Cine doreste un nou Targu - Mures '90? VIDEO-DOCUMENT - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Cine doreste un nou Targu – Mures ’90? VIDEO-DOCUMENT


Atrocitatile maghiare din 20 martie 1990… de ZiaristiOnlineTV

Bine v-am regasit. Pana la pranz, canicula, dupa aceea ploi torentiale, vijelii si furtuni in toata tara care vor tine, spun meteorologii, pana maine seara. Din pacate, aflam, iata, ca unii vor ca acest sfarsit de saptamana sa fie involburat nu numai de fenomene meteo ci si de diversiuni care sa ne invrajbeasca iar. Este vorba despre incercarea de a atrage romanii, duminica, 26 iunie, de Ziua Drapelului, la Sfantu Gheorghe, intr-un protest de amploare indreptat impotriva maghiarilor.

“Românii, chemaţi la o adunare naţională la Sfântu Gheorghe, într-un clip postat pe Youtube” titreaza MEDIAFAX care consemneaza ca: “Toţi românii din ţară” sunt chemaţi, pentru data de 26 iunie, într-un videoclip postat pe Youtube, la o adunare naţională, la Sfântu Gheorghe, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, al cărui nume apare printre organizatori, se delimiteaza insa de această acţiune.
Din clip reise, spune sursa citata, ca mai multe organizaţii civice româneşti ar fi lansat, miercuri, o “chemare către toţi românii din ţară” pentru a merge, în data de 26 iunie, la Sfântu Gheorghe, la o mare adunare naţională.
Îndemnul, intitulat “26 iunie 2011 – Mobilizare naţională la Sfântu Gheorghe”, vine în contextul reorganizării administrative a ţării, în apel fiind specificat faptul că manifestaţia este organizată pentru apărarea unităţii teritoriale, identităţii naţionale şi credinţei străbune.
Participanţii la această “mare adunare naţională” sunt indemnati sa mearaga la Sfantu Gheorghe cu icoane şi steaguri tricolore şi să se îmbrace în costume populare. Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, al cărui nume apare printre organizatori, a transmis un comunicat în care arată că este invocat “în mod abuziv” si precizează că nu se află printre organizatorii acestei adunări:”Citarea abuzivă a forumului, fără acordul acestuia, poate fi interpretată ca o provocare care încearcă decredibilizarea acestuia. Precizăm că o asemenea adunare nu este bine venită şi în acest sens facem apel la cei care o organizează să o anuleze”, conchide conducerea FCRCHM.

NAPOCA NEWS titreaza: “Diversiune a serviciilor secrete maghiare: O mineriadă a asociaţiilor patriotice româneşti la Sfântu Gheorghe, pe 26 iunie.” si spune ca toate Asociaţiile româneşti menţionate în “Mobilizarea nationala la Sfantu Gheorghe”, un mesaj video postat pe Youtube, care cheamă românii la un protest masiv în oraşul Sfântu Gheorghe pe 26 iunie a.c. de Ziua Drapelului, dezmint faptul că au organizat acest eveniment sau că vor participa la el.Printre asociaţiile menţionate în clipul mobilizator se află Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, Federaţia Româna a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti, Asociaţia Culturală Sarmisegetuza (care administrează publicaţia NapocaNews.ro), Dacii Liberi, Eternul Maramureş, Vatra Românească, Noua Dreaptă, Axa Neamului sau Noii Românii.
Deja Asociaţia Noii Românii a infirmat participarea la acest eveniment printr-un comunicat de presă. La fel au făcut asociaţiile Noua Dreaptă, Axa Neamului şi Eternul Maramureş, care au confirmat pentru NapocaNews faptul că nu se organizează nicio acţiune de tip “mobilizare naţională” la Sfântu Gheorghe şi au menţionat faptul că clipul este o provocare şi o diversiune făcută, cel mai probabil, de serviciile secrete din Ungaria.

Preşedintele fundaţiei culturale Sarmisegetuza şi directorul editor al NapocaNews, Ionuţ Ţene, a precizat: “Este evident vorba de o diversiune ordinară, menită să atragă românii la Sfântu Gheorghe, pentru a se pune la cale o acţiune violentă de tip mineriadă, pentru destabilizarea situaţiei din zonă. Astfel, ungurii vor avea pretext pentru pregătirea unui nou Kosovo, cu sprijinul unor state vecine, probabil impresionate de eventualele violenţe provocate care ar putea avea loc. Asociaţia pe care o conduc nu are nicio legătură cu acel mesaj, nu a participat la organizarea unui miting în Sf. Gheorghe şi nu va participa la acest eveniment. Doar faptul că am fost menţionaţi ca organizatori, fără să ştim, dovedeşte faptul că totul este o făcătură, o provocare. Fac un apel către românii de bună credinţă să nu răspundă provocărilor “.
Diversiunea cu filmuleţul provocator, mai precizeaza sursa citata, a fost developată de patrioţii români. E numai una din seria de provocări deconspirate de români. Vor mai veni şi alte provocări la care patrioţii români trebuie să reacţioneze cu fermitate, inteligenţă şi multă raţiune, pentru ca extremiştii maghiari să nu mai pupe veci un nou 15 martie 1990. S-a constituit o societate civilă românească vitală pentru siguranţa naţională. Aceste asociaţii patriotice româneşti şi jurnaliştii naţionalişti nu deţin nici 0,001% din bugetul SRI, dar fac de o mie de ori mai mult decât conducerea SRI, dedulcită la compromisuri politicianiste, pe bani mulţi, din impozitele amărâţilor de români, înăbuşiţi financiar de criză.

