Academicianul Ioan Aurel Pop atacat josnic de un ungur, un rus, un catolic şi un sectant. Ca-n bancurile cu proşti - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Academicianul Ioan Aurel Pop atacat josnic de un ungur, un rus, un catolic şi un sectant. Ca-n bancurile cu proşti

Ioan Aurel PopDupă discursul epocal susţinut de rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, academicianul Ioan Aurel Pop, în deschiderea primului Congres Naţional al Istoricilor Români – INTEGRAL AICI – cine sunt cei care au sărit repede din baie? Un ungur, un catolic şi un sectant.

Dobrincu Ioan Aurel PopCu “mânie proletară” Zoltán Györke – un ungur revizionist ajuns subprefect al judeţului Cluj – a scos de la naftalină un aşa zis document demascator al activităţii istoricului Ioan Aurel Pop în perioada comunistă, respectiv a studenţiei sale. Ce reiese din el, de fapt? Că tânărul Pop, în 1985, avea deja publicate peste 35 de studii în reviste de specialitate. Iată un extras: “Are activitate profesională meritorie și se preocupă continuu de perfecționarea cunoștințelor sale, publicând până în prezent circa 35 de studii și articole în revistele de specialitate. Manifestă combativitate față de lipsuri și neajunsuri, este un bun organizator, fiind stimat și apreciat de colegi și studenți. ” Restul e gargară scrisă în spiritul vremii, tot aşa cum scrie şi Zoltán Györke azi. Cine s-a bucurat primul? După un alt ungur, Laszlo Alexandru, un sectant: Dorin Dobrincu, fost director al Arhivelor Naţionale, instalat şi menţinut în funcţie ilegal de Tismăneanu, prin trafic de influenţă la nivel înalt (genunchiul broaştei) la Băsescu şi Boc, după cum a demonstrat indubitabil Cotidianul, după o auto-denunţare video a făptuitorului. Şi cine a mai ieşit la drumul mare? Un catolic: Bogdan Duca care se vrea mai catolic decât Papa. Ca-n bancurile cu proşti! (Z.O.)

PS: Exact ca-n bancurile cu pricina, a apărut şi-un rus: Andrei Gheorghe (doar cu nume românesc, conform propriilor sale mărturisiri).

Andrei Gheorghe vs Ioan Aurel Pop

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

 1. George

  Victor, cei mai multi l-au criticat pe domnul profesor din alta perspectiva. Generatia actuala este la fel ca celelalte numai ca tehnologia s-a schimbat. Crede cineva ca tinerii de acum 20, 30,100, 1000 de ani sunt superiori celor de azi. Cei care dadeai cu sapa atunci sunt cei care folosesc facebook acum. Structura este aceasi. Domnul academician are o viziune romantica despre trecut. Sa nu ridicam in slavi trecutul si sa nu denigram prezentul.

  • gabi

   Lasa-ma, frate, ca daca citesti ce scrie minunata generatie facebook si mai ales daca vezi cum scrie, te duci pe pustii! Si eu postez des pe fb, dar macar respect regulile gramaticale si mai pun si niste articole interesante, dar altii…. pisicute, fundulite, floricele, masini, reclame, jocuri solitaire de toate tipurile si poze de familie dintre cele mai oribile, plus filmulete de doi bani si manele sadea. Pai daca asta e nivelul cultural al generatiei fb, il votez pe Ioan Aurel Pop cu zece maini daca va candida vreodata pe undeva!
   Si de fapt nici nu-i de vina generatia fb, ci scoala romaneasca. Ia sa aiba profesorii de romana dreptul de a-si nota elevii dupa modul cum posteaza pe fb, or sa mai deraieze astia cu gramatica si prostiile asa cum o fac azi? Caci vad ca poti fi acuzat de rasism si alte chestii pe baza de postari pe fb, de ce n-ar putea si profesorii de Istorie, Geografie si Limba Romana sa puna note in felul asta? Ha, ha!

   • Cogito

    Nu pot sa nu-ti dau partial dreptate, cu toate acestea cred ca generatia noastra nu este pregatita pentru generatia facebook si nu o intelege . Desi retelele sociale sunt un fapt – in loc sa-i intampinam pe Ei acolo unde sunt si sa-i ajutam nu facem decat sa-i criticam si sa ne lamentam! Tehnologia i-a prins, cu sau fara voia lor si noi stam si-i discreditam. Asa printre “pisicute, fundulite, floricele si masini…” ar trebui sa-i ajutam, noi cei care ne credem destepti daca stim a scrie cu cratima, sa-i indrumam cu delicatete catre un ideal maret pe care sa si-l asume! Pentru asta trebuie sa iesim din comoditatea observatorului critic pentru a ne implica fara sa-i jignim.

 2. cam asta

  E vorba de o cultura generala solida si repere in consecinta, procentul celor care se ridica la asa ceva, din generatiile care vin, e foarte scazut, un fel de proletcultizare… chiar daca altfel. Dascalii adevarati sunt din ce in ce mai putini, mult mai putini decat oricând, fenomenul e mai mult decat ingrijorator. Cati isi mai aduc aminte ca lucrurile mari se obtin prin munca, lupta, sacrificiu ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.