Dan Puric nu a fost lăsat să-şi mănânce sarmaua. 24 de milioane, prea puţin pentru sufletul Maestrului - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dan Puric nu a fost lăsat să-şi mănânce sarmaua. 24 de milioane, prea puţin pentru sufletul Maestrului

Dan Puric la sarmaleMotto: Actorul Dan Puric a vorbit, într-un interviu la Antena 3, despre salariul pe care îl are la Teatrul Naţional, spunând că este ”un salariu de mizerie”. ”Salariul meu la Teatrul Național e o mizerie. În bani vechi, e 24 de milioane, deci 2.400 de lei. E o mizerie. Cum poți să trăiești din așa ceva? (…) Joc pentru sufletul oamenilor”, a mărturisit maestrul Dan Puric, sâmbătă, la emisiunea Q&A, de la Antena 3 (Sursa şi Video Aici)

Probabil această afirmaţie l-a determinat pe scriitorul Alexandru Petria să-l ia la refec pe cunoscutul Maestru? Oricum, ce a putut să-i zică cu siguranţă l-a lăsat pe Dan Puric cu sarmaua-n gură… Iată:

Posacul Dan Puric

de Alexandru Petria, scriitor

Dacă ar avea elice în gură, Dan Puric s-ar ridica de la pământ ca elicopterul, la cum întoarce vorbele. Pe el îl înțeleg, se vede cu ochiul liber că are mintea dusă de acasă. Nu-i înțeleg însă pe cei care-l bagă în seamă. Ai nevoie de retard să-ți fixezi ora exactă după spusele păcăliciului. Are darul de a-i face pe nefericiți să se simtă importanți. Le dă sentimentul că pricep ce e cu mersul țării și al planetei. Că au acces la idei.

Nu ia pauză, pe micul ecran, nici de Crăciun. Se pricepe, dacă e provocat, să povestească de la păsări până la programul zilnic al lui Dumnezeu ori la reumatismul piticilor de gradină. Cred că și la scos bătăturile din talpă cu lama de ras.

Împachetat în staniolul naționalismului de promenadă, Dan Puric merge de aspirină, ca înlocuitor de votcă ieftină, de uitat de foame sau de balonarea de la iahnia de fasole, de icoană importată din China, în care Iisus îți trage cu ochiul. E nimerit să aprindă ratingul televiziunilor, între țâțele nu contează cărei guriste și ultimul accident tragic. Să le curgă balele mocofanilor. Să fie!

Mediatizarea actorului e o oglindă neîndurătoare și exactă a societății. A inculturii predominante, a absenței discernământului din spațiul public. Dacă aș suspecta de discernământ personajul, l-aș suspecta și de măruntă ticăloșie.Dar să-l las în plata Domnului. Am zis și așa destule. Apoi, bănuiesc că omul e chinuit în interior, deși se visează asiduu Napoleon. Pe segmentul său de audiență, probabil realizează că îl surclasează Tony Poptămaș. Ăla măcar are umor, nu e posac.

27/12/2015

Ştiri pe Surse via Ziaristi Online

Nota Realitatea TV: Cum a ajuns să câştige Dan Puric 7.500 de euro pe lună

Dan-Puric-Elena-Stoica-si-Madalina-Lefter - Rotary Club FocsaniDan Puric, omul de aproape 100.000 de euro pe an. Câştigă mai bine decât un şef de companie
Autor: Valentin Vioreanu | Capital

Compania lui Dan Puric a avut în 2012 o cifră de afaceri de aproape un milion de lei noi (peste 200.000 de euro), conform datelor raportate la Finanţe. În creştere faţă de anul precedent. Cum cheltuielile unei firme cu doar un singur angajat au fost foarte mici, aproape jumătate din cifra de afaceri a companiei lui Puric reprezintă profit.

Astfel, cunoscutul om de teatru, regizor si actor Dan Puric a raportat la Finanţe un profit net de peste 400.000 de lei, echivalentul a peste 90.000 de euro, în creştere faţă de nivelul anului 2011.

Dacă acest profit net ar fi asimilat unui salariu primit de regizorul de succes Dan Puric, atunci am putea vorbi de un salariu lunar de aproximativ 7.500 de euro pe lună. Mai mult decât, de exemplu, şeful Loteriei Române (4.523 de euro), Transelectrica (4.333 de euro), Transgaz (6.111 de euro) sau Romgaz (4.332 de euro).

Foto cu niste gazde mai plăcute decât Alexandru Petria, la manifestarea Rotary Club Focşani – VranceaMedia

Vedeţi şi: Dan Puric făcut praf şi pulbere de un fost deţinut politic: “Nu mai eşti un guru al României! Ci un fante de mahala care primeşte instrucţiuni de la Moscova”. Jacques Iamandi: IDOL ŞI SCRUM

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.