Mihaela Gherasim: Adio, Publika TV! Natalia Morari: Xелло, Публика TV! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Mihaela Gherasim: Adio, Publika TV! Natalia Morari: Xелло, Публика TV!

Jurnalista Mihaela Gherasim, de-acum fosta moderatoare a emisiunii Fabrika de la Publika TV, a anunţat că părăseşte acest post de televiziune, lansat cu surle si trambite de Sorin Ovidiu Vintu, puscariabilul de la Bucuresti. Pe pagina personală de pe Facebook, jurnalista anunţă că decizia sa de a pleca de la această televiziune a fost determinată de faptul că „cei care au putere şi bani” au ucis visul ca Republica Moldova ar putea avea o televiziune de stiri. Practic, din nefericire, se dovedeste ca ceea ce au reusit patronii ticalosi cu presa din Romania se intinde acum, ca o plaga, si asupra presei romanesti din Basarabia.

„Acum aproape doi ani, am devenit personajul unei poveşti. Atunci părea într-adevăr o poveste, pentru că Moldova chiar a simţit că are televiziune. Toţi cei care făceau parte din familia mare Publika trăiau într-o lume de basm. Fiecare preţuia tot ce făcea şi de asta ceea ce oamenii vedeau la TV era plin de dorinţă şi suflet. Din păcate, povestea s-a terminat şi am revenit în realitatea dură. Aici unde fiecare media are stăpân şi acesta nu este întotdeauna telespectatorul, ci cei care au putere şi bani. S-au schimbat prea multe, iar oamenii nu se mai simt ca într-un basm, cel puţin eu. Publika nu mai este ce a fost. Şi de aceea eu am spus ADIO. Însă îmi iubesc colegii, iubesc tot ce am făcut acolo şi le sunt recunoscătoare profund…”, se spune în postarea Mihaelei Gherasim de pe Facebook.

Deşi vorbeşte doar aluziv despre motivele plecării de la Publika, decizia Mihaelei Gherasim corespunde cu ultimele zvonuri privind noii patroni ai postului respectiv de televiziune. Astfel, analistul politic Roman Mihăeş scria recent pe blogul lui că Publika TV a intrat în portofoliul deputatului PLDM Chiril Lucinschi, fiul fostului presedinte, care ar şi început o mică „epurare” a comentatorilor cu opinii libere. Zvonul este că banii ar fi venit de la Moscova şi adevăratul proprietar al Publika TV se găseşte la Est, nu la Vest. Alt zvon spune că bătălia pentru Publika TV s-a dat între Vladimir Plahotniuc şi Vladimir Filat.

Ar mai fi de remarcat faptul revenirii la Fabrika a Natashei Morari (potrivit târgului, aceasta ar fi în relaţii destul de apropiate (!) cu deputatul Kiril Lucinski), după ce anterior aceasta fusese înlocuită de Mihaela Gherasim.  Problema revolutionarei-twitter ramane aceea ca nu reuseste sa ingaime prea multe cuvinte pe romaneste fara a se poticni si a o da pe ruseste.

Preluare dupa: Flux.md

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.