Mihai Razvan Ungureanu, "produsul" de "succes" al Corinei Vintan? Sau invers? MRU ARDe PDL SInE DIE - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Mihai Razvan Ungureanu, “produsul” de “succes” al Corinei Vintan? Sau invers? MRU ARDe PDL SInE DIE

MRU parjoleste PDL

de Iulian Leca

Alianta Romania Dreapta s-a constituit in principal din doua motive. 1. sa camufleze PDL de furia populara, in urma esecului dezastruos de la guvernare. 2. sa se foloseasca de imaginea buna (credeau ei pe atunci) a lui Mihai Razvan Ungureanu, ca sa sara la alegeri in sus macar cu doua-trei procente. 

Tot MRU ar fi trebuit sa imprime, prin alipirea sa, o pata de credibilitate si moralitate unui partid secatuit la capitolul etica. Ghinionul a facut ca mai intai sa explodeze dosarul cheltuielilor de lux, cu iz personal, executate de Ungureanu din bani publici pe durata mandatului de prim ministru.

Si poate ca unghierele, betigasele de ureche, parfurmurile si carnea de vita Kobe achizitionate de MRU din bani publici nu ar fi fost cea mai mare problema care i-ar fi explodat in fata fostului premier. Desigur, e o lovitura sub centura din care probabil fostul istoric nu isi va reveni curand, insa ea nu ar fi devenit niciodata si o problema a PDL in sine. Ar fi ramas doar problema morala a lui M.R. Ungureanu si a placerilor sale ciudate de a se pomada si ferchezui din belsug din bani publici, in timp ce in calitate de sef al Executivului impui masuri de austeritate si predici doctrina de dreapta.

Pe scurt, scandalul MRU – unguentul l-ar fi afectat doar pe autorul si beneficiarul din acte al produselor de lux achizitionate de Regia de Protocol a Guvernului, nu si pedelisti. Cu atat mai putin a Aliantei Romania Dreapta. Insa un necaz nu vine niciodata singur – o vorba din popor, a carei valabilitate o cunoastem cu totii din propria experienta. Si pentru ca, probabil, s-au temut ca imaginea sa nu-i fie intr-atat de afectata de scandalul cheltuielilor de lux de la Guvern, capii PDL au decis sa-l salveze pe istoric si sa-l trimita sa candideze intr-un loc sigur, unde victoria ar fi asigurata in proportie de 90%.

Mai exact, PDL l-a trimis pe Ungureanu sa candideze la sigur, in ograda unui baron local: Gheorghe Falca de la Arad, unde ar fi ferit de orice surpriza. PDL Arad a facut deja publica invitatia pe care i-au adresat-o fostului premier de a candida pentru un post de senator. De aici incepe problema si marele deranj pentru toti cei implicati in povestea candidaturii lui Ungureanu. MRU a fost invitat sa candideze chiar in colegiul in care fusese propusa si candidatura liderului filialei judetene Arad a PDL, Gheorghe Seculici, care insa nu mai apare pe lista aprobata de BPM al PDL Arad.

Ca Seculici fierbe inca si acum, in urma indepartarii candidaturii sale, e o certitudine care nu poate fi decat dramatica, in plan personal. In economia interna a partidului nu reprezinta decat un mic rau necesar pentru obtinerea unui bine mai mare. Insa cum va percepe electoratul, in general, candidatura celei mai mari sperante a dreptei romanesti – Mihai Razvan Ungureanu – in fieful unui baron local de calibrul lui Gheorghe Falca? Ce sa insemne ca nu a avut curajul sa mearga acasa la el, la Iasi, dar alege postul garantat de un Falca plin de dosare penale?

Poate candidatura lui MRU la Arad s-a vrut si o palma pe obrazul baiatului care cara usturioiul pe scena suspendarii lui Traian Basescu. Desigur, nu asta a fost scopul “invitatiei” lui MRU la Arad, ci disperarea ca piesa de rezistenta a ARD ar putea sa ramana pe dinafara Parlamentului. Asa cum Elena Udrea este legata de judetul Neamt si “recunostinta” eterna pe care i-o poarta Pinalti, la fel si intelectualul MRU este atras de principiile de integritate promovate, la Arad, de Gheorghe Falca.

Acum se vede si mai limpede fundatura terbila in care a ajuns de fapt PDL. De unde spera sa se ascunda in spatele unor figuri precum MRU, Neamtu sau Papahagi, sub umbrela generoasa a Aliantei Romania Dreapta, pedelistilor nu le vine sa creada ce au ajuns sa traiasca. Neamtu le va declara razboi, pentru ca a fost lasat pe dinafara ARD si fara colegiu in orasul natal (Arad), iar ei sunt obligati sa piteasca marile sperante reformatoare in spatele celor mai compromisi dintre baronii partidului.

Paradoxala schimbare la fata a unui partid care vede acum, din nou, cum salvatorii se transforma in calai, iar pleasca devine tot mai mult un blestem.

Sursa: Ziare.com

Foto: Roncea.Ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.