Razvan Ioan Boanchis: Basescu fata cu aspiratoarele de sinecuri - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Razvan Ioan Boanchis: Basescu fata cu aspiratoarele de sinecuri

Basescu “si-a adus aportul”

de Razvan Ioan Boanchis

Vanghelie:  „daca nu esti bun, te ejaculeaza din PSD”. Funeriu: „substantivul coleg este de genul netru”. Vanghelie e un agramat care s-a descurcat in viata si a renovat, din smenurile lui politice, cateva scoli.Funeriu e un agramat cu diplome universitare, care a dezaxat invatamantul romanesc.

Vanghelie a parcurs singur drumul din bordei pana in bordelul PSD. Pe Funeriu l-a „ejaculat” — ca sa ramanem pe teritoriul lexical cutreierat de politicienii nostri —  PDL-ul. 80% dintre primarii nostri sunt niste produse ale fugii de la scoala. Dar intaiul ministru al Educatiei, din ’90 incoace, care marteleaza limba romana este Funeriu. Merg pe palierul superior.

„Mai superior”, ar zice politrucii PDL, care umbla toata ziua in pliscuri cu „locatia” si cu „eu, ca si deputat”. Basescu a declarat ca „Grecia isi aduce un aport bancar de 28% in Romania”. Adica „isi aduce aducerea” — apporter, verb de grupa I, in franceza. Admit ca un pleonasm nu prea conteaza in raport cu prapastia in care ne poate trage Grecia.

Recunosc si ca il prefer pe Basescu unui „emanat al revolutiei” ca Iliescu si unui „invins de structuri” ca Emil Constantinescu. Dar comunistozaurul si blegul stapanesc limba materna. Si cheltuiau mai putin pe intelectuali. Buzura si Alina Mungiu n-au costat cat banda lui Patapievici. Daca i-ar fi prieteni, atarnatorii de la ICR  l-ar corija pe Basescu. Dar ei sunt bufoni, lingai, aspiratoare de sinecure si le ajunge.

eNational

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.