Mircea Platon: Liiceanu, gaunos epistemologic si falacios moral. Tismaneanu, Plesu, Liiceanu si Patapievici, personaje ridicole care trag cu dintii de sinecuri si medalii - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Mircea Platon: Liiceanu, gaunos epistemologic si falacios moral. Tismaneanu, Plesu, Liiceanu si Patapievici, personaje ridicole care trag cu dintii de sinecuri si medalii

 

Basescu si Liiceanu decorat 2014Ponta declara ca nu premiaza “fascisti” si “anti-romani” precum HRP sau Mihaies. Liiceanu vine cu citate din Eminescu, Caragiale, Goga si Cioran pentru a demonstra ca si ei au scris randuri “anti-romanesti”, ca si HRP.

Daca ar fi fost cu adevarat intelectuali, telectualii lui Basescu i-ar fi raspuns lui Ponta cu articolul “Intelectualii e fascisti” al lui Mircea Eliade. Fiind doar niste oportunisti batrani, umbla cu cioara vopsita.

1.In primul rand ca telectualii lui Basescu, alde Vladimir Tismaneanu si altii, au facut cariera in vest injurand “fascisti” precum Cioran sau Eminescu (balacarit in fel si chip). Nu poti sa-i invoci doar cand iti pica bine. Trebuie sa-i intelegi si abordezi global.

2. Daca faci acest lucru, vezi ca randurile anti-politicianiste sau anti-moleseala si coruptie romaneasca scrie de Goga sau Cioran merg in sensul sustinerii unor solutii energic-fasciste pentru Romania. “Daca poporul e de doi lei si clasa politica e asijderea, ne trebuie un Duce/Fuhrer” – asta e sensul mai larg in care se inscriu randurile citate de Liiceanu. HRP si telectualii lui Basescu au facut acelasi lucru: au propus ca remediu la ceea ce au perceput ei ca fiind coruptia si nimicnicia romaneasca domnia omului providential/a Capitanului Bligh Traian Basescu. Deci dl Liiceanu confirma ceea ce isi propune sa infirme.

3. Tismaneanu si HRP au tot facut cu ou si cu otet poporul roman in totalitate, descris in termeni patologizanti, esentialisti, ca fiind unul primitiv, neolitic (Patapievici) si fascizant (Tismaneanu). Nu inteleg de ce Tismaneanu are voie sa spuna ca oamenii care manifesta impotriva lui Basescu sunt “pegra progromista”, dar Ponta nu are voie sa opereze cu acelasi instrumentar (ruginit, propagandistic, de proasta calitate) in cazul unor telectuali. Cine seamana confuzie culege infierari.

4. Goga a stat la puscarie pentru poporul roman. Astia de-l citeaza acum pe Goga se plang ca nu mai stau la conducere, cu masina la scara.

5. Eminescu a scris despre romani pagini indragostite. Care au fost condamnate ca proto-fasciste sau mai stiu eu cum de telectualii de serviciu. Nu exista asemenea pagini la HRP. Nu exista decat acreala omului care se crede condamnat sa faca parte dintr-o natie minora. A omului care se crede tradat de gloata care nu-l intelege. De cate ori voia cineva sa “medalieze” romanii, veneau telectualii si incepeau sa injure cum ca suntem “prosti”, “fascisti” asa si pe dincolo. Nu am vazut in viata mea personaje mai ridicole decat acesti telectuali care se bat cu dintii pentru fiecare sinecura si medalie.

In concluzie si pe scurt, demersul dlui Liiceanu e gaunos epistemologic si falacios moral. E genul de propaganda care tulbura apele, dezorienteaza si deci produce nihilism. Adica produce terenul fertil pentru “totalitarism”.

Mircea Platon

Sursa: FB via Ziaristi Online

Foto: Presidency.ro

Basescu si Patapievici decorat 2014

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.