Grid Modorcea s-a supărat pe Ziaristi Online din cauza bufonului Robert Turcescu şi emite: "Lista ofiţerilor sub acoperire" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Grid Modorcea s-a supărat pe Ziaristi Online din cauza bufonului Robert Turcescu şi emite: “Lista ofiţerilor sub acoperire”

GRID MODORCEA NYC 2014Revoltat de faptul că portalul Ziaristi Online a tratat “Problema Turcescu” aşa cum o consideră, ca pe o bufonadă de prost gust, publicistul Grid Modorcea ne-a admonestat public. Iată editorialul său:

Lista ofiţerilor sub acoperire

O lege a teatrului, demonstrată de Brecht în Micul Organon, spune că orice acţiune justiţiară cade în desuetudine atunci când este tratată în uşor, cu mijloace de mahala, cum ar fi băşcălia. Dacă subiectul ofiţeri sub acoperire este tratat în băşcălie, aşa cum a şi început să se întâmple pe ici pe colo, au apărut deja şi bancuri!, efectul unor măsuri de redresare, de ieşire a României la liman şi mersul ei pe o cale normală, este anulat.
Brecht a rămas uimit când a văzut că demascările puternice din piesele sale sunt asimilate de burghezie, tocmai de cei cărora le erau adresate invectivele.
Aşa ceva se va întâmpla şi cu aceste cazuri de turnători, efectul justiţiar se va anula prin derâdere.
Nu e prima oară când românii procedează astfel, pierzând încă un start formidabil spre normalitate.
De aceea, trebuie avertizată populaţia. Ne îndoim că băşcălia va putea fi stopată, populaţia e prea alterată, dar românii cinstiţi trebuie să ceară, cel puţin când merg la urne, ca aceia pe care îi votează să aibă CV-ul curat.
Mie mi se pare suspect că multe ziare, multe site-uri, cele importante, tac chitic, nu comentează cazul Turcescu, unii se fac că nu ştiu, că nu cunosc, adică practică tot felul de acoperiri nedemne pentru numele de ziarist şi de presă.
Tendinţa este spre băşcălie, repet. Un important site, pe care îl stimez, a dat doar o poză trucată cu Turcescu, având mustaţă şi pălărie, un fel de şmecher de Dâmboviţa, un fluturel de mahala. Fără nici un comentariu, fără nimic. O astfel de gogoaşă îi deconspiră pe făcători. Mă aşteptam la o bombă, nu la un fâs! Cum, un ziar de dezvăluiri nu are nimic de spus despre acest ticălos? De ce nu scriu acum marii patrioţi gen Rogojan, Varia, Larry etc. ? Sau să-l pună pe Clismăneanu! Dar toţi intelectualii lui Băsescu, care sar ca broasca pe uscat la orice adiere, tac. Pleşu, Patapievici, Liiceanu et co, se află sub acoperirea tăcerii ca sub un linţoliu!
Sau Victor Rebengiuc, ce face, actorul politic, omul de atitudine civică? Nu le dă iar cu sulul de hârtie igienică pe la nas? De săltăreţul Dan Puric nu mai vorbesc, că el e demult sub acoperire histrionică. Dar cum comentează făcătorul de preşedinţi, Cristoiu, acest caz? Sigur, el îi va propune lui Turcescu să se turcescă spre preşedinţie.
Ce înseamnă să fii un om curat! Fericiţi cei care nu s-au murdărit niciodată, cu nimic, care nu s-au vândut diavolului, care l-am avut numai pe Dumnezeu… sub acoperiş! Pot să scrie despre orice, fără teamă!
Nu e timpul să-i vedem la rampă pe alde Tucă, Diaconescu, Coja, Vadim, Andronic, Cartianu şi alţi patrihoţi, nemaivorbind de sutele de ziare sau site-uri sub acoperire, făcute de veleitari, de cei care visează numai vendete, de cei care vor să recupereze terenul pierdut!?
De la ei aştept să publice o listă cu ofiţerii sub acoperire pe care îi ştiu.
Câţi ofiţeri sub acoperire lucrează oare în redacţia lor sau se află printre colaboratorii pe care îi publică?
Dacă sunt patrioţi şi iubesc cu adevărat România, să se arate în adevărata lor lumină, fiindcă mai devreme sau mai târziu adevărul se va afla!
Aş vrea să nu-mi fie ruşine că sunt obligat să trăiesc şi să scriu într-o ţară de turnători, de nemernici sub acoperire, să nu-mi fie ruşine că sunt obligat să public lângă ofiţeri sub acoperire, care se folosesc de cinstea mea ca de o umbrelă, aşa cum se foloseau securiştii în sutană de Dumnezeu.
Am speranţa că totuşi români curaţi mai sunt şi că românii de azi nu mă vor decepţiona până la capăt, cu toţi, că unii îmi vor reda încrederea în oameni, în România.
E un moment dramatic prin care trece ţara, dar care poate fi şi descătuşant.
Nu-mi pasă dacă e o diversiune a Maimuţoiului şef treaba cu ofiţerii sub acoperire, care a spus că-i dezbracă pe toţi! O să rămână ţara în curu’ gol!
E o realitate, nu poţi s-o ignori. Românii trebuie să se trezească, nu mai pot merge aşa la nesfârşit cu hâhâiala.
Toţi ziariştii curaţi ar trebui să facă ad-hoc un Club al presei neaservite, aşa cum visa Hegel, şi să-i demaşte pe ticăloşi.
Să aibă fiecare ziar o iniţiativă sau, dacă sunt laşi, să spună că este a mea, venită din partea unui ziarist profesionist, cu mulţi ani la activ în presa română, care a propus o soluţie de ieşire din subterane, de sub carapace, aceea de a se publica o listă a ofiţerilor sub acoperire. Sigur, nu pot fi curprinşi toţi, dar parihoţii, care îşi bat joc de ani de zile de popor, pot fi. Cine sunt? Ca să nu mai fie iar vărsare de sânge, ca ţara să n-o mai ducă tot aşa în minciună şi suspiciune, să se treacă singuri pe listă sau să-i treacă cine are cunoştinţă.
Preşedintele este sau a fost ofiţer sub acoperire? El a spus că-i dezbracă pe toţi cei care sunt. S-o facă acum, i s-a ivit prilejul!
Cred că de la revoluţie ar fi primul pas major ca să se împlinească visul moral al celor ucişi atunci.
Aştept un semn.
Vă rog, nu vă mai ascundeţi, scoateţi capul din carapace!
Colegi ziarişti, aveţi o obligaţie morală faţă de un popor rănit, care merită o soartă mai bună. Făceţi-i acest dar. Va fi ca o eliberare, ca o înaintare nu spre Armaghedon, ci spre un orizont curat.

Grid Modorcea

Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.