Amintiri in imagini de dor cu Parintele Justin Parvu, sfantul romanilor de la Manastirea Petru Voda. "Comunicarea in imagini, nepretuita!" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Amintiri in imagini de dor cu Parintele Justin Parvu, sfantul romanilor de la Manastirea Petru Voda. “Comunicarea in imagini, nepretuita!”

Parintele Justin Marturisitorul - Album foto de Cristina NichituImagini de dor / A fost Aici: amintiri in imagini cu Parintele Justin Parvu

Artistul fotograf Cristina Nichitus Roncea, lanseaza zilele acestea un album de fotografii profesioniste, realizate cu Parintele Justin Parvu, sfantul romanilor, de la Manastirea Petru Voda (jud. Neamt). Pentru multi dintre noi, care am avut marea sansa de a-l intalni macar o data in viata, dar si pentru altii multi care nu au mai apucat sa-l intalneasca Aici, zilele de dor, zilele de cautare, vin si vor veni mereu, cu siguranta! Fiindca omul acesta, caci om a fost…, ne-a invatat mereu ceva ce altii nu au stiut sa ne invete: sa privim doar pe Verticala, catre Cer, ca spre singura tinta!

Imi amintesc ca, personal, auzisem “intamplator” de Parintele Justin – abia in 2009, si primul meu gand a fost atunci: “trebuie sa merg sa il vad!” “Cum arata?”… Si m-am dus. Si-apoi, cand mi-era dor, ma duceam iarasi. Macar o clipa sa-l vad… Nevoia aceasta cred ca e omeneasca. Asa suntem, avem nevoie sa vedem fata, ochii, privirea unui om, e felul nostru de-a ne-mbratisa cu aproapele. Si-n plus, oglinda sufletului este privirea. De-aceea, oricate am citi, oricate am auzi, ziceri al Parintelui Justin, dorul acela, tanjirea aceea, va fi si fata privirea sa, de chipul sau, pe care privindu-l, vom primi nadejdea de a merge mai departe. Ipostazele in care camera foto l-a putut surprinde, spun: se poate, nu deznadajduiti! Adesea ne rugam la icoane, in fata lor. Fata de cei iubiti si plecati fizic de langa noi, simtim nevoia iminenta sa le privim si imbratisam fotografia. Este un mod natural de a comunica, atunci cand persoana nu mai este Aici.  De aceea cred, ca nu numai memorabilele invataturi si marturii ale Parintelui Justin sunt ceea ce ne ramane, ci si fotografii cu imagini ale Parintelui, in diverse imprejurari. Comunicare in imagini, nepretuita!

De aceea, ma bucur sa impartasesc la randul meu aici, vestea aparitiei albumului de fotografii ale Cristinei Nichitus Roncea, “Parintele Justin Marturisitorul“. Pagina de internet a Albumului este aici, acesta putandu-se comanda si pe internet, de aici.

Sursa: Anomismia

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.