BASESCU VREA SUE. Despre "federalizarea Romaniei", "Statele Unite ale Europei" si "loialitățile multiple" ale lui Basescu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

BASESCU VREA SUE. Despre “federalizarea Romaniei”, “Statele Unite ale Europei” si “loialitățile multiple” ale lui Basescu

Băsescu și loialitățile multiple

Când asemenea idei nu vă aparţin, dar vă folosiţi de poziţia oficială pentru a le promova în spaţiul comunicării publice internaţionale, se cheamă că sunteţi în reţea. În reţeaua de influenţă a unui grup de interese, ca agent al acelei entităţi, alta decât România, a cărei suveranitate, independenţă, unitate şi integritate aţi jurat să le apăraţi. O entitate exterioară poporului român, pentru a cărui propăşire spirituală şi materială aţi jurat cu mâna pe Biblie şi pe Constituţia României.
Interpelare parlamentară pentru Președinție – deputat Ion Stan (PSD)

Continuă mascarada “competenței reprezentării” la Consiliul European. Băsescu vine cu directiva UEistă: “Corelarea cu guvernul o văd respectând deciziile luate la nivelul Consiliului”, iar USL – prin Ponta – joacă comedia disocierii: “Nu am discutat cu preşedintele şi nici nu este programată vreo întâlnire la întoarcere”.

Dar iată pasajul-cheie care demască încă o dată loialitățile multiple ale lui Băsescu”:

“Orice întârziere de intrare în zona euro e o pierdere pentru România şi este o nerespectare a unui tratat. Aşa cum pe noi ne încurcă crizele din zona euro, la fel şi faptul că 10 state încă nu sunt în zona euro, îi încurcă pe cei din zona euro. E şi o competiţie neloială. Tu îţi poţi deprecia moneda la nevoie, în timp ce cei din zona euro nu o pot face”.

“Nu pot exista loialități multiple. Oricine spune că este american, dar și altceva, nu este american deloc. Avem loc pentru un singur steag, cel american, și asta exclude steagul roșu, care simbolizează războaiele împotriva libertății și civilizației, așa cum exclude steagul oricărei națiuni ostile… Avem loc pentru o singură limbă aici, și aceea este limba engleză… Avem loc pentru o singură loialitate și aceea este pentru poporul american.”

Acest text, adaptat corespunzător, ar trebui să fie pus pe perete în fiecare birou al administrației de stat, de la primărie de comună și post de poliție și până la Președinție și Guvern.

S-a perimat patriotismul “clasic”, acum e la modă patriotismul “progresist”

Ventrilogii “dreptei europene” româneşti sunt jalnici. Iată ce scrie Ioan Stanomir despre “noua direcţie anti-europeană” şi despre formula sănătoasă a patriotismului:

“Dincolo de stil şi de retorica politică identificabile la alianţa social- liberală, ceea ce nu poate fi omis este influenţa, din ce în ce mai semnificativă, a direcţiei naţionaliste. Filipicele la adresa popularilor europeni erau dublate de elogiul suveranităţii de care România ar fi, astăzi, deposedată.

În faţa avansului naţionalist, patriotismul înseamnă, înainte de toate, luciditate şi loialitate faţă de valorile ce dau spaţiului european şi occidental unicitatea lui. Devotamentul faţă de viitorul european şi atlantic al României este forma de exprimare a patriotismului ce refuză cântecul de sirenă al fanatismului şi izolării.”

Sunt mai multe de zis aici. Mai întâi, la USL e vorba despre tactică electorală şi ipocrizie, mai productive decât europropaganda ARD/PDL, care poate era bună pe la 2007, când am aderat la UE, dar care nu mai dă rezultatele dorite acum, după toate evoluţiile binecunoscute de la nivelul UE. Iar dacă PSD şi PnL erau partide naţionaliste, ar fi cerut referendumuri la aderarea la UE sau la ratificarea Tratatului de la Lisabona. Dar nu sunt aşa ceva. Cum să fie naţionalişti la USL, dacă pun la cale batjocorirea istoriei naţionale, chiar la intrarea principală a Muzeului Naţional de Istorie a României ?

Stanomir mai vine cu o diversiune – pune pe seama USL (dar şi a eventualilor altor contestatari – reali, poate – ai UE) un gen de ideologie care e centrată pe etnic, nu pe dihotomia naţional/transnaţional (care este punctul central al dezbaterii curente despre UE):

“România a Românilor”- de la dreapta radicală a lui A. C. Cuza şi Corneliu Zelea Codreanu până la ultimul preşedinte al României socialiste, Nicolae Ceauşescu, denunţarea inamicilor cu care se confruntă elementul etnic românesc pare să fie numitorul comun al  izolaţionismului şi autohtonismului.

Aceleaşi clişee folosite şi de fostul regim de dinainte de 1989 (legionarii, fasciştii), altoite pe concepte sorosiste ulterioare.

