Petiţie pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca, Sfântul Ardealului. Semnaţi şi daţi mai departe! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Petiţie pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca, Sfântul Ardealului. Semnaţi şi daţi mai departe!

Mitropolitul Nicolae Bălan, Principesa Ileana  cu soțul său, Părintele Arsenie BocaPetitia initiata pentru canonizarea Parintelui Arsenie Boca a strans deja peste 1500 de semnatari. Pe Facebook este un puternic curent de opinie prin care se cere Bisericii Ortodoxe Romane sa urgenteze procedura de canonizare a celui ce a fost numit Sfantul Ardealului. Opinile masive de pa FB le-a urmat petitia cu pricina care poate fi semnata in aceasta pagina.

Iata si textul petitiei: “Părintele Arsenie Boca, ieromonah, teolog și pictor ortodox român, născut la 29 septembrie 1910 la Vața de Sus, judeţul Hunedoara, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și, apoi, la Mănăstirea Prislop. Datorită personalității sale şi darului de văzător cu duhul, mii de credincioși veneau să-l asculte. Însă, tot din acest motiv, a fost hărțuit de Securitatea bolşevică. A fost unul dintre martirii comunismului, fiind închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. După 1959, i s-a interzis activitatea preoţească până la moarte, care a survenit la 28 noiembrie 1989. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului se perindă, zilnic, sute de pelerini, iar la sărbătorile aniversare vin zeci de mii de credincioşi din întreaga ţară, care atestă prin mărturiile lor minunile săvârşite de Părintele Arsenie Boca. Pentru că evlavia populară vorbeşte de la sine, cerem Patriarhiei Române, Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, să înceapă demersurile fireşti pentru canonizarea Sfântului Ardealului. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Asociaţia Civic Media, autoarea petiţiei, mulltumeşte portalurilor Anomismia, ActiveNews, NapocaNews, ZiuaNews

Semnati Petitia AICI

Sursa: ZiuaNews via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: Petiţie pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca, Sfântul Ardealului. Semnaţi şi daţi mai departe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.