Militari cu făclii şi mii de credincioși au înfruntat ploaia pe Calea Sfinților alături de Sfânta Cuvioasă Parascheva. FOTO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Militari cu făclii şi mii de credincioși au înfruntat ploaia pe Calea Sfinților alături de Sfânta Cuvioasă Parascheva. FOTO

pelerinaj-calea-sfintilor-2016-5În ciuda codului portocaliu de ploaie, ieșenii și pelerinii veniți din țară au participat miercuri, 12 octombrie, la pelerinajul Calea Sfinților.

Miercuri seară, în jurul orei 19.00, în cadrul manifestării, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, împreună cu moaştele Sfântului Cuvios Neofit Zăvorâtul, au fost purtate pe străzile din centrul municipiului. La acest moment au participat şi trei ierarhi – Înaltpreasfinţitul Părinte Athanasie de Limassol, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim Băcăoanul, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, alături de numeroși preoţi din Arhiepiscopia Iaşilor şi de credincioși din mai multe judeţe ale ţării. Procesiunea a fost deschisă de un grup de tineri în port popular, ţinând în mâini drapelul naţional şi o icoană, urmaţi de militari cu torţe aprinse.

Ieşirea cu sfintele moaște s-a făcut prin poarta Mitropolit Iosif Naniescu. S-a mers apoi pe strada I.C. Brătianu, până la intersecţia cu strada Cuza Vodă, pe lângă Teatrul Naţional şi statuia lui Miron Costin. Procesiunea a continuat pe strada Cuza Vodă, până la intersecţia cu strada Armeană, pe care s-a coborât spre Biserica „Sf. Sava cel Sfințit”, unde s-a făcut prima oprire pentru o scurtă slujbă religioasă. În continuare, s-a mers pe strada Costache Negri până în dreptul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi”, unde a avut loc următoarea oprire. După aceasta pelerinajul a continuat spre Catedrala Mitropolitană pe pietonalul Ștefan cel Mare şi Sfânt. La final, sfintele moaște au fost aşezate din nou în baldachinul din apropierea Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Procesiunea a fost urmată de slujba de priveghere a Sfântului Apostol Andrei şi slujba Sfântului Cuvios Neofit Zăvorâtul – Vecernia, Litia și Utrenia, în Catedrala Mitropolitană.

pelerinaj-calea-sfintilor-2016-3 pelerinaj-calea-sfintilor-2016-2

FOTO/INFO Mitropolia Moldovei şi Bucovinei via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.