Altă diversiune a lui Stanomir – omologarea lui Marga&Co drept naţionalişti

Noua direcţia anti-europeană domină întregul efort al instituţiilor statului. Reacţiile de pe stadioane răspund politicii de autohtonism programatic pe care o promovează ICR, sub direcţia lui Andrei Marga.

…acolo unde, de fapt, este vorba de impostură, Marga fiind un europropagandist, invitat recent de “prietenii noştri” (ca să fac legătura cu citatul următor, din Ungureanu) să facă parte din grupul de lucru al proiectului german de reformă a instituțiilor europene. Ce era să fi rămas ICR, un laborator deconstructivist ?! Nu că ceea ce se întâmplă acum acolo ar fi ceva bun…

Cum să vii cu un asemenea discurs, precum cel al lui Ungureanu, în care să afirmi că “prietenii noştri” trag sforile ca să-şi aducă la putere oamenii lor (că asta se înţelege) ?
“Discursul naţionalist şi antieuropean al noii majorităţi de centru-stânga a demonstrat, în ultimele luni, că liderii USL nu înţeleg vocaţia europeană a României. Probabil domnii Crin Antonescu şi Victor Ponta ar prefera ca România să revină într-o zonă gri, a nimănui, unde nu ar trebui să dea socoteală nimănui pentru acţiunile de subminare a statului de drept. Din fericire, însă, acest lucru nu mai este posibil. România s-a angajat ireversibil pe calea europenizării, europenizare care este sinonimă cu stabilitatea, prosperitatea şi demnitatea naţională. Aceeaşi Europă care a tras pe linie moartă procesul aderării la Schengen a transmis, ieri, la Bucureşti, un mesaj foarte clar: marile puteri europene, partenerii noştri din Uniune aşteaptă revenirea la cârma ţării a forţelor de centru-dreapta. Prietenii noştri din Uniune au încredere că forţele politice responsabile din Alianţa România Dreaptă vor pune capăt unei aventuri de-o vară care deja i-a costat pe români mult prea mult.”

A boy named SUE

Well, I knew that snake was my own sweet dad
From a worn out picture that my mother had
And I knew that scar on his cheek and his evil eye
He was big and bent and gray and old
Johnny Cash – Boy Named Sue

… sau a bou calls SUE; ori a bou wants SUEwhatever

Băsescu are tupeul să anunţe public obiectivul pentru care toţi preşedinţii de până acum ai României au acţionat – subordonarea statului român către un centru de putere transnaţional, mergând chiar până la anihilarea sa completă, prin dizolvare. 

Să numim acest obiectiv – statul supranaţional european (nu are importanţă denumirea sa “oficială”). Federal, în prima etapă, conform “gândirii” unora. Cu mici erate la Ceauşescu (preşedinte, şi el) – care ar fi văzut RSR ca parte a unei planete pe care comunismul ar fi dominat, şi la Iliescu, care, până să adere la cauză, milita pentru Casa Comuna Europeană a lui Gorbaciov.

Băsescu a deschis vorba despre SUE în 2011, la Sulina, la şcoala de vară a PDL. De atunci, a tot reluat-o, fără jenă: “Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns”.

Şi iată-l azi, la congresul PPE: “Singura soluţie pentru garantarea prosperităţii cetăţenilor noştri este o integrare profundă şi accelerată şi ea se poate realiza prin intermediul Statelor Unite ale Europei. Avem nevoie de integrare economică, politică. Salut ambiţia PPE de a iniţia o reformă fundamentală a construcţiei UE în următorii ani astfel încât în viitorul sper nu foarte îndepărtat să beneficiem de un guvern al UE şi de alegerea prin vot direct a Preşedintelui Comisiei Europene”.

A devenit evident faptul că numitul Băsescu Traian este un pericol la adresa existenţei statului suveran, naţional şi unitar România (aşa cum este definit în Constituţie). Dar, atenţie şi la celelalte fraude, din USL. O alternanţă în sistem nu ar rezolva nimic.

Iulia Moţoc (CCR) mulţumeşte public Germaniei (la sesiunea Comitetului Drepturilor Omului ONU de la Geneva) pentru “apărarea Constituţiei”

Grupul pentru Dialog Social – propagandă pentru Europa “Federală”

Marți, 16 octombrie 2012, a avut loc la sediul GDS, la ora 15:00, o masă rotundă organizată de AFER (Asociația Federaliștilor Europeni din România), intitutalată ,,Europa Federală pe înțelesul tuturor”. La întâlnire au participat reprezentanți AFER, doamna Magda Cârneci din partea GDS-ului și Dumitru Borțun, conf. univ. dr.  la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, S.N.S.P.A, precum și studenți de la diverse instituții de învățământ superior.

Ajunsa in acest stadiu, regiunea nu are decit doua posibilitati de evolutie: fie o noua dizolvare – de data aceasta nu in masa nationala, ci in cea, absolut impersonala, a Uniunii Europene –, fie revendicarea independentei, repetind, in acest caz, experienta «reusita» din Kosovo.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.