Si ANTENA 3 titreaza “Un videoclip postat pe Youtube îi îndeamnă pe români să protesteze la Sfântu Gheorghe” si spune ca, prin acesta, români sunt indemnati să se adune la Sfântu Gheorghe, duminica aceasta, la o adunare naţională si, sub sloganul “26 iunie 2011 – Mobilizare naţională la Sfântu Gheorghe”, cheamă oamenii la un protest faţă de reorganizarea administrativă a ţării dar precizeaza Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, al cărui nume apare printre organizatori, s-a delimitat total de această acţiune de pe Internet.

Despre videoclipul de pe Youtube vorbeste si ZIUA VECHE . Sursa citata mentioneaza ca, in numele mai multor organizaţii civice româneşti a fost lansat, intr-un videoclip, o “chemare către toţi românii din ţară” pentru a merge, în data de 26 iunie, la Sfântu Gheorghe, la o mare adunare naţională. In apel este specificat faptul că manifestaţia este organizată “pentru apărarea unităţii teritoriale, identităţii naţionale şi credinţei străbune”.

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, al cărui nume apare printre organizatori, a transmis, miercuri, un comunicat, în care arată că este invocat “în mod abuziv”. Conducerea Forumului precizează că nu se află printre organizatorii acestei adunări.În îndemn apar doar mesaje scrise precum “România este sub asediul ungurilor” şi “Dizolvarea judeţelor va distruge dovezile existenţei noastre istorice pe aceste meleaguri”.

ROMANIAN GLOBAL NEWS care se ocupa deasemenea de subiect, titreaza “ Apel la celeritate pentru romanii din Covasna si harghita” si consemneza ca: Profitand de criza política si publica starnita in jurul impartirii administrativ-teritoriale a Romaniei si a propunerii presedintelui Romaniei, de a ceda UDMR-ului cele doua judete din inima tarii, Covasna si Harghita, cu tot cu populatia romaneasca care le locuieste, indivizi sau “asociatii” care cauta tot timpul sa discrediteze elementul national al oricarui demers de bun-simt, sau util societatii, provoaca acum populatia din Sfantu Gheorghe sa iasa la o asa zisa manifestare publica pe 26 iunie.
Este folosita atat simbolistica nationala, pricizeaza sursa citata, locul de intalnire fiind Statuia lui Mihai Viteazu din oras, cat si siglele si numele celor mai respectabile asociatii civice romanesti, respectiv a Forumului Civic al Romanilor din Harghita Covasna si Mures, cat si imaginea Inalt Prea Sfintitului Ioan, Arhiepiscopul Harghitei si Covasnei. In opinia celor lezati de aceste provocari pe care le califica drept ordinare, nu se incearca decat destabilizarea zonei si aruncarea, asupra acestei chestiuni atat de serioase, a unei umbre de desantat nationalism extremist, atat de strain celor in numele carora romanii sunt chemati in piata publica.
De ieri primim incontinuu reactii de la cei in numele carora romanii sunt chemati la protest. O reactie primim si de la Asociaţia „Noi Românii”, din Covasna, care se arata indignată de apariţia pe site-ul YouTube a acestui indemn atragandu-se atentia ca perfidia alegerii sloganurilor şi imaginilor folosite este atat de josnica incat poate crea emoţii in randul privitorilor şi impresia că românii vor acţiona aşa cum doresc cei ce au lansat această provocare.
“Nici una din asociaţiile ce apar în filmuleţ nu au luat această iniţiativă şi nici una din publicaţiile ce apar acolo nu sprijină această acţiune ce acum nu-şi are rostul. Descifrăm cu uşurinţă, noi românii ce citim adevărtele cărţi de istorie, scenariul mineriadelor ce „prietenii” de care ne rugăm zilnic să ne apere Dumnezeu, ni le pregătesc, servesc şi ne îndeamnă să le jucăm, spre binele lor şi NU al nostru al românilor. Aşa se începe, în zilele noastre, destructurarea unei ţări. Se fac mari adunări populare care degenerează în conflicte deschise între persoane ca apoi să fie justificată o intervenţie străină sau să se internaţionalizeze un conflict ce de fapt nu există decât în mintea celor ce-l provoacă” se mai arata in comunicatul de presa citat.
“Citarea ilegală şi imorală a Condeiului ardelean în acest caz reprezintă o provocare neruşinată prin care se încearcă discreditarea publicaţiei noastre. De asemenea, precizăm că noi, cei de la Condeiul ardelean, împreună cu toţi colaboratorii noştri de calibru, oameni cinstiţi şi de valoare pentru această ţară, avem alte lucruri mult mai importante de făcut decât să ne ocupăm de astfel de făcături ordinare instrumentate, cu siguranţă, de duşmanii declaraţi ai Statului Român, cărora, se vede treaba, le stă în gât actuala harta a României şi tricolorul roşu-galben-albastru” se arata in comunicatul de presa semnat de Doru Feldioreanu, directorul publicatiei.
Informatia Harghitei precum si Forumul Civic al Romanilor din Harghita, Covasna si Mures desminteau inca de ieri, prin comunicate de presa separate, implicarea lor in aceasta actiune si cereau responsabilizarea autorilor unui asemenea demers periculos.”

Pun punct aici si, pana luni, numai bine va doresc!

Maria Petrascu / Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.