Traian Băsescu recunoaşte după şapte ani că a greşit cu "fripturistul" Mihai Răzvan Ungureanu. REMEMBER DE LA ZIARISTI ONLINE PENTRU PREŞEDINTELE BĂSESCU - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Traian Băsescu recunoaşte după şapte ani că a greşit cu “fripturistul” Mihai Răzvan Ungureanu. REMEMBER DE LA ZIARISTI ONLINE PENTRU PREŞEDINTELE BĂSESCU

mihai-razvan-ungureanu-traian-basescu-octav-ganeaDomnule senator Mihai-Răzvan Ungureanu,

Am citit ultima ta scrisoare deschisă din seria epistolară cu care vrei să câştigi alegerile prezidenţiale. Ai greşit din nou destinatarul. Dacă, într-adevăr, ai fi avut bun-simţ, i-ai fi trimis domnului preşedinte Traian Băsescu o scrisoare direct, nu una deschisă căutătoare de voturi (înţeleg acum scopul: Vasile Blaga, cel pe care-l acuzai că ţi-a dat jos guvernul, te vrea prezidenţiabil din parte PDL).

În ceea ce-l priveşte pe domnul preşedinte Traian Băsescu ar trebui să lămurim câteva lucruri.

În primul rând, spui că „omul politic Traian Băsescu a ajuns să fie eclipsat de omul Traian Băsescu”. Dragă Răzvane, trebuie să înţelegi că doar Victor Ponta poate fi două persoane în acelaşi timp. Din câte îmi pare, în mod dezamăgitor, şi tu eşti un adept al acestei soluţii.

Îi transmiţi domnului preşedinte că ceea ce trebuie să facă este să nu mai facă nimic. Din păcate, pentru că voi aveţi comportament slugarnic faţă de Victor Ponta şi Dan Voiculescu, de foarte multe ori domnul preşedinte a trebuit să vă ţină şi să facă opoziţie. Convingerea domnului preşedinte este că menirea unui om politic este să facă, nu să nu facă nimic. Dacă tu crezi că aşa trebuie să fie un preşedinte, te asigur că românii nu te vor vota. Îi ceri domnului preşedinte să tacă pentru a nu-i da muniţie lui Victor Ponta, Răzvane, dar tu, deşi ai vorbit, ai luat 2% în alegerile europarlamentare…!

Spui că „Victor Ponta nu există (…) este doar o hologramă”… Tu chiar crezi aşa ceva? Îţi spun eu, el există şi este la fel de periculos ca şi Crin Antonescu, Dan Voiculescu şi partenerii lor.

Te încurcă înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară. Până una alta, în timp ce tu candidai ca vârf de lance şi ai luat 2% în alegeri, PMP a luat de trei ori mai mult şi a intrat în Parlamentul European. Şi asta în ciuda faptului că, la PMP, în prim-plan era ştii tu cine… Partidul Mişcarea Populară a fost creat ca răspuns la nevoia unui proiect politic nou. Europarlamentarele au arătat că PMP a făcut în trei luni ceea ce tu nu ai putut să faci în doi ani.

Te tot autointitulezi „băsist”. Sunt convins că, dacă ar fi rost de o nouă funcţie, la nevoie ai fi chiar şi „udrist” (vezi T. Baconschi în imagini de neuitat). Răzvane, sunt sigur că de la domnul preşedinte nu ai primi certificat de „băsist”, ci, mai degrabă, un certificat de „fripturist”.

Încerci să cauţi vinovaţi pentru căderea guvernului condus de tine. Trebuie să ştii că vinovatul eşti chiar tu, ai fost arogant şi nu ţi-ai găsit timp să discuţi cu parlamentarii. Aşa ai intrat în istorie ca „premierul de trei… luni”.

Îi transmiţi domnului preşedinte „opriţi campania antiPNL”. Ca istoric, ar trebui să beneficiezi de o mai bună cunoaştere a istoriei recente, aşa că ţi-o reamintesc eu dacă memoria nu te mai ajută:

– 2007: Tăriceanu scoate din guvern PDL-ul; ulterior PNL, PSD, turnătorul Voiculescu – preşedinte de comisie, PRM şi UDMR îl suspendă din funcţie pe domnul preşedinte,
– 2012: PNL, PSD şi turnătorul Voiculescu îl suspendă din nou din funcţie pe domnul preşedinte,
– 2014: PNL şi PSD votează în Parlament demisia domnului preşedinte…

Şi, atunci, dragă Răzvane, ce-ai vrea să spună un om politic responsabil despre PNL? Pentru că te erijezi în apărător al statului de drept, crezi că statul de drept a fost consolidat de PNL prin toate aceste acţiuni? Şi, atunci, te întreb: ce garanţii ai tu că PNL nu va recidiva cât de curând?

