Kelemen Hunor, fotograful sef al Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania de origine maghiara - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Kelemen Hunor, fotograful sef al Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania de origine maghiara

Kelemen fotografu`

Dinu Lazar: Se aude prin targ ca de ziua fotografiei romanesti s-a editat pe banii ministerului culturii, adica ai nostri, un album omagial Carol Popp de Szatmary – sau cu Fotograful anului, ca sunt mai multe opinii.
Foarte frumos.
Albumul a aparut doar in ungureste si s-a dat pe sub mana la cine trebuie.
O fi adevarat, n-o fi, nu stiu.
Cei din conducerea AAF tac – ca de obicei.
Oricum, schimbarea domnilor, bucuria nebunilor.

Sursa: Dinu LazarFotomaniacu

Ziaristi Online: Stirea de mai sus, chiar daca de tip Zvon News, poate sta ca punct de plecare al unei discutii indelung asteptate, pe o tema care ar trebui sa preocupe atat fotografii romani cat si organele specializate ale statului, respectiv confiscarea Asociatiei Artistilor Fotografi Romani (sau din Romania?) de catre un grup de interese maghiar cu sentimente nu prea romanesti, normal, condus de catre Ştefan Tóth care, dupa cum aflam din alta stire, “a făcut un efort deosebit, călătorind peste 3.500 km, pentru a participa la cele 19 vernisaje ţinute la Braşov, Budapesta, Bucureşti, Cernăuţi (Ucraina), Cluj Napoca, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Szolnok (Ungaria) şi  Suceava”. Zvonul are legatura cu “Luna Fotografiei din Romania”, care s-a incheiat pe 11 februarie a.c., manifestare patronata de Ministerul Culturii Maghiare si ICR si la care, dupa cum puteti citi si singuri mai jos, veti regasi ca participanti majoritari… minoritarii maghiari. Ciudat?

Luna Fotografiei din România se apropie de sfârşit

Nota: Stire Oradea Press din 10 februarie ac

Muzeul de Artă din Braşov va găzdui, vineri 11 februarie 2011, festivitatea de închidere a celei de-a doua ediţii a Festivalului naţional cu participare internaţională Luna Fotografiei din România. În cadrul Festivalului au fost organizate peste 50 de saloane naţionale şi internaţionale de artă fotografică, expoziţii de club, personale şi de grup, respectiv serii şi proiecţii de imagini digitale.Festivalul a fost organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România în parteneriat cu  cele 29 de  organizaţii partenere din România, Ucraina şi Ungaria, sub partonajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi a Institutului Cultural Român, sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov şi a Muzeului de Artă din Braşov.

Lansarea festivalul a avut loc cu ocazia Zilei oficiale a artei fotografice din România, – ziua de naştere a primului fotoreporter de război din lume Carol Pop de Szatmari, născut la data de 11 ianuarie 1812. La festivitate au participat ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, autorităţi locale precum şi un număr mare de artişti fotografi din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Gheorgheni, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş, Timişoara.

În cadrul festivalului au fost organizate peste 50 de saloane naţionale şi internaţionale de artă fotografică, expoziţii de club, personale şi de grup, respectiv serii şi proiecţii de imagini digitale atât în Capitală cât şi în oraşele: Arad, Bistriţa, Braşov, Budapesta , Cernăuţi (Ucraina), Cluj Napoca, Craiova, Gheorgheni, Gura Humorului, Iaşi, Marghita, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Sfântu Gheorghe, Slatina, Szolnok (Ungaria), Suceava, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureş,  Timişoara şi  Valea lui Mihai (judeţul Bihor).

„Programul Festivalului a prilejuit realizarea unor expoziţii în premieră absolută cum a fost Salonul Artiştilor Fotografi din Bucureşti, prima ediţie a Salonului Naţional al Tinerilor, etc.

Este de apreciat faptul ca ediţia a doua a Festivalului a fost realizată în condiţii de autofinanţare totală, urmând ca după încheierea oficială să fie editat un album reprezentativ realizat cu finanţarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului National, respectiv a Administraţiei Fondului Cultural Naţional din Bucureşti.

Cu ocazia încheierii se poate constata cu mare satisfacţie că toate manifestările programate în cadrul Festivalului au fost derulate în cele mai bune condiţii”

a declarat preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi mentorul acestui festival, artistul fotograf Ştefan Tóth care, dealtfel, a făcut un efort deosebit, călătorind peste 3.500 km, pentru a participa la cele 19 vernisaje ţinute la Braşov, Budapesta Bucureşti, Cernăuţi (Ucraina), Cluj Napoca, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Szolnok (Ungaria) şi  Suceava.

Festivitatea de închiderea a festivalului va avea loc vineri, 11 fenruarie 2011, începând cu ora 12:00, la Muzeul de Artă din Braşov. În cadrul rvenimentului vor fi vernisate Salonul Naţional al Tineretului, Expoziţia Fotografului Anului – Nagy Lajos E.FIAP şi expoziţia omagială „In memoriam” Nagy P. Zoltán E.FIAP din Miercurea Ciuc.

Expoziţiile vernisate vor rămâne la dispoziţia publicului până la data de 25 martie 2011.

Sursa: Oradea Press

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.