTE

Simpozion Baia Sprie pentru Parintele Justin Cetatenie de Onoare - Roncea Ro
Primaria Baia Sprie va decerna azi, intr-o ceremonie speciala, Cetatenia de Onoare post-mortem Arhimandritului Justin Parvu, blandul Duhovnic al Neamului plecat la Domnul sa-si insoteasca fratii sai, martirii inchisorilor comuniste, in urma cu trei luni.

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.