Privind de pe uscat, îţi descoperi calităţi de comandant de navă. Dragă Răzvane, cred că ar fi bine să-l laşi pe unul care a trecut cu nava prin incendii la bord, zone de război şi prin furtuni să dea lecţii despre cum se pune nava la cheu în port sigur. Te cocoţi în corcoduş şi dai indicaţii unui comandant de navă… Îţi fac o recomandare, urcă mai întâi pe puntea de comandă – vezi că-ţi trebuie brevet de la alegători -, asumă-ţi răspunderea şi, pe urmă, vezi unde poţi tu să duci nava.

Pari a avea două mari obsesii, Antena 3 şi Victor Ponta. Domnul preşedinte şi-a asumat să lupte cu ele până la 21 decembrie. Văd că tu nu vrei să te lupţi cu ei, ci cu domnul preşedinte.

În ultimul timp, domnul preşedinte a atras atenţia public legat de câteva probleme de interes naţional, noile modificări aduse Legii educaţiei naţionale, efectele reducerii CAS, absorţia fondurilor europene, crearea de locuri de muncă, disfuncţionalităţile în activitatea avocatului poporului etc. Ce zici, Răzvane, în următoarea scrisoare ne spui ceva pe temele acestea?

Cristian Hriţuc,
consilier de stat
al preşedintelui României

REMEMBER DE LA ZIARISTI ONLINE PENTRU PRESEDINTELE BASESCU:

Numirea lui Ungureanu – un papagal la sefia Serviciului de Informatii Externe?

Mihai Razvan Ungureanu este cea mai proasta alegere pentru sefia SIE din intreaga istorie a serviciului secret specializat “in domeniul informatiilor externe privind siguranta nationala si apararea Romaniei si a intereselor sale”. Provine din aceeasi crescatorie de papagali ca si Mihai Adrian Cioroianu – cooperativa Soros-Dilema-Colegiul Noua Europa. Totusi, e jenant, pentru Romania!

Iată de ce: Integral la CIVIC MEDIA

Cititi si:

Cristian Hrituc, consilier prezidential: Mihai Razvan Ungureanu e pierdut in spatiu. Orgolios si vanitos, este condus de propriile frustrari

de  HotNews.ro
Miercuri, 15 ianuarie 2014, 0:20
Cristian Hrituc, consilier al presedintelui Basescu si membru fondator al Fundatiei Miscarea Populara, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj dur la adresa lui Mihai Razvan Ungureanu ca urmare a declaratiilor facute de acesta ca ambitia sa personala este sa fie presedintele pe care il va vota Elena Udrea la alegeri si pe care aceasta “il va si respecta”.“Dupa ce am vazut ultima declaratie a lui Mihai Razvan Ungureanu, mi-am dat seama, pentru a mia oara, ca omul e pierdut in spatiu. Orgolios si vanitos este condus de propriile frustrari. Daca ar fi mai vizibil pe sticla, probabil ar ajunge la 5%”, a scris Hrituc.Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca ambitia sa personala este sa fie presedintele pe care il va vota Elena Udrea la alegeri si pe care aceasta “il va si respecta”, relateaza Mediafax.

“Daca am o ambitie personala este sa fiu presedintele pe care il va vota doamna Elena Udrea si pe care il va si respecta. E o ambitie personala, pentru ca trebuie sa conving si, de vreme ce charisma nu functioneaza, trebuie sa functioneze logica si nu in ultimul rand cultura generala politica”, a precizat Mihai Razvan Ungureanu.

El a amintit faptul ca a participat saptamana trecuta la o dezbatere a GDS la care a fost prezenta si Elena Udrea, dezbatere la care cineva a spus despre Ungureanu ca nu are charisma.

“La dezbaterea Grupului pentru Dialog Social cineva spunea ca nu am charisma. Voi fi un candidat (pentru prezidentiale – n.r.) fara charisma! Am sa incerc sa conving romanii fara charisma, dar cu idei, principii si cu speranta ca se poate mai bine. Ii lasam pe romani sa aleaga: charisma si vid sau fara charisma si rezultat”, a aratat Mihai Razvan Ungureanu.

Ungureanu a facut aceste precizari dupa ce a fost intrebat cum comenteaza faptul ca Elena Udrea a declarat marti ca multe se vor schimba dupa europarlamentare si ca s-ar putea schimba chiar si candidatii la Presedintie.

Foto: Octav Ganea / Mediafax
Print Friendly, PDF & Email

2 comments

  1. Pingback: Dragă Domnule Preşedinte, mai ţii minte ce ţi-am spus? Şobolanii părăsesc corabia: Tismăneanu, Liiceanu, Predzii, Baconschi (şi lista continuă) s-au întors la “Monica Macovei, spaima sticlelor Jidvei” | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.