Primarul care a spus "Pana aici!" Institutului "Elie Wiesel". Vasile Dorin Pasca din Baia Sprie catre politrucul Alexandru Florian: Nu avem nevoie de aprobarea cuiva pentru a-l cinsti pe Parintele Justin Parvu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Primarul care a spus “Pana aici!” Institutului “Elie Wiesel”. Vasile Dorin Pasca din Baia Sprie catre politrucul Alexandru Florian: Nu avem nevoie de aprobarea cuiva pentru a-l cinsti pe Parintele Justin Parvu

Vasile Dorin Pasca primar Baia Sprie Pro Parintele Justin ParvuParintele-nostru-Justin-Parvu-Sfant-Erou-al-Neamului-Romanesc-de-Cristina-Nichitus-Roncea-Precum-in-CerLa initiativa Gazetei de Maramures, sustinuta de Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania, Arhiepiscopul Maramuresului Justinian Chira, PS Justin Hodea Sigheteanu al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Asociaţia Filantropica Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul condusa de părintele Vasile Fodoruţ, Grupul Independent pentru Democratie, Asociatia Civic Media si “Floarea de Foc” si de sute de personalitati, istorici, scriitori, jurnalisti si simpli romani din intreaga tara, vrednicul de pomenire Parinte Justin Parvu, Duhovnicul Neamului, a primit pe 22 august Cetatenia de Onoare a orasului Baia Sprie, locul unde a “petrecut” cinci ani din cei 12 ani de condamnare politica, prelungiti cu inca patru de detentie, la munca fortata si in inchisorile sistemului ocupantului bolsevic al Romaniei. Rezultatul votului in unanimitate al Consiliului Local Baia Sprie a fost salutat cu recunostinta de Manastirea Petru Voda a Arhiepiscopiei Iasilor, din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, cat si de AFDPR si ceilalti sustinatori ai demersului. “Noi suntem cei onorati” de conferirea acestei distinctii, a afirmat Primarul localitatii, Vasile Dorin Pasca. La scurt timp, ca si in cazul Valeriu Gafencu, Sfantul Inchisorilor, o institutie plasata sub pulpana guvernamentale si deci platita din banii nostri, a majoritatii romanilor crestin-ortodocsi ai acestei tari, respectiv Institutul “Elie Wiesel”, care are ca obiect de activitate “studiul holocaustului”, isi depaseste prerogativele si solicita abuziv, impotriva vointei comunitatii locale, a reprezentantilor Bisericii Ortodoxe Romane si a sutelor de sustinatori, retragerea titlului bunului Parinte Justin, invocandu-se niste acuze absolut aberante. Vom reveni asupra lor intr-o adresa oficiala catre Primul Ministru al Romaniei si Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, a celor jigniti de demersul bolnav al presedintelui acestui institut, Alexandru Florian, fiul comisarului ideologic bolsevic Radu Florian. Pana atunci, iata raspunsul demn al Primarului Orasului Baia Sprie obtinut de Gazeta de Maramures si prezentat aici via Ziaristi Online:

Primaria Baia Spre catre Institutul Elie Wiesel despre sfintenia Parintelui Justin Parvu - Gazeta de Maramures si Ziaristi Online
ROMANIA
JUDETUL MARAMURES
Primaria Orasului Baia Sprie
Piata Libertatii, nr. 4
Telefon: +40-262-262303, 260059 Fax: +40-262-260059
E-mail: primaria@baiasprie.ro
BaiaSprie.Ro

Drept la replica

„Abuzurile totalitarismului din cea de a doua jumătate a sec. XX au transformat România într-o imensă puşcărie, în scopul anihilării conştiinţei celor care gândeau altfel decât comuniştii. Tocmai de aceea, spirite luminate ca a arhimandritului Justin Pârvu au avut menirea de a ţine trează conştiinţa naţională.

Practic, părintele Justin Pârvu şi-a împletit destinul cu cel al neamului românesc, luminând ca un far al dreptei credinţe la trezirea conştiinţei de neam. Astăzi, reprezintă ultimul mare mărturisitor al unei generaţii de sacrificiu care s-a jertfit în temniţele comuniste din Aiud, Gherla, Piteşti, Sighet., Canal şi lagărele de muncă din „Triunghiul morţii” (Baia Sprie, Cavnic, Nistru).

Părintele Justin Pârvu s-a consacrat lui Dumnezeu, neamul său şi marii familii creştine, nu ideologiilor politice. Nu a fost un agitator doctrinar, ci o mare conştiinţă. Zecile de mii de pelerini, prezenţi la înmormântare sa, au confirmat că odată cu trecerea la odihna veşnică s-a născut un sfânt. Practic, prigoana stalinistă l-a desăvârşit întru sfinţenie.

Iată de ce, găsim poziţionarea dumneavoastră, cel puţin inadecvată. Nu credem că a sosit vremea să ne mântuim pe furiş, cu aprobarea cuiva. Diploma de CETĂŢEAN DE ONOARE nu aduce beneficii răposatului arhimandrit, ci, mai degrabă, comunităţii noastre ca recurs la demnitate şi memorie. Filmul documentar „Fericiţi cei prigoniţi” şi demersul nostru civic vor constitui documente pentru cei care au dreptul să ştie dar nu au voie să uite.”

