Cum a fost la lansarea noului portal al romanilor de pretutindeni si radio online ECOU ROMANESC. FOTO/VIDEO/INFO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Cum a fost la lansarea noului portal al romanilor de pretutindeni si radio online ECOU ROMANESC. FOTO/VIDEO/INFO

Portalul Ziaristi Online, dedicat jurnalistilor romani de pretutindeni, ureaza succes noilor colegi cu deziderate nationale similare, pentru “românii din ţară şi pentru românime”, care au lansat ieri Agenţia de Media si Radioul Online “Ecou Românesc“, in cadrul unui eveniment desfasurat la Palatul Parlamentului, dupa cum anunta DincoloDeTisa si InConstantIn.Ro. Publicam primul editorial al colegilor nostri si suntem bucurosi sa prezentam lansarea lor, inclusiv Video. Iata cum a fost:

La evenimentul desfăşurat la Palatul Parlamentului au fost prezenţi politicieni, precum senatorii Mihai Hărdău şi Viorel Badea, deputaţii Tudor Panţâru, Petru Movilă, consilierul prezidenţial pentru Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă, Iulian Chifu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Timoceni din Craiova, Aleksandar Najdanovic, transmite Agerpres.

Fondatorul şi coordonatorul de comunicare al portalului “Ecou Românesc”, Sanda Cojocaru, a declarat că scopul agenţiei este “de a colabora cu românii din toată lumea (…) pentru a-i ajuta pe aceştia să-şi păstreze identitatea culturală, lingvistică şi religioasă”. “Ecou Românesc uneşte românii din ţară cu cei din afara graniţelor României şi contribuie astfel la întărirea brandului de ‘român’, ‘românime’ şi de ‘România'”, a arătat Sanda Cojocaru.
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, i-a felicitat pe tineri pentru iniţiativă şi i-a îndemnat să nu se oprească, spunându-le că îi aşteaptă întotdeauna cu multă plăcere iar dacă au probleme va face tot posibilul pentru a-i ajuta să le depăşească.
Ca o surpriză pentru toţi cei prezenţi în timpul festivităţii de lansare a portalului “Ecou Românesc” s-a dat startul şi postului de radio online cu acelaşi nume, primul interpret difuzat fiind Tudor Gheorghe. “Radio Ecou Românesc este unul dintre puţinele posturi online de radio care vor difuza doar muzică românească. Scopul acestui radio este unul educativ, nu doar de recreere, pentru cei care ascultă atât muzică nouă românească, dar care sunt dispuşi să revină şi la muzica veche de calitate sau să asculte muzică populară din diferite zone ale românimii”, a mai spus Sanda Cojocaru.
În cadrul evenimentului a fost lansată şi “Harta românimii”, însoţită de cifre ce reprezintă numărul de români din comunităţile din jurul graniţelor, respectiv Ungaria – 10.200, Bulgaria 150.000, Serbia – 250.000, Ucraina – 410.000 şi Republica Moldova – 3,4 milioane. Echipa care a demarat proiectul “Ecou Românesc” este compusă din 17 tineri voluntari, din România şi din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, grupaţi pe patru departamente – Jurnalism, PR, social-media şi radio. Postul de radio “Ecou Românesc” poate fi ascultat intrând pe adresa www.ecouromanesc.info, conchide Agerpres.

Primul Editorial Ecou Romanesc:

Deschide uşa ca să intre românimea!

Ştiu că abia aşteptaţi să ajungeţi la sfârşitul acestui editorial ca să aflaţi adevărul despre Ecou Românesc: Cine sunt ăştia? Ce culoare politică au? Cine îi finanţează? De partea cui sunt? Ce vând? Ce ascund? Vor avea poze cu femei goale?

Ei bine, avem o culoare politică, avem finanţator secret, avem poze cu femei goale şi de fapt încercăm să vă manipulăm să cumpăraţi un produs mascat, de pe urma căruia vom deveni milionari. Suntem însetaţi de bani, bârfe şi putere.

Acum că am răspuns la aceste întrebări inevitabile, haideţi să trecem la lucrurile mai puţin spectaculoase şi să vorbim despre esenţa Ecou Românesc.

Ecou Românesc este agenţia care aduce românii mai aproape de românime, şi românimea mai aproape de români.

Ne propunem să facem un pas spre cei care au sânge românesc dar sunt tot mai îndepărtaţi de neamul nostru, an dupa an, generaţie după generaţie, în comunităţile presărate în jurul graniţelor României. Vrem să-i aducem mai aproape de noi, să-i ascultam şi să-i facem să se simtă din nou parte din acest neam. Vrem să-i ajutăm să nu uite limba română, limba în care curge sângele strămoşilor lor.

Suntem o echipă de 17 tineri care cred în tradiţii româneşti şi le caută prin toate colţurile ţării. Suntem colecţionari, fiecare în stilul nostru: colecţionăm locuri, reţete, fotografii, muzică, dar mai ales oameni care aparţin acestui popor, care ne aduc onoare şi care merită să fie expuşi la loc de cinste.

Credem în campaniile sociale care fac bine României şi vrem să le promovăm drept modele demne de urmat. Deşi suntem în continuă căutare de conţinut relevant pentru românime şi pentru România, avem in acelaşi timp avantajul de a ne păstra ca şi un spaţiu în afara politicului, asumându-ne responsabilitatea unui stil corect, etic şi neutru în dialogul cu Dvs.

Adevărul este că fără voi, noi suntem doar un alt web-site, unul fără femei goale, fără finanţatori scandaloşi şi reclame manipulatoare. Poate că impactul acţiunii noastre nu va fi vizibil mâine-poimâine, poate că va lua ceva timp până când ajungem să aducem românimea mai aproape, însă Ecou Românesc este comunitatea pe care o construim NOI înşine, român cu român.

Ecou Românesc este casa ta, oriunde te-ai afla. Fii bun, fii deschis şi fă un pas înainte. Deschide uşa ca să intre românimea!

Foto de la lansare. Mai multe Foto la Vlad Durnea FB:
Video de la lansare via Privesc.eu:

Clip Ecou Romanesc:

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.