Cu toată consideraţia,

Primar Dorin Vasile Paşca

Dorin Vasile Paşca se afla la cel de-al doilea mandat al sau de primar, dupa ce a fost reales de cetatenii din Baia Sprie. El a candidat ca independent, fara sustinerea nici unui partid politic. In 14 septembrie 2010, de Inaltarea Sfintei Cruci, a participat la sfintirea unei Troite in memoria suferintelor martirilor anticomunisti din “Triunghiul mortii”, ridicata la dorinta si cu binecuvantarea Parintele Justin Parvu (foto mai jos).

Un interviu cu el aici: Dorin Vasile Paşca, unul dintre cei mai buni primari din ţară.

Sa-i dea Dumnezeu sanatate!

Sursa: Roncea.Ro

Troita Parintelui Justin Parvu de la Baia Sprie
Print Friendly, PDF & Email

21 comments

 1. Vasi

  Fratilor, de multa vreme tot plang pentru nenorocirea neamului romanesc. Dar azi, este prima oara cand plang de fericire. Sa va dea Dumnezeu sanatate si Sa il ocroteasca pe primar!

 2. Jean-Louis

  Sincer mi-a venit sa plăng când am citit răspunsul domnului Vasile Dorin Pașca, la acțiunea antiromănească si nu în ultimul rând anti creștină a unor forțe obscure ascunse sub numele de Institutul Elie Wiesel. Nu-mi vine să cred că mai există oameni ca brazii în această țară muncită de masoni și atei, care stau neclintiți. BRAVO domnule Vasile Dorin Pașca pentru poziția dumneavoastră și încă o dată bravo pentru decizia de a lupta și a urma calea marelui nostru parine Iustin Părvu arhimandritul (și nu Justin cum spun alții).

 3. Ştefan

  Haideţi, fraţilor, că se poate! Pe unde îi prindeţi, hăcuiţi-le ticăloşilor credibilitatea !

  A.ORA, CEASUL RENAŞTERII NOASTRE !

 4. Sida

  Ellie Wiesel, unic cetatean de onoare si locatar al inchisorii Sighet, pe viata!

  Asta ar fi locul in care i-ar sade cel mai bine excrocului international Ellie Wiesel, care si-a sters cica tatuajul de la Auschwitz.

 5. H2SO4

  Bravo Domnule Primar , meriti stima noastra ! Elie Wiesel este un impostor, are proces in SUA si Ungaria, unde a fost dat in judecata de un evreu ce poate dovedi ca a scapat de la AUSCHWITZ, , si care il acuza pe Elie Wiesel ca nu a fost niciodata incarcerat acolo ! Mai mult, acesta dovedeste ca a fost coleg de camera cu un WIESEL dar acesta nu era cel care acum se da mare evreu resapat si multicultural !!!

 6. Anonim

  Procesul lui Wiesel dureaza de ceva ani. Daca impostura sa va fi totusi demonstrata, ce se va intimpla cu institutul care ii poarta numele? Pe domnul Florian acest subiect oare nu il preocupa? Aceasta inainte de a cauta noduri in papura altora.

 7. Adrian

  Respect celor care au curaj si demnitate!
  Suntem alaturi de acesti oameni si trebuie sa luam atitudine impotriva celor care lovesc in valorile noatre morale , crestine si nationale.
  In jurul valorilor noastre trebuie sa coagulam , nu in jurul politicienilor vanduti si tradatori de neam si tara.

 8. ion din Romania

  Stima si respect pentru dl Vasile Dorin Pasca.
  Suntem multi ce gandim si actionam precum dl Primar, unii fara sa iasa in public neaparat.
  Poporul roman renaste om cu om, nu deznadajduiti, jigodiile se stafidesc de ciuda.
  Romani drepti ca brazii sunt destui , cand va veni clipa se vor ridica falnici .

 9. anonim

  Ar trebui clarificat un lucru: ies in fata prieteni si frati de-ai nostri atunci cand este neaparat necesar. Neprietenii ne cunosc oricum. Multi dintre noi NU VREM SA FIM NICI MACAR BANUITI CA NE-AM PUTEA FOLOSI DE ACEASTA LUPTA PENTRU A NE FACE CUNOSCUTI. Facem parte din Poporul Român – e destul.

 10. luci

  si la urma urmei cui ii pasa de acest institut si acest bolsevic notoriu din frunteas lui…cui ii pasa ? noi romanii ne cunoastem eroii , ne cunoastem valorile nationale si vorbim si vom vorbi liber oriunde si oricand despre ei…

  cui pasa de nevastuicile astea ?

 11. Pingback: Timişoara nu cedează presiunilor "Elie Wiesel": Strada Petre Ţuţea rămâne strada Petre Ţuţea. Primăria îi dă cu flit bolşevicului Alexandru Florian, prin din nou cu minciuna - Ziaristi Online | Ziaristi Online

 12. Pingback: Timişoara nu cedează presiunilor "Elie Wiesel": Strada Petre Ţuţea rămâne strada Petre Ţuţea. Primăria îi dă cu flit bolşevicului Alexandru Florian, prins din nou cu minciuna - Ziaristi Online | Ziaristi Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.